- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olajka02
aktív tag
válasz
Skeleton01 #19605 üzenetére
780-ti-hez képest sokat sokat.
Fury-x-hez képest kevesebbet.
Az a benti gépemben van, amin nap közben dolgozom.
Játszani csak keveset tudok sajnos...
4K-n a 780ti-nél majdnem kétszer erősebb, a Fury-nál jobb a helyzet.
Fury-X sok esetben nagyon közeli eredményeket produkál játékok alatt, mint a TITAN.
Gyorsabb a TITAN, de elenyésző a különbség (persze ez játék függő is lehet, én SWB1-zek és BF1-ezek, mikor időm engedi).
Az a tapasztalatom, hogy a Fury szériából az idő előrehaladtával és a driverek fejlődésével még sikerült kicsavarni egy kis plusz erőt.
Nagyon új volt, mikor még anno megjelent és egy kicsit kiforratlan.
780ti 4K-ra már sajnos gyenge, de WQHD-ig a mai napig nagyon jó kártya, nálunk az összes gépben bent az irodában 780-as vagy 780Ti van, mert munkára (is) kiválóan alkalmas a sok feldolgozó egysége miatt, nem mellesleg néha lehet vele egy picit szórakázni is. -
Olajka02
aktív tag
válasz
Skeleton01 #19603 üzenetére
Valami driver probléma lesz ott a Fury-val.
Nagyon combos kártyák, nekem volt belőle sok (mindkettőből), de egy húzott 780Ti is nehezen éri őket utol (inkább azt mondanám, hogy nem éri utol).
Persze ez függ a játékoktól is, de az biztos, hogy gyengébbnek semmi képpen sem gyengébb, pedig a videón ez sokszor úgy tűnik.
Ettől függetlenül a 780Ti még mindig egy nagyon jó és erős kártya 1080p-re nem is kellene más a megbolondult piaci helyzetet is figyelembe véve. -
NFree
addikt
válasz
Skeleton01 #19572 üzenetére
Hát ha új hővezető lapot raksz akkor nem tanácsolom , hogy ott is megpasztázd elég kell legyen a lap
paszta csak gpu magra kerüljön .
-
NFree
addikt
válasz
Skeleton01 #19569 üzenetére
Nekem egy kicsit sokank tűnik . De hozzáteszem én rosszul vagyok a magas hőfokoktól . Inkább agreszívabb ventiprofilt vagy valamit kitalálok , hogy ne legyen magas. (lehet szétszedném ) s ha van rajta hővezető borda kicserélném a hővezető lapot alatta . hátha .
-
Olajka02
aktív tag
válasz
Skeleton01 #19569 üzenetére
Szerintem az normális hőfok.
Tapasztalataim szerint a VRM sokszor melegebb mint a GPU.
A 780-asok meg simán 80C körül mozognak, tehát amit írtál elfogadható érték. -
Tubica
senior tag
válasz
Skeleton01 #19490 üzenetére
Szia !
Nem Rád, hanem lofagi kolléga kártyájára gondoltam !
Loha: Köszi, akkor nem szedem szét
Bár remélem az enyém nincs így összetrutymózva
Üdv. Tubica
-
monosz
őstag
válasz
Skeleton01 #19470 üzenetére
Anno,sikerült egy (*pon-os) akciós beszerzés,kedvező áron. Akkor a Ti-k horror áron mentek.Pedig azokat nézegettem,de sajnos az Msi nem adott ki kereskedelmi forgalomba 780Ti (lightning) vga-t. Az nagyon tetszett volna.
Kb. a 780ti szintjére gondoltam akkor a teljesítményét,és kb. valahol ott is van.
Nagyon szép,és jó vga,de sajnos az idő ez felett is eljár.Pixx96 : Ezt a gyerektől kell megkérdezni.
Szerintem nem. -
core i7
addikt
válasz
Skeleton01 #19448 üzenetére
fanatikus tagoknak is lehet egyéni avatárjuk?
-
Loha
veterán
válasz
Skeleton01 #19426 üzenetére
Érdemes egy kis tartalékot hagyni mindig a kártyában, 1202 -es ref. table clock pont jó is lenne.
2D -s órajelet és feszültséget nem befolyásolja a tuning vagy a max table clock, ugyan úgy 324/648 MHz, tehát nem kellene melegebbnek lennie 2D -ben. Lehet attól melegebb mert felkapcsolgat a kártyád folyamatosan 3D-s órajelre, amit az NV Inspectorral megszüntethetsz.
-
Loha
veterán
válasz
Skeleton01 #19422 üzenetére
Max Table Clockból 1202 MHz lenne a ref. beállítás, akkor még így is marad rajta 26 MHz tuning.
Felette picivel már nem volt stabil?NFree: Akkor ez vmi szoftveres gond lehetett...
hyperst: Szerintem akkor érdemes cserélni, amikor már kevésnek érzed a meglévő VGA-t, és nem vagy elégedett a teljesítményével, de ha jól értem te még elégedett vagy a 780 -al, és a WoT sem egy VGA igényes játék.
Szerintem legalább 1070 -re vagy 980 Ti -re érdemes cserélni a 780 (Ti) -t, ha az ember fps számláló nélkül is szeretné érezni a cserét. -
Loha
veterán
válasz
Skeleton01 #19414 üzenetére
"Előre közölte, hogy ref. órajeles, rákérdeztem, hogy miért, azt mondta sli-ben így használta az első tulajdonos, és hozzá is így került."
A korábbi tulaj története teljesen hihető, nem mindenki tudja hogy hogyan lehet tuningolni, vagy BIOS cserélni egy kártyán, ha ezt elhisszük, akkor pedig nem tudhatta, hogy a gyárilag emelt órajelen nem megy, ahogy te sem tudtad addig, amíg vissza nem raktad rá a gyári BIOS-t. Szerintem így semmilyen inkorrektség nem történt részéről, tehát nem tudott volna korrektebb lenni.
-
Loha
veterán
válasz
Skeleton01 #19411 üzenetére
Egyáltalán nem ritka a gyárilag túlhúzott kártya, főleg azok a tipusok között amik gyárilag 10% vagy több tuningot kapnak, mert nem teszteli le egyik gyártó sem alaposan, kártyánként a tuningot, mert időigényes, az idő meg pénz, amit a vásárló nem fizet meg.
Akkor előre tudtad mit veszel, és referencia órajelen hibátlan is a kártya.
-
Loha
veterán
válasz
Skeleton01 #19406 üzenetére
Előre közölte az eladó, hogy nem a gyári, hanem referencia órajeles BIOS van rajta, vagy csak azután derült ki miután már nálad volt a kártya?
-
Loha
veterán
válasz
Skeleton01 #19401 üzenetére
A kártya BIOSa nem tudja, hogy a kártya nem stabil, és a Gainward erőltette rá azt a ~105 MHz-es tuningot, hogy jobban vegyék a kártyát a népek.
A másik megoldás a referencia órajeles BIOS, azzal olyan 1020 MHz körülre fog boostolni.
Itt az az érdekes kérdés, hogy a kártyád már gyárilag nem volt teljesen stabil a tuningos órajelein, vagy idővel degradálódott annyit, hogy már nem stabil, mert ha gyárilag sem volt százas akkor szerintem nincs nagy gond.
-
core i7
addikt
válasz
Skeleton01 #19406 üzenetére
-
core i7
addikt
válasz
Skeleton01 #19404 üzenetére
akkor GPU-d nak annyi lesz előbb utóbb elenged a forrasztás azon az órajelen vedd visszább mást nem tudsz tenni
-
core i7
addikt
válasz
Skeleton01 #19401 üzenetére
nem ír ki egy olyasmit hogy kernel modem driver leállt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest