- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
--HARDCORE--
senior tag
Azt a mindenit, ekkora különbség van a verziók között? Ez bevált! Nagyon szépen köszönöm!
A legújabbal, meg egy 10 éves nvflashel próbálkoztam, nem csoda akkor hogy egyik sem jött be.
( Jobban is ki lehetne emelni a "Show more versions" linket a TPU oldalán.) Ezt el is mentem magamnak. 5.165
-
bypass|HUN
aktív tag
Hali, igen az 580Ti-vel minden oké, sőt, most egy 660GTX van benne, az is tök oké.
Nagyjából, ahogy írtam, játék közben szétesett a kép, mondhatni használhatatlanra lassult a gép, és onnantól egyre rosszabb lett a helyzet. Az elején még a desktop kép hibátlan volt, aztán már a bios kép is becsíkozódott. Most olyan, amit a képen mellékeltem, nagyjából már nincs hibátlan kép, sehol, minden alkalmazási felületen hibázik a kártya... Ahogy olvasgattam, van rá egy megoldás, reball a kártya közepén van egy csip, az idővel a sok hő miatt hazavágja a hűtő lapot, így mivel nincs megfelelő hűtése, szép lassan megfőzi magát. Az elején amikor megreped a forrasztás a toknál, elkezd csíkozni a kártya, aztán az állandó kontakt hiba miatt szép lassan bekrehál a csip végleg...azt írják, hogy az elején még javítható a dolog az említett reballal, de az is csak átmeneti megoldás. Olyan eladás előtti, aztán még megy pár hónapot (használat függő), azt jónapot....Ettől függetlenül, nagyon köszönöm, megpróbálom.
Üdv: bypass
-
KisTopi95
aktív tag
Részben vétkes vagyok a dolog miatt, ugyanis folyamatos szintetikus teszt sorozatot kapott. Azóta összeraktam megint, 82-3 fok volt a maximum de nem süvített a ventilátor.
Ettől függetlenül megrendeltem hozzá a corsair féle HG10 n780-as keretet, amire majd rárakok egy 240-es folyadék hűtőt.
-
Olajka02
aktív tag
Én úgy láttom, hogy csak néha esik be drasztikusan a képkockaszám.
Ha olyan feature-t használna a játék, vagy a felépítés, GPU működés közötti külömbség lenne ez, akkor szerintem folyamatosan kapnánk azzal az architecturával rossz eredményt. Szerintem a driver lesz a ludas. De ez nem biztos, csak én így látom. -
Loha
veterán
Na még egyszer mert úgy látszik nem sikerült a képet berakni:
Az NV weboldaláról letöltött driver csomagokat telepítés előtt ki lehet csomagolni egy könyvtárba a 7-Zip -pel (ingyenes) vagy WinRAR -ral, aztán ki lehet szedni azokat a könyvtárakat amire nincs szükségünk, és utána a setup.exe indításával a telepítés a szokásos módon történik, ugyan úgy mintha nem gazoztuk volna ki előtte.
A képen az látszik, hogy mit érdemes meghagynia a minimalistáknak:Ugyan ez Windows Intézőben.
-
Rendo84
senior tag
Egészen biztos hogy 83, illetve nálam 85 °C fog menni ezután is tudom, de nem mindegy hogy mekkora fordulaton fog forogni a venti. Nemrég vásároltam egyébként, de gyanítom hogy nem igen volt pasztázva még soha. A vga-k többségét pedig úgy tudom 1-2 évente ajánlatos, legalább is ártani nem árt neki.
-
zolee5016
őstag
-
törölt tag
Látszik hogy túlhaladott rajta a technika, de az vigasztal, hogy a korabeli játékokkal hibátlanul fut, ami nem mondható el minden esetben a sokkal modernebb GPU-ról.
Részemről beteszem a szekrénybe az őt eddig hajtó konfiggal együtt, mellé HDD-n a drivereket.
Azt 5 perc alatt összedugom, bekapcsolom ha rám jön a nosztalgia.Én még mindig az egyik legjobban sikerült, legkiszámíthatóbb teljesítményt adó "brute-force" kártyának tartom a 780-at.
-
Pixx96
aktív tag
Próbáltam már ezt is
Amúgy egyáltalán nem sok még +100mhz mindig van a memóriákban bár értelme nincs húzni nem igen ad hozzá semmit szinte a teljesítményhez 384bit végett nem szenved hiányt
Gondolkoztam egy 780 ti ben vagy egy 980-ban kezdem kevésnek érezni a 780-at utoljára új hitman-el játszottam és maxon fxaa-val 30fps-el szaladgált ocval nyertem 10fps átlagot úgy már 40 körül meg volt persze lehet lejjebb venni a grafot ezt is tettem de már látszik hogy lassan leáldozóban a kepler széria
Kár értük sokkal szimpatikusabb (számomra) mint a maxwell meg ez az új pascal
-
Pixx96
aktív tag
azokkal a beállításokkal 1137a boost órajel az alap asszem 996mhz de volt rá példa hogy playerunknown's battlegrounds alatt eldobta már ezt is szóval én 1100 körül saccolnám ami még stabil. Régebben volt gtx 780 phantom kártyám 72% asical ami gond nélkül vitte a 1215mhz-t akár 6 órát is volt hogy le játszottam vele egyhuzamban a rise of the tomb raiderel. azért ettől az 1150-et elvártam volna
-
fagylalt
senior tag
Így már tiszta, köszönöm szépen!
Gondolkodom rajta, hogy még a nyár folyamán kicsit erősebbre cserélném. 780 Ti és 970 között vacillálok, csak nem tudok dönteni. Melyiket javasolnátok játékra (fogyasztás, hőtermelés nem számít)?
Illetve az adott típusból milyen típust ajánlanátok (gondolok itt márkára és kivitelre)? -
fagylalt
senior tag
-
Skeleton01
aktív tag
A max table clockot egészen 1228.5-ig tudom kitolni, ekkor még stabil a kártya, és 1046 MHz-re boostol. Egyel feljebb állítva, 1241.5-ön már nem.
Alatta természetesen 1215-ös, és a ref. 1202-es table clockon is oké minden.
Még egy észrevétel, hátha ez neked többet mond, illetve gyanús lehet: referencia biossal terheletlenül 30 fokos, viszont a még stabil 1228.5-ös table c. esetén + 10 fok idle, tehát 40 fokra felkúszik csupán a magasabb alap órajel miatt is.Azon is agyaltam, nem a Vrm melegedhet esetleg túl, vagy hülyeséget írok?
Kíváncsi lennék egyébként nagyon, hogy "vizezve" is butáskodna-e a kártya.
-
NFree
addikt
Szia nos nem nyultam az inspektorhoz , lehet a bögésző volt a ludas , mert azóta hogy bent volt a 780 frissítette magát 1. Jelenleg egy régebbi nv drivert használok (próbálgattam a havkot húzni s kisérleteztem 341.44) de ezzel a 780 is tökéletesen üzemel. Gondolom ez a 2 dolog kavarhatott be a lényeg most regge óta megy hibátlanul. Esetleg jót tett neki egy kis pihi, de nemsokára cserélek megint valami másik karira
Minden esetre köszönöm az infót és a tanácsot még1x -
Skeleton01
aktív tag
-
Skeleton01
aktív tag
Akkor a ref. biost akkor mindenképp visszateszem rá és úgy próbálom használni hosszú távon.
Ezt jó, hogy mondod, most jutott eszembe, találkoztam régen olyan Giga féle 560Ti SOC kártyával, ami újonnan került hozzám, és szintén nem bírta a gyárilag durván emelt órajelet, de amíg nálam volt visszavéve tökéletesen ment (majd a következő tulaj sem panaszkodott, hogy gond lenne vele). Bízom benne, valóban csak az állhat fent, hogy itt is kicsit elszámították magukat.
Szerk.: Előre közölte, hogy ref. órajeles, rákérdeztem, hogy miért, azt mondta sli-ben így használta az első tulajdonos, és hozzá is így került.
-
R̲e̲m̲
senior tag
de ezaz, hogy elméletileg nincs benne semmi letiltva
a 780ti egy teljesértékű 110es...lessétek meg a gpu-setupot, 100%-ban ugyanaz a 2 kártyán
kepler wikiilletve ahogy olvasom valami driveres mutyi van a dologban...
"Double precision performance of the GTX Titan & GTX Titan Black is either 1/3 or 1/24 of single-precision performance depending on a user-selected configuration option in the driver that boosts single-precision performance if double-precision is set to 1/24 of single-precision performance,[9] while other Kepler chips' double precision performance is fixed at 1/24 of single-precision performance.[10] GeForce 700 series Maxwell chips' double precision performance is 1/32 of single-precision performance.[11]"
gyakorlati jelentőssége a renderelésnél van, esetenként a renderelési idő 1/8adára csökkenhet. Ez a konfig a quadro-kon alapbeállítás... K6000es quadroval van egy súlyban(de annyibol egy láda titan black is kijön)
-
zolee5016
őstag
osztom a hsz-ed...
bár ugyanebben járok én is néha....gyanakszok már én is
A sima malware ugyan már nem találja ,de vajon tényleg leölte rendesen a bányászvírusom??(valami miner bla bla néven volt10-en párezer fertőzött objectum és persze kb 1 hónappal ezelőtt meg a zsarolós kép,és videogyilkos hapennedet szoptam el)Hétvégén win reinstall lesz, hdd removerrel egybekötve,frissen letöltve a játék .(steam)..és kiderül
-
hszilard666
veterán
Wait, én használtan vettem ezt a kártyát úgy hogy most cserélték, és még volt rá fél év bolti és 2 év gyártói. Visszadobtam ma, elvileg cserélik vagy visszakapom a vételárat. Mindenhogy jól jövök ki belőle.
Köszben újrahúztam a wint, lecseréltem a 7 et 10 re. remélem így már nem fogok bekapni egy miner vírust. De azért zép hogy ennyitől lehah a kártya
-
core i7
addikt
Köszi mindkettőtöknek For Honor Bétáztam online semmi probléma csak ez az 1 gond volt vettem vízhűtést procira de gondolom proci az nem csinál ilyet még azt gondoltam az lehet Vagy hogy csavarhúzó lehet kicsit neki koccanhatott a nyáknak a vga n de nem láttam semmi repedést
-
core i7
addikt
Közbe új Driver jött ki 780 hoz felisrakom multkor amit küldtél meggyőzött hogy az új driverektől Keplerekben is van még javulás
-
lofagi
addikt
Kerestem hozzá egyet, sajnos nem volt meg az eredeti.
Update:
Most kiszedtem az alaplapot, az utolsó slotot is kipróbáltam, hogy mi a helyzet. A 980Ti-al lefutattam a 3DMarkot, meglepően csak az első teszt futott le, de legalább az lefutott. Doom elindít, 1 órán át futtattam, semmi gond nem volt, végén kiléptem és minden okés.
Kártya csere 780be, doommal kezdtem, látszólag minden okés, majd kilépve a windowsba megint fekete kép és restart. 3DMark próba, pár perc után lehalt megint az egész.
A 780 a jó gépemben, hibátlanul működik.
Az integrált vga-t is kipróbáltam GTA5-el, azzal ment, kilépés után nem okozott hibát.
Nincs jobb ötletem, mint rendelni egy alaplapot.
-
sakal83
addikt
Nem lassítják hanem az ujabb játékokban az amdhez es a hazon belüli következő generációhoz kepest lassabban megy.
Értsd. Gtx780ti 20%al veri a 290xet megjelenéskor az aktualis játékokban. Mig 2 évvel kesobb a két évvel későbbi játékokban mar 10%al lassabb. Szintúgy nyilik az olló a gtx970hez kepest is...
Friss tesztem. Dirt rally gtx780ti 89 fps húzott gtx1060 6 gb 90 fps.
Ujabb jatek -20-25% es nem a vram miatt... Ezek tények.
http://www.guru3d.com/articles_pages/dishonored_2_pc_graphics_performance_benchmark_review,6.html
-
Rasiel
senior tag
-
Rasiel
senior tag
A linkelt videóhoz: tény, hogy kevés a CPU a 970-hez és a 780-hoz is, de nem értem, miért nem húzta magasabbra a grafikai opciókat a tesztelt játékokban. Képminőségben kapott volna pluszt, a teljesítmény sem csökkent volna (komolyabb mértékben), mivel a GPU jobban dolgozott volna. Természetesen ebbe is bele tud szólni a VGA-hoz párosított gyenge CPU, de így közel sem volt teljes ez a "teszt", amit a srác csinált.
-
Rasiel
senior tag
"...a 3GB-nál több VRAM előnye általában csak 1440p -ben vagy sokszoros MSAA használata esetén érezhető."
Többször előkerül ez a téma a fórumon, nem akarok vitát generálni, de ezzel nem feltétlenül értek egyet. Vannak ma már olyan játékcímek, amelyek fullHD-ban is tudnak profitálni a 3GB+ VRAM-ból, amelynek természetesen érezhető a hatása is. Nem a 780 ellen beszélek, hiszen írtam az előbbi kommentemben is, hogy 1080p-re, normálisan beállítva a játékokat, az esetek nagyobb részében elég lehet a 3 GB. Tapasztalatból írom, hogy voltak olyan játékok, ahol kifutottam ebből a mennyiségű memóriából és ez a teljesítményen is meglátszott: Mirror's Edge Catalyst, Quantum Break, hogy csak két címet említsek. Azokon a beállításokon, amelyeken játszottam, a GPU ereje elég lett volna, egy darabig mentek is ezek a játékok viszonylag megfelelően, de egy idő után, amikor elértem egy bizonyos részhez egyszerűen belassultak a számomra már játszhatatlan kategóriába. Ez főleg a ME Catalyst-nél volt komolyabban tapasztalható, QB-nél viszont folyamatosan érezhető volt, hogy limitáló tényező a kártyán lévő VRAM mennyiség. Ezeken kívül még tudnék írni pár címet.
Azzal viszont egyetértek, hogy vannak olyan címek, mint pl. az általad is említett Rise of the Tomb Raider, Doom, stb., amelyek egy bizonyos grafikai beállítások felett (ez főképp a Texture Quality-re igaz) egyszerűen szükségük van a több VRAM-ra, de ezt az adott programok jelzik is a felhasználó felé. -
Gaboman
nagyúr
Rendben, köszönöm!
Utánanézek majd, AMD oldalon a R9 290 ami még szóba jöhetne.Hasonló teljesítményű mint a 780, igaz valamivel többet fogyaszt de a memóriamérete meg nagyobb.
Érdemes rajta is elgondolkodni, annak tudatában főleg jó alternatíva hogy akár 50000 Ft alatt is hirdetnek már. -
Gaboman
nagyúr
Köszönöm a hozzászólásodat!
Nem vagyok egy FPS őrült, csak azt szeretnék több játéknál magasabb beállításokat is kitudjak próbálni és szépen folyamatosan játszani.
Úgy gondoltam hogy egy 780 kaliberű kártyával ez meg is valósulhatna.
Természetesen a processzorom sem egy mai darab, váltani nem igazán szeretnék róla, ha az előbb említett előrelépést elérhetek a 950GTX-el szemben akkor már nyertem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Tippmix
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest