- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
Rövidebb, az igaz (kemény 8 mm-rel), de magasabb és vastagabb, bár a méret nálam nem volt döntő, mindegyik befér kényelmesen. Ez volt a másik esélyes esetemben is, de valahogy sosem bíztam a Gigabyte videokártyákban. Meg minek 2 venti, ha elég 1 is? Dupla hibaforrás, órajel nem indokolja, szóval kicsit furcsa megoldásnak tűnik.
-
kisza25
félisten
válasz
Darth-anyán #46 üzenetére
tudom, de nekem ez nem kell
nincs rajta+ tápcsati és 1ventivel nagyobb, mint a Giga 2-vel
-
Atlantis
veterán
Átvettem ma az MSI-t, de beszerelni csak holnap lesz időm. Kicsit azért kíváncsi vagyok rá, mennyivel lesz jobb, mint a V4900.
-
Atlantis
veterán
Értem, talán egy verzión belül nem fordul elő ilyen. Meg aztán, ha nem látom, akkor nem is tudok róla, hogy látnom kéne, ergo nem zavar, hogy nem látom.
Azért gondolom az NVidia szava vagy még inkább pénze elég meggyőző tud lenni, hogy mit mire írjanak a fejlesztők.
Én mondjuk 2 játékkal foglalkozom (WoT és a WT), állítólag mindkettő NVidia-t preferál, bár eddig is gond nélkül elfutott mindkettő AMD-n is. Érzésem szerint kissé túl van misztifikálva a dolog.
-
kisza25
félisten
annyiból van, hogyha a játék bizonyos effekteket arra ír az nem fog látszódni dx11 alatt, ennek olyankor van jelentősége, ha valami fontosabb dolgott nem látsz, mondok egy példát, ez még GTA3 alatt történt a kártyám dx8.1 volt a játék meg dx9 , ha jól emlékszem és nem láttam a pályán a jelölést ahova állni kellett
mondjuk, ha van eszük akkor a fontosabb dolgokat dx11-re írják -
Atlantis
veterán
Vagy úgy, nekem alapon is jó lesz, a V4900 után így is jelentős lesz az ugrás a legtöbb esetben, kivéve ahol nem.
Én nem hinnék a gyártói oldalaknak és az NVidia is csak DX11-et ír.
-
Atlantis
veterán
Nálam egyik előny volt, hogy nem kellett extra táp neki. Ezért is rendeltem MSI-t, a sima egy ventis megoldást.
-
kisza25
félisten
válasz
bolcsodal #28 üzenetére
nem jön be a link, de ennek van
-
kisza25
félisten
válasz
bolcsodal #26 üzenetére
nekem nincs vele semmi gondom, csak a fogyasztás miatt váltanék, mert van itthon egy 300W SFX és egy 450W SFX van a gépben jelenleg, ami újonnan cirka 26eFt, ezzel a karival a 300W FSP (288W 12V-on) is bőven elég lenne, így 15-20eFt a zsebecskémben maradna és még talán terhelve halkabb is
én a Gigabyte-al szemezgetek, 2 ventis OC +tápcsatival -
A második kérdésre gyorsabban tudok válaszolni, mert van már tapasztalat, hasonlóan mint nálad, az a 80-90 fps nem egy kőbevésett érték, nálam is előfordul, hogy beesik 60, vagy az alá, de ez csak néhány másodperc. Amint írtam is, hogy a Flood Zonás pályán, a tetőknél viszont elég masszívan 60 körüli csak az fps.
-
kisza25
félisten
köszönöm
, a total mediumot megköszönném, nekem is azt lőtte be a játék magának és ha fölfele, ha lefele állítom onnan csak kevesebb lesz az FPS, próbáld meg , hogy nyomsz egy resetet a VGA beállításnál, csak utána ved le motionbluret, mert azt is visszatolja 50%-ra, ilyenkor, ha elfogadod ablakos módba ugrik át, majd még egyszer elfogadod, utána nyomsz egy alt entert visszaugrik teljes képernyőre, na nekem így van a legtöbb FPS(elvileg ilyenkor arra az alapra állítódik, mint első belépéskor)
Még egy kérdés: FPS mennyire állandó be-be esik, vagy fix 80-90, nálam azért néha ledobja 50-60-ra -
Üdv!
Rövid tesztelgetés után, miután beraktam az MSI-t, nekem ez a beállítás lett a tökéletes, 1920x1080-on:
Így általában a 64 fős pályákon is megvan a 80-90 körüli fps. Ettől kevesebb valamivel az olyan pályákon, mint pl. a Zavod központi épülete, vagy a Flood Zoone háztetős része, ahol kismillió törmelék, szemét, stb. van. Viszont olyan pályákon, ahol nem annyira jellemző a rombolhatóság, mint pl. a Navalos szigetes pályák, vagy ilyen nálam a Golmud is, ott viszont nem ritka, a tartós 100 fölötti fps szám is.
Megnéztem még az elején teljes low beállításon, de alig volt eltérés fps-ben a mostani beállításokhoz képest, talán annyi, hogy kevesebb VGA memória volt használatban, de az meg kit érdekel egy 2 GB-os kártyánál, amikor a mostani beállításoknál is alig-alig haladja meg az 1 GB-ot.
Egyébként a kártyát berakva automatikusan a rendszer mediumra lőtte be a grafikai beállításokat, vélhetőleg ezt találta a legoptimálisabbnak. Totál medium beállításon még nem igazán próbáltam, de majd teszek egy pár kört, lehetőleg 64 fős pályákon, azt majd beszámolok a tapasztalatokról. -
kisza25
félisten
tényleg tudnál FPS értékeket mondani nekem BF4-re? lehet én is csrélnék 750ti-re, mert akkor elég lenne a 300-as SFX tápom és a 450W os Silverstone-om eladhatnám
Ami érdekelne:
fullHD low;
fullHD low mesh qual. ultra
fullHD medium, most ezen játszom, mantle-val 80-120 között van az FPS-em i3-3250 mellett(ha csak ezt a felbontást megnéznéd az is elég lenne, de akkor lehetőleg több pályán is, 48-64fővel) -
Atlantis
veterán
-
Jó döntés lesz. Én egy hosszú AMD-s korszakot zártam le, az MSI GTX 750Ti-vel, mivel kb. 2 hónapja csúnyán befürödtem egy ASUS R7 260x-es OC-s kártyával. Azóta, hogy beraktam az MSI-t, eszembe se jut, hogy VGA is van a gépben, teszi a dolgát, mindenféle driver cserélgetés, meg mókolás nélkül, ráadásul minimális fogyasztás mellett.
-
Atlantis
veterán
válasz
Ra's al Ghul #14 üzenetére
Ha minden igaz, a héten jön meg a kártyám, elvileg lesz hozzá kód, majd keress meg hét vége felé. Nekem nincs rá szükségem.
shiftac: hasonló dilemmám volt, én az NVidia-t választottam. Minimálisan gyorsabb, e mellé kicsivel olcsóbb, mindezt kedvezőbb fogyasztás mellett és ahogy írták, talán a driver is életképesebb. Az sem mellékes, hogy mire/mivel akarod használni.
-
shiftac
aktív tag
Intel Pentium g3420-hoz melyik vga lenne a jobb? gtx 750 ti vagy r7 260x?
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Van itt olyan valaki aki NVIDIA GeForce GTX 750 szériás kártyát vett mostanában és kapott hozzá az alábbi linken található oldalon megadható kódot? Ha van valakinek fölösleges (és ha úgysem játszol a játékkal) akkor én szívesen elfogadom. Engem igazából csak a Path of Exile -hoz tartozó kód érdekelne.
Előre is köszi.
-
Sanyi19
őstag
válasz
PeeterssoN #12 üzenetére
3DMark Vantage, Watch Dogs ezeket nézted már vele? Vagy valaki a fórumon?
-
PeeterssoN
őstag
Nekem ilyenem van!
Halk (extrém terhelés alatt sincs hangja! Ez nem vicc!) Bátran ajánlható multis játékokhoz.
De szivesen elcserélem régebbi 660 ra ha valaki kacérkodik a gondolattal, hogy kipróbálja a 750 ti-t! -
Winkle
újonc
Köszi a válaszokat!
-
yodamester10
őstag
Nos amit tudni kell róla az az új maxwell chip amire épül.Erre fog épülni az ősszel elvileg megjelenő Gtx 8-as sorozat is.Nekem volt gtx 780-is én mondjuk visszafele léptem teljesítményben,de a jelenlegi kölcsön kapott amd 4670-től jóval erősebb lesz.Azért írom jövő időben mert holnap jön meg a kicsike.Javaslom nézz róla videókat,teszteket.ha már veszel akkor javaslom 2gb-os legyen és Ti.Jelenleg ez újnak számít a 660,760 az már nem annyira,és nemsokára itt a 8-as sorozat.én is csak nyárra vettem a 750ti-t mert 880gtx lesz vagy 880ti,nem tudom hogy számozzák majd őket.
Itt egy Ph-s teszt.
-
Winkle
újonc
Sziasztok!
Tervezek egy vga cserét a mostani az egy GTX 560 1GB és ehhez hasonló kártyát keresek és arra jutottam vagyis hát azt találtam a legjobbnak,hogy egy GTX 750 Ti 2 GB felelne meg legjobban, hisz ha jól tájékozott vagyok ez ugyan az a kártya csak frissebb változata !? Árban is nagyon hasonló ~ 750 most olyan 40k ~ anno 560 is ennyi volt.... Kérdés egyszerű ez jó választás lenne,hogy egy kicsit fejlesszem a gépet ? Mivel nem szeretnék 60-70e forintot kiadni egy videókarira :\ De ha hülyeséget írtam akkor javítsatok ki! Lehet 660 kellene vennem? az már 50k körül mozog ha azt nézem,hogy 560->660->750 így kicsit furcsának tűnik mivel van 760 is ugye de az meg már megint 60k ~ Valaki help me plz !
-
stewe2
aktív tag
Csak hogy hízzon a topic, ezzel tolom:
Üdv stewe
-
Dot
őstag
válasz
Darth-anyán #5 üzenetére
Köszönöm, meglátjuk.
-
yodamester10
őstag
válasz
Bjørgersson #2 üzenetére
-
Dot
őstag
válasz
Bjørgersson #2 üzenetére
Király!
Akkor fel is teszem az 1. kérdést!
Milyen Intel processzort vegyek alá ami kihajtja? I3? (4gen) -
Bjørgersson
félisten
Nem találtam külön, összefoglaló topikot a két kártyáról, úgyhogy voltam olyan bátor, hogy nyitottam egyet nekik.
-
Bjørgersson
félisten
VGA megnevezése: GeForce GTX 750
Kódnév: GM107
Gyártástechnológia: 28 nm (TSMC)
Mikroarchitektúra: Maxwell
Tranzisztorok száma: 1,87 milliárd
GPU lapka mérete: 148 mm2
GPU/Shader v. Turbo órajele: 1020 MHz / T: 1085 MHz
GPU/shader órajele üresjáratban: 324 MHz
Shader processzorok típusa: stream
Számolóegységek száma: 512
Textúrázók száma: 32 textúracímző és -szűrő
ROP egységek száma: 4 blokk (16)
Memória mérete: 1024 MB
Memóriavezérlő: 128 bites crossbar
Memória órajele terhelve: 1250 MHz (GDDR5)
Üresjáratban: 162 MHz
Max. memória-sávszélesség: 80 000 MB/s
Támogatott DirectX: 11
Dedikált HD transzkódoló: NVENC
HD képi anyagok lejátszásának hardveres támogatása: Purevideo HD (VP4)
Hivatalos TDP: 55 wattPROHARDVER! teszt: A GeForce GTX 750 tesztje Asus megoldáson
VGA megnevezése: GeForce GTX 750 Ti
Kódnév: GM107
Gyártástechnológia: 28 nm (TSMC)
Mikroarchitektúra: Maxwell
Tranzisztorok száma: 1,87 milliárd
GPU lapka mérete: 148 mm2
GPU/Shader v. Turbo órajele: 1020 MHz / T: 1085 MHz
GPU/shader órajele üresjáratban: 324 MHz
Shader processzorok típusa: stream
Számolóegységek száma: 640
Textúrázók száma: 40 textúracímző és -szűrő
ROP egységek száma: 4 blokk (16)
Memória mérete: 2048 MB
Memóriavezérlő: 128 bites crossbar
Memória órajele terhelve: 1350 MHz (GDDR5)
Üresjáratban: 162 MHz
Max. memória-sávszélesség: 86 400 MB/s
Támogatott DirectX: 11
Dedikált HD transzkódoló: NVENC
HD képi anyagok lejátszásának hardveres támogatása: Purevideo HD (VP4)
Hivatalos TDP: 60 wattPROHARDVER! teszt: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti: itt a Maxwell!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest