- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Akciókamerák
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Vettem egy gigabyte gtx-460 videókártyát és folyton ezzel a hibaüzenet fogad
A kártya nincs tuningolva, windows 7 64 bites op rendszert használok.
Már visszaküldtük garanciába az IPON-nak, de azt mondták ott hogy nincs semmi baj.
Az általuk összerakott gépet persze tesztelve kértük (+2500 Ft-ért). -
AssAssynn
addikt
válasz
csucsbicep #13695 üzenetére
Az biztos, hogy a gyári vízhűtő blokkok nagyon drágák, de ha az embernek van egy olyan ismerőse, aki tud hasonlót készíteni, aminek ráadásul a teljesítménye semmiben, vagy alig marad el a gyáritól, akkor nincs gond. (:
-
AssAssynn
addikt
válasz
csucsbicep #13693 üzenetére
Hallottam már róla, de vízhűtés lesz rá, az meg jobb. (:
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #13683 üzenetére
Ha a venti ennyire teker, akkor a pasztázás lehet a gond.
-
csib41
aktív tag
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
Takarítást+ újra pasztázást megérdemli. Ha még mindig nem jobb akkor lehet kell állítani a ventit, vagy felül írni a bios-t. De arról majd kicsit később, előbb takarítsd ki+ pasztázd újra.
-
vuk777
aktív tag
válasz
Pasztázd újra! Figyeld meg mikor leszeded a hűtőt , hogy megfelelően fekszik e fel a GPU kupakjára! Régi pasztát takarítsd le majd pasztázd újra és figyelmesen rakd össze "megfelelően fekszik e fel a GPU kupakjára"Ha ezek után is melegszik és nincs letakarva nagyon a kari akkor bizony ott valami nem stimmel
20-25C fokos szobában max 71 ig szabadna általában felmenni a hőfokoknak most igaz van vagy 35C is de a nálam mért hőfokok tuning alatt mérettek. -
csib41
aktív tag
2 kérdésem lenne: Mekkora a gpu alapterülete milliméterben?(nekilátok végre a vízhűtőblokkomnak) A másik, az hogy 1280-ban vidikari limites lennék pl Dirt3 120-140fps közt ugrál ha a proci 3.04 vagy 4ghz-en van?
Az első a lényeges kérdés a második szinte nem érdekel. Előre is köszi a segítséget. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Dark Archon #13681 üzenetére
A hűtő egyventis, Asus directCU. Gari nem játszik szerintem, alapból OEM kari, ami itt garis az egyik fórumtársnál, de mivel nincs baja, nem hibázik, nem fagy stb, nem hinném hogy foglalkoznának vele.
A hűtő nemrég lett kitisztítva, a venti is megy sajna nem picit hangosan
akkor megpróbálom levenni a hűtőt és újrapasztázni illetve visszarakom a 12centis ventit csak fordítva, hogy szívjon és ne befelé fújjon.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Dark Archon #13681 üzenetére
Szerintem az övé egyventilátoros, de majd mindjárt elmondja. (:
-
válasz
GeneraL_XTX #13673 üzenetére
Két ventillátor van a hűtőn? Mert nekem ugyanez volt a Gainward-nál, s mint kiderült, az egyik ventillátor nem működött. Kicsit meg kellett bütykölni, mert belül a hűtés műanyag borításánál kicsúszott az egyik érintkező. Sz'al nézd meg, hogy pörög-e mindkét venti...
Másfelöl a ventillátor ráirányításával csak azt éred el, hogy a kártya ventillátorainak pont ellendolgozik, tehát a meleg megreked. Egyetlen beszívó ventillátor kell egy házra, mégpedig előre, ahol normál esetben a merevlemezek is vannak. Minden más ventillátornak kifelé kell fújnia - elszívva a meleg levegőt az alkatrészekről.
-
AssAssynn
addikt
válasz
GeneraL_XTX #13679 üzenetére
Ha van rajta garancia, akkor ne szedd le a hűtést, mert ugrik a garancia.
Ha más nem ír valami okosságot, -ami még lehetséges, csak várni kell-, akkor szerintem vidd be a boltba ahol vetted, s mond nekik, hogy ez a gondod vele.
Bár nem tudom, hogy a garanciánál ilyennel foglalkoznak-e....
Esetleg megnézheted, hogy nem-e lötyög rajta a hűtés, tehát, hogy nem engedte-e el valami.
Vagy esetleg a bordák közé benézhetsz, hogy nem-e telement porral, vagy valamivel... -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
vhunor #13677 üzenetére
Volt a ház oldalára szerelve nemrég egy 12 centis venti ami pont a kártyára fújta a levegőt, de mivel érdemben nem csökkent a hőmérséklet idle-ben sem ezért levettem mert hangos volt. Mondjuk hidegindítás után nem 56 fok hanem kb 40-45 de úgy látom az is sok.
Csak nem értem hogy miért? Szedjem le a hűtőt és próbáljam meg újrapsztázni?
-
AssAssynn
addikt
válasz
GeneraL_XTX #13675 üzenetére
Pihenőállapotban az 56 fok az akárhogy is nézzük, sok!
Ha le van szedve az oldallap, s nem lóg oda 2 km kábel, s a ventilátor(ai) forognak a kártyának, akkor nem szabadna ennyinek lennie. -
vhunor
őstag
válasz
Idle is sok, nekem 32-33 fok most. Nem tudom, mennyire zsúfolt a környezete, levett oldallap sem mindig nyerő légáramlás szempontjából. Próbáld ki úgy, hogy ráirányítasz egy 12 centis ventit, vagy egy kevés helyet csinálni a kártya körül.
Nekem a HAF-922-ben a 20 centisek oldalt és felül minimális, kb. 3-400-as fordulaton mennek, mondjuk maga a kártya körül elég sok hely van, de szerintem nálad nem ez lesz a baj. Idle-ben annyira keveset fogyaszt, hogy nem értem, hogy lehet 56 fok, ennyit a 2d mód nélküli HD4870-ek mutattak. A GTX 460 tizenpár wattot fogyaszt idle-ben.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
vagy ennyit számítana egy jól szellőző ház? még leszedett oldallappal is? vagy esetleg pasztázzam újra?
-
GeneraL_XTX
veterán
-
vhunor
őstag
válasz
GeneraL_XTX #13673 üzenetére
Nekem 1 gigás van ebből az Asusból, Metro 2033 vagy DoW II közben is max. 66 fokra megy fel, automata venti vezérléssel, egy CM HAF-922 házban. Szerintem a tiéddel nem stimmel valami.
-
GeneraL_XTX
veterán
sziasztok
van nekem egy Asus GTX460 768MB DirectCU TOP kártyám, kezdek kicsit aggódni mert játék közben, nyitott háznál is felmegy 80-85 fok körülre.
ez normális?
-
f1alonso
aktív tag
Sziasztok!
Következő lenne a kérdésem , gondolkodok egy új videókártyán mivel a mostani a (8800gts)
elromlott és újat kell vegyek , csak attól félek h a gépem nem fogja kihajtani a gtx 460-at és mást nem nagyon szeretnék cserélni egyelőre a proci következő : proci amd athlon x2 5600+, és a tápom nem tudom h elbirná-e chieftec 450aa.Szerintetek hogyan járnék jobban a gtx 460-al , vagy vmi régebbi nvidiával pl gtx 275 vagy ilyesmi?
Üdv.
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
csucsbicep #13668 üzenetére
MSI Kombustor-t tolt végig maxon, Crysis-t kb 20percig very high + 2 saa-val. Ezután biztos hogy stabil lesz.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
csucsbicep #13666 üzenetére
Tudom, csak azért mondom, a 3D markon átment, 1-2 gamén is , de volt ami megfogta. Szal igen instabil a rendszer, de 1x eltaláltam a pontot onnantól jó volt
-
robick5
tag
Én cod5 multival szoktam stabilitást nézni! Minden állítás után felmentem egy 40 slotos szeróra ahol legalább 30-36 vannak,na ott aztán terhelve van a kari (füst,gránátok,tankok,lángszóró) ha ezt bírta min 20percen keresztül akkor lehet örülni! Amikor kifagyott illetve visszaállt gyári beállításra akkor tudtam hogy valamin vissza kell vennem!
-
Bobrooney
senior tag
Sajna menet közben találtam, és már az előző hsz-hoz nemtom illeszteni.
Azért ez karaj nem? -
flash-
veterán
válasz
csucsbicep #13660 üzenetére
ha nincs tuningolva a kártya akkor semmi gond.
inkább
tuningnál van ez.
pedig 3dmark azt gondolnám jobban terheli a gépet.
hiába csinálja meg a kártya 850mhz re húzva a 3d mark tesztet jól,crysis 2nél hamar megadja magát.
hőfokot is figyeltem,79nél feljebb nem ment 850mhz-en.gondolom hogy Stabilitás tesztet meg játéknál kell akor végezni nem 3dmark nal
-
flash-
veterán
sziasztok
gigabyte gtx 460 1gb oc kártyám van
ha msi afterburnerrel elkezdem húzni mondjuk 830mhzre, core voltage 1025,2000mhz memory clock ra vagy ekörüli értékekre,
3dmark vantage kitünően lefut,de crysis2nél van hogy 1 perc mulva 60 fps ről leesik 30fpsre a játék és csak újrainditás után lesz újra gyors a játék.
ez a jelenség mire utalhat?
a core voltage az alacsony,vagy a memory clock?és ez azért lehet mert a crysis 2 jobban megterheli a kártyát mint a 3dmark vantage?
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
MIt érdemes most venni ár/értékben? 460, 560, 560ti. Illetve elég sok problémát hallok 560ak felől. Ez mennyire igaz?
köszi -
helkis
veterán
üdv!
ezekkel van valakinek már tapasztalata? [link]
elég olcsók, még ph aprós használt árak is drágábbak..
előre is köszi! -
fsb1000
nagyúr
válasz
werevolf593 #13538 üzenetére
Én fizetnék 2 Ft érte....
-
AssAssynn
addikt
N_A_S: Van pár barátom, akik többször cserélnek hardvert, mint mást (mindegy, hogy mire gondolsz), szóval ők szoktak tesztelgetni, s sok mindent tudok tőlük. Egyébként meg szoktam olvasgatni a fórumot is, szóval innét is van egy kis tapasztalat. Továbbá szeretném figyelmedbe ajánlani, az általad idézett hozzászólásom utolsó mondatait.
Vigilante: Köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményedet.
ricsi99: Javíts ki. (:
-
InHell
senior tag
válasz
zooole #13627 üzenetére
Szia!
i7 860+GTX 460 SLI-vel, Crysis 2 1920*1080 minden ultra, dx11, stb.A képen látszik, hogy 37 fps, épületen belül volt olyan 50-60 is, viszont teljességgel játszhatatlan,
mert egyfolytában akadozik, amint elfordulsz valamilyen irányba.Ide már nagyon kevés az 1GB vram.
1680*1050-en már nagyjából játszható volt, de ott is érezhető volt, amikor elfogy a vram, és szaggatott rendesen.Szóval ide már kevés 1GB.
Pár dologból visszább veszel, és már futni fog rendesen. -
Andrew_31
Modder
GTX 460 768 SLI 833/1666/2000
[3Dmark11]
[Vantage] -
-
Vigilante
őstag
válasz
AssAssynn #13637 üzenetére
Jesszus! ember ezt a sok sületlenséget amit te itt összehordasz, az már fergeteges! A 460-at még a 470-em is veri nem, hogy a 480!!!
Szerinted, az Nvidia a 470-et meg a 480-at csak benchmarkokra csinálta, miközben a 480 jó 1,5x annyiba kerűlt és kerül is, mint a 460! Van minek utána nézned ember, mert nagy a tudatlanságod! Legalábbis Nvidia fronton nagyon úgy tűnik!
-
N_A_S
veterán
válasz
AssAssynn #13637 üzenetére
nagyon rosszul emlékszel! ezeket honnan szeded hogy egyáltalán tudsz ilyenekre emlékezni, még így feltételes módban is? valaki odasúgta neked gondolom mert ilyet nem olvastál az tuti
pont hogy benchekbe nem üt oda akkorát a 480 mint amekkora ereje játékok alatt valójában van.
-
-
Reibek
senior tag
válasz
csucsbicep #13638 üzenetére
840 960-on próbáltam ott még ment aztán már feszelés kezdödött
-
AssAssynn
addikt
válasz
Reibek #13636 üzenetére
Értem.
Amúgy a 480 jó kártya, de nagyon melegszik, s ha jól emlékszem, akkor a 460 attól különbözik a 480-tól, hogy abból (460-ból) kivették azokat a fölösleges dolgokat, amiket az átlagfelhasználó nem használna ki. Így talán igaz lenne az, hogy a 480-ra váltással csak a tesztprogramokban érnél el javulást. Bár ez nem teljesen biztos, hogy így van. Utána kellene nézni, vagy inkább kérdezni, hogy játékokban hozott-e javulást annak aki váltott. -
AssAssynn
addikt
válasz
Reibek #13634 üzenetére
Mondjuk most bekevertem, mert azt hittem, hogy 5x0-ból is kettő lenne. Viszont ha abból egy, az tényleg nem nagyon változtatna a rendszer teljesítményén.
Esetleg elgondolkodnék a helyedben, ha már mindenképpen fejleszteni akarsz, 2db 1gb-os (nem SE) 460-on. Mindenesetre amit az előbb írtam gondold át, hogy megérné-e. Játszani elég 1db 460-as is. (Előre is bocsánat. Tudom, hogy nem mindenkinek.)
A három körös rendszer eredményeit meg nagyon várom már! Bár ez már nem ez a téma.... (: -
Reibek
senior tag
válasz
AssAssynn #13633 üzenetére
ha még 1 460-as jön akkor az azért nem dobja ennyire fel a vízhőmérsékletem.
ha meg 5xx akkor meg vszínű egy 570 v 580-as akkor meg szintén mivel csak 1 kártya lenne az se dobná meg nagyon de lehet semennyire se.
A vízhűtés készülget nem sokára kész lesz a 3 körös rendszer -
AssAssynn
addikt
válasz
Reibek #13632 üzenetére
Na látod, ez pénztárca kérdése.
Viszont szerintem gondolkozz el előbb azon, hogy megéri-e neked. Tehát, hogy kihasználnád-e ezt a teljesítményt. Csak mert szerintem azért, hogy egy rekordlistán első helyes lehess, még ne költs ennyi pénzt erre, de persze szíved joga, ahogy gondolod. (:
Továbbá a vízhűtéses témába is olvasd el EZT a hozzászólást. Nagy az esély rá, hogy akkor már a vízhűtésedet is fejleszteni kellene, ami már megint plusz pénz meg minden.
No, de mondom, nem lebeszélni akarlak, ha van rá keret, meg kedv meg minden jó, akkor hajrá! (: -
AssAssynn
addikt
rumkola: Az igaz, de szerinted nem tudják megnézni, hogy mikor volt utoljára módosítva a fájl?
Reibek: Ismét csak gratulálok. Továbbá azt kívánom, hogy felfelé kerekítve legyenek még azok a számok. (:
ricsi99: Először is ugyanazt mondom neked is, mint rumkola-nak, hogy megtudják nézni, hogy mikor volt utoljára módosítva.
Amúgy meg nem kell, hogy lássak nagy szervizt ehhez. Azt meg, hogy a vevők lennének a nagy emberek... hagyjuk inkább. (: Amíg kicsengeted a pénzt, addig lehet, utána már előjön az igazi én. (Tisztelet a kivételnek, nyilván nem mindenhol.)
A BIOS verzióhoz kapcsolódóan: nem azt mondtam neked, hogy én fogom neked megmondani, hanem ők, akiknek vannak eszközeik. (:
Azt meg, hogy az ipon-t a "sufnituning" helyek közé sorolod inkább nem kommentálom. (: Egyébként te valami bolt tulajdonos vagy igaz, hogy így írod ezeket?
Végül egy jó tanács, hogy megkönnyítsd azok dolgát akiknek írsz, -meg hát csak úgy alapból is, mivel ez a szabály.: A mondatot nagybetűvel kezdjük és írásjellel zárjuk le.zooole: Mindjárt jönnek a profik és pontosítanak, de ha jól tudom, "fullHD"-ban, 4 maggal, 2,8Ghz-n már nem nagyon van CPU limit.
-
zooole
senior tag
Nekem most egy Msi GTX 460 1 gigás modellem van.
Tudom, hogy van több MSi is. Nekem a piros 1 ventis van. A házam a Mac Pro-hoz hasonló, tele van lyukakkal. Van benne + 3 venti is.
Most 848Mhz-n megy. Shader 1700, Memory 1800. Nem vagyok profi, valszeg hülyén csináltam ezért kérném a segítségeteket. Jött ugye a Crysis 2 patch és nem fut túl jól 1920x1080-ban.
Persze betudható annak, hogy CPU limit van. Q8200 2.8-on nem hajtja ki teljesen. Ez a kis tuning már egyébként nyert pár FPS-t Unigine-ben extreme tesszellációval.
-
válasz
AssAssynn #13612 üzenetére
Ha nincs meghalva a kari akkor akár vissza is lehet tenni a biost.
"szerintem megtudják nézni úgy is" s hogy? láttál te már nagyker szervizt? s mért lennének nagy emberek?Te vagy ott a nagy ember a VEVÖ , mert pl belöled élnek.
"Amúgy az a bizonyítékuk, hogy azt mondják, hogy minden kártyára xy biost tettek és ennyi." ha ezt nekem megmondod hogy ha viszek egy bontatlan videokarit hogy milyen verzió-jú bios van rajta akkor megcsókolom a lábad nyomát is....
kisker kötekedhet ilyen indokkal... de ha nincs szemmel látható fizikai sérülés a kártyán kötelesek átvenni ,de ha te nem ragaszkodsz rögtön a jogaidhoz hogy adjanak csere kártyát meg mikor lessz kész stb hanem korrektül viselkedsz ,türelmesen megkérded hogy mikor s hogy érdeklödj ök stb akkor nem fognak kötekedni ,nekik is az elégedett vevö kell
természetesen ha valami sufnituning helyrül vásárolták szerezték a kártyát akkor persze nem akarják benyelni a dolgot (ezért kell normális helyröl vásárolni ,nem a tesco/ipon/ webshop stb helyen...)bocsi de ez az "azt mondják" szó kiveri nálam a biztositékot.. mondani mindent lehet ,de ami le van irva az él.... szó elszáll irás megmarad
-
Reibek
senior tag
válasz
csucsbicep #13621 üzenetére
Azt tudom jeleztem hogy töltsék fel
-
Reibek
senior tag
válasz
csucsbicep #13618 üzenetére
Vagy nyomassak vantage-t is?
-
Reibek
senior tag
válasz
csucsbicep #13618 üzenetére
Mármint hol?
-
Reibek
senior tag
válasz
Reibek #13616 üzenetére
Ma eddig ment majd a hétvégén még játszom vele
-
AssAssynn
addikt
ricsi99: Nem kell feltétlenül meghalnia a kártyának ahhoz, hogy garanciáztassad. Amúgy szerintem megtudják nézni úgy is. S ehhez jön az hozzá, hogy nekik nem kell bizonyítaniuk semmit, mivel ők a nagy emberek. (: Amúgy az a bizonyítékuk, hogy azt mondják, hogy minden kártyára xy biost tettek és ennyi. Hidd el vannak embereik, akik odafigyelnek ezekre a dolgokra.
megint én: Lehet pár dolog a hiba oka, de így mint hozzá nem értő azt mondom, hogy irány garanciáztatni.
Reibek: Gratulálok!
Egyébként néztem a képeket is, s jó a géped. (: -
Reibek
senior tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek HWbot rekord GTX 460 192-bit 3dmark11 performance-ba
-
-
megint én
őstag
Hali! Ne haragudjatok, ha már elhangzott, de nem volt az előző pár HSZben...
Egyik havernál GTX460 van, és azt csinálja a BFBC2, hogy spontán kikapcsol a kép. Amikor felrakta az új drivert akkor meg volt olyan az egyik pályán, hogy abszolút eltakarta egy "fal" a mapnak az egyik részét... Visszatette a régit így minden oké. Viszont kikapcsolgat néha a kép. Mi lehet a tré? Max 55°C volt a rekord, de általában 45-50 között ingadozik...
Előre is köszönöm! -
RMZ250
senior tag
Na megnéztem nálam 1.212-ig lehet tolni a fesz. csúszkát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged