- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Savageboy #38659 üzenetére
ott valszeg valami catch van a dologban. mig az 1080-át ismeri, csak ő használta addig az új kártyáról semmi fixet nem lehet tudni és manapság amilyen kóklerek kereskednek kártyákkal én inkább a biztosra mennék mint a bizonytalanra.
ha mellette lenne egy tartalék kártyám akkor nyilván nincs kockázat és úgy már megéri a bizonytalan is. -
Bjørgersson
félisten
-
Aprósólyom
addikt
válasz Savageboy #38557 üzenetére
Én a következőre gondolok:
A memória busz +12,5%-os órajel növelése szerintem kevés ahhoz, hogy a teljes GPU-n +7-8W keletkezzen. A 8db memória chipen is csak +3-4W keletkezik.
Ezért gondolom hogy a GPU számítási kapacitásának jobb kihasználtsága miatt nő meg ennyivel a GPU fogyasztása.
Kvázi kevesebbet kell várnia a GPU-nak az adatokra, ezért hangyányival több számítást tud elvégezni, egységnyi idő alatt.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Savageboy #38554 üzenetére
Találtam egy ilyet: Micron Confirms Mass Production of GDDR5X Memory (anandtech.com)
A számokból esélyes, hogy a 8GB-nyi 8GHz GDDR5 többet eszik mint, amit számoltam, de erős közelítésnek nem rossz.
Egyébként nyilván nem lineáris a fogyasztás, de mivel a chip 8GHz-re van gyártva a +/- tuningolt eltérés egy elég jó közelítést ad. Meg nyilván több mintából lenne érdemes számítani, én meg csak egy sűrűn megjelenő felső értékből vettem egy screenshotot. Én megelégedtem az erős közelítéssel.
Egyébként pedig nem a +4wattról van szó, hanem a 30-40wattról.
Továbbá a +4watt mellett nő a GPU fogyasztása is, annak ellenére, hogy azon nem változtattam semmit. Arra gyanakszom, hogy a GPU is jobban megizzad azáltal, hogy gyorsabban tud az adatokkal dolgozni. És ez valószínű így is van, hiszen mínusz VRAM-nál a GPU teljesítményigénye is egyértelmű csökkenést mutat.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Bjørgersson
félisten
válasz Savageboy #38554 üzenetére
Igen, igaz.
Azt nem értem egyébként, hogy miért ennyire titkosak ezek a fogyasztási adatok, alig lehet bármi infót találni.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz Savageboy #38547 üzenetére
Pascallal kapcsolatos konkrét értékeket sajna nem találok, viszont Maxwell-lel kapcsolatban van tapasztalatom. Ha jól emlékszem, a GTX 750 Ti 60 wattos TDP-je úgy volt "elosztva" a BIOS-ban, hogy 37,5 wattot kapott a GPU és 22,5-öt pedig a VRAM. Úgyhogy ha abból indulunk ki, hogy ezen a kis kártyán négy GDDR5 chip volt, a 1070-eken pedig kétszer annyi, akkor a 30-40 wattos VRAM TDP szerintem sokkal közelebb állhat a valósághoz, mint ez a 12-16 watt. Ez szerintem már irreálisan alacsony.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz Savageboy #38545 üzenetére
Szerintem a hivatalos 150 wattos TDP-ből 30-40 watt simán csak a memóriára vonatkozik, az pedig annyira nem elenyésző.
-
Aprósólyom
addikt
válasz Savageboy #38543 üzenetére
Milyen okkal magyarázható a Memória OC-s állításod?
Majd tesztelgetem. Kíváncsivá tettél. Furmark alatt viszont én eddig azonnal láttam teljesítményváltozást VRAM freki állításnál.
Nem az az ok, a rosszabb eredmény miatt, hogy jelentősen tud növekedni a fogyasztás, az pedig elvesz a TDP keretből a GPU kárára?Jevons paradox
-
Lion81
tag
válasz Savageboy #38518 üzenetére
Igen így már faint!Működik.Majd holnap jobban tesztelgetem most a Furmark meg a Snowrunnerrrel szuperül megy!
GPU:1987 egyenlőre
Mem:+200Mhz
mV:0.931V(ezt mutatta a scan ami szimpi érték volt)
Amit nyertem egyenlőre az max terhelésnél -4fok és +10-15fps játék alatt
Nem rossz egyenlőre!Azt nem értem hogy a nyomi gyártók miért nem így állítják be a kártyáikat?Had melegedjen azt menjen tönkre,vegyél másikat elv?Mindegy.
Nagyon köszönöm a segítséget!TDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
-
Lion81
tag
válasz Savageboy #38461 üzenetére
Köszi a válaszokat közben találtam olyat hogy az nvidia vezérlőpultban a 3d beállítások kezelésénél az energiagazdálkodási módot optimálisról maximális teljesítményűre állítom akkor 5500 körüli értéket kapok és 91fps-t átlagban viszont cserébe folyamatosan a gyári alapórajeleken jár a kártya és alapból magasabban lesz a hőmérséklet is a winben terheletlenül
Visszaállítottam inkább és ráhagyom
Lényegében meglesznek azok a plusz pontok de egy csomó mindent el kéne állítgatnom és csak azért nem hagyom elállítva hogy a furmarkban jó legyek mivel írtam hogy egyébként a játék alatti teljesítménye az előző kártyámhoz képest kimagasló FHDben High/Ultra beállításnál.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását végül is csak nyomra leltem ezzel kapcsolatban
Mindenkinek szép napot!TDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
Lion81
tag
válasz Savageboy #38450 üzenetére
Szia!
A Win+Shift+S kombót majd kipróbálom köszi.
A furmark pontszám csak azért zavar mert nem értem miért kevesebb egy olyan vgatól ami 60% gyorsabb mint ami előtte volt(gtx1060 3gb)
Szerintem más is választ akarna kapni arra hogy miért teljesít alul egy használtan is 2x annyiba kerülő vga!
A gpu ha "védi"magát effektus jól hangzik csak akkor azt nem értem hogy lentebb írta Aprósólyom fórumtárs hogy neki csak sima 1070ese van és Furmark alatt lenyomja az én Ti-met akkor az ő vgaja miért nem "védi"magát és az övé reális pontot kap a teszten.Az enyémnek meg ennél is többet kellene kapnia de nem így van sajna .Na ezért bosszant a dolog hogy valami nálam magyon nincs rendben és ezt szeretném kinyomozni hogy csak valami kalibrálási/szoftveres hiba van vagy van valami baja mégiscsak a kártyának!!!TDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
HooK™
csendes tag
válasz Savageboy #35878 üzenetére
Köszi Savageboy, viszont minden mentésnél más és más az md5 és az sha1 értéke.
A felső a weboldalról, az alsó 2 egymás után mentettek.
Szóval marad, hogy holnap bugázok egy VGA-t, és ha annak is durva értékei lesznek, akkor a lappal van valami.
Levesek készülnek porból.
-
NightGT
senior tag
válasz Savageboy #35606 üzenetére
Pedig a Palitokat nagyon dícsérik...de akkor lehet, hogy a sima Dual-on gyengébb hűtés van? Sanszos, hisz esetedben olyan mondja, akinek van
Lehet hogy GamingPro, vagy melyik az, amelyiken jó volt a hűtés, mert egy csomó modell van Palit-okból is...a Gainward név alatt is futtatnak többféle kivitelt...
Speed is the only truly modern sensation
-
N@idia
őstag
válasz Savageboy #31861 üzenetére
Pedig sajnos így van ugyan abban a konfigurációban 100 alatti fps-t produkál kemény fps droppal a 980ti meg 100+ fps tudott és nem droppolt érdekes hogy kicsivel erősebb kartya van a gépben és szarabb teljesítményt produkál
(#31862) Lord Myn
Ezt most így fejből nem tudom meg mondani csak max este ha hazaértem és igen minden jateknal ezt csinálja nagyon durván droppol van hogy 20 fps-re is leesik hirtelen 70-rol nagyon idegesítő de az is gaz hogy 70-80 fps amit tud hol ott 100+ fps felett kene lennie a teljesítménynek
[ Szerkesztve ]
Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest