- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NightGT
senior tag
-
NightGT
senior tag
Most válaszolok csak, el is feledkeztem, mert közben szobát újítok...szóval.
Az látszik, hogy viszonylag melege volt a kártyának. 73 fok egyáltalán nem vészes, de mehet lejebb is. A 3 ventis giga gaming ez, v a 2 ventis alap? A 3as biztos tud számottevően kevesebbet, a 2es talán nem annyira. Bár a Zotac mini volt gyárilag 68-69 fok nyáron, igaz nyitott háznál...
Biztos a 2 ventis ez, gondolom annak alacsonyabbak az órajelei, és az megmagyarázza, miért van 4000 alatt. Persze az 1.062 voltot meg biztos kapja gyárilag, aztán naná h melegszik...
Első körben kártya pormentesség, ház szellőzés ellenőrzés. Meg lehet próbálni oldallap nélkül, ha úgy jóval hűvösebb lesz, akkor épp üzemelhet úgy is, csak többet kell takarítani - esetleg pár egyszerűbb venti mehet bele, ha még van hely, és érdemes a házat pimpelni. De ez külön topic, hogy melyiket hova, milyen igényre.
Újrapasztázás játszhat MX-4el, Hydronaut-al, esetleg a csúcs Kryonauttal, 1-2 fok külömbség lehet, de a Hydronaut a legtartósabb. Mondjuk én csak a hővezető pad-ek (heatpad, lap, whatever) egyidejű cseréjével szoktam javasolni idősebb kártyánál - igazából ha úgyis kell pasztát venni webshopból, akkor egyidőben a megfelelő vastagságú, sima kék Arctic v bármilyen lapok (tökéletes igazából, puha, jól illeszkedik - a nagyteljesítményű fehér az kemény, van egy szürke, az magas hővezetésű is, puha is, meg drága is) már nem tételek. Nem tartom valószínűnek, hogy nálad ezen múlna, de olyan ez, mint az autón az olajcsere.
Ezek után pedig (tldr): ami igazából segítene, az az undervolt / overclock, Afterburner szoftver segítségével...topicban rengeteget volt írva róla, és jó videók vannak youtube-on is - egyáltalán a használatáról is, ha nem ismered. Érdemes magad beleásni. De ennek már nem állok neki, keresővel bőséges anyagot találsz erről itt (is)
Speed is the only truly modern sensation
-
Bjørgersson
félisten
Én még 5%-nál is kevesebbre tippeltem volna a köztük lévő különbséget. Ha jól emlékszem, az nVidia pont ezért is tiltotta meg a gyártóknak, hogy emelt órajelű 1070 Ti-ket adjanak ki, mert akkor már simán egy 1080-at kaptak volna az emberek valamivel olcsóbban.
Nekem személy szerint nincs bajom a Gigabyte kártyákkal, régen nagyon szerettem őket, aztán valahogy MSI megszállott lettem. De még ma is előbb vennék Gigabyte-ot, mint pl. Asust.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
NightGT
senior tag
Inkább 10% lemaradás lesz az, azért a minusz 2000Mhz a Vram-okban (8 Gbps GDDR5 vs 10 Gbps GDDR5X az 1080on) számottevő...és CUDA egységből is kevesebb van benne (2432 vs 2560, ha jól rémlik)
@ericdrawen74 "Kis" tuning nekem 2 ghz core clock 1V fesszel a GPU-n. Jobb / késői lapkák jellemzően tudják - illetve +400Mhz a Vramon, az effektíve +800 a double data rate miatt. Komoly tuning az ilyen 2050/4500+, de az már 120+% TDP. Valamint fokozott melegedés minden komponensen (koppra húzva nem lehetetlen a vram megsülése gyenge hűtéssel, ész nélkül húzott kártyákon eddig azt láttam/olvastam mindig halni).
Ezt a "kis" tuningot viszont a gyári fogyasztási spec környékén (180w), és kulturált hőfokokkal jellemzően tudja hozni...ezzel kapsz egy barátságos +8-9%ot, szénné rántva meg +12-14et (hosszú távra nem érdemes)
A stock 1080 / 2060 így szódával utolérhető, de persze azokon is lehet emelni
[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
Bjørgersson
félisten
Kb. mint egy 1080, kis tuninggal szerintem egy 2060-at is utoler. Majd ird meg.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
fanti
addikt
-
fanti
addikt
2 db (Kislányomnak és nekem is) Asus GTX 1070 Ti 8GB Advanced Editionnal beszállok én is, 1070-ben is van ugyanilyen, szuper hűtésű kártyák!
-
laychi
veterán
Palit Jetstream/gamerock. Jó hűtése van.
(1080-am volt Gamerock.1080 Ti váltotta, szintén Palit lett a választott, ezúttal Jetstream)
Gainward Phoenix kb ugyan az.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Bjørgersson
félisten
Gigabyte-oknak típustól függetlenül a ventilátoraikra szoktak panaszkodni, hogy zúgnak, berregnek, fingorásznak, az Asus Dual pedig spórolós hűtés, a memóriák pl. egyáltalán nincsenek hűtve, s nem is lesz a leghalkabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest