- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz GeneraL_XTX #7898 üzenetére
Plusz ahogy sokan írták simább a játék, szóval gondolom nem ingadozik akkorát az FPS, nagyobb a minimum is, nyilván jobban kezel a Pascal sok grafikus dolgot az elődnél, erre majd fény derül, ahogy jönnek az egyre jobb driverek és a kártyát jobban kihasználó játékok. A +2 GB ram az nagyon jó jövőre nézve is, kell az most is. Nem tudom meddig lehetne egy kártyát megpakolni rammal, de sosem elég és egyre több fog kelleni mivel lassan már mindent a GPU intéz, ami szorosan kötődik a grafikához persze. Látszik, hogy prociból is a régebbiek is jók, persze azért CPU limit bejátszik, de mégis. Nem fog rohanni senki i7 Skylake-ért. Sima ramokat meg lassan már hozzád vágják a 3000 Mhz-eset. Nem mintha amúgy kéne olyan sok meg olyan sebességű.
Meg drágább is a 980Ti szóval erről ennyit. Meg ki lett már tárgyalva, hogy 980Ti-ről nem érdemes 1070-re váltani. Teljesítményben kb. 1 szint, ezt meg is mondták mielőtt kiadták.
@nejad: Gyors rákerestem XCOM 2 60 fps limit és találtam is olyat, hogy elvileg van benne egy alap 62 FPS limit beépítve. Szóval ez így igazolja a te max 61 FPS-ed.
"You can set MaxSmoothedFrameRate in XComEngine.ini to 45 if you want. It defaults to 62. As the name implies you need frame rate smoothing turned on in the options for this to do anything. This is a standard setting in most UE3 engine games btw."
[ Szerkesztve ]
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Ferko75HUN
senior tag
Mi lehet a gond?
A kártyám tök alapon 57-60 fok között ugrál, semmi játék, alap netezés alatt.
Tegnap játék közben volt 62 fok körül, amíg figyeltem.
Képernyő mentésem sincs jelenleg, azért a csöves fénykép.[ Szerkesztve ]
C3-Ironsight: HNT Ferko75HUN hnt.enjin.com
-
Hmmm1
aktív tag
válasz Dyingsoul #7774 üzenetére
Vitko: Na ha már annyira mondani akartam én is, csak leírom, mégha 2-3 oldallal ezelőtt is volt. Grat a kártyához. Csomagloást kiszúrtam én is egyből, illetve miért nincs rajta a védő gumi cucc, azt nem értettem.
Amúgy már 107-emből egy csomó féle volt mondhatni, mire te rendelted. MSI-k 160-170 körül szállingóztak például. Egyébként sokan hamar eladták a régi kártyájukat, így belegondolva hogy említetted azt a két hónapot. Áh, nem szabad ilyet: d -
s4hu|SyD^
addikt
válasz Ferko75HUN #7902 üzenetére
Sok minden lehet ám. Meleg a szoba, meleg a ház, valami program használja a kártyát feleslegesen és szépen pörgeti felfelé a mért hőmérsékletre.
-
slick-adam
aktív tag
jelen pillanatban 215MHz-en van a kartya (MSI 1070) igy siman asztalt megjelenitve es 54°C. jol szellözö hazban...
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz slick-adam #7906 üzenetére
Nézzetek egy olyat, hogy pörög-e a venti lehet leáll azért annyi vagy nagyon minimálisan pörög.
[ Szerkesztve ]
-
slick-adam
aktív tag
válasz s4hu|SyD^ #7907 üzenetére
persze, hogy leall. 60 fok körül kapcsol be.
mondjuk vicces, hogy elöbb neztem Dying Light-ot, ca. 70%-os terheles mellett (60 frem cap) is pont 60-61 volt, csak neha-neha kapcsolt ra a venti, amugy allt.asztalon meg 54... vagy csak nagyon lassan hül le...
-
Puma K
nagyúr
válasz hszilard666 #7875 üzenetére
Köszi az infót!
Innen a fórumról nem esett neki senki forrasztgatni még gondolom : (
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
slick-adam
aktív tag
megneztem par MSI tesztet es furi, de van teszt, amiben 35 fokot irnak üresjaratban. egy masikban meg 52-t...
hagytam fel orara a gepet, nem csinaltam vele tenyleg semmit, igy lement 46-48-ra.
az 52-t merö tesztben ASUS es Gigabyte kartyakhoz 42-45-t irnak. erdekes, hisz ugyanaz a chip... es ventik nelkul minden ertek.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz slick-adam #7911 üzenetére
Az MSI afterburner nekem 36 fokot ír üresjáratban. MSI 1070-es gaming.
-
Landon
őstag
válasz slick-adam #7911 üzenetére
De a heatsink holeado kepessege kulonbozhet. Pl. tobb hocso vagy nagyobb holeado felulet/tobb borda. Pl. abban majdnem biztos vagyok, hogy a Giga Xtreme monstruma odaver par fokot mindennek. Abban egy akkora batar allat borda van, hogy nem csoda ha gyorsabban lehuti a chip-et.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Ferko75HUN
senior tag
Köszi srácok egyben válaszolok, telóról vagyok nézem a meccset, így nehezebben tudok szerkeszteni-nevesíteni a válaszokat.
Szóval a szobában 25 fok van, a ház egy CM 690III.
Nyílván ennél van hüvōsebb ház is, az elōzō házam egy 4 ventis CM Stacker torony volt, de már nem akartam kerülgetni.
De tegnap tutira nem ilyen fokokat láttam a gpu-nak.
Most délután bekapcsolás után mindig felmegy 56-60 körülre, néha bemozdul a venti.
Ha lesz energiám még a meccs után megnézem FC4-el mit muzsikál.C3-Ironsight: HNT Ferko75HUN hnt.enjin.com
-
slick-adam
aktív tag
válasz Runner_fxr #7912 üzenetére
hmm, nem tudom...
vagy ennyire szamitana, hogy ma 3-4 fokkal tuti melegebb van a szobaban, mint tegnap?parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
LLKobe
veterán
Üdv!
A Gainward 1070-esnek milyen a hűtése? Halk?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
SSJPeter
őstag
válasz Ferko75HUN #7914 üzenetére
Az órajeleket rendesen visszaveszi a kártya 2D-ben?
Olykor-olykor nálam már előfordult, több különböző kártyával is, hogy valamiért beragadtak az órajelek és olyankor jóval melegebb volt a GPU 2D-ben is.
Esetleg ezt majd monitorozd, hogy mennyin teker 2D-ben.[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
slick-adam
aktív tag
válasz Ferko75HUN #7914 üzenetére
Nvidia Control Panel-ben nezd meg a power mode nem-e "maximum performance"-en van. ha igen, tedd le adaptiv, vagy a balanced-re (tán az a neve)!
-
Ferko75HUN
senior tag
válasz SSJPeter #7917 üzenetére
Igazad lehet, be van ragadva 1582 Mhz-en, eddig mindig terheletlenül 200 valahányakat mutatott a gyári MSI gaming app.
Csak tudnám mitől.(#7918) slick-adam Istenek vagytok, az órajelek visszaálltak.
Megy vissza a temp is.[ Szerkesztve ]
C3-Ironsight: HNT Ferko75HUN hnt.enjin.com
-
tomas51
senior tag
válasz slick-adam #7918 üzenetére
+1
-
.LnB
titán
Jól látom a hsz-ek alapján, hogy az MSI kártyákkal van a legtöbb baj?!
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
.LnB
titán
válasz tomas51 #7927 üzenetére
Igen a te problémádat olvastam, csak a megoldást nem. Nem tudom elsiklottam e felette vagy nem lett ide leírva. Elég sok olvasatlan kommentem volt ezért lehet elnéztem.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Terrorista
senior tag
Srácok az legális, hogy játékok alatt az MSI 1080 Gaming X-em GPU órajele felugrik 1911 Mhz-re az Afterburner és a GPU-Z szerint is?
Tudtommal a X-nek 1847 Mhz a gyári max. OC órajele, Z-nek pedig 1911 Mhz.
-
VoltanIgor
tag
válasz tomas51 #7933 üzenetére
Az MSI Gaming Appnak van amúgy olyan funkcója, amit máshol nem lehet elérni?
Azért kérdem, mert a héten megjön az én kis drága MSI Gaming X-em is. Na meg őszintén szólva nem nagyon értek a tuninghoz.
Láttam, hogy a Gaming App-ban volt 3 alapértelmezett tuning beállítás, és ez szimpatikus volt...
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz Terrorista #7931 üzenetére
az nvidia boost odarakja az orajelet ahol kenyelmes, a gyar csak minimumot garantal. teljesen normalis.
-
Laraxior
titán
218-ért van az aprón egy 1080-as, ha valaki szeretne.
Ja, látom 220-ért van Strix is. Azt hittem még mindig 250-ért van[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
slick-adam
aktív tag
válasz Ferko75HUN #7919 üzenetére
na kircsi.
igy most mennyi full idle-ben? enyem meg mindig nem tudja a tesztekben emlitett 35-öt...
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
Szia, nálam kellőképp csendes, viszonylag jól szellőző házban, 99%-os terhelésen is 45-46%-on tekerteti csak a ventiket.
71-72 fok fölé még nem melegedett, se firestrike se játék alatt. IDLE 37-43 fok között van ahogy nézegetem.
Ebben a hsz-emben van egy DOOM log is.
Ez egy 1070 GLH verzió. -
SSJPeter
őstag
válasz VoltanIgor #7934 üzenetére
Én nem emlékszem arra, hogy bármilyen értelmes funciója lett vola.
A tuninghoz sincs rá szüksèg, a kártya magától is max.-ra boostol, nem kell ehhez ott semmit állítani, fölösleges feltenni.Let’s go Brandon!
-
mlinus
őstag
válasz VoltanIgor #7934 üzenetére
msi oldalan a bios resznel van egy switcher amivel kivalaszthatod melyik bios menjen alapbol. ez az egyetlen funkcio ami ertelmes a gaming appba, de igy mar arra se kell.
-
slick-adam
aktív tag
igazi gond nincs, max kis kártya lottó, ami NALAM ezekben merül ki:
- alacsonyabb tuning potencial (max 2000-2025 MHz vs a rekord 2100-2125 MHz tesztekben), mint a többsegnel. de meg igyis magasabbra tudtam tenni, mint amit MSI alapbol kinal legmagasabb OC fokozaton. es boost meg igyis jol felmegy, jobban, mint egyeseknel, akik a base clock-ot magasabbra tudjak allitani.
- magas terhelesnel "csöröghetnek" benne az alkatreszek. de ez szerintem szinte mindenkinel igy van, csak masok nem tapasztjak a fülüket a gepre (bar azert kivancsi lennek egy össz-tesztre) amugy nem hallani.
- ez az idle hömerseklet tema. többynire 35 fok körül emlitik a tesztek (es itt is tegnap valaki), de van ahol 52... nalam 42-45. terheles alatt OC-vel 71-et mertem, tehat az teljesen okes.amíg full hairworks-el (igaz csak 2-szeres AA-val es low beallitassal, mert feljebb se szebb szvsz) es amugy full ultran, 1080p-ben, 60 fremre lockolva a Witcher 3-ban Novigrad közepen, viharban 60-65% a kartya terhelese, addig en nem tudok komoly problemakrol beszelni
-
mlinus
őstag
válasz slick-adam #7941 üzenetére
60 fokig nem forognak ventik. sokmindentol fugghet hogy idlebe mennyi fokon megy a kartya, testbenchekhez foleg ertelmetlen hasonlitani.
-
daveoff
veterán
válasz slick-adam #7941 üzenetére
Az idle hőfok csak addig probléma, amíg nem lehet a biost módosítani, ha majd lehet akkor problem solved egy egyedi venti profillal. De ha nem akarsz biost módosítani, akkor egy AB venti profil is megteszi.
Én ezt az idle venti leállást egy oltri baromságnak tartom még mindig, semmi értelme...
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Runner_fxr
Ármester
Battlefield 4 single playert elindítottam, itt ott eléggé bezuhan az fps. Főként nagy tereken. 25-30fps-ig.
Fullhd minden maxon, 1070-es vga-val. Összességében nem rossz, mert 50-60 körül elszaladgál a pálya nagy részén. Gondolom az i5 6500 az oka, hogy néha lecsökken.[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Runner_fxr #7948 üzenetére
Az nagyon kevés, ott valami nagyon nincs rendben...
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest