-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Msi gtx 1070 gaming x esetében mi tekinthető ideális hőfoknak terhelés, játék alatt?
Köszönöm! -
morfondőr
őstag
válasz MaidenFan #22492 üzenetére
Igaz nekem még 970-el, de hasonló gondom volt, az órajelek nem akartak lemenni idle értékekre és használat nélkül is felugrott magasabbra. A neten kutakodva a következő megoldást találtam:
Gép áramtalanít, VGA-t vedd ki, portalanítsd a pci-e sínt és a kártya csatlakozóját, igazítsd meg a vga tápcsatlakozóját, és ügyelj arra, hogy rendesen csatlakoztasd vissza a vga-t. Nem gondoltam volna, de ez megoldotta a problémám! Lehet nálad nem ez a hiba, de egy próbát megér!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
blu79
addikt
Naa, nekem meglett a 4K , ma egy picit megemeltem a kártyán a "számokat" és elsőre ez jött le :
Nekem ez tökéletesen megfelel , többet nem is nyúzom ezzel a tesztel..., biztos még néhány pontot tudnék hozni de ez nekem jó. Jó ez a kis StriX Eddig semmi gondom nem volt vele, nagy megelégedéssel használom, és néha bekukkantok a gépbe megnézni ott van e még mert nem hallom a hangját
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
gainwardgs
veterán
Titan xp kobgyokharom
-
RazoR
veterán
Ez most megint mi?
-
MaidenFan
tag
Fogalmam sincs mi lehet, többször újra raktam a legfrissebb drivert és egyszer csak jó lett. Mit ad isten jött a Win10 frissítés és most megint 1848/3802
Erre nem tudok mit mondani pedig DDU-val szedtem le a drivert és semmi
Sajnos meg kell valljam pánikbeteg vagyok és elég szarul érint hogy megint nem jó valami de próbálkozok hátha, amikor jó lett akkor tökéletesen éreztem magam jó volt minden most megint szarul vagyok, remek
De köszönöm az infókat remélem sikerül megoldani valahogy -
blu79
addikt
-
veterán
-
Devilstudio
tag
válasz gainwardgs #22475 üzenetére
Nekem EVGA SuperNOVA 750 B2 mégis cicereg.
Ha veszek új tápot az evga 750 p2.[ Szerkesztve ]
Az adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
RazoR
veterán
válasz gainwardgs #22479 üzenetére
Gondolom/elhiszem!
Ha nincs fps korlát és menüben van 5000fps akkor nekem is cicereg....[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz gainwardgs #22475 üzenetére
Nagyon sok esetben a coil whine pont abból adódik, hogy a vga és a táp "nem szeretik egymást"! Nem a Tiéd az első eset, hogy tápcsere után megszűnt a cicergés!
-
Puma K
nagyúr
válasz hackeeeee #22474 üzenetére
Jó csak van aki 1440p-ben is szeretne mérni erre a program már custom-nak kiáltja ki, holott csak egy felbontás változtatás történt ami viszonylag elterjedt az 1080p-n kívül.
Ma szórakoztam kicsit a kártyával és ennél több pontot nem tudok kicsikarni
(egy 3DMark azért mérvadóbb)1080p - extreme - GTX 1070 - GPU: 1974 - 2050Mhz - VRAM: 9200Mhz
3868 pont:
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
gainwardgs
veterán
Nos tápcsere, Corsair Tx650 v2 cseréltem Evga 750 G3-ra.
Egy csapásra megszűnt a coil whine
A régi táp cincogott...
Úgy hogy ha van coil whine nem 100% hogy a vga az
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz GeneraL_XTX #22465 üzenetére
Én a FHD ereményeket nézem ott 20% körül van a két kártya között.(39XX-47XX)Speciel az enyémet olyan 155K körül vettem kuponnal,és bizony ez erösebb mint a TitanX maxwellem volt noha azt 1500Mhz fölé is fel tudtam huzni,de 1400Mhzen használtam.Pont a Wildlands amit néztem és a 1080 szépen tartja a 70-90fps közötti sávot közel max beállitásokkal ami ideális 144Hzre.A mostani árzuhanással én nagyon elégedett vagyok amit kaptam a pénzemért
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
VTom
veterán
válasz Ferdzsoo #22462 üzenetére
Ilyen a boost 3.0.
Nem úgy működik, mint a MAxwellnél volt, hogy csak egy bizonyos hőmérsékleten vette le az órajelet, hanem folyamatosan csökkenti 12-13MHz-es lépcsőben, a hőmérséklettől függően. 83C-nál pedig jön a Throttling.
Mivel 50C körül dobja az első lépcst, az AIO-s kártyáknál is visszavesz egyet a max boostból, ha elérik ezt a hőmérsékletet.(#22465) GeneraL_XTX Nem értünk egyet, én 980Ti-ről váltottam 1080-ra 1440p-n, és ez a kártya sokkal jobban bírja. Lehet, hogy átlagban 15%-ot hoz, de a minimum fps-eknél érezhetően erősebb. És ezt úgy mondom, hogy azokban a játékokban, amikkel játszom, a 980Ti-m erősebb volt, mint a 1070. Persze attól is függ, hogy mennyit kell rákölteni.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz GeneraL_XTX #22465 üzenetére
Igényt tartanék rá ha nem bánod pm-ben jöhet. Meg egy röpke leírás is, hogy hogy kell, de majd utána olvasok.
TDP-t kitoltam, feszt viszont nem emeltem, mert felesleges. Így is, úgy is visszavesz a kártya.
Így hogy a Ti kijött és még az is kevés néhol az 1440p-re azért kérdéses, hogy az 1080 meddig lesz elég.
Wildlands meg olyan amilyen. Van ahol 30 fps van ahol lazán 60 fölött. Nem a legjobb példa. Mondjuk úgy hogy max. 15% plusz van abban az 1080-ban. Néhol jól jön az tény. Viszont árban is meglátszik.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Laraxior #22466 üzenetére
Pl. az enyémen elvileg van.
GeneraL_XTX: Ha Te mondod. Azonos beállítások mellett pl. Wildlands-ben 20% körüli különbség van a két kártya között, néhol több. Annak idején ezt mondták páran a 390-390x-re is, aztán ott is pár helyen előjött 20-30% különbség a két kártya között 1440p-ben, vagy, néhol több.
Persze, elég az 1070.. Csak, van ahol kompromisszummal. Ahol az 1080-nal nincs kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Laraxior
titán
Most szembesülök a ténnyel... A GPUn nincsen fémkeret, mind az én Ti-m GPUján
Hogy lehet így GPU blokkot rátenni?*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
GeneraL_XTX
veterán
s4hu|SyD^:
Nekem MSI-re ez a Gaming Z bios jött be a legjobban, mindenféle buherálás nélkül alap ventiprofillal (max43%) betonstabilan kerek 2000mhz-en tartja a GPU-t, halkan és hűvösen.Az AB-t már csak monitorozásra használom, plusz 50-60mhz-ért nem fogok TDP limitet kitolni, meg feszt emelni az tuti. Max amemóriákra tolom rá manuálisan azt apár 100mhz-et, de ha jönnek az új kártyák, lehet rárakom azt a BIOS-t és akkor már a memóriákhoz se kell hozzányúlni
hackeeeee: ahol 1440p-n nem elég az 1070 ott az 1080 se elég sajnos, ezt azért be kell látni És ilyen eset egyre gyakrabban előfordul sajna.... Ezen már csak egy 1080Ti fog segíteni
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz GeneraL_XTX #22458 üzenetére
Játékban még mindig több mint 10%.. Az, hogy ebben a tesztben 10%, és ez Neked elég, Ám legyen.
Játékokban több van, mint 10%, plusz más bench-ek alatt is..
1440p-re még mindig nem vennék 1070-et, mert nem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
s4hu|SyD^
addikt
Nálam kb. 60%-tól már hallható a venti. Én direkt úgy építettem a gépet, hogy halk legyen, szóval azért az 1-2 fps-ért nem fogom túráztatni a ventiket. 50-60% ventifordulat még elfogadható úgy 60 fok max V-sync-el teljesen jó. Tegnap bench alatt láttam 64 fokot. Először mióta megvan, igaz úgy volt 150 Mhz húzva rajta és csak 1x futott le fagyás nélkül a bench, utána végig crash-elt.
Majd cserélek 3-4 év múlva kártyát addig az 1070 a legjobb ár/érték arányú. Legalábbis az volt mikor vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz s4hu|SyD^ #22461 üzenetére
Igen nálam is ez van.
Míg 50 fok alatt van 2050 en megy, majd leveszi 2000-re.
Mindegy mennyi a core voltage és mindegy mennyi a +mhz amit rárakok. Tegnap 3 órán át ment oc-vel és erre a 2000mhz re áll mindig be hosszútávon.
Folyamatosan, víz nélkül, órákon át tartó terhelésen nem tartható fennt a core voltage 2000mhz felett szvsz...
Értelmes ventifordulatszám alatt értem. (Nálam 60%-on halk de elfogadható a hűtés, 100 on csak pár fokot nyerek ami nem oszt szoroz viszont sokkal hangosabb...)[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz abridabri #22460 üzenetére
Akkora OC mellett én is keveslem. Mem-re szerintem 500 mehet ha nem fagy ki. Az dob egy kicsit a min. fps-en. Legalabbis játék alatt.
Egyébként ha megnézed visszadobja rendesen az órajelet. Szóval normális a pontszám. Ezért nincs pl. sok értelme ha rádobsz 150-et, de a végén ugyanott vagy, mint a +100, mert ugyanoda veszi vissza a hőmérséklet miatt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
blu79
addikt
Sziasztok , nyomtam én is 1 tesztet :
Full alap :
OC :
Én többször is lefuttattam de nem kaptam sosem ilyen 200 pont körüli különbségeket...csak pár pont volt a különbség mindig...
Egyébként ezt az OC-t használom játék közben is...[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz torma1981 #22457 üzenetére
Hát én most azt nézem, hogy amikor vettem, volt több mint 60k az 1070 és az 1080 között, akkor azért a pénzért kaptam volna plusz 10%-ot kb.
Most ugyan annyiért, mint amennyibe az 1080 került akkor, kapok olyan 40% plusz teljesítményt az 1070-el szemben. Na ez anem mind1
-
torma1981
veterán
válasz GeneraL_XTX #22455 üzenetére
Ezek a tesztek szerintem nem sokat érnek. Nem velük játszol. Játékok alatt meg nem mindegy hogy mi van. 1070 vagy 1080. 40k a differencia kb a kettő kártya között. A Ti és a 1080 között már majdnem 80k a diff. És teljesítmény azért nem annyi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz GeneraL_XTX #22455 üzenetére
Ez tesztben, játékban azért már nem feltétlen van így, a legtöbb helyen, vagyis ott néhol nagyobb a különbség.
Pl. ez látható 1080p extreme eredmények között, hogy mekkora a különbség a Ti és az 1080, illetve a Ti és az 1070 között.
A két kártya között eredményen ez alatt a teszt alatt kijön ~10%, játékokban néhol kicsit több. Pl. ugye valley-ban, FS-ben több a különbség.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Aha, oké, szóval a 4k és 8k optimized jóval kevésbé erőforrásigényes mint az extreme, csak megnéztem már kíváncsiságból a 8K-t is:
Extreme-ben meg ~15 fps.
@Ferdzsoo: Ezt már írtam tegnap Én is. 1440p-ben kicsit jobban használja a procit, mint 1080p-ben.
Plusz az is fura, hogy indításkor kiakpcsolja a gsync-et, majd betöltés közben vissza.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz deadwing #22439 üzenetére
Pedig szerintem teljesen jó, a tuning sokat számít ezért lehet különbségeket látni. Az alap pontok alap vga-kal nagyon hasonlóak ha megfigyeled. És igen segítene ha mindenki extreme 1080p-s presettel csinálná. A proci pedig tényleg nem számít az látszik...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
törölt tag
Mindenki 1080p extreme tesztet futtasson ne custom beállítással és kész.
Jó reggelt RazoR![ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Hát ez a benchmark sajnos ismét csak egy cpu magot használ ha jól látom,ámbár a 30fps egy 1080al bebiztositja a közetvezö 4-5évet számára cpu limit nélkül....
GTX 1080 Palit Jetstream 2164/5724 (gamerock premium bios)
(#22446) deadwing
Én 10% szórást látok a 1080ak között...4300-4700pont.[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
MaidenFan
tag
Azt hittem minden rendben lesz újra is raktam a drivert DDU-val leszedtem és amikor állítgattam a TV-t akkor már felszaladt 1848/3802-re
Valley-ben természetesen megmaradt 1911/3802 remek
Természetesen nem áll vissza az asztalon alapórajelre 135/400 valamennyi volt ah jól emlékszem.
Most is 1848/3802[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
Akkor már én se maradok ki a jóból.
Egyébként csináltam neki külön topic-ot, mármint a benchmarknak.
Amit [itt] érhettek el.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
KveZ
tag
válasz MaidenFan #22442 üzenetére
Nekem olyan volt, hogy a Furmark össze vissza írta az órajeleket. A kártya TDP-je nem ment 25% alá és az órajel sem esett vissza nyugalmiba rendesen, csak valahova félútig. A venti mindig elindult és nem nagyon akart megállni. Egy DDU után újraraktam a drivert és hibátlan azóta is.
-
MaidenFan
tag
Komoly lett ez az új benchmark le is futtattam, csak nekem az az "apró" problémám akadt hogy most nem boostol fel a kártya 1911Mhz-re amennyire szokott,a gpu folyamatosan még asztalon is 1506 Mhz-en és a memória is 3802Mhz-en ketyeg nem értem miért eddig asztalon minimális volt teljesítménye és ha filmet néztem.
Nagyon remélem nem csesződött el a kártya vagy valami más mert annak nem kifejezetten örülnék
Most néztem meg Valley-t 1911/3802 ami 4002 volt eddig
Azt hiszem több benchmarkot az életben nem futtatok -
Ferdzsoo
addikt
500Mhz ram tuning de a core csak 2000 -ren stabil, 60% ventivel.
A ramba még biztosan van mert ennyitől még meg sem nyikkant...
Kizárólag vrel cap-om van folyamatosan. Mindegy hova állítom a core voltage-et.[ Szerkesztve ]
-
KveZ
tag
Az mitől van, hogy nem tudom felrakni a rendszer memóriát 3000 MHz-re? 2400-as ramot akartam, de 1 hónap várakozás után nem sikerült beszerezniük, ezért kaptam egy 2133/3000-es ramot. Ha bekapcsolom az XMP-t a proci 800MHz-re esik vissza. Kézzel állítva sem tudom úgy megcsinálni, hogy eléggé visszavegyen a CPU frekiből.
-
Devilstudio
tag
-
s4hu|SyD^
addikt
Tetszetősebb bench, mint a régiek. Ezzel valamivel jobban ki lehet tapasztalni, hogy mi a határ. Gyorsan fagy ha már sok.
-
Devilstudio
tag
Na én is tolok egy extremet.
[ Szerkesztve ]
-
s4hu|SyD^
addikt
Mennyi memória OC-t lehet ráengedni a kártyára? Vagy érdemes, vagy hogy jön az ki ha hibázik?
-
ffodi
veterán
válasz ForRedGlory #22399 üzenetére
Rossz topicba linkeltél.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
RazoR
veterán
Jézus mi van itt??!! Na én is mindjárt jövök....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest