-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz janos666 #23368 üzenetére
Nem hagytam ki,ha nálam egy 120as AIO amin két aerocool DS van leszabályozva (amik alapból is 1000RPMesek) 15Cfokkal jobb értékekeket produkálegy 1080al ami még feszelve is van, akkor egy olyan rendszer ahol egy 480as meg egy 360 radi van (és még csak nem slimek!) csak akkor produkálhat rosszabbat egy 1070el ha nem megy egy szem venti sem rajta ...,igaz a procit is hüti,söt a lapot is(monoblokk) de azért nagyságrendekkel nagyobb a höleadó felület... a 64Cfokos 1070et léghütéssel el lehet érni,söt még akár csendesen is,az nincs rendben soknak tartom...ha még egy 1080Ti lenne még akkor is soknak tartanám,pedig az dupla annyit fogyaszt,azt meg kell nézni hogy miért ennyi valami ott nem stimmel,valami hiba van valahol.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz janos666 #23343 üzenetére
Nem erröl van szó,az én megjegyzésem egy 1070re szólt ami egy EK gpu blokkalt volt szerelve,és 50Cfok körül volt a gpu.Én meg tudom hogy az az EK blokk 40Cfokot tud egy 1080al,nem pedig egy 1070en.Engem nem érdekel kinek mennyi a höfoka,de egy épitett viz mindig jobb mint egy AIO a gpun,ha pedig azt látom hogy mégsem akkor vagy a radi kevés,vagy a blokk nincs fenn rendesen,vagy féloldalas,vagy a paszta nem terült szét vagy ezernyi más oka lehet amitöl nem azt hozza amit kellene,az hogy én egy full cover blokkal nem lennék happy 50Cfok körül most másodlagos,de az én véleményem nem erre alapoztam.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz janos666 #23256 üzenetére
A kulcs a memóra timing,valami oknál fogva nekem csak a gyári biossal engedi stabilan 11GHz fölé huzni,az összes custom elhal alacsonyabb órajelen,és szerintem nem az ic miatt hanem a "drótozás" lehet a más a custom pcbknél.Egyébként világosan látszik a sweet spot valahol 1-1.1VGU között van,hiába adok neki 1.2Vot,nem skálázódik csak nyekereg.Most 2150MHz stabil 24/7en van a VGPU pedig 1.05-1.92 között ugrál terheléstöl függöen....ennyi van ezekben,talán LN2 máshogy viselkedik de az a mi szempontunkból lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz janos666 #23247 üzenetére
Ezt nekem Display Port -on produkálta. Monitort sosem használom HDMI -vel. De mondom, simán lehet, hogy én állítottam el valamit mikor felraktam előszőr a drivert és mókoltam a beállításokkal. De mindegy is tényleg... most már fogom tudni, hol kell keresni a megoldást.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz janos666 #23226 üzenetére
Nekem egyformák szoktak lenni, vagyis ha az AB-ben van Power+Voltage, akkor szép szivárványszínű a gpu-z, ha csak Voltage, akkor ugye csak Vrel szerepel ott.
Én annyit csináltam, hogy annyit kihoztam, hogy 2050 alá ne menjen a gpu, ha lehet, a vram úgy néz ki, hogy 11.800-at megy stabilan, ami elég sokat dob mindenhol.
Bios:
Más 8+6-os kártyáét is néztem, de van amin 6+2-es VRM van, van amelyiken pedig 8+2.. Számomra már ez is elbizonytalanító, és inkább nem bántom.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
TTomax
félisten
válasz janos666 #23218 üzenetére
A Tempest hidján nekem is képes beesni 60fpsre 1440pben,söt akár alá is.Bár nálam szinte ki van maxolva a játék.
-
TTomax
félisten
válasz janos666 #23212 üzenetére
Azt ird le inkább hogyan raktad fel. Amugy lehet inkább az Asus strix t4es biost raktam volna fel,ahol gyakorlatilag se power,se temp limit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz janos666 #23036 üzenetére
AMD Polaris videókártyák egyik gyengéje a 32 ROP limitált képessége. R9 390(x) után csak bukdácsolások jöttek. Nekem mondjuk az R9 380 4GB legalább szimpatikus volt több mint egy évig, de az RX 470 hamar kibukott... én meg az miatt, hogy ez mekkora hiányérzetet adott igen rövid időn belül. GTX 1070 megadta a választ sok kérdésemre.
-
Puma K
nagyúr
válasz janos666 #22838 üzenetére
Ezt fejeld meg pluszban egy tevevel es akkor majd toled is kerdik haverok online lovoldenel, hogy "Mi a f@szt losz amugy?"
Bar en a vsync-et jo ideje kerulom, de igy is hatranyban vagyok a monitort hasznalokhoz kepest.
Hiaba van eros gep, gyors net es vezetekes bill meg eger, ha az ellenseget nem latom pontosan ott ahol lennie kene hiaba csak ms ertekekrol van szo...[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ki beszélt lagról? Latency-ről van szó, és tearing-ről..
Nekem ezért lett elegem a vsync-ből, semmi másért. Nem vagyok pro gamer, de így is érezhető a különbség a gsync és a vsync között. (nem használok ULMB-t)
Pl. a TR endszeresen volt hajlamos Tearingelni, ha volt vsync, ha nem..
Arról már nem beszélve, hogy kicsit más érzés pl. overwatch-ozni 143 fps-sel 60 helyett. (tearing nélkül, de ez már mellékes).
Én is azt hittem, hogy tök felesleges ez a gsync, és pénzkidobás.. Addig, amíg nem próbáltam ki.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
sixpak
nagyúr
Én nem érzem vsync-el sem, hogy lag lenne, gondolom megszokás kérdése ez is.
Pedig elég sok multis játékot játszok, Battlefieldeket, Garden Warfare, ahol tényleg pörgős a játék, de a teljesítményemen nem látszik, hogy a vsync ON.... és akkor még óvatosan fogalmaztam.
De ha érezném, hogy kevésbé megy a játék emiatt, akkor sem kapcsolnám ki, mert agyfaszt kapok a tearingtől.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
NFree
addikt
válasz janos666 #22751 üzenetére
Valaki forrón szereti valaki nem
Meg szereti néha az ember a végletekig kifacsarni a hardverből amit lehet, pusztán kivánxsiságból , s mivel megvan a rendszere hozzá miért ne tegye?
Ja hogy tdp limit van nem gond előbb utóbb lehet majd mahinálni azt is remélem olyankor meg jól jön az a pár fok.[ Szerkesztve ]
vga
-
KRoy19
őstag
válasz janos666 #22692 üzenetére
Köszi, a részletes leírást.
Nem mondom, hogy értettem akár a felét is annak amit leírtál, de biztos igazad van.
Lényeg a lényeg, nekem túl sok még a kérdőjel a fejemben ahoz, hogy egy HDR-es monitorért 450k-t kiadjak. (kb ennyibe fognak kerülni az ASUS és az ACER 4K HDR Gsync 144hz IPS monitorai)
[ Szerkesztve ]
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz janos666 #22631 üzenetére
Persze nem. De ésszerű határokon belül a legjobb ár/érték arányú vga a legkifizetődőbb. Persze ez nem erről szól. Mert 4kra hiába a 1070 jobb érték arányban, 1080ti kellene. De én szeretek így vásárolni számtech alkatrészt... és 1440p re tökéletesne elég lesz nekem gsyncel a 1070. És nem nem kell nekem konstans 60fps, hülyeségnek tartom, gsynchez meg végképp....
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Puma K
nagyúr
válasz janos666 #22612 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Más:
Unigine Superposition Benchmark-ban elvileg így előcsalható az SLI támogatás:
NV Inspector-ban beállítottam hogy a heaven profiljával működjön és utána átállítottam az SLI fület GTA V-re. És hibátlanul megy nincs vibrálás. Sajnos manapság SLI-vel sokat kell állítgatni hogy működjön. - [link]
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz janos666 #22595 üzenetére
A TAA-ra nem írnám, hogy post-process. Egy része nyilván az, de maga a szűrő temporális is. Szóval inkább legyen temporális AA-ként elkönyvelve, mert ugye az is.
Az MLAA-t és az SMAA-t sem érdemes megkülönböztetni, mert az alaptechnológia ugyanúgy az MLAA. Az SMAA csak annyi, hogy subpixel adatokkal is dolgozik az MLAA élsimítás. De például van olyan subpixel adatokkal dolgozó MLAA, aminek a neve továbbra is MLAA és nem SMAA, de ez csak a név. Működésben már inkább az SMAA-hoz hasonlít. Ilyen például az AMD-nek az MLAA 2.0-ja.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz janos666 #22558 üzenetére
Alapjában véve itt amire a többség használja a G-sync-et, és a freesync-et, az az, hogy ne legyen Tearing. Lényegében Én is ezért döntöttem úgy, hogy ilyen irányba "kell" elmenni.
Persze, valszeg több van ebben az egészben, sőt, biztos, de ez az alap. Persze, valahol nem lesz 80-100 fps plusz, csak lehet, hogy 50-70 között, de akkor sem törik szerte szét a kép vsync-kel, vagy épp nélküle.
Véleményem szubjektív...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz janos666 #22365 üzenetére
Honnan tudom amikor visszaveszi a boost órajeleket akkor mi miatt veszi vissza? Gpu- z vagy hol tudom ezt figyelni?
Ebben különben van logika hogy ha rátolja az ember a feszt akkor lehet el sem ér annyit mint nélküle mert másik limitbe futsz..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz janos666 #22371 üzenetére
Alapból érdekes ez az egész. Mint említettem, ha Én kitolom a feszt 100%-ra, vagyis elengedem 1.092V-ig, és nem piszkálom az órajelet, vagyis marad a max boost ugyan úgy 2050, akkor a voltage limit megmarad, és mellé jön power limit is. Amit nem nagyon tudok mire vélni, azonos órajel mellett.
Véleményem szubjektív...
-
TTomax
félisten
válasz janos666 #22330 üzenetére
Nagyon sokkal tovább nem menne,se igy se ugy,viszont vannak olyan játékok ahol/amik jobban használják a vga-t mint a nagy átlag (ilyen pl a Witcher3) nos ott az FE kártyák ha custom hütést kapnak akkor a power limit fogja meg öket,tehát nem tudják tartani a célzott órajelet,még ha stabilak is lennének mert ugy a power limit megfogja.Erre azért van szükség egy FE kártyánál mert az a hütés ugye nem bir annyit mint a customok,illetve valahol be kell tartani a PCI-E power szabványokat is,nem vehet fel 250W-ot ha csak 225Wra van hitelesitve a 8pin+PCI-E.
A te esetedben (gondolom nem a 290érdekel az adatlapodról ), a temp limit az esetek többségében ki van ütve a custom hütés miatt,de ha nem X-es az MSI-d akkor bizony a power limit néha-néha visszavághatja az órajelet akkor is ha stabil a kártya.★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
deadwing
addikt
válasz janos666 #22223 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy az a légáramlat elég a primary kártyának. Mondjuk ha sokezret pörgő visító szerverventi akkor talán
+ jelen felállásban viszont ellentétesen dolgozik a 2. kártya ventijével és szembefúj vele.
Már ha fúj, és nem szív.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Puma K
nagyúr
válasz janos666 #22083 üzenetére
Csak érdekességnek szántam, hogy adott típusoknak milyen fogyasztási limitjei vannak... pl az EVGA-nál.
Valamint hiába a 126%-ra kihúzható fogyasztási limit ha a kártya hardveresen van korlátozva mint nálad is maximum 180W.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz janos666 #22060 üzenetére
EVGA GTX 1080 HYBRID 08G-P4-6188-KR - 180W
EVGA GTX 1080 FTW HYBRID 08G-P4-6288-KR - 215W
-
TTomax
félisten
-
Puma K
nagyúr
válasz janos666 #21618 üzenetére
Az MSI 1070 Sea Hawk-ot én is nézegetem, de annak a 105%-os maximum kitolható TDP keretét nem csipázom... jó-jó a GPU Boost 3.0 az alacsonyabb hőmérséklet miatt jobban ki tudja tolni az órajelét a GPU-nak, de na. Legalább egy 112% jobban tetszene...
Vagy van ez: EVGA GeForce GTX 1070 FTW HYBRID
(bár már megint olyan fába szeretném vágni a fejszécskémet ami totál értelmetlen így sokadjára végiggondolva )
-
deja vu
addikt
válasz janos666 #21618 üzenetére
Bányászol vagy mit csinálsz azzal a 15 RX480-al? Amúgy grat. a kártyához nagyon jófajta, az egyik legjobb 1070.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Ingatlanos topic!
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest