- Milyen házat vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniel_229
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget és visszajelzés szeretnék kérni:
a minap vásároltam használtan Gigabyte GeForce GTX 1050 OC 2G-t (a kissebbik, 80mm-es dupla hűtős kivitel). 2D-ben valóban csendes, 55°C felett bekapcsolnak a ventik, de nekem elég hangosnak tűnik.Mivel a windforce hűtést agyon dícsérik mindenhol, az elő kérdésem, hogy tényleg ennyivel hangosabb a 80mm-es Windforce hűtő a 90mm-eshez képest? Mivel egy GF9600GT-t váltott, amin már rég nem a gyári hűtő van, ezért nincs normális viszonyítási alapom, de tény, hogy az elég csendes volt. Borda és a ventik pormentesek. Max. hőmérséklet aida szerint 63°C volt.
A másik gondom: a 2 szélkerék terhelés után sehogy sem akar kikapcsolni. Fél órával később, amikor már csak 35-39°C a programok szerint a kártya még mindig terhelés alatti fordulaton pörögnek, ami elég idegesítő (ld. 1 pont).
A 4000. hsz. környékén találtam hasonló problémát, de a letöltött VGA XTREME ENGINE-ben kézi módban sem tudom szabályozni a fordulatszámot.
A program egyébként 0-nak jelzi a fordulatszámot (HM szintén 0, AIDA64 1RPM-nek jelzi).
Összefügg a 2 probléma, vagy csak programban kell még valamit beállítanom?VGA BIOS naprakész, NVIDIA driver friss, WHQL.
A maradék konfig:
GA-EP43-DS3L alaplap (legfrissebb, de modolt BIOS)
Xeon E5440 proci (no tuning)
6 GB RAM
HX450 tápKérlek, ha van ötletetek, ne tartsátok magatokban!
-
Puma K
nagyúr
"Itt a tuningnak nincs kimutatható hatása az fps-re, úgy vettem észre."
GTX 1050 Ti gyári állapotában: 18xx Mhz - VRAM 7006 Mhz :
Tomb Raider mérés - linkGTX 1050 Ti tuningolt állapotban: GPU 1987 Mhz - VRAM 8758 Mhz :
Tomb Raider mérés - linkSaját mérés: [link]
-
kisza25
félisten
Hát igen, az első gtx 1050 ti óta volt 2 db 470-em, 2db 1060 3/6GB, rx 460 2/4GB, rx560 2/4GB, de mindig vissza térek.
Mindegyikkel volt valami gondom (leszámítva a 1060 6GB, az csak feleslegesen erős volt nekem)
Ez kb a 6. 1050/ti-m , ez tényleg csak berakodása ês használod, nincs vele dolog, lehet ezért unom még időnként -
Tommee
aktív tag
válasz
BullKoxa #6045 üzenetére
Egyébként tényleg nekem is fura hogy 3 hónapja használom a kártyát (Msi 1050ti Gaming) és a led kapcsán írtam csak valakinek,az is hülyeség volt, nem is tudtam h milyen színben világít.
Előtte rx460-am volt,ott irogattam néha, mivel ott lehetett a teljesítményen variálni. Itt a tuningnak nincs kimutatható hatása az fps-re, úgy vettem észre.
Ez a 1050ti unalmas kártya: beteszed,megy,teszi a dolgát,játékok jól futnak, probléma,hang, melegedés nélkül. -
válasz
SECTORnooB #6037 üzenetére
A két ventissel szerintem nem lehet nagy gond, nem félpasszív, viszont van 6pin-es csatija... bár 60k körül szerintem már kapható Giga Windforce is.
-
Pakmara
őstag
válasz
SECTORnooB #6035 üzenetére
Sry lemaradt: Gigabyte. Tápcsati nélküli fépasszív.
-
válasz
SECTORnooB #6035 üzenetére
Nem tápcsatis, és nem is félpasszív.
Akkor már inkább ezeket venném, ha fontos a jó halk hűtés és a teljesítmény: Asus Strix, MSI Gaming, Gigabyte Windforce, vagy Gaming.
-
Pakmara
őstag
válasz
SECTORnooB #6033 üzenetére
Használt vagy új?
Új 1050 Ti árszintnél engem gondolkozóba ejtene a használt, garis 1060 3Gb. Ha csak új kártya játszik akkor szvsz fél passzív 2 ventiset néznék. Nekem GeForce® GTX 1050 Ti OC 4G van. Megvagyok vele elégedve. Nincs hozzá +tápcsati. Ennek az az előnye, hogy nincs hozzá tápcsati
; hátránya viszont hogy az OC az 0% lévén nem tudsz plusz feszt honnan adni neki.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Egyik felebarátomnak készülök összedobni egy ütős kis riget, ár érték arányba melyik 1050Ti ajánlott? -
-
gézu
őstag
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezni szeretném havernak hogy melyik vga a legjobb ezek közül. Ő Innot nézet vagy Gigát na-ná hogy a legolcsóbbakat.
Asus GTX1050 Ti 4GB GDDR5 CERBERUS-GTX1050TI-A4G
Palit GTX1050 Ti 4GB GDDR5 Dual OC NE5105TS18G1-1071D
ha van jobb ilyesmi áron szívesen meghallgatom !
-
7om
tag
válasz
fiatbravasx #6021 üzenetére
eszközkezelőben tiltsd le, és próbáld meg a játékot elindítani.
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó topicban írok a problémámmal, ami a következő: hogyan tudom beállítani, hogy a házam elülső fejhallgató kimenete is szóljon, ha be van dugva a fejhallgató? Vagy ez nem lehetséges, csak alaplapi hangkártyával? Azért itt kérdezem, mert 1050-es kártyám van, hdmi-n tök jól tolja az erősítőbe, de a fenti probléma még megoldásra vár.
Köszi! W.
-
Csupingo
veterán
válasz
hegegabi80 #6025 üzenetére
Ha szinte nem kerül semmibe a csere, akkor meg lehet lépni. Dx11-ben azért kicsit erősebb az 1050. Viszont gondolom, hogy ez a palit nem félpasszív. Remélhetőleg azért nem lesz hangosabb a 460-nál.
-
MeroM
senior tag
válasz
hegegabi80 #6023 üzenetére
Ha 4 gb os az rx akkor nem ha 2 gb os mindenképp
-
hegegabi80
addikt
Szerintetek megéri egy XFX RX460 csere Palit GTX 1050-re? Tudom teljesítményben hasonló, csak régen volt már zöld karim.
-
Csupingo
veterán
válasz
fiatbravasx #6021 üzenetére
A 1809-es win-nél is említettek gondokat a játékokkal. Ha van lehetőség, akkor régebbi win változattal is ki kéne próbálni. Enterprise vagy talán N-es win esetén pedig kellhet külön net keretrendszert telepíteni, stb, hogy elinduljanak a játékok.
-
7om
tag
válasz
fiatbravasx #6017 üzenetére
az alaplapi vga le van tiltva?
-
MeroM
senior tag
válasz
fiatbravasx #6017 üzenetére
Nem jo a crack ?!
-
fiatbravasx
csendes tag
Sziasztok kis segítséget szeretnék kérni tőletek hátha van valakinek ötlete hogyan lehetne megoldást találni a következő problémára. Vásároltam a fiamnak egy használt HP Pavilion 17 (ab200nc) laptopot ami eddig csak általános dolgokra volt használva. A fiam most már játékra is szerette volna használni, de valamiért nem igazán akar elindulni rajta a nagyobb hardverigényű játékok (FIFA 18-19 Overwatch) A játék betölt, eljut a beállításokig majd amikor a konkrét játék indulna kifagy, általában hibaüzenet nélkül illetve ritkán direct x illetve minimális videokártya hiba üzenettel (kép mellékelve). A laptopban gyárilag az alaplapin kívül egy NVIDIA GeForce GTX 1050 (4 GB GDDR5) videokártya van aminek gond nélkül futtatnia kellene ezeket a játékokat. Op rendszer Windows 10. Bios fel lett frissítve az utolsó előtti kiadású Bios-ra (a legfrissebb valamiért nem akart feltelepülni) A videokártya az NVIDIA GeForce Experiencel fel lett frissítve a legújabb illesztőprogramra mindhiába, majd a kártya illesztőprogram eltávolítása után a Windows 10 által letöltött illesztőprogrammal sem indul. Valley Benchmark 1.0 progival a GTX 1050 tesztelve átlag 60fps, max 74 °C-ig melegszik. A játékok a dedikált kártyával indulnak így lett beállítva. Én sajnos már kifogytam az ötletekből, talán még az újratelepítés maradt ki, de azt csak a legvégső esetben szeretném, mert a fiamnak napi szinten szüksége van az egyetemen a laptopra. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
AxBattler #6013 üzenetére
ZOTAC-tól se kell félni, nekem az volt, egyáltalán nem volt hangos gyárilag sem. Viszont 2 pines azt hiszem a ZOTAC Mini is.
Amúgy le lehet húzni a csatlakozó, tüskék körül lévő műanyagot is, hogy csak a két tüske maradjon, arra pedig rámegy a 3 vagy 4 pines csatlakozó általában. Csak ha valami lenne a kártyával, ne hagyd el azt a műanyagot.
-
válasz
Ed3r_X_ #6012 üzenetére
Kérdés, hogy melyik 1 ventis Ti-vel lehet ugyanezt eljátszani?
Most néztem: MSI Aero 2pin-es kábellel, feszültség alapon szabályozza a ventijét, azzal nem menne a PWM adapter. Kár, pedig annak jobbnak tűnt a bordája a Zotac Mini-énél, és D5-ös Giga-nál.(#6010) kisza25
Engem meg megeskettek, hogy egy alaplapi csatira csak ugyanolyan modelleket szabad kötni, mert a venti elektronikája bánhatja. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
AxBattler #6006 üzenetére
Én is
Olyat is kötöttem már rá, semmi baja nem lett. Nagyjából passzoljon a ventik tulajdonsága, ennyi. Ne kérjen több áramot annál amit cserélnél, és örök élet +1 napig fog menni. (mondjuk ha a gyári venti 12V 0.15A-es, nem biztos hogy 12V 0.3A-sat rákötnék, mert több naftát kér, amit a kártya nem biztos hogy biztosítani tud)
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
Volna egy olyan problémám hogy felraktam egy új rendszert és egyszerűen nem -bírom felrakni a drivert mert azt írja nem kompatibilis a windowsal. Ilyenkor mi a ****** van ???
-
válasz
Ed3r_X_ #6004 üzenetére
Nem VGA ventire gondoltam cserének, hanem rendes házventire.
Pl. van, aki 2db 120mm-es Noctua vezérlését oldotta meg közvetlenül GTX 1070-ről egy adapter segítségével.(#6005) kisza25
Igen, ez is egy megoldás, viszont így ugyanolyan modellt kell rá szerelnem, mint ami a CPU hűtőn, vagy a házhűtésen van. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
AxBattler #6003 üzenetére
Nézd meg a kártya gyári ventilátorát cikkszám alapján. Aztán próbálj hasonló paraméterekkel rendelkezőt keresni (indítási feszültség, névleges feszültség, illetve hány ampert igényel)
Szerintem vinné. Nekem a mostani Sparkle GT430 egy ASUS kis 4 cm-es légkavarót hajt, minden probléma nélkül
-
Üdv!
MSI Aero-n, Giga D5-ön, de leginkább Zotac Mini-n cserélt már valaki sikeresen ventilátort?
Akár más VGA-propellerre, akár valami 80-92mm-es házventire (akár Gelid átalakítóval)...Tovább spórolnék a hellyel, de tartok tőle, hogy a venti nem lenne hosszú életű, főleg mivel a Giga-n kívül egyiken sem félpasszív.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce GTX 1080Ti 11GB GDDRX GTX1080Ti GAMING X TRIO
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest