- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csutkaa
senior tag
válasz
katt777 #30774 üzenetére
60 fok az tényleg picit sok báár...
6000+ után elhiszem, nekem meg a 4400+ után
ez a 8200-es proci kész kánaán
intel
a Red Scorpion elég jóó lett
kiv vagyok hogy hogyan teljesít majd..
750/1900/2100-on megy! igen de csak akkor birja a 730-at a GT ha nem gári vagy rajta,
az tény hogy olcsóbbde nekem nem hozta azt amit vártam egy gt-től
de háát kinek mi
-
matyee123
tag
Szerintetk elöször mien beállításokkal kezdjem mert fogalmam nincs hogy hogy kéne kezdenem! a procit simán felhúztam viszont a karit nembiztos hogy olyan simán fog menni!
Viszont a karira még van gari!
-
matyee123
tag
Sziasztok!
Felhúztam az E6300-as procimat elöször 2,8ghz-re aztán megpróbáltam 3.0ghz-re de akkor már nem müködött, BIOS resetet kellett alkalmaznom!
Az lenne a kérdésem hogyha ha az ASUS 8800GTS 512mb-os karimat próbálnám felhúzni akkor lenne-e ilyesféle próblémám vagy esetleg leégne-e az egész! -
cowboy_bebop
őstag
"gts iszonyatosan nagy tartalekokkal rendelkezik... csak kene ra normalis hutes"
Akkor meg ott tartunk h. francot sem ér a GTS hűtője, sőt még hátrány is, ha úgy is cseréled, mert a GTS jobb hűtőjét Neked kell kifizetned, ha pedig lecseréled, használni nem használod, eladni meg nem tudod a gari miatt.
Lényeg ami lényeg: egy GT 31K, egy GTS meg 49K.
Ez árban 58%-kal több, teljesítményben pedig még a valamivel talán picit jobb tuningot is beleszámítva közel sem ennyi.Akkor már inkább rádobsz még 12K-t a GTS-re és veszel 8800GT SLI-t.
-
bozont
veterán
Nem az 9800GX2-t vesz.
Én is sokat filóztam a GT vs GTS téma között de végül is arra jutottam, hogy GT sokkal jobban megéri. Persze, GTS-el nagyobb fps, de hogy most 100 vagy 120 tök mindegy, ahol meg nem elég a GT ott a GTS sem. Lehet hogy jobban tuningolható a GPU-ja, de én úgy vettem észre hogy mindkét kártya többet profitál a memória húzásából, azt meg midekettőnél ugyanúgy lehet.szerk.: Az meg a másik, hogy azért sem érdemes már GTS-t venni mert most jönnek az új kártyák mindkét féltől és esetlegesen így nagyobbat lehet bukni mint a GT-vel ha az ember cserélni akar.
-
tomiee85
senior tag
Hali! Tudja vki hogy a sima (nem OC) EVGA 8800GS en milyen ramok vannak?
Nincs szívem szétszedni a hűtőt. -
Źşë'
addikt
válasz
cowboy_bebop #30776 üzenetére
tudok szamolni ne aggodj, (alapon talan igaz ez a kijelentes de huzva egeszen biztos h nem mivel gts iszonyatosan nagy tartalekokkal rendelkezik... csak kene ra normalis hutes) en nalam volt 8800gt ill most ez a gts es 20fps korul mozgott gtvel mig gtsel 29-30... es szvsz nem linearis karakterisztikaju fps novekedesre kene gondolni kapasbol 10% alatt
-
Joshi
titán
Ez a különbség amit írtál kb a 8800GT és a 9800GTX között van, de még ez sem biztos.
A lényeg még mindíg az, hogy ár/érték aránya most a GT-nek jobb.Még mindíg nem értik sokan, hogy nem a GTS 512 lehúzása a lényeg
, hanem a többlet teljesítményért bizony többet kell fizetni de véleményem szerint aránytalanul többet.
A reális ~10k többletköltség lenne a GTS 512 javára.
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #30776 üzenetére
És ott van még a tuning, ugyebár, amit nálam vsz. csak a gyári hűtő fog meg 740/1836/1100-on.
-
Źşë'
addikt
csak az nem mind 1 h pl. crysissal hogy akarsz jatszani? fullon minden 1280x1024 atlag 30 fps gtsen, v uezekkel a beallitasokkal 20fps gtvel... mondhatnek mas gamet is pl majd far cry2 ill amik jonnek nemsoka... ill a magasabb felbontason levo fpseket nem is emlitem inkabb (gts szepen viszi szvsz), ami hd tvn valo jatekhoz nagyon elonyos! nekem ennyi szempont eleg volt ahhoz h gts mellett dontsek....
-
katt777
félisten
válasz
csutkaa #30766 üzenetére
60°C fölé ment. Ha meg A Red Scorpion leveri a réz Ninját, akkor már Achillest vennék, ami még annál is jobb, és még mindig csak 12k. A rendszer totál OK volt, csak Orthos jelzett néha hibát, szóval lényegében az 1.4V tuti kellett volna neki a stabilitáshoz. 3.8-on meg 1.237V-tal teljesen stabil. Nekem ez a tuning is jó a 6000+ után.
Más: Ha 750-et megy tuninggal a GTS (shader-t és memót nem írtál), a GT meg - hagyjunk rá egy kicsit - 730-on stabil, akkor ugyan nem éri meg a GTS, mert régi játékokban mindegy, újakban meg pár tized FPS-t nyersz (jó esetben). És ha akár egy Chillát teszel rá, még mindig jóval olcsóbb a nagy tesónál. De tényleg ki-ki eldönti, mire éri meg neki költeni. -
Joshi
titán
Tehát még1x:
A GTS 512 ~30%-al drágább a GT-nél viszont csak ~10%-al gyorsabb. Szerintem ezzel elmondtam mindent.Ja és ez az erős középkategória ahol inkább észrevehető az árkülönbség, mint a teljesítmény különbség.
ui.: jokemant idézném "A max keret az kb 50, eseteleg + 5 ezer." ráadásul GT-t linkelt be.
-
csutkaa
senior tag
válasz
jokeman #30746 üzenetére
sztem 8800gts-el jobban jársz mint a 8800gt-vel! igaz teljesitményben kb +10% a gts javára azt hiszem
nekem volt asus 8800gt-m de ááá, nagyon nem bántam meg hogy elcseréltem egy 8800gts-re
gyári hűtéssel simán viszi stabilon a 750-et 50% venti sebesség mellett
és azt sem felejtsük el hogy gt-n 112 a gts-en 128 stream van
-
Joshi
titán
válasz
viktor82 #30764 üzenetére
A keret általában azt jelenti, hogy MAX ennyi lenne rá de nem feltétlenül kell ennyiért venni vga-t.
A GTS 512 teljesítmény többlete pedig nem időtálló a GT-vel szemben. Mivel neked GTS 512 kártyád van ajánlhatod, de szerintem most van ár/érték arányban jobb alternatíva is mondjuk egy jó hűtésű GT személyében amire még AC S1-et sem kell venni.
-
viktor82
őstag
válasz
cowboy_bebop #30758 üzenetére
Olvasd el az első hozzászólást jó!
(#30746)
Ebbe belefér azt hiszem! -
mgeris
tag
válasz
katt777 #30740 üzenetére
Mi féle ismeretlen driver??
Ezt így nekem elég nehéz lesz megtalálni...
Akkor ha jól értem te ezzel az "ismeretlennel" + riva tunerrel húzod ilyen csinos kis eredményekre a GT-d?
A furi az volt, hogy 3dmarkon simán csináltam plusz 1300 pontot egy kis huzigálással, de játéknál meg fagyás meg gyilok, pedig hőmérséklet nem ment 66°C fölé.
75°C-ig azért még simán jónak kéne lenni egyébként is, nem? -
Joshi
titán
válasz
viktor82 #30755 üzenetére
Azért vannak alternatívák: [link]
Nézd meg a GPU Idle hőfokát és a venti fordulatát:A hőfok Grid Demo játék alatt nem ment feljebb 52 C° fölé 1300rpm-es fordulat mellett. Az igaz hogy ez a kártya nem 32k, de nem is 50k.
ui.: az utolsó hozzászólásodat nem értem, egy fórum arról szól hogy mindenki elmondja a véleményét és az elhangzottakból azt hasznosít mindenki amit akar.
-
viktor82
őstag
Ja és még valami!
Mindenki azt vesz amit akar! -
Joshi
titán
válasz
viktor82 #30751 üzenetére
Osztom katt777 véleményét, szerintem is egy GTS 512 nem gyorsabb annyival egy GT-nél mint amennyivel drágább.
Igaz akinek van 50k-ja videókártyára annak jó vétel lehet.
Csak azért gondolom így, mert mire a GT "használhatatlan" lesz, addigra a GTS 512 is ugyanis a két kártya között nincs olyan óriási különbség. -
katt777
félisten
válasz
Nescafé #30745 üzenetére
Most frissítem az oldalt, éppen a grafikonok képei mennek fel. 3D06-ban teszteredmények ott vannak, default-hoz grafikonok is, valamint pár összehasonlító teszt is felkerült már (simán 3DMark06 rovat). Pár kép linkje nem OK, ezeket most javítom, kb. 10-20p múlva meglesz.
-
|UPP|Noc
csendes tag
Úgy néz ki h kompatibilitási gond van a lapom és a Galaxy 8800GT között.
Hétfőn hívom az ipon-t h cseréljük ki ráfizetéssel; a kérdés milyet próbáljak?
Egy fórumtárs használ sikeresen ASUS márkájút, a gigával és a gainwarddal szemezek, jó lenne ha negyven alatt lenne.
Mit javasolnátok? -
jokeman
aktív tag
Na sziasztok ide is beirok, hátha tudtok segiteni.
Hétfön cserélek procit E8400 lesz valoszinü , de gondolkodom még az e6850en.
Illetve vga t szeretnék cserélni.
talán ilyet: http://ipon.hu/?product_id=24435
Valakinek valami tapasztalata, vagy esetleg más márkát válasszak, a lényeg hogy mindenképpen olyan márkát akarok ami 3 év garanciális.
Vagy válasszak inkább egy 8800gtét + egy jobbfajta hütöt rá?
A max keret az kb 50, eseteleg + 5 ezer.
Köszi a hozzászolásokat.... -
katt777
félisten
válasz
Nescafé #30741 üzenetére
Ez a tesztoldalam, 8800GT 3D06 eredmények majd mennek föl, még ma du., természetesen nagy felbontásban, és magas összetettséggel is.
Nálam alapból: 12394 (5444/5200/3573)
3.6 és 3.8 közötti különbségnek nincs jelentősége, mert ott már rég ki van hajtva a kari. -
katt777
félisten
válasz
mgeris #30734 üzenetére
Nálam az ismeretlen driverrel jó a RT 2.09, csak van egy kis trükkje, amivel szívtam pár órát, az órajelek beállításával ugyanis valahogy mindig visszatette a hűtésemet valami fixre, mert azt totál nem ismeri. Aztán én is csak néztem, hogy nem megy 3D06. Amikor Magic Panel-ből húztam, egyből jó lett. Nem tudom, ez segített-e.
Guru3D-n van fönt mindig a legújabb RivaTuner, de még csak 2.09. -
katt777
félisten
Ez jön ki max a konfigomból:
E8400 @ 3.8 GHz
8800GT @ 740/1836/11003DMark06: 14320 (6594/6267/3537)
Max grafikai összetettséggel SM3-ban (HDR) 3870 minimálisan jobb csak, na de a többi, ugye...
Még dolgozom be a sok-sok teszteredményt grafikonokkal a tesztoldalamba, aztán előbb-utóbb érik a Vantage teszt is.
-
-
mgeris
tag
Hi All!
Kérdés:
Melyik driver - riva tuner kombináció most a legjobb/legstabilabb?
Mert a 175-ös forceware-rel nem kompatibilis még a riva 2.09...
Megpróbáltam fölhúzni az Inno OC órajeleire, de csak 3Dmark06-ban volt jobb, játékok fagynak...
Érdemesebb régebbi drivert fölrakni? Vagy van már újabb riva, csak n nem találtam rá?
Általában 8800 GT 512-höz melyek a legajánlottabb driverek?Köszi!
-
VR6-Fan
veterán
válasz
AMD X2 #30727 üzenetére
én ezt egy baromságnak tartom bármilyen cél hardwer úgy kell megválasztani hogy kielégítse az ember igényeit, pl ha olyan játékokkal játszok amik az ATi féle(rendes DX10) felépítést kedvelik akkor ATit veszek, ha meg olyanokkal amik az NV féle(áll DX10-es) felépítést kedvelik akkor NV-t
prociknál is úgyan ez a szisztéma AMD és Intel közt..
-
tomiee85
senior tag
Köszi. akkor amint végre elindul a gépem nekiállok és visszarakom a procit 2700-ra (1 évig azon ment gond nélkül) és a VGA-t is kicsit túlhúzom.
csak jelenleg egy hülye kék hibaüzit dobál amit mégcsak el se enged olvasniKicsit én is inkább a zöldek felé húzok.
-
Gerisz
addikt
-
VR6-Fan
veterán
válasz
tomiee85 #30723 üzenetére
nekem 3,1GHz-s X2-vel 2400 pontot dob, és összbe meg nem éri el 11k-t és egy elégé húzot 8800GT van alatta
3d markba biztos nem hajtja ki rendes felbontásban (1440x900+) meg úgy is VGA limit lesz.
AMD X2:ez badarság, föleg VGA-nak azt kell venni ami minél olcsoban kielégíti az ember igényeit.
-
tomiee85
senior tag
Hali! Megjött a 8800 GS-em. (evga)
toltam egy 3dMarkot 8165 pont. (procim húzhatta le mert a cpu score csak 1620)
Nekiálltam húzni a procit vissza az erdeti értékre (2000-2700) erre nem akar elindulni a gép..10k körüli értékben reménykedtem 3Dmarkban szerintetek meglehet ha a proci újra 2700on megy és megcibálom a kis GS-t? -
alien_
őstag
-
alien_
őstag
Amikor lecseréltem a hűtést még anno a 8800gt-men, én is raktam rá plusz bordákat, méregettem, fűrészeltem, ragaszgattam... Azóta áttúrtam az összes fórumot amit találtam a témával kapcsolatban, és az jött le végül, hogy a fetek hőfoka tuning függvényében minimálisan változik csak, és alapból sem melegszik annyira, hogy indokolt legyen a borda használata.
Jobb félni mint megijedni alapon lehet feltenni bordát, de ha nem rak rá az ember hardware-s vmodot, és hajtja 850 mhz-en szerencsétlen kártyát, akkor nem lesz baja emiatt. -
alien_
őstag
válasz
Attix82 #30698 üzenetére
Ha van normális légmozgás a házban, akkor nincs értelme hűteni a feteket.
Valamikor még írtam az Arctic Cooling-nak egy levelet ezzel kapcs, erre ők azt válaszolták, hogy mérték, és nem kell, még passzívban sem. Egyébként az ECS vga gyártó árul gyárilag Arctic Cooling S1-el szerelt 8800GT-t, és azon sincsenek fetbordák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Dual RTX 2080 Ti 8GB GDDR6 352bit!!! Beszámítok!!!
- Gainward GeForce RTX 4070 12GB DDR6X Panther - Garancia 2026.06
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- HP Omen RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Asus ROG Strix RX 570 Gaming OC 8GB Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest