Aktív témák
-
DoubleD
aktív tag
Sziasztok!
Az azonnal VGA kérdések topikban már próbálkoztam, de.
Matematikai feladatokra használok nVidia kártyát CUDA interfészen keresztül. Jelenleg mind a megjelenítést, mind pedig az aritmetikát azonos eszköz számolja, ami rányomja a bélyeget a teljesítményre. Második kártya beszerzésén gondolkodom, hogy a számítási feladatok és a grafika diszkrét eszközökön mehessen.
A kérédsem az lenne, hogy a feladat ismeretében szükséges az SLI képes alaplap beszerzése, vagy elég, ha van két PCI-E sín?!
(Tudomásom szerint az SLI csak ahhoz szükséges, hogy a két kártya teljesítménye egy kimeneten adódhasson össze - itt azonban nem erről van szó.)
Windows 7 x64.
Köszönöm
-
FireGL
aktív tag
Hülyeséget írtam... HD6870-el már ki lett próbálva és működik a xilisoft converter, valószínű a VLIW5 architektúra miatt, ami ugyanaz a HD4x és a HD5x kártyák esetében is. Viszont a 6950/70 már VLIW4-es.
-
rankesz
veterán
Negative
Csak azt nem értem hogy miért nem kompatibilis a program... na nehogy már úgy legyen megírva hogy a driverből megnézi a kártya tipusát és az alapján dönt hogy az adatbázisa szerint lehet- e vele enkódolni vagy nem, és nem a stream jelent neki hogy OK a dolog vagy nem,
FAIL -
FireGL
aktív tag
Az lehet a gond hogy nem támogatott a HD6x, ott van a xilisoft oldalán a támogatott NV és ATI gpu-k listája:
ATI Radeon™ HD 4000 Series
ATI Radeon™ HD 4650/4670/4770
ATI Radeon™ HD 4830/4850/4870/4890
ATI Mobility Radeon™ HD 4830/4850/4860/4870
ATI Mobility Radeon™ HD 4300/4500/4600
ATI Radeon™ HD 5000 Series
ATI Radeon™ HD 5450/5550/5570
ATI Radeon™ HD 5670/5750/5770
ATI Radeon™ HD 5830/5850/5870/5970
ATI Mobility Radeon™ HD 5145/5165
ATI Mobility Radeon™ HD 5430/5450/5470/5650
ATI Mobility Radeon™ HD 5730/5750/5770
ATI Mobility Radeon™ HD 5830/5850/5870
ATI Mobility Radeon™ HD 500v Series
ATI Mobility Radeon™ HD 530v/540v/550v/560vElőfordulhat, hogy ezért nem megy neked sajnos. Kifejezetten OpenCL driver nem szükséges hozzá mert Stream 2.0-t használ a szoftver. Esetleg tedd fel a AMD Media Codec Package-t (régi neve: AVIVO codec pack), lényegében ezzel működik a CCC-be beépülő ATI Avivo Video Converter is.
-
rankesz
veterán
-
FireGL
aktív tag
már jópár hónapja írogatom a listát, néha frissül ha nem is naprakészen....
GPGPU application list
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=58195ha a felsoroltakon kívül tudsz olyan desktop gépekre írt alkalmazást ami nincs benne akkor írd le !!!
-
nandon
tag
Már ez is eredmény... Remélhetőleg a szoftverfejlesztők egyre többen, és egyre több projektben veszik figyelembe a GPGPU kínálta lehetősége(ke)t! Már gondoltam arra, hogy össze kéne gyűjteni azon alkalmazások neveit, amelyek vmilyen módon kihasználhatóvá teszik a GPU általános számítási kapacitását (ha még nem lenne ilyen névgyűjtemény)...
-
zetecR
addikt
Sajnos menet közben tapasztaltam, hogy csak a H.264-nél használja a Cuda/Streamet, ha mondjuk egy 720p-ből akarok DVD-t csinálni, ott nem...
Pedig az is sokáig tart ám.
-
nandon
tag
Olvasgattam a témával kapcsolatosan; Úgy néz ki, hogy az nV-nél a 8xxx-es sorozattól van CUDA, Az ATI-nál egy kicsit homályosabb a dolog, a HD4xxx sorozat hivatalosan támogatja, valamint a HD3xxx generáció is 'stream processing'-re képes! Az architektúrából kiindulva már a HD2xxx sorozat tagjainak is tudnia kéne..., de erről nem találtam még infót...
-
flash-
veterán
sziasztok
ha full hd nézésekor a proci kihasználtsága maximum 4% akkor van értelme cuda módban lejátszani filmeket?
-
nandon
tag
Üdvözlet!
Kérdezni szeretnék:
Az ATI Stream milyen kártyákkal működik? Mely generációtól, és milyen típusok?
köszönet! -
phil_D
csendes tag
én most találtam ezt a fórumot,de már elég régen foglalkozom a témával..de azzal a különbséggel,hogy én a hivatalos doksikat okvasgatom és nem ilyen agyatlan szóbeszédből szedegetem össze a dolgokat amiből csak egy nagy kavar áll össze többek fejében..megkérnék mindenkit,hogy ne nevezzék ki magukat önjelölt "szakértőnek" ha nem olvasnak utána rendesen,mert akkora baromságok vannak ebben a fórumban,hogy égnek áll a még megmaradt hajam is..köszi
-
phil_D
csendes tag
válasz
Lacika25 #101 üzenetére
szia!
az a CUDA toolkit nem egy driver amit felteszel és a háttérben szépen elpörög magában,hanem egy compiler van benne amivel a megírt c/java programodat tudod lefordíttatni és utána azt úgy tudod csak futtatni... most nemrég kiadott egy Nsight nevű progit,amit programozáshoz lehet nagyon jól használni...a legnagyobb videomegosztó oldalon rákereshetsz,de az se működik magában..a VS-be integrálódik.. -
Lacika25
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. BOINC manager programot használom és szeretném az Nvidia 8600GT-s kártyát rávenni, hogy számoljon. Letöltöttem a CUDA toolkit-et, feltelepítettem, de mégsem működik. Valamit el kellene indítanom? Légyszi magyarázzátok el tömören és velősen.
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged