Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Én azt mondtam, hogy ameddig nem lesz valami emberi feletti intelligencia, addig kell valamiféle senior developer, aki terelgeti az AI-t, kb. mint most a többi kevésbé jó programozót. Valaki úgy mondta itt, hogy kódolás VS programozás, és ebből a kódolás amit az AI csinálna. (Amúgy rohadjon meg, én akarok kódolni, és beszélgessen ő az ügyfelekkel, meg terelgessen ő másokat... pont szórakoztatóbb részét akarja lenyúlni a munkának.) És én hozzátettem, hogy az AI által írt kód code review-je is valószínűleg erősen AI-val támogatott lesz (egy másik AI modellel talán, aki belekötésben jó). Végső soron ez jóval kevesebb programozót jelenthet azonos mennyiségű munka elvégzésére.
És egyben tűnődök, hogy ha a kezdő programozó nem kell majd, akkor hogyan fog valaki eljutni magasabb szintre, amire már lenne igény. Lehetséges kitartással és érdeklődéssel, de "magától" kevesebb senior fog kitermelődni így.
Amúgy klasszikus biztonsági réseket szerintem pont nem fog általában írni egy AI. Pl. SQL injection-t elkerülni elég egyszerű, csak sok programozót valahogy elkerült a téma. Programkód generáló AI-nál ennek a ténynek a megmutatása nem felejtődik ki, és onnantól az összes "kópiája" tudja.
-
ViZion
félisten
Majd ha az egészségügy (AI háziorvos, kórtörténet, stb... itt nagy haszna lenne amúgy), energia hálózat, stb.... is AI felügyelet alá kerül.... És olyan SW lesz, amit AI és egy 2 hete erre a pályázatra alakult 2 fős cég rak össze...
Nah, utána lesz majd fejvesztve kapkodás, kartonok lapozgatása. Most még semmi pánik, nem lehet baj
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest