Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Muki94

aktív tag

Sziasztok!
    Pár napja csöppentem bele csak a laptop mizériába, és felvetődött bennem 1-2 kérdés.
    Van egy Acer 5741G laposom, az alábbi konfigurációval:
    - i3 350m
    - 3gb 1333
    - HD5470 512MB, alaplapra forrasztott + a rendszer ramból tudna elvenni még magának.

Ugye a prociban van egy intel HD vezérlő, kíváncsi vagyok, melyik gpu fogyaszt kevesebbet.
    Lehet, hogy buta vagyok, és rossz helyeken kerestem, de nem találtam erre megfelelő információt.
    Játszani nem szoktam, így nincsen szükségem grafikai teljesítményre ( mintha az a kis harmat ATi bármit is tudna nyújtani), csak fHD videókat nézek, és youtube-on is ezt a felbontást preferálom. (fHD monitorra kötve használom a gépet).

Lehetséges, vagy egyáltalán van-e értelme annak, hogy kikapcsoljam az Ati gpu-t, és helyette a processzorban levőt használjam? Mivel Acer, eléggé alulméretezett a hűtés is szerintem, így lehet, hogy nem tenne a processzornak jót, ha még a gpu is melegítené szegény fejét? 22fokos lakásban a laptop az asztalon pihen, netezek, és így 45fok környékén van a hőmérséklete a magoknak.

Akku üzemidőt tudnám így növelni, ha esetlegesen nem lennék konnektor közelben? Bár lehet elenyésző a 5470 fogyasztása terheletlenül.

Új hozzászólás Aktív témák