- Milyen processzort vegyek?
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Hobby elektronika
- Milyen SSD-t vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lengyi
aktív tag
Sziasztok. Cserélném a hdd-t, a notimban. Gondolom kezeli a következő darabokat, erősítsetek meg ( Dell Precision M90):
-WD 500GB 5400rpm
-WD 320GB 7200rpm
Melyiket ajánljátok annak tudatában, hogy eléggé melegszik a laptopom. Igazából csak netezek, filmezek, játszok, munkálkodok a gépen. Elég lenne egy sima 320as, 5400es fordulatszámmal? Minél olcsóbban jövök ki annál jobbDe a wd-t megfizetem, csak nem biztos, hogy kihasználnám azt a kis plusz fordulatszámot, mint itt páran
u.i: azt kihagytam, hogy kezeli a SATA-s hdd-ket
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
WD Digital Scorpio Blue 500 Gb 5400 RPM 8 MB CACHE
Erről tud valaki valamit? Hogy viszonyul ez a Seagate 7200.4 160GB-oshoz sebességben? Kinőttem a 160Gb-ot... Esetleg hasonló áron és paraméterekkel van ugyanez Samsungból.
És még kérdés: 500Gb-os 7200-asokkal tapasztalat, főleg zaj szintjén?Köszi a segítséget.
-
Coolmat
őstag
válasz
Fecogame #289 üzenetére
MSI-hez a helpdesk@albacomp.hu e-mail címen lehet kérni bontási engedélyt (természetesen indoklással). Ez azért kell, mert a notebook alján van garanciamatrica, ami a HDD fedelét is védi (legalábbis az én esetemben), ha neked ilyen nincs, akkor nyugodtan cseréld ki, és ha valami baja van add be a régebbi winchesterrel, vagy winchester nélkül arra hivatkozva, hogy kellenek az adataid addig is, amíg szervízben van.
-
Egy kérdés:
Ha cserélek winyót a notimban, akkor ugrik a gari?
-
nkmedve
őstag
A saját WDmből indultam ki, ami hűvösebb, halkabb, nem vibrál annyira és jobb elérési időket produkál. Az a tavaji Caviar Black széria tagja, most kéne jöjjön az újabb, kiváncsi leszek arra. Méretben nem kell nagy nekem (250-320 kb. elég), de fontos hogy egytányéros legyen, a 7200.3 kéttányéros és nem vagyok vele megelégedve.
-
nkmedve
őstag
Forró ez a 7200.4, vagy a SMART nem jól irja. Terveztem hogy váltok 7200.3ról ilyenre, pont a melegedés és zaj miatt de úgy látom 7200.4ek között is vannak melegedősebb darabok. A mostani 250es 7200.3-am 40-42 fok körül mozog s az már eléggé érződik a házon.
Lehet inkább valami WDre fogok befizetni mikor kijönnek az egytányéros 320asok. Volt egytányéros 80GBs (7200RPM) és az kb 5 fokkal hűvösebb volt a mostaninál, hangja pedig szinte semmi. Elérési ideje is sokkal jobb volt.
-
Khelben
nagyúr
Megvannak a Windows 7-es eredmények is (Win7 x64 RTM):
Minimum: 46,4 MB/s
Átlag: 69,3 MB/s
Maximum: 88,5 MB/s
Access: 15,6 ms
Burst: 63,7 MB/s
CPU Usage: -1,0%A Burst nemtom, mit jelent, de felére esett, a CPU Usage-nál is valami gond lehet, a többi érték kb ugyanaz, mint XP-n, talán egy leheletnyit gyorsabb.
-
xedos
addikt
Na... pont most nem tudom letesztelni...
Most vettem 500Gbyteos 5400rpm-es WD winyót.
Nagyon gyors, csak macbookba van:-) -
Coolmat
őstag
Szép eredmény, gratula.
Meg lehet oldani, hogy telepítés után állítsd át AHCI módba, de lehet hogy kicsit körülményes megoldani a te notidnál, és nem érnél el jobb eredményt vele, szóval nyugodtan várd meg a win7-et ezzel.Ma jött meg a Seagate 7200.4 250GB-os vinyóm, eredmények: olvasás, random access. A tesztek külső Esata vezérlővel (Silicon Image 3531) készültek egy ilyen házikóban (nem ebben lesz használva, hanem a mostani Toshiba 250GB 5400RPM-es kerül majd ebbe). Pár nap múlva írok részletes tesztet róluk a logoutra ha érdekel valakit.
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, nekem is van egy tesztem:
HDD: Seagate Momentus 7200.3 160GB
Gép: HP 6730b (P8600, 4GB DDR2-800, X4500MHD)Minimum: 43,9 MB/s
Átlag: 69,0 MB/s
Maximum: 88,1 MB/sAccess: 16,0 ms
Burst: 140,9 MB/s
CPU Usage: 5,4%És egy kérdésem is lenne: XP-t raktam egyelőre a gépre, amíg nem lesz Win7-em, és IDE módba raktam BIOSban a vinyót, hogy felmenjen. Most átállíthatom AHCI-be? Vagy azt mindenképp telepítés előtt kell?
-
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Vennem kell egy 2.5" SATA vinyót, az alábbi főbb szempontok figyelembe vételével:
- 160/250GB (ár/érték arány dönt, de már a 160-as is elég lenne)
- halk legyen, kevéssé melegedős (a jelenlegi 5400f/min, a 7200-asok talán zajosabbak)
- PS3 konzolba kerül, ezért az írási/olvasási sebesség nem annyira lényeges
Ha van 5let, javaslat, esetleg teszt, szívesen várom! -
SG3rg0
őstag
válasz
(Darkwood) #259 üzenetére
Szia, igen ma jött meg a vinyókám!
Egyenlőre tesztelem! -
SG3rg0
őstag
válasz
(Darkwood) #257 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
-
SG3rg0
őstag
bocsánat kétszer nyomtam rá!
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok
Ilyen notebook vinyót akarok venni: Seagate 2.5" 250GB 7200.4 7200RPM SATA 2 ST9250410AS
Ez a vinyó SATA 2-es!A mostani vinyóm: Hitachi 160 Gb-os 2,5-es 5400rpm ( Hitachi HTS542516K9SA00)
Kérdésem az lenne, hogy a régi vinyó helyére betudom e rakni a SATA 2-es Seagate vinyót?
T61p notebookom van!
Válaszokat előre köszönöm! -
nkmedve
őstag
Pont egy 250est vettem mostanában, nagyon repeszt. (91 MB/s max, 72 MB/s átlag, 48 MB/s min, 15-16ms-os elérés) Dolgoztam már sok 5400assal notebookban és eddig mindenik lassúnak tűnt. A sajátomba csakis 7200ast teszek és igy szinte alig észrevehető a különbség az asztali géphez képest. Ahogy hallottam a seagate-ek (olyat vettem én is) ugyanannyit esznek mint az 5400as társaik, melegedés szintjén pedig nem egy 5400ast láttam ami jobban melegedik mint az én eddigi két 7200-asom. Szerintem megéri azt a minimális többletet. De a Samsung helyett mindenképp inkább egy WD-t vagy Seagate-et tudnék ajánlani.
-
kovsol
titán
most tervezem a notimban a vinyó bővítést azért is mert kicsit lassunak tartom és nem ártana egy kis többlet méret
jelenleg Hitachi HTS542516K9SA00 160GB 5400rpm 8MB sata150 ncq van benneelőször arra gondoltam egy 320GB-os 5400-as példányt rakok bele samsung és wd -t néztem
egyik: Samsung 2,5" 320GB 5400rpm 8MB SATA HM320JI
másik: Western Digital 2,5" 320GB SATAII 5400RPM 8MB WD3200BEVTde akkor arra gondoltam nézek sebesség teszteket és úgy vettem észre, hogy 250-es 7200-as cucc elég gyors és arra lennék kiváncsi, hogy az a többlet sebeség a mindenapi használat során menyire látszik meg?
Samsung 2,5" 250GB 7200rpm 16MB SATA NCQ 125GB/P HM251JJ
erre a vinyóra gondolok pontosan
a mindennapi használat alatt azt értem, hogy pl az idegesít, hogy lassan nyitja meg a filmeket, lassan indul el a windows néha szoktam játszani pl TF2 vel és elég lassan tölt be (és nem tiszta töredezett azért tölt lassan)
árban kb egyformák a wd az egy picit drágább és 3év gari van mindegyikre -
nkmedve
őstag
Dell Latitude D631-ben megbúvó 80GB-os WD Scorpio Black (7200RPM, 16MB cache) eredmények (HDTune Pro 3.00):
Read (MB/s):
max: 73.5
avg: 58.7
min: 37.1Access: 14.3 ms
Burst 116.2 MB/s
-
xedos
addikt
tesztek:
[link] -
xedos
addikt
Megvan a WD320Gbyte 5400rpm-es winyó (3200BEVT)
MAX: 72Mbyte/sec
MIN: 35Mbyte/sec
AVG: 56Mbyte/sec
Random access: 16.6msSzép eredmények! Burst speed 191.7Mbyte/sec!
-
xedos
addikt
válasz
Daemon09 #247 üzenetére
Norton GHOST.
Notinál ügye probléma, hogy csak egy vinyó lehet a gépben...
Marad az USB. Az internet fekete bugyraiban van egy letölthető CD, amin ilyen progik vannak. Hiren's Boot CD
Ezel meg tudod oldani a beépített és az USB lévő winyó másolását.
Esetleg kiszeded a gépből és egy asztali gépre rádugod, majd a cd-ről bootolod a ghostot.
Ez jóval gyorsabb! -
xedos
addikt
21sec alatt bootol egy régi telepítésű xp, amit cloneoztam a régi winyóról!
Igaz víruskereső nem fut rajta. -
xedos
addikt
Nem térek magamhoz....
A PH-n árultak egy winyót, amelyről lecsúsztam -így boltban vettem meg.
Egy SAMSUNG HM160HC-ről van szó. Ráadásul IDE csatlakozós!Egy tányér van benne -magyarán nagyon nagy az adatsűrűsége...
Teszteredménye:
Max: 68Mbyte/sec
Min: 35Mbyte/sec
ÁTL: 54Mbyte/sec az olvasási sebessége!!!!!
véletlen elérés: 18.8msA napokban kapom kézhez a másik notimba való 320G WD-s SATA winyót...
-
xedos
addikt
Pár hozzászólással lejjebb vett valaki 320-as 7200rpm-es winyót!
Na az nagyon durva. A 250-esekről nem tudok nyilatkozni -olyan nem volt a kezembe.
Amúgy attól is függ a sebessége, hogy milyen gépbe rakod bele!
Én egy Pentium M 2ghz-es egymagos géppel teszteltem...
Ugyanakkor a 7200-as átlag sebessége is gyorsabb.. kb 45-50Mega/sec...Legközelebb írj privátba -mert nem olvasom minden nap az összes fórumot :-)
-
syl5
őstag
Xedos:
Ezt írtad egyik régebbi hozzászólásodba:
"Ugyanúgy mint a nagy 160-250Gigás 5400-es winyók utolérik a 7200-eseket"
Ez miért van így?Nekem egy WD 160 Gb 5400 rpm-es vinyóm van és max 55 Mbyte/sec sebességet produkál.
Gyorsabbat szeretnék, de a drágaság miatt azt mondtam elég lenne egy kisebb 120as 7200es is, de ahogy nézegettem ezek max sebessége 60-62 Mbyte/sec között mozog.Ez nem sok különbség.Szal akkor inkább kéne vennem egy min 250es 7200eset ha gyorsulást akarok elérni?
-
norbi55
csendes tag
Sziasztok!
Látom itt nagyon benne vagytok a notebook hdd témában, ezért lenne egy-két kérdésem:
van egy Lenovo n100-as notebookom, 80gb-os 5400-as Hitachi winyóval.
Szeretnék venni egy Samsung 250gb-os 7200-as winchestert.
Az a kérdésem, hogy mennyivel lesz gyorsabb a gép, mert ugye a régi sata-150-es, az új pedig sata-300-as és ha jók az információim, akkor ez is sata-150-esként fog működni.
Tehát érdemes ezt megvenni, vagy vegyek egy 5400ast?Üdv: Norbi
-
Warbeast
tag
Itt a teljes teszt, ha valaki kételkedne:
[link] -
xedos
addikt
Warbeast kollégának sikerült vennie egy 320Gbyteos 7200rpm-es WD winyót.
Az eredményei elképesztőek!!!!!
Min olvasás: 41.7Mbyte=sec
Max olvasás 84.6Mbyte=sec!!!!!!!!Ez ár asztali ketegória!
-
xedos
addikt
Újabb winyó tesztek!
[link] -
Skynet258
veterán
-
xedos
addikt
válasz
Skynet258 #233 üzenetére
A régi 5400-es winyódhoz képest már egy 120G 7200-es winyó is teper!
Legalább 30-50%-al gyorsabb. Ugyanakkor egy 250G 540-as winyónál már nem jelentőssen.
Kicsit többet fogyaszt -kicsit jobban is melegszik.
Ja igen -most cseréltem Seagate Momentus 5400.2-esről 7200.2-esre: mindkettő 120Gigás volt... max olvasás 45Mbyte/secről 62-re nőtt... -
Skynet258
veterán
Helló ámbörök!
Lenne egy gyors kérdésem: a jelenlegi notimban 5400-as vinya van (80Gb-os) de a mérete miatt le szeretném cserélni egy nagyobbra. Ha 7200-ast veszek bele, az történik, hogy:
- nagyobb lesz a hangja (zavaróan nagyobb)
- megnő a rendszerbeli sebesség
- egyik sem, és inkább aludjak továbbTudom, választ találhatnék fenti kérdéseimre, ha táblázatokat böngésznék, használnám a keresőt, google is spanom szokott lenni... de hátha itt többetek csuklóból keni a választ (hogyaszongya: maraggyá má magadnak köcs*g, idejössz ilyen kérdésekke...), és akkor megspórolom azt a fél órát. Na meg a PH-soknak jobban hiszek, mint a többi netes létformának. Szóval, kapok helpet? Előre is köszönöm!
-
-
szacsee
nagyúr
Hali mindenkinek!
Lenne egy kérdésem:
Hamarosan összeállítok egy nagyon kis fogyasztású asztali pc-t netezni.
Egy IBM Thinkcentre házba lenne belezsúfolva a cuccos.
A kérdés az lenne, hogy kell-e aktívan hűteni a notivinyót?
Ha nem, akkor mekkora helyet hagyjak alatta, felette, mellette, hogy ne melegedjen túl 7/24-ben sem.
Egy WD Scorpio 250-essel szemezek..ezek mennyire lassúak pl egy asztalihoz képest?
Jelenleg egy halálán levő Samsung van a gépben és ezt az eredményt tudja..
Ennél mennyivel gyorsabb, lassabb a fent említett modell? -
xedos
addikt
válasz
haralambusz #227 üzenetére
Sajna a elegedés az noti függő is...
Nekem volt WD-m is és SAMSUNG-om is... talán a SAMU a melegebb...
Ugyanakkor a WD, valami energiatakarékos sorozat volt... -
haralambusz
tag
válasz
haralambusz #227 üzenetére
Senki?
-
haralambusz
tag
Sziasztok!
Ti melyiket választanátok?
WD Scorpio 250GB 8mb vagy Samsung 250GB 8mb?
illetve ugyanez 160GB-os változatban... egyszóval melyik gyártó a jobb?Fontos lenne, hogy meik termel több hőt
... Mert pont a kezem alatt meglegszik a notiban!
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
2,5" SATA HDD simán berakható asztali gépbe? Úgy értem, a SATA és táp csatlakozókat simán rádugom a 2,5" HDD-re, és használhatom is?
Köszi,Zoli
-
_George
senior tag
szia!
mennyiért mérték ezt a winyót?
és hol sikerült megvenned?Ebay-en nézegetem őket, nekem is most lenne esedékes a nagyobbra csere.
180 €ért találtam ilyent újat.nekem amúgy a 160as is elég lenne, azok közül egy előbbi hozzászólásokban említett samsungon vacilálok. a HC típusvégződésűn.
míg a 160as hitachi 150 € körül mozog addig a samsung 60 € körül.MIÉRT lehet ez a nagy űr az árban?
üdv: George
-
Crtd
csendes tag
Én két hete használok egy 120 gigás hitachi 7k200-at.
7200-at pörög és 16 megás a gyorsítótára.
Nagyon gyors és alig hangosabb az elöző 5400-et pörgőnél.
Másnak is van ilyen? Mik a tapasztalatai? -
Sziasztok!
Ezt a notit nézegetem [asus f8sv] de 4200-as winyó van benne. Mennyire fogja ez meg a gép teljesítményét a szokásos 5400-ashoz képest? Igazából játékok alatt lenne ez érdekes. Előre is köszönöm a segítséget.
-
_seth_
veterán
2004 augusztusában vettem az első notimat ami nem is volt olyan régen pedig én már úgy érzem, mintha már régen notit használnék
Nekem gericom blockbuster volt az első, 2.66 ghz p4, 256mb, 40gb... az lett 3,06 ghz mp4-re fejlesztve és fél giga ramra majd a vinyó gyorsabbra cserélve de ha visszagondolok a mostanimhoz képest nagyon lassú volt...
A mostani jó lesz egy darabig... fusi 1536: t5500-as cpu, 2 gb ddr2 667mhz, 250 gb + 120gb, ati x1400 128-512mb, 15,4 fényes kijelző, vista home premium... a legjobb a kis venti gomb amivel gomnyomásra visszaveszi a procit a noti
-
_seth_
veterán
WD Scorpio SATA 250 GB
Random Acces 17,7ms
Average read: 48,1 mb/s
Burst speed: 101,6 mb/s
Max: 62,5 mb/s
Min: 35mb/sNekem tetszik
WD Scorpio SATA 120 GB + Coolink SATA USB 2.0 Rack (!!!)Random Acces 18,0ms
Average read: 31,3 mb/s
Burst speed: 35 mb/s
Max: 35 mb/s
Min: 23mb/s[OFF]Úgy tűnik, hogy rackben a 35mb/sec a plafon... igaz sok notiban a benne lévőnek is jó lenne ez az eredmény
(progikat nem állítottam le, nem töredezettségmentesítettem... csak szimplán teszteltem, jah: hdtach winxpsp2 kompatibiltási módban fut szépen
)
Haladok:
Toshiba 40 GB ATA
Fujitsu-Siemens 40 GB ATA
Samsung 80 GB ATA
Hitachi 160 GB ATAWD 120 GB SATA
WD 250 GB SATANekem a jelenlegi 370 GB + DVD-RW felállás tetszik a legjobban
(az első notimban csak cdrw volt és 40gb igaz azóta a ram mérete is 4x lett a kezdeti fél gigától már eljutottam a 2 gigáig
)[/OFF]
-
_seth_
veterán
Vista alá tudtok valamilyen jó hdd sebesség mérő progit?
Akad itt egy C2D gép 2 giga rammal és a lényeg benne egy WD Scorpio Sata 250 Gb-os vinyó
(a 160gb-os hitachi után ismét jót választottam
, még az is nálam van egyébként). + Van egy 120gb-os szintén wd scorpio sata vinyó is rackben
(természetes notiról és noti vinyókról van szó).
HD Tach annyit mond, hogy neki winxp vagy 2000 vagy nt kell
-
Rossi
addikt
Valakinek van tapasztalata WD Scorpion IDE-s HDD-vel? Pár napon belül ilyenre cserélem a mostani Fujitsut.
-
xedos
addikt
Sikerült szereznem Seagate Momentus 5400.2-es 120Gigás merevlemezt.
Eredmények:
MAX: 45Mbyte/sec
AVG: 34.4Mbyte/sec
MIN: 22Mbyte/sec
átlagos elérés 16ms
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ DELL XPS 14 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ 120Hz /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- Dobozos Microsoft Surface Érintős Laptop Go 2 -50% 12,4" i5-1135G7 8/128 WSXGA
- Új Dobozos PcCom Revolt Gamer Tervező Vágó laptop -65% 15,6" i7-13700H 32/1TB RTX4060 8GB FHD 144Hz
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Apple Watch Series 10 45mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Delta ADP-65VH D 65W töltő eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest