- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
yimm
aktív tag
Sziasztok!
HD Tach 3.0.1.0
Hitachi travelstar E7K100 2,5''
HTE721010G9AT00
Ultra-ATA100 100GB 7200RPM
Random access: 16,2ms
Avarage read: 42,4 MB/s
Burst Speed: 91,3 MB/s
CPU utilization: 2% -
misa_reg
csendes tag
válasz
Macilaci457 #198 üzenetére
Nem igazán tűnt felhasználóbatár alkalmazásnak, speciel nem tudtam a rendszerpartíciót encryptálni.
-
misa_reg
csendes tag
Legjobb merevlemez titkosítás viszont a DriveCrypt Plus Pack, okos, funkciógazdag, biztonságos és a lényeg: NEM csökkenti a notebook winchester sebességét!!!
-
misa_reg
csendes tag
Mértem még egy új noteszt, MSI M662-es:
Összehasonlítottam a sebességeket PGP merevlemez titkosítással és anélkül!
Titkosítás nélkül [link]
PGP Whole Disk [link] (teljes lemez titkosítva)
Asztali gépen is próbáltam, talán a nagyobb cache (kevesebb háttérművelet) miatt nem lett olyan szőrös a grafikon.
Titkosítás nélkül [link]
PGP Wholde Disk [link] (csak a 20GB-os rendszerpartíció titkosítva) -
misa_reg
csendes tag
AsztaliPC: Intel D945GCZ alaplap, onboard(soft)raid, 2x Samsung HD080HJ SATAII
Notebook: MSI MegaBook S262 -
dennisjunior
tag
Sziasztok!
HD Tach 3.0.1.0
TOSHIBA MK4004GAH
1.8-Inch, ATA, 4200rpm, 2 MB cache
Random access: 20,4ms
Avarage read: 15,6 MB/s
Burst Speed: 40,4 MB/s
CPU utilization: 2%
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Fujitsu MHV2120BH SATA
2.5-Inch, SATA, 5400 RPM
diskspeed32
Transfer rate:
Maximum - 44,8 MB/s
Average - 40 MB/s
Min - 29,9
Acess Time - 18,8 ms
Burst rate - 47,7 MB/s
CPU usage - 2 % -
Rossi
addikt
-
Rossi
addikt
válasz
Fehérsólyom #189 üzenetére
Értem. A HDTune-t már tolom is fel, megnézem, mit tud.
Egyébként észrevettem, hogy az amúgy 48-50 fokos HDD-met játék közben a venti lenyomja 42 fokra. Mondjuk ez lehet csak számomra volt meglepő... -
Fehérsólyom
aktív tag
offtopic és Rossi!
Gondolom mindketten a rendszerlemez sebességét teszteltétek. Tehát ugyan arról a lemezről futott a Windows/Linux/Mac bármi, mint maga a tesztprogram.
A ''szakadékok'' azért vannak, mert néha-néha ha nem csináltok semmit, akkor is lemezműveletre lehet szüksége az operációs rendszernek. Ezt normál esetben soha nem veszitek észre. Viszont a teszt közben 100%-osan kihasználjátok a merevlemezt, így amikor az oprendszer szintén ezt a lemezt használná (neki van ugye nagyobb prioirtása) akkor az a grafikonon egy ''szakadékot'' eredményez -> oprendszer használja, nem a tesztelő program.
A kérdésre válaszolva a szakadék így nem jelent rosszat. Igazából semmit, csak azt, hogy akkor abban a pillanatban kellett az oprendszernek valamilyen adat.
Ha második adattárnak lenne betéve, és semmi nem lenne rajta, vagy csak adat, amire nincs állandóan szükség, akkor tökéletes görbét kapnátok.
Offtopic!
A ''klattyogó hang'' jellegzetesen akkor fordul elő laptop merevlemezeknél, amikor hirtelen nagy fejmozgatásra/adatra van szükség.
Például: Rosszul beállított Azureus lemez írás/olvasás értékeknél is kikényszeríthető ilyen hang. Ez csak azt jelenti, hogy az adatok amit ír és amit olvas fizikailag messze vannak egymástól. Ahhoz, hogy tartani tudja az előírt sebességet nagyon gyors fejmozgatásra van szükség. Ez a mozgatás lehet akár meglepően ''fémes klattyogó'' hangú. Tehát ha munka közben nem kis sebességgel töltesz le és fel is akkor megvan a magyarázat. Ha ez nem így van, akkor sem tudunk semmit mondani, anélkül, hogy pontos leírást nem adsz a hiba előfordulásának körülményiről.
sulep!
HDTune. Ingyenes, nem kell installálni, és mindent elmond amire csak szükséged van. [link]
Ilyen hibát okozhat a memória is. Nem biztos, hogy a merevlemez a hibás.
[Szerkesztve] -
Rossi
addikt
Közben én is lefuttattam a HDTach-ot, nekem több ilyen ''szakadék is volt benne''. Ez bajt jelent?
-
Rossi
addikt
válasz
Macilaci457 #184 üzenetére
Nagyon láma vagyok, ha meglérdezem, hogyan kell biztonsági másolatot csinálni a lemezről?
-
sulep
senior tag
Sőt még Linux alatt is pl terminál ablak megnyitásnál is volt hogy lefagyott. Pedig ez már valami jel lehet hogy valami nem okés. ezért gondolok a winyóra
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki nekem mondani oylan winyó tesztelőt ami kijelzi ha valami gond van a winyóval? Mert néha furcsa dolgokat művel. pl néha teljesen lefagy az egész gép pedig előtte semmi nemment és nekiállok valamit feltelepíteni az meg lefagy. Néha kattanik egyet. -
Macilaci457
őstag
válasz
offtopic #182 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak, azonnal csinálsz egy teljes biztonsági másolatot az egész diszkről. Ezek érzékeny szerkezetek... ha ''néha kattan egyet'' akkor lehet kezdeni imádkozni.
Lehet ugyan, hogy egy jó ideig bírni fogja, de aztán kampec. Volt olyan HDD-m ami ezt csinálta. Egy ideig még lehetett indítgatni, de aztán már éppen csak annyira ment, hogy lementhettem az adatokat. A szívás csak az volt, hogy 40Gb volt, és csak egy 20Gb-s hdd-re volt pénzem akkor. Jobb felkészülni időben. -
offtopic
csendes tag
Ime a kép :
-
offtopic
csendes tag
Adott egy 80Gb WD hdd ( ata100, 5400 ) .
Mostanság csinálja azt hogy kattan 1et néha ( olyan '' klatty'' szerű hang ).
HDTach-ot futtattam és jól látható a grafikus megjelenítésnél hogy ott ahol katan van egy csúnya nagy szakadék a grafikán.
A többi adat :
- burst speed :88.2
- random access : 18.2
- average read : 28.0
Mi a véleményetek? Lassan nézzek új hdd-t? Dolgozom a gépen, nem szeretném ha elhullana a hdd és mennének az adatok a levesbe......!
Off -
_seth_
veterán
válasz
Victor-y #179 üzenetére
És akkor nézd azt, hogy ez egy régi 855-ös chipset és 1,6-os pentium m, ddr1-es rammal és még csak nem is sata hanem pata.
Szal egy jobb gépben ez a vinyó még gyorsabb lenne, szerintem.
Nekem ez 32K volt szal nem olcsó de a 160 gigás noti egy valóságos csoda
Itt írnak bővebben erről a vinyóról:
[link]
Seagatem még nem volt így arról nem nyilatkoznék
Ezeket ismerem:
(gericom notiban)
Toshiba 40gb 2mb 4200 rpm pata
Fujitsu-Siemens 40gb 8mb 5400rpm pata
(a jelenlegi albacomp vagyis clevo notiban)
Samsung 80gb 8mb 5400rpm pata
Hitachi 160gb 8mb 5400rpm pata
A toshiba után a fuji érezhetően gyorsabb volt de utána a másik notiban a samu hasonló érzést keltett bennem sebességét nézve majd jött a hitachi ami egy újabb lépcső és jelenleg egyben ez a plafon is. -
sulep
senior tag
A Fuji SATA winyók mennyire számítanak jóknak? Csak mert ilyen van a HP gépemben amit vettem. Csak hogy mire számítsak. Mert majd később fejleszteni akarom nagyobbra.
-
Victor-y
aktív tag
-
Victor-y
aktív tag
üdv,
nc8230-asomban levő 40GB-os 5400rpm-es 8MB cache-es Hitachi HDD-t szeretném lecserélni egy 80-100-120Gb-osra (5400rpm,8mb).
szóval csak annyi lenne a kérdésem, h Hitachit vegyek vagy Samsungot?
Samsung jobb árban van, mivel ugyannyiért kapok egy 120Gb-os Samsungot, mint egy 100Gb-os Hitachit, ráadásul a Samsungra 3év garancia van, míg Hitachira csak 1év tudtommal. VISZONT úgy olvastam, h Samsungok picit lassabbak, mint a Hitachik..
Ilyet tapasztalt valaki közületek, és ha igen, a mindennapi használat során zavaró tud lenni?
melegedésre egyébként a jobban melegszik egy 120Gb-os, mint pl. egy 80GB-os, vagy ez marhaság?!
Köszi előre is bárminemű hozzászólást!
Üdv,
Viktor -
Illidan
tag
Keresek egy megbízható, halk és nem túl nagy hdd-t notebookba (nem SATA-sat), ezzel kapcsolatban szeretnék segíséget kérni. Nincs szükség nagy tárhelyre és azt olvastam, hogy a kisebbek még halkabbak is.
Sok jót olvastam a Seagate Momentus-ról, a beszerzése viszont nem tűnik túl egyszerűnek, főleg vidéken nem.
A többi márkáról (Toshiba, Hitachi, Samsung, Fujitsu) milyen tapasztalatok vannak megbízhatóság és hang terén?
Toshibaról hallottam jókat, az asztali gépemben teljes megelégedéssel használok egy Hitachi T7K250-et, bár ez nem jelenti azt, hogy a notebookba is hasonló minőségűeket szerelnek. -
dannynet
tag
-CPU: AMD Mobile Sempron 3400+
-Chipset: nVIDIA GeForce Go 6100 (C51GM)
-HDD: SAMSUNG HM080HC (80 GB, 5400 RPM, 8 MB cache, ATA 100)
HD Tach 3.0.1.0 eredmények:
min. olvasás: 20 Mb/s
max. olvasás: 47 Mb/s
átlagos olvasás: 36,8 Mb/s
hozzáférés: 17,3 ms
burst: 88,9 MB/s
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Valóban kellemes a sebessége és az ára is (31K volt egyébként).
7200-as na igen az lenne az igazi bár az szerintem többet fogyaszt ami még nem is annyira nagy probléma de vszeg hangosabb és melegebb is... Én ezt beállítom quietnek és nyugodtan mehet a letöltés este is a hangja pedig a gépnek csak közelről hallható
Egy újabb gépben lehet gyorsabb lenne...
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
A gép ugyanaz a vinyó változott:
160 GB Hitachi 5K160 ATA100 8MB
Akksiról:
HD Tach:
Average: 37.4 mb/sec
Acces: 17.3 ms
Burst: 92.6 mb/sec
CPU: 4%
Hálózatról:
HD Tach:
Average: 38.0 mb/sec
Acces: 16.6 ms
Burst: 91.5 mb/sec
CPU: 8%
Gyorsabb mint amilyen a samsungom de legfőképp 2x akkora -
D4rkm4n
őstag
válasz
generation #159 üzenetére
Hát, szerintem ez egy alsó középkategória. Magyarul közelebb van a rosszhoz mint a jóhoz. Szerintem.
-
generation
csendes tag
amúgy hol tudom megnézni a chip bus sebességét ?
-
D4rkm4n
őstag
[link]
A képből minden kiderül.
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
válasz
generation #156 üzenetére
Nem a leggyorsabb és nem is a leghangosabb
Nekem ilyen van. -
generation
csendes tag
hali,
remélem nemgond hogy itt kérdezem meg ; de mi a véleményetek erről a vinyóról ?
Samsung SpinPoint 120GB, 5400RPM, 8MB cache
hangos,megbízható,gyors ? van valami nagy hibája esetleg hátránya ? -
Akheron
senior tag
Seagate, 7200 RPM, 100 GB
HD Tach 3.0.1.0
ST910021 AS 3.12
Random access: 14,9 ms
CPU utilization: 4% (+/- 2%)
Average read: 39,9 MB/s
Burst: 123,8 MB/s
A maximum 50, a minimum pedig 27 MB/s körül lehet. (a gép: HP nc6400)
Szerk.: burst
[Szerkesztve] -
Rossi
addikt
Fujitsu MHV2060AH
HDTach 3.0.1.0.
Random acess 18,4 ms
CPU 4%
Average read 32,9 MB/s
Burst 46,1 MB/s
Ezek normális eredmények egy 5400-as noti HDD-hez? -
D4rkm4n
őstag
törölve.
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
-
Loader
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy lecserétem az öreg 10GB-os hdd-m egy (MP0402H) 40Gb Samsung 8Mb cache-re. A HDTune-nal teszteltem és meglepetten tapasztaltam, hogy 15MB/s-es adatávitelnél nem visz többet. A grafikon tulajdon képpen egy egyenes vonal.
http://img206.imageshack.us/img206/9779/hddteszt3et9.jpg
Ebből arra gondoltam, hogy leszabályozza valami.
Tettem fel új XP-t, sis-es IDE drivert, kivettem visszaszereltem, de semmi.
A gép egy ezeréves SIS 630/730, P3 Tualatin Celeron 1100Mhz, 128MB ram.
Lehet, hogy az az átalakító amit rá kell szerelni a HDD-re az nem tud többet?
Jelenleg 733-on megy a proci és ha felhúzom 1100-re akkor kb. 0.5 Mb/s-el gyorsabb lesz.
Valaki help!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Rossi
addikt
Tudtok olyan programról (SMART-on kívül), ami megbízhatóan jelzi a HDD tönkrementelét, illetve elhasználódását?
-
xedos
addikt
Semmi gond. Nagyon hasonló winyó van a mostani notimban:
SAMSUNG HM120JI 120 Gigás SATA
max:41
min:22
átlagos: 32.6
Random access: 18.3ms
burst: 114mbyte/sec -
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
Fehérsólyom #140 üzenetére
Elnézést, hogy megtöröm a sort azzal, hogy nem HDTach, de akkor nem volt kéznél. Ezt a mérést második vinyónak bedugva, XP által betűjel hozzárendelés nélkül végeztem.
-
Ferdzsoo
addikt
Érdekelne tapasztalatok/ tesztek szerint melyik a leghalkabb notivinyó...
-
xedos
addikt
Újra felpörögött a topic!
Sajna időm, az minimális + átálltam MAC-re így megköszönném, ha valaki kézbe tudná venni az adatokat!
Azért látszik a 7200rpm-es winyó előnye!
Kíváncsi lennék a mostani winyómra, de ezek nem futnak le rajta - powerpc procis MAC... -
yimm
aktív tag
Üdv mindenkinek
HP nx8220
Intel Pentium M 735 1.73 GHz
Intel avisio i915PM
1 GB, 2x 512 MB DDRII (533mh)
100 GB Hitachi 7200 Rpm 8 MB
ATi Mobility Radeon X600 64MB
15.4'' 1280x800
Panasonic DVDRW DL
Intel ProSet 2200BG Wlan
''HD Tach:
Average: 41.7 mb/sec
Acces: 16.1 ms
Burst: 92.1 mb/sec
CPU: 10%''
Hitachi Travelstar HTE721010GAT00
Nagyon gyors vinyó. Nekem bevált. -
maxtreme01
csendes tag
válasz
Fehérsólyom #134 üzenetére
[link]
Bár ez 100 Gb-os, de érdemes megnézned a Samsung-okat is ezen az oldalon, mert szerintem jó árban vannak a laptop HDD-khez képest. Szerintem, ha nem játszol sokat, és nem annyira fontos a sebesség, akkor tudsz spórolni pár ezer Ft-ot, ha 8 Mb cache-eset veszel. Üdv.:Tamás -
_seth_
veterán
''Albacomp Activa Mobil Buisness (Clevo M37EW)
Intel Pentium M 725 1.6 GHz
Intel Odem 855GM chipset
1 GB, 2x 512 MB DDR (400 Apacer + 400 Samsung)
80 GB Samsung 5400 Rpm 8 MB
ATi Mobility Radeon 9700 128 MB
15.4'' 1280x800
Toshiba-Samsung DVDRW DL
Intel ProSet 2200BG Wlan
4in1 kártyaolvasó
100/1000 mbit
4400 mAh
WinXPProfHun''
''HD Tach:
Average: 27.7 mb/sec
Acces: 17.1 ms
Burst: 81.6 mb/sec
CPU: 4%''
Samsung MP0804H UE100-21 -
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
maxtreme01 #133 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm válaszodat!
Toshiba esetén tudsz nekem segíteni, hogy melyik modell is lenne az, amelyik 16MB cache-el van?
Valóban igazad van, a fogyasztás ebben az esetben nem akkora szempont. Gondolom még így is kivesebbet fogyaszt majd, mint egy 3.5''-ös Seagate.
-
maxtreme01
csendes tag
válasz
Fehérsólyom #132 üzenetére
Szia!
Én elsősorban a Samsungot, és a WD-t javaslom. Mindkettőben az 5400 RPM, és a 8 Mb cache-eset. (Ez WD-ben ha jól emlékszem a WD1200VE kódú winyó) Bár sebesség szempontjából jobb lenne egy Toshibal 16 Mb cache-es, de az valamivel többet fogyaszt, mint a fenti kettő. Bár desktop gépben ez nem befolyásoló tényező. Üdv.:Tamás -
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a tőlem tapasztaltabbaktól! Asztali gépemben lévő 3.5''-os HDD-t szeretném lecserélni notebook merevlemezre. Sajnos nagyon idegesít annak sípoló hangja. Milyen merevlemezt ajánlotok? Mérete legyen 120GB. Egy nagyon fontos szempont van: legyen nagyon csendes, és ugyan ilyen megbazható!
A géppel nem játszom, inkább internetezős, de lehetőleg gyorsabb példány legyen.
Válaszokat előre is köszönöm! -
amegt
aktív tag
Nemrég vettem egy Samsungot (HM080HC) 80-as, 5400rpm, 8mb cache.
Kellemesen csalódtam benne. Nagyon gyors a korábbi 40Gb/4200rpm Hitachi-hoz képest.
HD tach szerinti eredmények:
Átlag: 36,8 Mb/s
Max: 46
Min: 25
hozzáférés: 17,5ms
burst: 87,3
A gépem egy Toshiba Tecra S1
Chipset: Intel Odem i855PM
Proci: Pentium M1,6 Banias -
xedos
addikt
válasz
Macilaci457 #128 üzenetére
Én sem találtam, pedig nagyon vadásztam!!!!
Most cseréltem notit... abban mázlimra egy 100Gigás momentus 2-es van -
Macilaci457
őstag
Valaki tudna mondani olyan helyet Mo-n, ahol árulnak Seagate Momentus 5400.3 ATA vinyókat? Egy szálat nem látok....
-
Findzs
addikt
én mégsem ugy tapasztalom
az alábbi 2 linkel tudom igazolni:
[link]
[link]
azért meglátszik hogy a samsung 5400 as winyoka közel ugyananyit teljesit mint egy hitachi 4200 as
mindkét vinyo az enyém és mindkettő egyazon gépen ugyanazon usb átalakitóval lett kiprobálva
na ja azért a hitachi az mégiscsak egy hitachi -
Findzs
addikt
csa
átolvastam a topikot de nem egyértelmü a sebesség
pl a táblázatbol az derül ki hogy a 4200 as winyok szépen teljesitenek még egyes 5400 asoknál is jobbak
a tom hardveres cikkben meg ugy lehúzzák a 4200 asokat hogy csak na
akkor most kinek higgyen az ember ? -
Veriakilis
senior tag
Ha két SATA-s laptop vinycsesztert RAID 0-ba kötök, és úgyc használom, akkor az sebességben hol lesz kb. a jelenlegi (elég régi) SATA-s 80 GB-s Maxtoromhoz képest?
Mekkora lesz a két vinyó hangja?
Be lehet ezeket dobozolni hűtés nélkül, vagy azt nem bírnák? -
maxtreme01
csendes tag
válasz
Devid_81 #120 üzenetére
Sziasztok!
Én már próbáltam egy 7200-as Hitachi laptop winyót külső házban, és ment Y USB kábellel 2 USB-ről. Asztali gépen, és laptopon is ''kényelmesen''. Sebessége viszont csak 10 Mb/sec volt, persze USB 2.0-án. Valószínűleg a nagyon magas 1100mA (!!!) -es áramfelvételének köszönhetően. -
hemaka
nagyúr
MSI MegaBook M670X(Sempron 3400+, 512DD2...)
Fujitsu 80Gbyte
Read speed
max.: 40.3 MB/s
min.: 20.6 MB/s
average: 32.6 MB/s -
xedos
addikt
válasz
Devid_81 #120 üzenetére
Sebességben gyorsabba 7200-es! Bár az USB lekorlátozza kb 20Megára...
Rackbe szerintem nem érdemes ilyen gyorsat venni. Az indulási árama nagyobb, ezért nem valószínű, hogy elindul.
Én egy 30Gigás 4200-est használok erre a célra, de mentéskor volt már 80Gigás 5400-as is az USB-n. -
Devid_81
félisten
Fujitsu MHU2100AT van külső rackben nekem
4200/2mb
Van valakinek rackben 7200 2,5'' os vinyója?
Elég neki au USB2.0 által adott áram?
Sebesség különbség?
nekem
min 15mega
max 23 mega.
Pendrivenak elég jó -
Pedro555
csendes tag
válasz
Blackmate #117 üzenetére
És mégis hol lehet kapni ilyen Seagate Momentus 5400.3-ast? Rákerestem a google-ban és magyaro-n érdemben semmi.
Egyébként 80-120 GB-t keresek IBM Thinkpad T41-be, ATA, valószínűleg 5400-ast szeretnék, kellemesen csendeset, kellemesen gyorsat és teljesen megbízhatót, korrekt áron. Mit ajánlotok a fenti Seagate után a további dobogós helyekre? (amit kapni is lehet) -
Blackmate
őstag
Köszi az infókat. Már én is a Seagate felé hajlok, de nem egyszerű beszerezni az 5400.2-est sem, hát még a 3-ast.
Mi a helyzet a lemez/fej aránnyal? Melyik jobb? (Márha van differencia egyáltalán).
Mert a 60 gigásnál 1 lemezre jut 2 fej, míg a 80asnál 1 lemezre ''csak'' 1,5 fej. -
xedos
addikt
válasz
Blackmate #115 üzenetére
Én biztos, hogy a Seagate Momentus 3-at venném...
Már a 2. változat is nagyon jó volt, de a 3. még gyorsabb!:
''Emellett érdekes látni, hogy az engedélyezett hőmérséklet-tartomány is kiszélesedett: más gyártók 5-55°C-ot engedélyeznek, míg a Seagate 0-60°C-ot.
A teljesítmény is kellően lenyűgöző. A Momentus 5400.3 ugyan nem képes megelőzni a 7200-as versenyzőket, azonban a saját kategóriáján belül a leggyorsabbnak bizonyult. Emellett a Seagate vonzó, 5 éves garanciát kínál, ami páratlan a 2,5''-os kategóriában.'' -
Blackmate
őstag
Átnyálaztam, amit csak fel tudtam kutatni, és most újfent két winyó között vacilálok:
Western Digital Scorpio vagy Seagate Momentus 5400.2
[link] és [link]. Mindkét helyen szerepel a két hdd, és eléggé fej-fej mellett vannak.
Van valakinek esetleg a WD Scorpio-ról valami tapasztalata?
Van még egy gondom, ami gyártó független. 60 vagy 80 GB-os vinyót vegyek. Azért kérdem, mert a 60-asokban Disc/Head száma 1/2, míg a 80-asok már 2 lemezesek, és 3 fej tartozik hozzájuk. A 60asok nem lehet, hogy gyorsabbak ebből kifolyólag? -
xedos
addikt
Így igaz! A Seagate Momentus 5400-as egy nagyon jól sikerült sorozat!
-
Blackmate
őstag
válasz
kapcs-ford #110 üzenetére
Hm. Valóban aranyos. És ennek a kistestvérei (60, 80GB) is hasonlókat produkálnak? Csak mert teljesen felesleges ekkora kapacitás, és nem mellesleg a pénztárcám is vastagabb maradna.
-
kapcs-ford
őstag
-
Blackmate
őstag
Akkor még egy utolsó kérdés vásárlás előtt:
Ha választhatnátok egy azonos paraméterű (5400 RPM, 80 GB, 8MB cache) Western Digital és egy Samsung között, ki melyiket választaná? -
Blackmate
őstag
Átböngészve a Hitachi honlapját 3 féle 7200-es vinyót találtam:
Travelstar 7K100 [link]
Travelstar E7K100 [link]
Travelstar 7K60 [link]
A nagy kérdésem: Mi a fene ezek közt a különbség?
Az első kettő között annyit találtam, hogy az E7K100-as Ambient temperature-je 5° to 40° C, míg a 7K100-asé 5° to 55° C között van. -
xedos
addikt
válasz
morfondőr #104 üzenetére
Sajna folyamatos üzemről nem sokat tudok mondani...
A legtöbben használják, majd elküldik aludni a gépet.
Blackmate:
Hát: a kérdésed jó! Ha a mobilitás a legfontosabb, akkor maradj a 4200-asnál.
Ugyanakkor max 10-15perc üzemidő különbséget jelenthet egy 5400-as vagy 7200-es winyó. Hangosabbnak általában hangosabbak egy picit. Vannak tipusok amelyek nagyon csendessek, csak nem emlékszem az összehasonlító oldalra...
[Szerkesztve] -
Blackmate
őstag
Átolvasgattam a topikot, de még mindig tanácstallannak érzem magam. Jelenleg egy Asus notim van (512 MB RAM, Centrino 1.5 GHz CPU), amiben egy 4200-es 40 GB-os Hitachi ketyeg, ami ugye bár eléggé szűk keresztmetszet.
Ezért szeretném lecserélni, egy valamivel nagyobbra, s gyorsabbra. Méretre egy 60 GB-os tökéletesen elegendő lenne. A fordulatszámon vacilálok: 5400-es, vagy 7200-es? Sokan írták, hogy aki 5400-esről cserélt 7200-re nagyon érezte a különbséget. Viszont zajról, melegedésről nem sokat írtak. Nem beszélve a fogyasztásról! Szeretném a notebook notebook jellegét megőrizni, azaz, hogy relatíve csöndes maradjon, és az hosszú akksis ideje se ''tűnjön el''.
Szóval az akkis üzemidőt, a zajt és a hőmérsékletet tekintve tud valaki valamit mondani egy 5400-es, és egy 7200-est alapul véve?
Persze a hőmérdéklet egyértelmű, hogy a fordulatszámmal nő. De milyen mértékben? A 4200-esemet 50 fok felett sosem láttam. Mennyire mehet fel egy 5400-es? És egy 7200-es? A fogyasztásról pedig azt látom, hogy mindegyik 0.5, 0,55A-t eszik. Így egy 4200-es annyit fogyasztana, mint egy 7200-es?
A másik problémmám a gyártó. Melyiket válasszam? Mert átbogarászgatva a táblázatot láttam, hogy van olyan 5400-es Samsung, ami annyit teljesít, mint egy 4200-es Hitachi. Ergó, az nem valami jó vétel.
Várom a tanácsokat!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
A gépemben van egy 80Gb-os Samsung HM080JI hdd és arra lennék kíváncsi, hogy ezeknek mennyi az élettartamuk. HDTune szerint a Power on Time: 105088. Gondolom ez perc lehet. Kicsit aggódom miatta, mert ebben a hülye melegben szinte minimális terhelés mellett is megközelíti az 50 fokot. Specifikáció szerint 5-55 fok az üzemi hőmérséklet. A másik dolog, meg az, hogy mennyire árt az, ha 1-2 napot folyamatosan megy a gép letöltés miatt. Persze ilyenkor már alulról fújatom egy 12cm-es ventivel és 30-35 fok között van a hőmérséklet.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fogyjunk le!
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Mikrotik routerek
- Fotók, videók mobillal
- BMW topik
- Path of Exile 2
- Október közepétől kezdi el megoldani a PC-s játékosok gondját a Microsoft
- Autós topik
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix SCAR II RGB i7-8750H NVIDIA RTX2060 6GB GDDR6 16GB DDR4 512GB + 1000GB gamer laptop
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus TUF F17 // Rtx 4060 8gb // 2k QHD 240hz // 32gb ram // 13th gen i9 13900H 2.60Ghz // SSD 1 TB /
- Bravo 15 C7UDX 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 3580 15.6" FHD IPS i7-1370P RTX A500 32GB 1TB NVMe magyar vbill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest