- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
500GB WD 5400/8 5,7pont win7 teljesítményteszt
500GB samsung 5400/8 5,9 pont ugyanott, majd csinálok róla alaposabb tesztet is -
pigmeus
tag
Hali!
win7-et raktam fel. Xp alatt tök jól ment minden, de win 7 alatt állandóan megy a hdd. Ez lehet win7 hiba vagy csak x60 as lenovo progik őrítik meg a gépet. xp alatt minden klappolt a bios simán vezérelt mindent.
-
HXY
addikt
sziasztok!
Egy Lenovo ThinkPad X200-am van.
Most egy Hitachi 5k500.b van benne, 500GB kapacitással.
Annyira halk, hogy napközben nem is hallom. Éjszaka csak mert nagyon jó fülem van, hallom a halk duruzsolást 30 cm-ről.
A legnagyobb kánikulában se megy 34 fok fölé.
12 órás folyamatos terhelés alatt is 40 alatt marad.
Egyszóval a tökéletes merevlemez. Nem olyan, mint a WD-k, amiből már volt 5-6 darabom (80-320GB), és a fejet állandóan parkoltatják, ami egy kattanó hangot ad.De az 500GB a Win7, meg az Ubuntu-nak, meg a fájljaimnak kezd kevés lenni.
Ezért gondoltam, hogy veszek egy 1TB-os merevlemezt.
Az 500GB-os szuperjó Hitachi-t meg semmi pénzért el nem adnám. (na jó 20k-ért igen)
A Hitachi-hoz egy USB3-as ASMedia chipsetes RaidSonic házat, a notimba meg egy Samsung M8-at.
Smart értéket szeretném 3 év elteltével,100/100%-on látni, erre nagyon kényes vagyok.
És hogy nagyon-nagyon halk legyen.
Lesz ez az Samu M8 olyan jó, mint a Hitachi?
Mi más 1TB-os vinyót lehet még kapni? Egyáltalán van más is? (9.5mm)
A WD-k még mindig kattognak? -
Beppe91
aktív tag
válasz
Lex Icon #372 üzenetére
Hát ez igaz, énis ha már veszek akkor jo legyen, mondjuk a melegedéstõl félek laptop, fõleg ez az acer nem tul jo hûtés szempontjábol. De számit számomra is a sebesség, most akarok ram-ot is venni, hogy gyorsuljon, elég sokat játszom is, minden új játékkal. Nem szeretek a gépre várni
lehet megprobálom a gyorsabbat eléggé tanácstalan vagyok, nem akarom h tulmelegedjen, vagy hangos legyen.
-
Lex Icon
senior tag
A fogyasztásnál engem sokkal jobban idegesített, hogy lassú volt a rendszer, mert a vinyóra kellett várnom. Korábban egy 120-as Fujitsu volt benne 40 MB/s sebességgel. Most egy külső USB-s dobozban van, ott úgyis csak 30MB/s a max.
A fogyasztás csak akkor számít, ha nem vagy konnektor közelben. Ez pedig elég ritka, legalábbis nálam. -
Beppe91
aktív tag
Hello! Mehalt a vinyó a laptopomban(acer aspire 5740), egy wd5000bevt volt benne. Ezt szeretném így lecserélni, viszont nem tudom, hogy bármilyen más vinyót bele tehetek? szóval lehet akár 7200-as is, 16 megás? vagy maradjak inkább az 5400-assal? többet fogyaszt?gyorsabb a 7200? egyáltalán bele lehet tenni?ja plusz samsungot néztem, mi a véleményetek róluk?
WD500 ez az eredeti
Samu 640
Samu 750 gigás
Sürgős lenne, még ma megrendelném, hogy holnap mehessek érte. Kösszi a válaszokat előre is! -
randras
veterán
Helló!
Szerintetek Seagate Momentus vagy Western Digital Scorpio Black? Az előbbiben dupla annyi a cache (nem tudom, mit számít), az utóbbi pedig WD!
Pontos típusok:
Seagate Momentus 750GB 16MB 7200RPM ST9750420AS Merevlemez
Western Digital Scorpio Black 750GB WD7500BPKT MerevlemezTalán a WD javára szól az is, hogy van benne valami fejvédelmi mechanizmus pluszban... vagy az a BJKT-széria?
-
dirty-handz
csendes tag
Sziasztok!
WD5000BEVT-80A0RT0 típusú vinyót vettem pár napja! 3 év garival!
HD tuneal leteszteltemminimum: 36,5
maximum: 80,2
avarage: 59,6
acces: 18,6
burst: 159,4
CPU usage:3,6%1-2 napig csendes volt semmi gond, ezek után PKR pókerrel játszottam 3d póker oldal, ahol észre vettem 1mp fagyásokat időnként, gondoltam a program miatt fagy, estére a vinyó már elkezdett klattyogni és azóta egyfolytába klattyog, van hogy 2mpeknként van hogy 5mp, van hogy 10 percig nem. Úgy érzem, hogy ez rossz előjel. HD sentinel 100% 100% noti alatt pörög egy cooler master hűtő notepal x2 max fordulaton, CPU: P8400 2,26, 4gb 800mhz memo, 9600M GT videókártya a noti egy acer aspire 5738ZG. Vigyem vissza garanciába? Nagyon idegesít ez a klattyogó hang! Akkor meg hetekig nem lesz vinyóm pedig szükségem lenne rá! Ha valaki tud erre valami megoldást kérem írjon
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Lex Icon #361 üzenetére
Akkor lehet én vagyok a vak, de nem látom, annyi választ kaptam, hogy a fordulatszám nem mindegy. Valamint a korábbi hozzászólásban 5400-asokat soroltam fel, ezek pedig mind egytől egyig 7200-asok, ha megnézed.
Ma este szeretném megrendelni, hogy holnap el tudjak menni érte, ezért kérdezgetem ennyire. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #356 üzenetére
A helyzet változott, néztem egy Everestet és felfedeztem hogy most is 7200-as Seagate Momentus van a gépemben. Így már más a helyzet, így valóban nem vennék 5400-ast, hisz az visszafejlődés lenne sebesség szempontjából.
Viszont mitől lehetnek ilyen eltérő eredmények az előző hsz-ben lévőhöz képest? (win7 prof 32bit) Sokkal alacsonyabbak az eredményeim -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Notebook-ba szerintetek 5400-as vagy 7200-as fordulatú HDD-t érdemes venni? Biztos volt már róla szó, de sürgős lenne, és mivel dolgozom nem tudom most visszaolvasni a hozzászólásokat. (de ahogy látom az 500-as WD-t írjátok jónak
) Jelenleg egy 5400-as 120-as SATA winyó van benne, ezt szeretném cserélni legalább egy 500-asra. (HP 8510p)
Ezt a 2-t találtam nagyon jó árban:
WD Scorpion Blue 500GB
Samsung SpinPoint M7 500GB
Vagy esetleg másikat ajánlanátok inkább?A 7200-asok nagyon drágák, épp ezért érdekelne, hogy van-e értelme egyáltalán olyanokat nézegetnem, vagy elenyésző a különbség? Gondolom a 7200-asok többet is fogyasztanak.
Kisebb SSD is megfordult már a fejemben + mellé egy usb-s 2,5"-os winyó, de akkor azt mindig hordoznom kell magammal, drágább megoldás és macerásabb is, nem biztos, hogy ér annyit az a flash.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
sagvary
aktív tag
Én Samsung 500-es SATA II-es vinyót tettem a 160-as helyére a FUSI U9200-be. Kicsit küzdeni kellett, hogy a Win XP felmenjen. Media lejátszónál feltünt hogy ez a vinyó mintha néha nem kapna elég áramot. Vajon melyik 500-as, vagy valamivel nagyobb vinyó fogyaszt kevesebbet mint a Samsung?
-
Axi-Maxi
tag
válasz
trl_master #347 üzenetére
már kapcsolom is ki a gépet
pááás
-
-
Axi-Maxi
tag
Szép estét
Elkezdett kattogni a vinyó szinte megállás nélkül kis szünetekkel , nemszeretném ha eltünnének a dolgok. :S:S:S
most egy ilyen van benn WDC WD1600BEVS-22RST0 (WD-WXE807417843)
néztem hd sentinellel de nem írt rá ki semmi hibát. Eddig 800 órát mentLenne egy kérdésem
Seagate Momentus 7200.4 500GB vagy
Western Digital Scorpio Black 500GB
mi a véleményetek ezekről ??
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Én szeretnék egy 250GB-os Satás 8mb cash-es 7200rpm-es (lehetőleg 1 tányéros) vinyót az MSI L735-ös laptopomba.
Milyen márkát tudnátok ajánlani?
320-500-asok is szóba jöhetnek!
Előre köszönöm mindenkinek -
hajis
csendes tag
Nem a leg alkalmasabb topik, de felteszem a kérdést:
Van egy HP laptopom, a winchester valószinűleg megadta magát, bekapcsoláskor nem találja a gép, illetve kattogó hangot hallat.
Lehet ezzel kezdeni még valamit? -
xedos
addikt
Régen jártam erre:
Winyó hiba? nem tudom...nekem a Sentinel van fent...Elektronika: elég pontosan ugyanaz a panel kell! 3még utána is egy kis mázli.
Ha jól tudom, akkor a winyó elektronikájában tárolja a hibás szektorok helyét..Egyik gépben kipróbáltam egy kicsi 32Gigás SSD-t.
Innentől kezdve a winyóknak vége! A SATA1-es vezérlő mjad felére korlátozta az olvasást, de csúcsban így is 140Mbyte/sec, írásban meg 90Mbyte/sec! -
kaael
csendes tag
Sziasztok!
Kérném a hozzáértők véleményét. Megnéztem a vincseszterem egy programmal. Az Ashampoo HDD Control-lal. 71%-os elhasználtságot jelez, azt mondja sok az átviteli hiba vagyis döglődik a vinyó, vagy az adatkábel rossz. Az asztali gépet is megnéztem vele annál mindent rendben talált. Most letöltöttem a Hard Disk Sentinel ingyenes változatát, amit itt fórumon emlegettek. Az pedig azt írja a notebookra, hogy minden 100% oké. Melyiknek higgyek? Tényleg baj van? -
f6jqek
csendes tag
Sziasztok!
Nem ez a legjobb topic ahova írok, de olvastam, hogy nagy spíler itt mindenki, gondoltam tőletek kérek segítséget.
Behalt a vinyó a laptopomban (Toshiba). Annyit sikerült kideríteni, hogy az elektronika kekszelt be.
Hitachi Travelstar IC25N060ATMR04-0 4200RPM, amiről szó van.Azt szeretném megtudni, hogy mennyire fontos ez a modellszám? Konkrétan tudom használni benne egy más modellszámú vinyó elektronikáját?
Nagyon köszi előre is, peace
-
mc-4
aktív tag
Lemaradt...
A mostani hdd-ben két lemez van, igy gyorsabb vagy más a jelentősége?
Amit kinéztem: ST9500420ASG -
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
MSI laptopomba Thosiba HDD van. Ezt szeretném nagyobbra és gyorsabbra cserélni, everest szerint Serial ATA 2.6/ATA-8 Interface csatlakozóval.
Ez azt jelenti, hogy ez sata2-es?
Milyen márkát ajánlotok?Köszi!
-
steve24
aktív tag
hello
hol tudnám megnézni azt hogy max mekkora hdd rakható bele a notiba? -
Coolmat
őstag
válasz
csokoládé13 #330 üzenetére
Ha jól vettem ki a szövegből, akkor egy HP nx6325-ről van szó. Eszerint a fórum szerint biztosan mennek benne a nagy vinyók is. Amit te találtál, ott szerintem csak a user volt fakezű vagy szerencsétlen.
Egyébként a minap próbáltam ki az 500-as WD-met az asztali gépemben, amiben Intel ICH5 déli híd van (a legrégebbi Intel chipset, amiben natív SATA1 támogatás van), és az is csont nélkül vitte.
Vedd meg bátran, ha mégsem menne akkor max. visszaviszed, vagy használod külső házban.Edit: most látom csak hogy amit ide idéztél szintén a linkelt fórumról van.
-
csokoládé13
tag
Majdnem kétszer olyan gyors a WD.
Utánanéztem, de így is csak 99%.
Találtam egy ilyet is: i have a nx6325 and i recently bought a western digital 320gig sata and put it in the laptop and it doesnt work. i put my windows disk in the drive and it asks if i wana reformat etc when the old 80 gig is in there but not when the 320 is in there. it says there is a disk error. i put the 320 in a dell inspiron 6400 and my windows disks and managed to install windows fine and that worked and the 320 works in a 2.5" caddy so its not the HD thats the problem so i assume its the laptop. Any ideas about how to make it work?do i need to format it before it goes in or something?Nem tudok dönteni, viszont mindenképp cserélném a Fujitsut.
Köszi megint! -
Coolmat
őstag
válasz
csokoládé13 #328 üzenetére
Szia!
Az ATA eszköz jellemzőinél a vinyódra deríti ki, hogy támogatja-e, nem az alaplapodra. Sajnos nem találtam az Everestben infót erre, ami kiírná az alaplapra is, ki kéne googlezni, vagy a gyártótól megkérdezni, tudja-e. Mondjuk 99%, hogy menni fog, de a legjobb 100%-ra menni
Azért lesz gyorsabb amit linkeltem, mert nagyobb a tányérmérete (250 vagy 320GB-os, a tied pedig 50GB-os a 2 tányér 4 fejből következtetve). A nagyobb tányérméret nagyobb adatsűrűséget és gyorsabb működést jelent, erről van itt a fórumon is bőven infó. Próbaképpen futtass le egy HDTune benchmarkot, és hasonlítsd össze az eredményed ezzel (ez az 500GB-os változata a WD-nek, de sebességre ugyanaz, mint a 320-as). A fordulatszám, cache stb. valóban megegyezik, de a notebookvinyók terén ez az általános, a nagyobb fordulatszámú/pufferú winchesterek sokkal ritkábbak, valamint drágábbak, és jobban is melegednek. -
csokoládé13
tag
Szia!
Köszi a gyors választ!
Megnéztem HDSentinellel de 99%-os eredményt mutatott... mindenesetre néha kattog egy kicsit, meg nagyon lassúnak érzem.
Everestnél ATA eszköz jellemzői: 48-bit LBA -Támogatva. Akkor gondolom jó lesz a 320GB.
Megnéztem amit ajánlottál, teljesen jó az ára. Még annyit, de ezt csak a hozzánemértésem miatt kérdezem: ez mivel gyorsabb mint a mostani mert a puffer, a fordulatszám, meg kb minden ugyanaz- vagyhát nem értrek hozzá
Mégegyszer köszi a segítséget. -
Coolmat
őstag
válasz
csokoládé13 #326 üzenetére
Szia!
Megnézted már HDSentinel-el, mit ír ki rá? Ha vannak rajta hibás szektorok, vagy felpörgési hibák, akkor sürgősen ments le róla minden fontosat (de egyébként sem árt sosem ha van mindenről biztonsági másolat valahol).
A vinyó cseréjéről pedig: bizonyosodj meg róla, hogy az alaplapod támogatja-e a 120GB-nál nagyobb winchestereket is, mert páran ráfaragtak már ilyesmivel régi laptopokkal (48 bites LBA támogatást kell tudnia, ezt kiderítheted a gyártó honlapján, Everest-el, vagy más eszközökkel, pl. Google). Ha biztosan tudja, akkor a WD3200BEVT-t ajánlom, az újabb széria (00A0RT0 végződésű) már 1 db 320GB-os tányérral készül, csak ezt sajnos nem tüntetik fel a webshopok (de igazából mindegy, mert a régebbi 250GB tányéros is ugyanolyan gyors, sőt kicsit gyorsabb). A Fujitsunak pedig vehetsz egy ilyesmi olcsó külső házat, hogy ne csak porosodjon, ha még jó
.
Ha nem támogat az alaplapod 120GB-os vinyónál nagyobbat, akkor marad a WD1200BEVS (ebből lehetőleg 00VAT0 végződésűt keress, mert ez 160GB-os tányérral szerelt, a régebbi szériák nem biztos). Még ez is jóval gyorsabb, mint a mostani Fujitsud. -
csokoládé13
tag
Hello!
A segítségeteket szeretném kérni új vinyó vásárlásához. A mostani igencsak fura hangokat ad ki, és nagyon lassúnak érzem. Meg ki is nőttem. Nem vagyok a téma szakértője ezért fogalmam sincs mit és hol keressek. A lényeg hogy egy gyors megbizható (3év gari) 320GB körüli HDDre lenne szükségem.Mostani: Eszköz tulajdonságai:
Illesztőprogram leírása FUJITSU MHV2100BH ATA Device
Lemezes eszköz fizikai információk:
Gyártó Fujitsu
Fizikai formátum 2.5"
Formázott kapacitás 100 GB
Lemezek 2
Adatrögzítő felületek 4
Fizikai kiterjedés 100 x 70 x 9.5 mm
Max. tömeg 101 g
Átlagos forgási késleltetés 5.56 ms
Forgási sebesség 5400 RPM
Átlagos fejpozicionálási idő 12 ms
Sávváltási idő 1.5 ms
Max. fejpozicionálási idő 22 ms
Csatoló SATA
Pufferelt adatsebesség 150 MB/mp
Puffer mérete 8 MBElőre is köszi a segítséget!!!
-
Kácsa
aktív tag
Frissen vásárolt (használtan,90 napot működöt) Fujitsu wincsi eredményei Sata1 csatiban kép.
160 GB,7200 rpm,16 MB buffer.Op.rendszer - Windows 7.
Az eredeti egy Toshiba 120 GB,5200 rpm,8 MB buffer.
A tapasztalataim szerint a boot gyorsult 15-20 mp.-el,a fájlelérés,videolejátszás,másolás érzékelhetően gyorsabb.Negativum a Hdd nagyobb hőmérséklete ,3-4 fokkal. -
toro22
tag
Sziasztok!
2 napja vásároltam:
Western Digital Scorpio Blue 250GB
Modelszám: WD2500BEVT-00A23T0
SATA2, 5400 rpm, 8MB cache
valószínűleg 1 tányéros (a modelszám alapján)Tesztgép:
Proci: Intel(R) Pentium(R) M processor 1.73GHz
Déli híd: Intel 82801FBM ICH6-M
SATA1
WinXp Prof SP2Hőmérséklet (környezeti 21°C):
bekapcsoláskor: 21°C
több órás alap(pl internet) használat után: 35°C
maximális: 37°C (ez szerintem még pár fokkal emelkedhet hosszabb intenzívebb terhelés esetén)
A HDD hőmérséklet adatokhoz a következő programmal jutottam:
Hard Disk Sentinel v2.50 Prof trial (grafikont is rajzol, átlag, max hőm kijelzés, az újabb trial már nem biztos hogy megmutatja ezen adatokat)Hang: nem hangtalan(csendes környezetben), de szerintem halk
Utóirat: mások is követhetnék a példámat, hogy a aki vásárolni szeretne az könnyebben tudjon dönteni
-
Oly
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Dell mini 10 HD-t és érdekesen kattog a vinyója.
Úgy voltam vele, hogy ez az egyetlen forgó alkatrész benne így feltűnő a hangja, de amikor felraktam a Sentinelt, meglepődtem, hogy csak 97%-os a kondíció, ami 2 nap alatt már 94-re csökkent.
Ezt írja a Sentinel:
A lemez felpörgése során előfordultak problémák. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).Vigyem vissza Garanciában?
-
Coolmat
őstag
Üdv!
Seagate 7200.4 tulajokhoz szólna a kérdésem: van akinek előfordul, hogy kattan egyet a vinyó, és fél-1 másodpercig nem végez semmi műveletet? Az enyémnél elő szokott ez fordulni (ST9250410AS), és ahogy utánaolvastam Seagate fórumokon még sok más embernek is [link], [link]. Itt azt írják, hogy a fej kerül parkolóállásba. Ez elég gáz, főleg mikor nem is idle módban megy a gép (magyarul dolgozom vele), és közben beakad 1 mp-re. Kb. 1 hónapos kora után kezdte el csinálni, nem túl sűrűn fordul elő, de mégis bosszantó, és félő, hogy az élettartamára is kihatással lesz. Az Apple kiadott egy firmwaret macbookokba szerelt változatokra, de a Seagate még nem lépett az ügyben. Ha még sokaknál jelentkezik ugyanez a tünet, akkor noszogatni kéne őket, hogy csináljanak új firmwaret ami javítja ezt. Szóval, ha te is hasonlót tapasztalsz a 7200.4-es driveodon akkor írd be ide pls a pontos típusát, mikor vetted, és egy HDsentinel % is jól jöhet (az enyém 100%).
-
Khelben
nagyúr
megy a fiókba tartaléknak.
a hordozós vinyóm is 250 gigás, úgyhogy ahelyett se jó.majd ha sikerül szereznem egy bővítőtálcát (a dvd helyett lehet hdd-t is tenni a notebookomba, csak egyelőre drága és csak hdd-vel együtt adja a hp), akkor visszarakom fő hdd-nek a 160ast és másodiknak az 500ast, dvd olvasót úgyse nagyon használom.
-
Khelben
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- ASUS blog: megfizethető Wi-Fi 7 routert mindenkinek!
- Synology NAS
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ASUS RT-AC68U
- További aktív témák...
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A1000 6GB 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gigabyte G5 KC 15.6" FHD IPS i5-10500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar bill gar
- MSI GF63 Thin 11UD, RTX 3050Ti, i7-11800h, 16GB RAM, 512GB SSD
- ASUS TUF Gaming FX506IU-AL014T, Ryzen 7 4800H, GTX 1660Ti
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB magyarított (lézerezett) bill gar
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest