- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protekt
tag
Elméletileg a softfsb nevű csodának működnie kéne, ami csak ideiglenesen ( egy bekapcs erejéig illetve amíg fut a progi) változtatja az fsb-t.
Nálam még a ramokkal sem lenne gond ugyanis az a 200 fsbt is bírják.
A gép így is megy és talán még egy picit gyorsabb is mint az 1,6 dothannal az 1 mega plus cashnek köszönhetően.( de hát mégis csak 1,73 helyett 1,3 ) -
Tim82
félisten
Én meg csak annyit mondtam, hogy belemenni belemegy (az általam talált infó alapján, ld. a korábbi link - vagy valamit elcs*sztek ott, akkor a hiba nem a mi készülékünkben van
), a problémát nem a foglalat, hanem az FSB eltérése fogja okozni.Eszerint egyébként Neked van igazad.
[link] -
Tim82
félisten
A biztonság kedvéért gugliztam egyet a Celeron M 530-ra, nekem s479-et dobott.
[link]Egyébként meg semmi gond, elsőre én is azt gondoltam, hogy nálad van az igazság, de valamiért úgy döntöttem, azért utánanézek és akkor már legyen javítva, hogy ha valaki belebotlik a topik olvasása közben, ne legyen ebből problémája.

-
Tim82
félisten
Tudom, hogy régi meg izébigyó, de ez téves, a foglalat nem más, a probléma az FSB-vel volna. A Celeron M 530 egy Dothan magon alapuló Celeron M proci, mondhatni, a Dothan-os Pentium M processzorok butított verziója.
Süni kolléga T40-esébe (amiben egy Banias magos 1.3 GHz-es Pentium M van) lehet Celeron M procit rakni, csak 400 MHz-es FSB-set kellene keresnie. Ráadásul az esetleges magasabb órajel ellenére ez majdhogynem downgrade volna, a Celeron M nem tud speedstep-et stb. Akkor inkább keressen egy 400-as FSB-s Dothan processzort.
A témáról bővebben itt, azért írtam a hsz.-t, mert korábban, amikor még nekem is T40-em volt, nálam is felmerült a kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 350 G2 i5-5200U
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- TÖBB DARAB ELÉRHETŐ!!! HP USB-C Dock G2 univerzális üzleti dokkoló
- Lenovo Quectel EM05-G FRU szám: 5W10V25829 DELL WWAN DW5825e-eSIM WWAN modemek
- Logitech Laser egér - Multi Device K380 Bluetooth Billentyűzet- Logitech Bluetooth Audio Adapter
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Acer Nitro 16 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4070 - Garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bár ez sem igaz teljesen, ha valaki lemond a speedstep-ről (és ezzel együtt a nagyobb akkuidőről), akkor megfelel.
Pyttawrx