Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3114 üzenetére
Köszönöm, bár valószínűleg nem én fogom sajátkezűleg végezni, hanem boltban rakatom be, amelyiknek a kínálatában láttam az M 745-öst (bár csak az van ott, hogy 1.8 GHz Centrino processzor). De nagyon-nagyon hasznos infó, lehet, hogy komoly jövőbeli
-tól kíméltél meg az "A"-s változatról szóló figyelmeztetéssel - erre figyelnem kell.
(a "képregényt" meg elmentem, biztos ami ziher
)
-
Shadowfax
addikt
Ez a képregény Neked íródott.
A Pentium M 745 jó lesz, csak arra vigyázz, ebből van "A" végű változat (745A) is, na az nem jó... (Tehát kerülendő a 7**A.)
-
Tim82
félisten
válasz
wienattwo #3111 üzenetére
a memória a vevő által cserélhető alkatrészek közé tartozik, akár a merevlemez és az optikai meghajtó. hivatalosan nem érinti a garanciát a cseréje, esetleg akkor lenne ebből probléma, ha bizonyíthatóan az új alkatrész okozna zavart a gép működésében.
tudtommal a gyárilag benne lévő 512 Mb-os modult is ki tudod cserélni (nincsen az odaforrasztva
), talán valamivel nehezebben hozzáférhető, de nem hiszem, hogy különösebb problémát okozna.
ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor esetleg vidd be az IBM/Lenovo-szervízbe a gépet és a beszerelendő memóriamodulokat és kérd meg őket, hogy ők rakják bele.
a T40-emben egyébként gond nélkül működik dual-ban a gyári, IBM-matricás Infineon modul (266 MHz) egy 333 MHz-es Kingmax-szal. nyár végén, amikor bővítettem, én is itt kérdeztem meg, hogy lehet-e gond a dologgal, de szerencsére nem volt.
egyébként pl. itt volt róla szó, kb. egy hónapja.
-
wienattwo
tag
T42-be (512 ddr333) ramot szeretnék bővíteni 1 gigára. Úgy lenne a legjobb, ha eladnám az eredetit, és vennék bele 2x512 400mhz-eset. Ekkor IBM-éknél a noti garija elvész? (tudom, volt már róla szó, csak nem emlékszem,hol)
Ha ez nem járható út, akkor csak vennék mellé egy 512-es Kingmaxot, de abból lehet kapni 333 ill 400mhz-eset is azonos áron. Ha dualban szeretném hajtani, akkor inkább a 333-ast érdemes venni?
Vagy pedig -mivel az eredeti ram Hynix (csak ibm matricával)- érdemesebb Hynix-szal párosítani a dual miatt? -
Tim82
félisten
Jól tudom, hogy ha T40-ben processzort akarok cseréltetni (jelenleg egy 1,5 GHz-es Banias van benne), akkor a Dothan-ok közül bármelyik 400 FSB-st belerakhatom? Természetesen ha a BIOS támogatja... de elvileg lehetséges, gondolom. (Everest szerint a BIOS-om 2006. február 6-án volt utoljára frissítve, gondolom, nem okozna problémát a bővítés.)
Azt hiszem, távlati terv, hogy egy Pentium M 745 processzor kerüljön bele...
Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Díszdobozos i5-11300H 16GB QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest