- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ldani-91 #7236 üzenetére
http://ark.intel.com/compare/52231,53450
Jól látod, nem sok különbség van a kettő proci közt.
Picivel magasabb órajel, ill egy picivel több L2 tár. Igaz, ez utóbbi jól tud jönni játékok alatt (pont annyival több, h azt még talán ki is használja a rendszer).Persze ha el akarsz verni pártízezret a procicserére akkor csak nyugodtan, de szerintem ha eladod ezt a mostani gépet, és hozzáteszed azt a pénzt, amit ráköltenél a procicserére, akkor kapnál egy harmadik generációs (HM 75chipset) Core i sorozatú gépet is akár. Mondjuk 4mag/8szál-as CPU hasonló videokártyával nem hiszem, h belefér, de a milyen notebookot vegyek topicban biztosan tudnak ez ügyben is segíteni.
-
válasz
ldani-91 #7227 üzenetére
Milyen laptopról van szó?
Ha csak HM65-ös a chipsete, akkor az valószínűleg csak Sandy Bridge processzorokat kezel. Azok közt pedig nincs 4 magos, 8 szálas 35W-os TDP-jű mobil processzor.
becsitibi:
A HM65-ös chipset a Sandy Bridge chipsete. A legtöbb HM65-ös noti nem kezeli a harmadik generációs Core i processzorokat, a foglalat ugyan megegyezik, de kár ezt a listát belinkelni, még a végén rossz processzort választ. -
válasz
ldani-91 #7184 üzenetére
Hát igen, ezért kérdeztem én is.
A gépben levő processzor TDP-je 35Watt.
Amit viszont bele készülsz rakni, annak 45Watt.A gép hűtését 35W-os TDP-jű processzorokhoz tervezték. Azokat biztonságosan le tudja hűteni anélkül, h károsodna a gép.
De a 45W-al lehet nem tud majd mit kezdeni. Egyfolytában megy majd a hűtő, és talán még akkor sem tudja lehűteni. Az ilyen nem tesz jót a gépnek, alaplapnak, stb alkatrészeknek.
Inkább olyan processzort kerestél volna, ami max. 35W-os TDP-jű.
A gép kézikönyvében is csak pár proci szerepel.
Remélhetőleg BIOS szinten támogatni fogja.A szerelésről nagyon jó tutorialt találtál, azt a portált egyébként én is megtaláltam, de nem ezt az oldalát. Nagyon jól le van írva mit hogy kell ki- ill. szétszedni rajt.
De mi szóltunk, h a procival hűtés gondok lehetnek.
-
válasz
ldani-91 #7180 üzenetére
Milyen processzort vettél bele? (Típusszáma?)
Ha még sosem szedtél szét laptopot, meg úgy általában semmilyen elektronikai cuccot, akkor csak óvatosan.
Nem garanciális már? Van hozzá kisméretű csavarhúzókészleted?
Youtubeon vannak talán videok szerelésről. Nem néztem át a találatokat, keress köztük, gyakran raknak fel szét/összeszerelésről különféle videokat.Én még néha kis szigszalaggal meg is szoktam jelölni a csavarok helyét, ill. nagyjából összeírom, melyik csavart honnét szedtem ki, ha ismeretlen, túl bonyolult gépet szedek szét.
Szervizbe is elviheted, ott majd fizetni is kell az egészért. Lehetőleg olyan helyet keress, ahol kifejezetten notebookokkal foglalkoznak.
Az nem baj, h te viszed a procit, notikhoz általában úgysem tudnak alkatrészt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7450/5470/5480/5490/5491/7470/7480/7490/5570/ Precision Magyar világítós Billentyűzet
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Microsoft Surface Dock 1661 Gyári 90W Töltővel + ajandek mini DP - HDMI kabel
- Dell, Lenovo, HP laptop akkumulátorok, akksik, akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest