- Stabilizál a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Androidos fejegységek
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz ldani-91 #7236 üzenetére
http://ark.intel.com/compare/52231,53450
Jól látod, nem sok különbség van a kettő proci közt.
Picivel magasabb órajel, ill egy picivel több L2 tár. Igaz, ez utóbbi jól tud jönni játékok alatt (pont annyival több, h azt még talán ki is használja a rendszer).Persze ha el akarsz verni pártízezret a procicserére akkor csak nyugodtan, de szerintem ha eladod ezt a mostani gépet, és hozzáteszed azt a pénzt, amit ráköltenél a procicserére, akkor kapnál egy harmadik generációs (HM 75chipset) Core i sorozatú gépet is akár. Mondjuk 4mag/8szál-as CPU hasonló videokártyával nem hiszem, h belefér, de a milyen notebookot vegyek topicban biztosan tudnak ez ügyben is segíteni.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
válasz ldani-91 #7227 üzenetére
Milyen laptopról van szó?
Ha csak HM65-ös a chipsete, akkor az valószínűleg csak Sandy Bridge processzorokat kezel. Azok közt pedig nincs 4 magos, 8 szálas 35W-os TDP-jű mobil processzor.
becsitibi:
A HM65-ös chipset a Sandy Bridge chipsete. A legtöbb HM65-ös noti nem kezeli a harmadik generációs Core i processzorokat, a foglalat ugyan megegyezik, de kár ezt a listát belinkelni, még a végén rossz processzort választ.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
válasz ldani-91 #7184 üzenetére
Hát igen, ezért kérdeztem én is.
A gépben levő processzor TDP-je 35Watt.
Amit viszont bele készülsz rakni, annak 45Watt.A gép hűtését 35W-os TDP-jű processzorokhoz tervezték. Azokat biztonságosan le tudja hűteni anélkül, h károsodna a gép.
De a 45W-al lehet nem tud majd mit kezdeni. Egyfolytában megy majd a hűtő, és talán még akkor sem tudja lehűteni. Az ilyen nem tesz jót a gépnek, alaplapnak, stb alkatrészeknek.
Inkább olyan processzort kerestél volna, ami max. 35W-os TDP-jű.
A gép kézikönyvében is csak pár proci szerepel.
Remélhetőleg BIOS szinten támogatni fogja.A szerelésről nagyon jó tutorialt találtál, azt a portált egyébként én is megtaláltam, de nem ezt az oldalát. Nagyon jól le van írva mit hogy kell ki- ill. szétszedni rajt.
De mi szóltunk, h a procival hűtés gondok lehetnek.
-
válasz ldani-91 #7180 üzenetére
Milyen processzort vettél bele? (Típusszáma?)
Ha még sosem szedtél szét laptopot, meg úgy általában semmilyen elektronikai cuccot, akkor csak óvatosan. Nem garanciális már? Van hozzá kisméretű csavarhúzókészleted?
Youtubeon vannak talán videok szerelésről. Nem néztem át a találatokat, keress köztük, gyakran raknak fel szét/összeszerelésről különféle videokat.Én még néha kis szigszalaggal meg is szoktam jelölni a csavarok helyét, ill. nagyjából összeírom, melyik csavart honnét szedtem ki, ha ismeretlen, túl bonyolult gépet szedek szét.
Szervizbe is elviheted, ott majd fizetni is kell az egészért. Lehetőleg olyan helyet keress, ahol kifejezetten notebookokkal foglalkoznak.
Az nem baj, h te viszed a procit, notikhoz általában úgysem tudnak alkatrészt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Stabilizál a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Androidos fejegységek
- Arch Linux
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leépítésre készül az európai chipgyártó
- További aktív témák...
- Használt Lenovo ThinkPad T480s T490 T14 E480 E490 L480 L380 L390 billentyűzet
- Lenovo ThinkPad T490, T495, T14, P14s gyári új 51Wh akkumulátor (L18M3P74). ÚJ BONTATLAN!
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- B140RTN03.0 HW1A 14.0" HD+ (1600x900) 30pin matt laptop LCD kijelző, LED panel ÚJ BONTATLAN
- Dicota Eco Top Traveler laptop táska 15,6"-ig
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest