- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Androidos tablet topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
eketomy
senior tag
nem tudom annak a laptopnak hogy néz ki a hátulja meghogy milyen az elrendezés alap esetben egy csavar tartja, de ha leszeded a hátulját akkor látni fogod!
itt egy video egy acer laptopból szedik ki a meghajtót nem asus de az alapelv u.az. nézd meg hátha segít!
-
eketomy
senior tag
válasz
Bencsi89 #5449 üzenetére
hi! a szervíz az mindig drága, de ha minőségi munkát akarsz akkor rá kell szánni! ám ha olcsóbb megoldást akarsz akkor vidd el a laptopod egy szakemberhez vagy egy infoboltba (szakikhoz), esetleg elektro műszerészhez ők is meg tudják oldani a problémádat!
ha olcsóbb megoldást szeretnél akkor kell laptop aljzatot is cserélni ill. nagy valószínűséggel (mivel nem fogsz találni pont u.olyat) cserélni kell az adapter végi csatlakozót is!
aljzatot sztem találsz pár szár ft-ért és véleményem szerint csavaros végűt vegyél még az a legjobb az olcsóbb kategóriában a hozzá való csatlakozó se sokkal több, de ezt egy szaki úgy is tudni fogja! mindenképp kérj véleményt hozzáértő embertől!
jah és darabokra kell szedni ilyen esetben a notidat, ezzel gondolom tisztában vagy -
eketomy
senior tag
válasz
fejeskaresz #5432 üzenetére
hi! ha fejleszteni akarsz az mindig a pénztárcától függ. prociból vag a P9xxx-es szériát vagy a T9xxx-es szériát ajánlom azok a legjobbak és kezeli is a géped. VGA-t ha jól néztem akkor max MXM2-es tipust tudsz bele venni abból meg az Nvidianak a 9700GT-je a plafon! Ati esetében meg ati hd4670-es, de az ritka mint a fehér holló és ha neked 4570-esed van most benne akkor sztem azt nem nagyon érdemes lecserélni, mert nem éri meg.
-
eketomy
senior tag
válasz
spartan1 #5413 üzenetére
Akkor indíts egy feladatkezelőt és ott nézd meg a folyamatoknál hogy melyik program eszi 100%-ra a procit. ill. hogy nincs-e nagy memória használat. ha van olyan progi ami eszi, akkor azt lődd le, feltéve ha nem rendszerfájl.
jah és ne avg-t használj hanem ha lehet avastot. de sztem ezt nem vírus okozza. ha így sem jó akkor -->start menü, futtatás oda írd be hogy MSCONFIG majd automatikus indítás fülnél tilts le mindent utánna reboot és futó programok nélkül fog indulni a rendszered, és úgy nézd meg hogy milyen a gép. (persze ha ezzel végeztél akkor utánna u.így állítsd vissza az msconfig-ba a futó alkalmazásokat)
üdv -
eketomy
senior tag
válasz
spartan1 #5409 üzenetére
hali!
barátnőmnek is volt egy fujitsu gépe, majdnem olyan mint a tied! u.ezzel a hibajelenséggel. nalunk az volt a probléma hogy iszonyat gyenge volt a gép 2GB ramhoz kevés volt az a proci meg az a vga ami benne volt. nálam is xp telepítés után ahogy felmentem netezni, már 100%-on pörkölt a proci. a hibajelenség akkor szünt meg ha kikapcsoltam a wifi-t és ha csak sima utp kábelen neteztem.
valamiért amikor bekapcsoltam a wifi kártyát már megis ugrott a proci kihasználtság 100%-ra. egyszóval vagy próbálj meg másik wifi kártyát szerezni bele (bár sztem u.úgy nem lesz jó a konfig miatt) vagy erősebb proci kellene bele (csak ha jóltudom ezekbe 2magos procik nem mennek) vagy utp kábelről netezz. (ezt mindenképp próbáld meg hátha nem is ez a baj)üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
venember83 #5177 üzenetére
Reális ár az attól függ, hogy kitől veszed, meghogy ki mennyiért adja, persze ezzel most nem mondtam újat, de sztem 15-20ezer ft körüli összeg az reális. Mondjuk attól is függ hogy újat vagy használtat veszel.
Itt nézz körbe, hátha találsz megfelelőt!
-
eketomy
senior tag
válasz
Levin01 #5176 üzenetére
Nyugodtan tehetsz bele különböző tipusú ramokat, nem lesz a notidnak tőle semmi baja, és u.úgy menni fog dual channelbe. Win7-et is azért javaslom, mert már sokkal több mindent támogat és abszolut nem lassabb mint a winxp, ráadásul lehet xp-síteni
Én javaslok egy Win 7 x64 professionalt, de persze nem kötelező megfogadni, ez csak egy tanács, ha van konkrét elképzelésed és ha tudod hogy mit szeretnél akkor maradj az mellett.
Jah most olvasom hogy munkára használod akkor értem már, hogy miért ragaszkodsz az XP-hez, viszont abba is elmegy a 4GB -ram, mivel 3,25GB-ot akkor is lát és a maradékot is fel tudja használni pl VGA-ra! üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
Levin01 #5174 üzenetére
ha ki akarod cserélni akkor inkább 2x2GB -ot vegyél bele, cl4 vs cl5 érezhető különbség nem lesz csak úgy mint az memória méretnél sem tök mind1 hogy 2 vagy 3gb van a gépedben ha nem játszol ill. ha csak nem futtatsz olyan alkalmazást ami kihasználja, XP-nek meg még bőven elég a 2GB-t.
Szal inkább ha bővítesz akkor még egy 2gb-os ramot vegyél bele, és utánna telepíts egy win7-et AHCI módban!
-
eketomy
senior tag
válasz
redboy2009 #5102 üzenetére
Ha minden igaz abba a tipusba nem tudsz VGA-t cserélni, mert integrált! üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
lestat1984 #5096 üzenetére
Jó választás!
-
eketomy
senior tag
válasz
lestat1984 #5093 üzenetére
hi!
itt egy link ahol tudsz venni optibay caddy keretet a notidba!
az ssd-ről meg annyit hogy jelenleg nekem is pont egy 60GB-os OCZ Vertex 2-m van, én zsír újan vettem itt a ph-n 21ezer ft-ért 3év garral.
annyit kell ezekről tudni, hogy a meghibásodási arány ezeknél a daraboknál a legnagyobb de ez lehet azért mivel eladva is az ocz-kből adnak el a legtöbbet (ezt még fórumon olvastam)
ha ilyen ssd-t veszel akkor kapásból firmware frissítéssel kezd mert sok hibát orvosoltak már a kezdeti firmwarehez képest (haveromnak PL még a legrégibb firmware van az ocz-jén az enyémen a legújabb és sebességben gyorsabb lett az enyém mint az övé)
egyébként én ha most ssd-t vennék akkor a kingston 96gb-os verzióját próbálnám meg mivel azt most mindenki agyba főbe dicsérik, és árban is nagyon jó!
üdv, remélem tudtam segíteni
-
eketomy
senior tag
válasz
karasz87 #5072 üzenetére
hát az én tanácsom az, hogy teszel fel egy aida64-et és azzal megnézed hogy miket támogat a notid, ill. bios frissítést is kellene csinálni az nem árt (persze ha van új hozzá) szal ha elméletileg támogatja akkor nincs más hátra mint kipróbálni, ha stimmel a foglalat akkor el nem lehet vele rontani, max nem fog menni az új procival és akkor visszacseréled! üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
Matthew1216 #5028 üzenetére
Én annyit tudok neked mondani, hogy ha dióda akkor az nem nagy összeg, pár száz ft-os tétel. Elméletileg ha elviszed egy jó elektro műszerészhez az kapcsiból megállapítja hogy van-e még más baja, és hogy melyik az a dióda amit cserélni kell.
Egyébként nem kell, pont u.olyan tipusú diódát keresni, (ez olyan mint a kondi) anno mi haverral cseréltünk úgy laptop alaplapon, hogy egy sima pc alaplapról forrasztottuk le és azt raktuk át, és simán működött még jó darabig a laptop!
persze nem garantált hogy működni fog, mindenképp egy szakember nézze meg aki ki tudja mérni az áramkört!
üdv
-
-
eketomy
senior tag
válasz
Thunderzolee #4985 üzenetére
Konkrétan nem tudok mutatni, de valahol olvastam erről, de most így jobban elgondolkodva a dolgon lehet hogy micro itx -es alaplapoknál olvastam
hmmm, utánnanézek!
azért thx az észrevételt!
-
eketomy
senior tag
válasz
kockaskocka #4967 üzenetére
Ennyi pénzért sztem simán megéri! üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
G@bi90MR #4954 üzenetére
Elméletileg a proci belerakható bios frissítés nélkül, csak úgy mint a memória! HDD-ből is sztem vinnie kell a 160GB-osat, (max ahhoz kellene a bios frissítés)
annyi hogy memóriából azt kellene megnézni, hogy viszi-e az egybe 1gb-ot vagy csak a 2x512mb-ot (sztem csak az utóbbit kezeli)
ezt most csak úgy mondom, hogy még nem néztem utánna pontosan a laptopod tipusának, de ezek olyan dolgok amiket alapból lehet bővíteni, persze bizonyos keretek között! üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
Vassili_Zait #4894 üzenetére
Meg kell nézni Aida64-el (lapkészletnél északi híd) hogy milyen processzort támogat! Ill. mekkora fsb-set abból tudni fogod hogy mit kezel ill. mit tudsz bele rakni. üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
linzenbold #4888 üzenetére
Elméletileg semmi próbléma nincs, u. úgy kell hogy vigye őket pláne ha u.olyan az időzítés! üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
szelesjanos #4884 üzenetére
Aida64-el megkell nézni, hogy támogatja -e az 533Mhz-es FSB-t (mivel a tied most csak 400as) ha támogatja akkor nincs akadálya a cserének, sőőt akkor akár 2magost is bele lehet tenni.
tokozással nem lesz gond, az u.az! üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
gabitoo88 #4874 üzenetére
Nem ismerem pontosan az mxm tipusu kártyákat, de elméletileg ha simán kicserélsz egy kártyát attól még a hdmi-nek működnie kell. esetleg lehet hogy a kivezetést (ha van) nem lett rákötve, vagy csak driver probléma!
ha ezek egyike sem akkor annyit tudsz még csinálni, hogy veszel valami ilyesmit!
üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
Martynis #4873 üzenetére
hát nem fogod annyira észrevenni, viszont RAM-ból sosem elég én mindig azt mondom
előbb-utóbb lesznek majd olyan progik meg játékok amiknek kell, persze még nem most mindjárt, de az érvem mellett szóljon még az is hogy annyira nem sokkal drágább a 4GB-os ram úgy kb 1000Ft-al több, szal sztem ez miatt nem kérdés
üdv
-
eketomy
senior tag
Hi!
A fan rpm módosítása nem megoldható, legalábbis kimondottan erre programot én nemtudok. Laptopot nem szabad sosem sima pc-vel összehasonlítani mivel a laptop kisebb, összevannak jobban préselve a dolgok ez miatt jobban is melegszik. Egyébként nálam is volt ilyen probléma (süvített a proci venti mint atom) nálam az segített, hogy szétszedtem a noti alját, kivettem a hűtést + a ventit és kifujattam kompresszorral, na abból ami kijött ne tudd meg
Utánna tökre behalkult és a fordulat is visszább eset, konstans ez megoldotta a problémát.
üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
_XXXXX_ #4812 üzenetére
Hát ha zsír új a venti és ha tényleg mindent jól csináltál, márpedig nem annyira nagy ördöngősség ezeket cserélni, akkor annak nem szabad kerregni, (legalábbis nem 1 hét alatt szabadna elkezdenie) meg pláne nem szabadna megállnia. Egyszóval szar a ventilátor amit eladtak neked! Éppenséggel pont laktam Baján, mellik bolt volt ahonnan vetted? hátha ismerem Őket vagy legalábbis a hírüket!
üdv
-
eketomy
senior tag
Szvsz, sok különbség nincs az általad leírt procik között teljesítményben. Szóval én a legerősebbet venném meg N370-eset, viszont a melegedést nem ismerem ezeknél a prociknál, elméletileg sok különbség nincsen csakúgy mint teljeseítménynél. De ha biztosra akarsz menni akkor 25W-osat veszel, azok kevésbé melegszenek mégiscsak!
Teljesítményre is azért érződni fog az egymagoshoz képest, gyorsulni fog a géped! üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
Zsolti1987 #4781 üzenetére
haveromna OCZ Vertex II-je van és iszonyat megvan vele elégedve, de sztem ha újat vesz valaki akkor az Intel is meg a Kingston is csúcs kateg... szal lehet válogatni
-
eketomy
senior tag
válasz
Tamás88 #4730 üzenetére
hi! én nem mondanám hogy ez alaplap hiba, sztem ha működik a notid márpedig működik akkor ilyen nem foglalkoznak, sztem csak arról van szó, hogy utánna kell nézni, hogy milyen memória márkákat kezel dual channel módban a notid, lehet hogy a kingmaxokat alapból nem komálja, ritka eset de előfordulhat
üdv, remélem tudtam segíteni
-
eketomy
senior tag
Hát általában u. ilyenre lehet cserélni, elméletileg nagyobb felbontásút is tudsz bele venni, de az igen drága. Nézz szét itt a ph-n, notidnak a tipusa kell ill. kijelző méret felbontás, más nem nagyon, szal itt a ph-n is jópáran foglalkoznak kijelzőkkel.
keresd meg oszi99-t Ő csak noti cuccokkal foglalkozik(én is vásároltam már tőle jó pár cuccot)Aki ért a laptop szervizeléshez az bármikor ki tudja cserélni, de ha nem értesz hozzá, akkor nem ajánlom, hogy házilag bárki is neki kezdjen, azért annyira nem egyszerű! (szervizekbe kicserélik neked de még lehet hogy oszi99 is meg akár én is de én messze vagyok tőled
üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
LightWave #4690 üzenetére
hi!
2.kérdés folytatása: ha nincs pénzed most rá akkor mindenképp használj külső usb-s bill-t, ideiglenes megoldásnak jó és simán tudod így használni a gépet, idővel viszont nem ártana szervizbe vinni, ott hátha megállapítják a hibát lehet nem is billentyűzet baja van és akkor nem kell feleslegesen venni.
üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
LightWave #4686 üzenetére
hi!
az 1. kérdésedre a válasz:
Igen a te notidba max ezt tudod belerakni -->Intel Pentium Core 2 Duo T5500 FSB 667
Különösebb tapasztalatom nincs, viszont semmi extrát nem igényel a kicserélése különösebb dologra nem kell figyelni max a melegedésre, nem árt megnézni, hogy mi ennek a procinak az üzemi hőmérséklete, ezt kell összevetni a mostani prociddal ha nem nagy az eltérés akkor simán menni fog.a 2. kérdésedre már nem ilyen egyszerű a válasz, igazából több minden okozhatja ezt kideríteni igy elég nehézkes, másik billentyűzettel sem ártana megpróbálni hátha, ha az nem segít akkor valami zárlat lehet az alaplapi panelen sztem a szalagkábel körüli csatlakozó felületnél, na ezt kiméricskélni megkeresni a hibát nem egyszerű!
sztem először cseréljetek benne billentyűt, ha az nem segít akkor talán egy kis kontakt spray és ha az sem akkor marad az alaplap!
üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
nacsa.tamas #4685 üzenetére
hi!
processzort bármelyik notiban lehet cserélni, így a tiédben is! hogy hol, hát ez egyértelmű számtech boltokban, érdeklődni kell, sok helyen ki is cserélik neked, viszont ha garos a notid akkor sztem ameddig le nem jár a gar addig nem érdemes csereberélni, mert könnyen elveszhet ez miatt a garancia, ezt a hp márkakereskedéstől kell megérdeklődni, hogy elvész-e vagy sem.remélem tudtam segíteni, üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
stigi09 #4683 üzenetére
hi! sztem a cod-ot ezzel a konfiggal is vinnie kellene közepes grafikán!
procit tudsz benne cserélni de érezhető különbség nem lesz, a melegedés meg ismét egy kérdőjel, megkell nézni ha veszel bele erősebb processzort hogy mi az üzemi hőfoka, ha nem sokkal nagyobb mint a mostani procidé akkor nem lesz gond, viszont egy alapos hűtő tiszítás nem árt mielőtt procit cserélsz!
sajna ha laptoppal akarsz játszani mindig kompromisszumot kell kötni, úgy sosem fog menni egy jó játék mint egy asztali pc-n!üdv, remélem tudtam segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged