Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SShadow
üzenetére
"Tehát elméletileg támogatja a 800ast , lehet hogy téved a program????"
Így van, lehet, h téved a program.
Ha csak 533-at írt volna, akkor egyértelmű a GL960-as chipset, de így, h 800-at is ír, van pár százaléknyi remény rá, h GM/PM965-ös a chipset, de ez csak feltételezés.Everest helyett inkább CPU-Z-t nézd meg, bár szerintem az is csak GL960-at fog írni.
"És mi van akkor ha egy 800ast rakok bele amit ő visszavesz 533-ra???"
Stabil lesz, csak értelmetlen így használni a gépet.
A magasabb órajelet ugyanis úgy állítja elő a gép, h az alap buszsebességet szorozza fel a szorzóval. Egy 800FSB-s processzornál ez 200MHz szorozva mondjuk 10-el, így jön ki a 2000MHz-es órajel.
De ha ezt csak 533-on fogja hajtani, akkor 133MHz szorozva 10-el, az csak 1333Mhz-es órajel.
Akkor meg már többet ér a benne levő T2390 (133Mhz szorozva 14-el, 1867MHz órajel).Na, közben a gyártó-specifikus topicban rákeresve ezt találtam:
"Rövid google-szörfölés angol fórumokról után kiderítettem, hogy ez a chipset röhögve lekezel 800 FSB-s procikat is, így megindult a számlálóm a txxxx-es szériában, egészen addig, míg meg nem álltam egy t7800-as számnál, ahol jelenleg most pihenek."Úgyhogy úgy tűnik, mázlid van, és 800-as FSB-s processzort nyugodtan vehetsz hozzá, vinni fogja.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Projektor topic
- Motoros topic
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Arc Raiders
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON SZÁMLA, GARANCIA
- Logitech Laser egér - Multi Device K380 Bluetooth Billentyűzet- Logitech Bluetooth Audio Adapter
- HP G5 USB-C dokkoló 120W töltővel / vagy töltő nélkül, üzletből ( használt, újszerű 6 hó gari )
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pyttawrx