Aktív témák
-
Normogo
csendes tag
Én osztrákoktól szeretnék hozni használt laptopot, meg lehet monitort is, de inkább valami boltból venném, mert azok szoktak adni egy hónap garit a cuccaikra, valaki tudna mondani egy használt cuccokkal foglalkozó üzletet odaát?
Kösz! -
renegade
aktív tag
Ha a dobozát nem hozod a laptopnak, akkor gyakorlatilag kizárt, hogy belekössenek. Úgyhogy legegyszerübb nehéz sóhajok közepette megválni a doboztól, vagy ha nagyon fontos, és valami ismerösnél ott tudod hagyni, akkor hozd el külön.
Eddig legalábbis ez volt. EU-n belül szerintem baromira semmi közük hozzá, mivel egy tagországban már fizettél rá ÁFÁ-t, a vám pedig nem lehet rá a közös piacon belül. Úgyhogy (személyes használatra) azt hozol be amit akarsz.
(talán egyedül a gépkocsi-behozatal bonyolultabb vmivel, de az is csak a regisztráció kapcsán).
Szoval ne parázzatok, inkább örüljetek hogy van jó oldala is az EUnak.
bocs most látom hogy karibnak cimeztem, természetesen általános hozzászólásként értelmezendő, kiegészitendö a karib által irtakat
[Szerkesztve] -
karib
addikt
Érdemes utánakérdezni, a nagyobb gyártóknak van világgaranciája is. De nagyon oda kell figyelni, low-end HP-Compaq gépekre pl. asszem csak lokális garancia van. Nem tudom, mennyit szánnál rá, de kinn valami IBM vagy Dell gépet néznék, 3 év világgaranciával - és olvasd is el a garanciális feltételeket. Meg ne feledd, hogy az amerikai billentyűzeten pl. jó eséllyel nincs helye az í betűnek, meg ilyen apróságok.
A besétálás azért nem teljesen sima ügy, jó eséllyel nem szúrnak ki, de ha igen, akkor a vámosok sem hülyék és nem is szeretik, ha annak nézik őket. Jó esetben nem kobozzák el a ''csempészárut'', de a kiváltásáért azonnal be kell csengetni a vámot, áfát, plusz az ügyintézésért is még párezret. Tehát ha ezt próbálod, akkor biztonság kedvéért legyen a zsebedben a megfelelő összeg a vészhelyzetre, meg a számla, különben katalógusérték alapján kalkulálnak (illetve ha orbitálisan alacsony a számlán szereplő összeg, akkor is). -
Normogo
csendes tag
Hali!
Valami jó helyet tudtok mondani Ausztriában, ahol használt laptopot, egyéb használt cuccot árulnak olcsón?
Előny, ha a határ közelében, Bécs környékén van.
Milyen használt PC cuccokért érdemes még átmenni? -
PonPon
senior tag
Nem hiszem el! Miért van hogy Németországba 8x annyit keresnek az emberek és olcsobbak az ilyen cuccok...HIHETETLEN. Széttörök mindjárt vmit!
-
Perjel
tag
Lehet, hogy lenne lehetőségem az usa-ból hozatni egy notit, érdemes megkockáztatni? Gari így természetesen ugrik, mert oda nem tudom visszavinni:) Viszont csábítóak az ottani árak! Persze hivatalosan gondolom áfát+vámot kellene fizetni, az áfa 25%, a vám nem tudom, talán 4%, de ha magyar állampolgár a személyes cuccaival hazahozza, akkor remélem nem kötnek bele a reptéren:)
Van még valami rizikó? Nem tudom, hogy AC adaptert kint olyat adnak-e, ami működik 230V-tal is? Persze lehet itthon venni hozzá, még így is megéri. :)
Van még valami egyéb rizikó? -
Blackmate
őstag
Hi!
Nem annyira, de picit temaba vag:
Tudna valaki 1-2 jo nemet webshop linket is mondani, ahol joaron vannak laptoptok?
THX -
PonPon
senior tag
Köszi a hozzászolásotokat! Most végignézegetem a linkeket... Szeritetek melyik márka lehet a legnyeröbb választás? Ja és tudtok valamit a HP RENEW cuccairól, megérik az árukat?
-
csornay
csendes tag
Mindenképpen megéri.Egy kis keresgélés után majdnem biztos,hogy találsz akár 30-40 százalékkal olcsobbat mint itthon.Ha megteheted nézz szét Németországban,én még decemberben vettem ott (MediaMarkt!!,ott volt a legolcsobb!) egy Toshiba gépet 1600 Euróért (kb.400000 Ft),ami akkor még nem is volt itt kapható.Mikor megjelent a magyar piacon (január-február környékén) 570000+Áfa-ért vesztegették,most kb 400000+Áfa.
Szóval szerintem vágj bele,föleg úgy,hogy most már a határon se kell parázni :)
[Szerkesztve] -
Ludovicus
aktív tag
Az árakat szerintem ítéld meg magad...
http://www.geizhals.at/?o=2 (ez az alap, bár sok olyan boltot fog kiadni, ahol csak a csomagküldés működik és a vicc kedvéért csak Ausztriában...)
Még kettő, de csak azért mert válaszoltak a leveleimre :P :
http://www.celertech.at/shop/index.php (tudnak magyarul is)
http://www.mediamarkt.at
bár nem írtad, hogy használtat vagy újat akarsz? -
PonPon
senior tag
Hi! Szeritetek megéré kimenni mondjuk ausztrába notebookot venni? Jobbak lehetnek az árak mint itthon? Ahogy hallotam a digitális fényképezőgépek nagyságredekkel olcsobbak kint, akkor gondolom ezek a dolgok is. Ha ismertek olyan külföldi (leginkább ausztriába) oldalakat ahol találok laptopot, akkor azt megosztanátok velem. Köszi!
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Fűnyíró topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Philips LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Analóg fényképezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest