- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia. Volt seagate is igen, konkrétam volt samsung, wd, seagate is. Azonnal indul velük. A saját seagate, és egy vadi új seagate pedig nem megy, felpörög, de lenovo logoig jutok velük, viszont másik gépbe meg mindkettő hibátlan. Csak asztali pc-be próbáltam, de ha ott mennek, akkor azoknak jónak kell lennie. Most betettem az uj seagatet egy paeq notiba, gond nélkül megy. Köszi a választ.
-
válasz
Pyttawrx #17537 üzenetére
Van egy lenovo t570 noti nálam szeretném a biost frissíteni pendriveról, a gazdájának sikerült biost frissíteni, és azóta nem jön be kép bekapcsoláskor. Régen csináltam ilyet vagy 5 éve, hogy meg kellett nyomni valami billentyűket és pendrive-ról felment rá a bios de nem találom a módját. Esetleg nem tudod? Köszi
-
válasz
st3v3np3t3r #17536 üzenetére
azzal kezdtem, 5V 1A.
De jöhetnek az ötletek.
Amit még próáltam, akksi nélkül, csak akksival, csak töltővel és akksi + töltő, illetve ssd nélkül, meg kínomba ram csere , illetve a ramot mindkét slotba, de ezt tényleg csak kínomba, mert elvileg nincs köze hozzá
Még amit tapasztaltam, hogyha több percig nincs benne a hdd, akkor az első bekapcsolásnál, elindulás után kikapcsol a gép meg újra indul.
-
válasz
st3v3np3t3r #17534 üzenetére
Igen elindul, hisz látta a bios boot menübe is.
Most meghallgattam azért, elindul normálisan. Én csak a szalagkábelt cserélném
Bár igen tudom akkor miért megy másik 6 hdd-vel
-
válasz
st3v3np3t3r #17532 üzenetére
Biztonsági beállítások nincsenek bekapcsolva bios, már ezt is átnéztem, nem igazán tudom már merre menjek
. Sőt most a lenovo logonál megáll az említett hdd-vel.
-
válasz
st3v3np3t3r #17530 üzenetére
Nem jól érted, 2db hdd-nél van ez, ami benne volt, meg egy zsír újjal sem megy. bele tettem vagy 6 másik HDD-t most plusz egy 500-ast és azonnal látta és kutyabaja. De a szóban forgó 2 hdd is megy pl asztali gépbe
-
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék:
Lenovo ThinkPad E580 az alany és a benne lévő HDD, Bios pl boot menüben látja, de belassul a gép már a BIOS is, amint bekerül ez a HDD (Seagate ST1000LM035).
Ezt a HDD-t teszteltem sentinellel 75 napos, 100/100 és semmilyen hiba nincs, illetve betettem az asztali gépemben ott minden rendben vele, látja a gép is.
BIOS-t frissítettem, illetve reseteltem is.
Ezután beletettem vagy 6db másik HDD-t 160GB-->1TB nagyságig hazsnáltak, mindet látta a notebook és ment vele-
Ebből kifolyolag bele véve egy másik HDD zsír új (Seagate ST1000LM048), ezzel is ugyanez van a notiba valahogy nem működik, másik gépbe viszont ez is megy. Valamilyen biztonsági beállítás a biosban, vagy miért működhet, illetve nem müködik így? A Laptopban van még egy m.2 NVME toshiba 256GB SSD. A HDD szalagkábele épp.
Erre esetleg valakinek ötlete?
Köszönöm. -
válasz
st3v3np3t3r #17488 üzenetére
Van egy asus F5-sr notim is, p8600-as cpu val, 3gb ddr2-vel.
Hát nem fiatal gép és mx-4-el van pasztázva folyamatosan, most ha engedi időm, lecserélném a noctuára. Azért ne akadj ki nagyon
.
-
válasz
st3v3np3t3r #17486 üzenetére
Arra jó az mx-4!
-
válasz
st3v3np3t3r #17484 üzenetére
mx.-4 is tökéletes és megfizethető. nt-h2 itthon alzán vettem 7300 környéke plusz szállítás a 10g-os a 3g-os drágább. Értem, de azért ha veszel jó gépet, akkor ha normálisan van karbantartva, akkor meghálája az a ráfordított pénz. És legrégebbi géphez is jó ha normálisan van karbantartva.
Nézd meg az mx-4 pasztát, az kb 2 ezer környéke, azért szerintem ez megfizethető. A noctua pasztát azért vettem, mert az erősebb gépekhez használom, meg a saját notimhoz.
. Nem minden olcsóbb, ami annak látszik, mert ha emiatt tönkre megy a géped, márpedig előfordulhat, akkor meg azt kell megvenni.
-
válasz
st3v3np3t3r #17481 üzenetére
Amit te is írtál, gagyi. Például csak egy teszt a pasztákról: LINK, és nem én teszteltem. Nem lehúzom a boltot nyilván, de erre nem figyeltek oda. Sajnos kevés szervizben használnak minőségi pasztát. Hidd el nekem ez gagyi és nem szabad használni. Indíts el egy prime 95-öt például. De ha elolvasod amit írtam meg ezt a tesztet, amit küldtem most látni fogod te is ezt nem szabad használni. amúgy meg a te érdeked.
Én amit használok kb 10 éve az az mx-4, és mostanába már a noctua nt-h2-t.
-
válasz
st3v3np3t3r #17479 üzenetére
Ezt a psztát nem szabad megvenni, pont ezért amit írtál, mert gyenge. Mx-4 vagy noctua nt-h2 amit javaslok.
Itt egy általam leírt tapasztalat -
válasz
NorbertoEco #17464 üzenetére
Szia! Neked 14" slim led kell hd vagy hd+ azt hiszem, de nézd meg, pontosan mi van most benne. HD már van 9990-ért a hardveren.
-
válasz
NorbertoEco #17461 üzenetére
Szia! Nincs rá trükk, sajnos kijelzőcsere. Itt hardveren találsz szerintem olcsón hozzá
-
válasz
st3v3np3t3r #17455 üzenetére
Köszi a megerősítést.
-
válasz
pity-putty #17449 üzenetére
Én pl ezt néztem ki hírtelen. Beírtam, hogy ac 7265 a keresőbe. amire figyelj a típus és foglalt. A bios-ba nincs esetleg letíltva? Vagy nincs kapcsoló és ki van kapcsolva?
-
válasz
pity-putty #17445 üzenetére
Szia! drivereket feltetted szériszám alapján a gyártó oldaláról? Amúgy ez miért lenne gazdaságtalan? Hardveraprón 4+ foxpostért találtm kapásból. A cseréje pedig nem bonyolult, pár csavart kicsavarsz az alján, óvatosan lepanttintod az alsó burkolatot és cserélheted is.
-
válasz
Radioactive #17429 üzenetére
Szia. Kidobni kár nézesd meg egy szakival, kérj egy hibafeltárást, ennyit megér simán. Lehet csak alapos takarítás kell neki. Meg persze telepítés stb. A wifi kártya nem drága, az odd úgyszintén, meg az nem is kellhet. Ha esetleg Debrecen környékén vagy írj privátot.
-
válasz
st3v3np3t3r #17420 üzenetére
ráengednék egy prime 95-öt
Most ne értsd félr enem kötekszem, csak jobb ha normális paszta van rajtuk.
-
válasz
st3v3np3t3r #17414 üzenetére
terhelésnél érezhető a különbség
-
válasz
st3v3np3t3r #17410 üzenetére
Szia! Csak tanácsként mondom, de azt a fogkrémet cseréld le gyorsan! Tapasztalatból mondom. Nem csak a gamer gépekhez kell normális paszta.
-
válasz
NorbertoEco #17411 üzenetére
Szia.
Azt az olcsó vackot meg ne vedd, MX-4 minimum. Vagy bármelyik, amit dugo_ fórumtárs is írt -
válasz
st3v3np3t3r #17366 üzenetére
Ezért kell bevizsgáltatni, ha ír privátot elindulunk az ügyben.
-
válasz
st3v3np3t3r #17364 üzenetére
Pontosan, csak az más ütemre táncol picit.
Jobb esetben elég neki egy takarítás, de kevés az esélye, de volt már ilyen is.
-
válasz
briandog #17353 üzenetére
Értem. Ha megrendelted a padot, akkor arra jó lesz, hogy megemeled az asztaltól a notit, és jobb lesz a légáram. Mielőtt használnád a ventit is a padnál, nèzd meg nem-e a laptop ventije “ellen dolgozzon”. Ha megvan a megfelelő irányú kerintetés és segíti a laptop cooler működését, akkor használd, így óvod a laptop cooler-t is. Amúgy csak ártasz vele.
-
válasz
briandog #17347 üzenetére
Szia! Eddig mennyi volt a hőfok? Van rá még gar? Nézted, hogy esetleg vmi még nemterheli a gépet? Pl hdd/ssd, ram... stb a feladatkezelőben (igen látom a clean intstall-t). Ezek a hűtőpadok nem jó szinte semmire mert nem megoldod a problémát, csak "eltakarod". Ha már nem garis, akkor st3v3np3t3r is javasolt, azt tanácsolom én is. Mert ha rossz a hűtésed, akár a cooler, akár a heathpipe, akkor cserélni kell de nyilván még ne rohanjunk ennyire előre.
-
Szia. Ha mozgatod a kijelzőt akkor változik? Majd szedd szét a kijelzőnél , és mozgasd csak a kábelt több helyen, és nézd mit csinál. Ha esetleg van lehetőséged másik kijelzővel is próbáld. Meg tedd külső monitorra, mert ez vga hiba is lehet. Ha ott is csíkos akkor egyértelmű vga. Ha nem akkor a csere kijelző után lesz tuti, hogy mi a hiba. (Jártam már úgy, hogy ram okozott ilyen hibát, egy próbát itt is megér).
-
-
válasz
shenmuedc #17301 üzenetére
Köszönöm. Szerintem driver hiba lesz, így elsőre, látatlanban. Ha van lehetőséged, próbáld ki Live linux rendszerrel egy kis ideig. Azért kezdenék ezzel és nem a driverek próbálgatásával, mert ha ezzel megy, akkor sok hbiát ki lehet zárni, pl alaplap, ram, vga meg hang. ssd és hdd hiba ebben esteben meg nem jellemző. Ha linux alatt is csinálja akkor már lehet "nagyobb" a baj.
-
válasz
Kolosszus01 #17296 üzenetére
Rendben, köszi
-
válasz
st3v3np3t3r #17295 üzenetére
igen, az ugyan az, van hogy msdn-t van hogy media creatinot írok be mind a kettő ugyanoda vezet:
[link]Ha így jobban tetszik
Csak azért nem írtam le ugyanígy, mert kolléga is tudja hogy kell.
-
válasz
Kolosszus01 #17293 üzenetére
Nu akkor, én azza kezdenék (lehet újra), msdn-ről windows le pendrivra, majd telepít. Aztán így frissen driverek nélkül kipróbálni, ha úgy jó, akkor sorra leszedni a drivereket a gyártói oldalró, majd feltenni a drivereket, chipset, hálózat.. stb, és driver telepítés után próba, és ami után csinálja az a ludas.
.
Tűzfal/vírusírtó van? -
válasz
Kolosszus01 #17291 üzenetére
Hát innentől már látni kéne. Illetve próbáld ki live linux rendszerrel pl.
-
válasz
Kolosszus01 #17288 üzenetére
-
válasz
Kolosszus01 #17284 üzenetére
Itt a lassúság oka.
rendezd a szerint, hogy mi fogja az ssd-t. Azt állítsd le ha engedi, illetve ha olyan akkor kapcsoldi. Még vmi: melyik build van fent
-
válasz
Kolosszus01 #17282 üzenetére
Ez is jó. Ezt másik gépbe csináltad vagy amibe volt az ssd. A feladatkezelő szerint milyen az ssd használat
-
válasz
Kolosszus01 #17277 üzenetére
Ez jó pedig. Hdd tune pro progival nézz már egy speed map-ot, ezt az error scan fülön a start gombra indíthatod el, h avégigment akkor speed map gombra katt. Ha zöldet látsz mindenhol vagy halvány sárgát az jó lehet, mivel közben hasnálhatja más is, illetve a feladatkezelőben mennyit mutat az ssd használatra.
Legjobb úgy lenne ha egy másik gépbe tennéd és úgy hogy ne erről menjen a rendszer. akár usb-s házba is.
-
válasz
Kolosszus01 #17274 üzenetére
Szia!
Ezközkezelőben az ide/atapi vezérlőnél mi van?
És milyen ssd van benne? -
válasz
Pascal83 #17269 üzenetére
Szia! Hp notimnál jártam hasonlóan:
billentyűzet kivesz megtakarít a kábel és a az alaplapon lévő csatlakozás (már ha szét volt kapva, akkor megcsináltam), majd visszarak normálisan és azóta is megy. Lehelmozdult neked is (nálam pedig két csavar is rögzítette...) Ezt próbáld meg, ha nem javul meg, akkor komplett palmrest csere billentyűzettel együtt. Ha már nem barkácsolsz, megjegyzem én sem tenném. Sajnos ez a 2 lehetőséged van, vagy külső bill, de ennek meg nincs értelme.Aki ezt kitalálta azért párszor kérdőre vonnám, hogy ezt így miért is??
-
válasz
raubisoda #17240 üzenetére
CPU-t kizárnám, azt tenném utolsó helyre, nézd meg mi melegszik, aida vagy speccy, vagy van sok asinló progi ami mutatja, de a chip-en gyárilag nincs hűtés. Nem tudom hova esik a chip, de lehet a burkolat, vagy a billentyűzet alatt van a thermal pad, ami segít paszívan hűteni.
-
válasz
Szőke Ottó #17225 üzenetére
Igen, mindenképp, ha nem felejted el.
-
válasz
Szőke Ottó #17223 üzenetére
annyit még megér.
-
válasz
Szőke Ottó #17210 üzenetére
Ha nem te csinálod, nem biztos, hogy megéri.
Illetve nem éri meg. Ilyen esetekben biztosabb megoldás ha reballnál chipet is cserélsz, az meg már fullra nem éri meg. Ahogy írták is
-
válasz
kreten67 #17209 üzenetére
Szia.
Nem mondhatnám gyakorihibának, de fennállhat ahogy írtam is. MX-4 pasztát használok 95 százalékban már vagy 8 éve, eddig nekem hibátlan volt. Nyilván erős gamer gépekhez van jobb is. Tapasztalatom alapján eddig hőcsövet 2x-3x cseréltem, ritkán adják meg magukat, legalább is nálam. Az esetek többségében nálam takarítás és normális minőségű paszta elegendő volt, utána a coolerek hibásodtak meg, de hőcső alig. Nyilván nálad mindenkinél más gépek fordulnak elő javításra.
Azért köszönöm a megerősítést a hőcsőhibával kapcsolatban. -
válasz
djrecheeee18 #17189 üzenetére
Szia.
Töltő, vagy töltés vezérlő áramkör. Tetszteld másik töltővel, ha azzaé ia ugyanez, akkor megvan, hogy alaplapi hiba. -
válasz
SkyLine3000 #17174 üzenetére
oké, rendben, ha mégis kell akkor egyeztetünk. Jó nyaralást
-
válasz
SkyLine3000 #17172 üzenetére
És milyen lcd kell bele? slim? jobbos? balos? Most hirtelen nem tudom. Annyit tudok segíteni van olyan kijelzőm, ami tesztre van (törött pl, de látszik a fele), arra jó, hogy teszteld vele, vagy aminek a csatij nem a legjobb, de az épp képet ad stb. Azt elküldöm neked tesztre. Ha nincs más lehetőséged, akkor priviben megbeszéljük a részleteket
-
válasz
SkyLine3000 #17170 üzenetére
LCD cserével.
Én tennék bele másikat próbára.
-
válasz
SkyLine3000 #17165 üzenetére
Megerősítem. Kijelzővel kezdenék én is. Ha nem reagál nagyon mást a mozgatásra.
-
válasz
nemethchek19 #17149 üzenetére
Szia!
első körbe memória teszttel kezdenék (memtest), vagy ha az nem áll rendelkezésre, akkor futtatás, (Windows gomb + R), beírni mdsched.exeRitkább esetben driver vagy update probléma is lehet, de szerintem ezt h agyjuk utoljára.
Most jutott eszembe, a dellnek is van diagnostikája a boot menüben, inkább lehet azzal lenne jobb kezdeni
-
válasz
nemethchek19 #17144 üzenetére
Szia.
Windows eseménynaplóban, ebben az időpontokban, mit ír? -
válasz
TamasSzucs13 #17133 üzenetére
Akkor, amiket leírtál, kijelző és hdd hiba.
Ram nélkül nem is kell neki. -
válasz
TamasSzucs13 #17131 üzenetére
Akkor összegezzünk, nem ad képet, de bebootol, csak lassan?
-
válasz
TamasSzucs13 #17128 üzenetére
Hogy érted a bootolást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest