Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

Üdv!

Korábban már érdeklődtem itt egy bizonyos hibával kapcsolatban. Ami nem egyedi, mert akad rá több találat is: [link], [link].

Nem segített a CMOS / SMBus reset sem, csak a BIOS frissítése oldotta meg. De időközben újból telepítettem rá Linuxot UEFI boot módban és ismét előjött a probléma. Tehát F2-vel nem lehet belépni a BIOS-ba, újabb frissítés pedig nincsen hozzá és a downgrade sem működik.

Viszont nem is ez most a gond, mert attól még lehetett használni a laptopot, illetve működött rajta Linux és Windows egyaránt. Valamint amúgy is főként csak tesztelési célra használom. Hanem az, hogy legutóbb WTG megoldással telepítettem külső SSD-re Win10-et, ami USB 3.0 porton rendben működött. De USB 2.0-ba átdugva már nem bootolt be és többszöri próbálkozás után végül GSOD-ot dobott "Stop Code: BAD SYSTEM CONFIG INFO" hibaüzenettel.

Azóta a Win10 semmilyen formában nem indul el, még a telepítője sem bootolható be. Ellenben pl. a Win8.1 és a Linux simán megy pendrive-ról, illetve a telepítésük is ok. Tehát mintha letiltotta volna UEFI-ben a Win10-et, ami elég érdekes... :Y

Mit lehet ezzel kezdeni :F

Új hozzászólás Aktív témák