Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
sagvary
aktív tag
Sero venientibus ossa!
-
sagvary
aktív tag
Menjetek, hajtsátok a csajokat!
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
negyedes #40491 üzenetére
Rengeteg városban megfordultam már, de annyi szép lányt mint zilahon és szalontán még nem láttam. És ideveszem pestet és bukarestet is. Hol van itt a probléma, elég kinézni egy hétvégén s máris nem töltöd egyedül hétvégét. Ha meg minden kötél szakad, gyere az Abbysba, esetleg a Bányába, rengeteg 20-22 évesforma selymescombú egyeteminsta leányzó megfordul ott. És még ott vannak a Párciumosok is.
/UFF Holnap meló után a 2 lej 50 banis korsó mellet ver a nyavaja az Abbysban /UFF
-
sagvary
aktív tag
válasz
negyedes #40491 üzenetére
É mi van a haverok barátnői barátnőivel? Jó időben a nagyobb kirándulóhelyeken sokan megfordulnak, az se rossz. Az egyetem a csajok terén sivár? Van másik suli, ahol jobb az arány, oda járj kajálni ahova onnan szoktak menni, mi a helyzet az uszodában? A könyvtár persze kihalt... A NET-en nincs elhanyagolt csaj? Ahova az egyetemedről eljárnak a többiek kikapcsolódni, menj velük mindig. stb.
Keresd a nőt!
-
negyedes
addikt
De unalmas mar igy baratno nelkul, van 1 csomo szabadidom(vegzos vagyok az egyetemen, keves oram van) es kezdek megorulni ebben a tetlensegbe.
-
sagvary
aktív tag
Még a gimiben, ahol fele mat, fele fizika tagozatos osztályba jártam. Nálunk a fizikán 1 , a matekon 7 lány volt a 16-16 fős részeken. Tehát inkább matekosok a reál beállíottságú okos lányok. A közlekedés műszakin 10 % volt, késöbb meg a jogon 70% volt a lányok aránya.
-
-
törölt tag
Szerintem ez épp elég, pont ezek a legnehezebb szakok általában, és a legkeresettebbek is szinte, és azért egy villamosmérnökin 99% férfi, gépészen mondjuk már csak 80-85, de pontos számadatokkal nem vagyok tisztában, villanyosnál kb. stimmel. Nade a többi ("női") szakon azért nem 90% körüli arányban vannak a nők, ha jól tudom. Meg ugye vannak ezek az üzleti főiskolák, meg mittomén mik, ott tényleg sok csaj van, de hol van az a végzettség egy gazd mat elemző közgazdászhoz, vagy egy alk. matematikushoz képest?
És utóbbi kettőn bizony jóval kisebb is a nők aránya. Nem mondom, hogy 1-2%, de nem igen van 20 felett. Szóval igen, lehet hogy tömegével nézve összességében a nők kis többségben vannak, de az igazán értékes szakemberek a mai napig tőlünk, férfiaktól kerülnek ki. Elméleti matematikusok, fizikusok, tudósok közül, akik le is tesznek valamit az asztalra, azok meg pláne férfiak. -
Tim82
félisten
válasz
elmoraan (r) #40469 üzenetére
Ezt már előhúztad a múltban is.
-
sagvary
aktív tag
Szeretjük a lányokat az biztos! Kérdés csak az, ki mit szeret bennük?
-
cszn
őstag
"Ahogy az állatvilágban is megfigyelhető, a nőstények gondoskodnak kizárólag az utódról, felettük egyetlen alfa hím áll, a többi pedig csak úgy volt. Ezt végiggondolva pontosan az eddig kialakult társadalmi rendszer természetellenes."
Ezt nem szeretem hogyha felhozzák érvnek a jelenlegi társadalmi berendezkedés természetellenességét firtatva, mert az állatvilágban ugyanúgy fellelhetők olyan fajok amelyek egyedei életre szóló párt választanak maguk mellé. Ezeknél az állatoknál is ugyanúgy megfigyeltek olyat, hogy elhagyja a párját egy másik kedvéért vagy csak félrekufircol, szóval nagyon hasonló a viselkedésük az emberi párkapcsolatokhoz viszonyítva.Egy másik dolog is eszembe jutott ami kicsit másképp ugyan, de véleményem szerint kapcsolódhat a mai változó viselkedésformákhoz. Ez az ösztönösség kérdése. sagvary kolléga nagyon szépen írta, hogy "a nemi alapú feladatmegosztás nem teljesül". Tehát vissza kellene térni a természetes, tradicionális viselkedéshez.
De a mai ember rohamosan változó társadalomképe már nem tradicionális. Az ösztönössége pedig, aminek a visszaállást kellene elősegítenie nem működik ugyanúgy mint korábban. A mai jóléti, modern társadalomban élőknek nem kell megküzdeniük a létükért, a természetes kiválasztódás a mai egészségügyi rendszerek mellett abszolút megszűnt létezni. Az ösztönösség annyira kiveszett az emberekből, hogy pl. az irodai munkások nagy része nem fogyaszt szinte semmilyen folyadékot a munkaideje alatt, mert nem érzi, hogy szomjas lenne. Nyilván a fizikai munka hiánya elősegíti ezt, de ezzel nagyban hozzájárul számtalan betegség kialakuláshoz...
Végeredményben, szerintem addig ameddig nem "természetes módon" élünk addig nem tudunk visszakanyarodni a korábbi természetesebb viselkedésformákhoz. -
sagvary
aktív tag
válasz
sagvary #40471 üzenetére
A tanári területen komoly gondot okoz a nők túlzott aránya. A közoktatásban a nevelésnek is még működnie kellene. A nőies nevelés mellett a helyes férfikép jeleléte is kell egy kamasznak, hogy lássa a követendő viselkedési sémát. Ha túl sok a nő ott akkor a fiúk lekvárok lesznek.
Tegnapelött, amikor nekem kellett még a műszakira felvételizni, akkor 26 ezer diákot vettek fel a felsőoktatásba, működött rendesen a szűrő, mostanság 100 ezer körüli ez a szám. Ebből következően nem több okos fiatal kerül a főiskolákra, egyetemekre, hanem átlagában gyengébbek is, ezért a továbbtanulás ma már nem jelenti a sikerességet. Gyakran a végzett hallgatók egyszerű munkakört tudnak csak elérni, mintha nem tanultak volna. Ezért ma a diploma hígabb értékű elismerés. Nem ismerem a végzettek arányát, nem tudom mennyien végeztek a lányok és a fiúk, de azt tudom, hogy az egyik legnagyobb létszámú képzést a műszaki-gazdasági felsőoktatás végzi.
-
sagvary
aktív tag
A történelem során, mindent ami előre visz (felfedezések, találmányok, műszaki megoldások, stb.), a céltudatosságot, nyughatatlanságot a génjeiben hordozó, tanult és tanulatlan, nem talát ki, és ugyanez a nem, a határozottságával a többet akarásával, kalandvágyával rengeteg szenvedést is hozott a Földön.
Az ősközösség a kisérletek talaja, a társadalmi téren a kutatások szerint volt többféle próbálkozás. Azt követően alig tudunk más szisztémáról, mint a patrialhális társadalomról.Az uralkodók mindig komoly tanácsadók sokaságával vették körül magukat, ezek szinte mindig férfiak voltak. Az uralkodok közt fellelhető hölgyek is így uralkodtak. A hölgyek se tehetség, hanem dinasztiális okokból kerültek ezekbe a poziciókba.
Az uralkodók gyakorlati megfelelősége a háttértől és az adott történelmi helyzetből fakadó megoldandó feladatoktól, és az éppen akkor az eseményeket irányító más uralkodók tanácsadók milyenségétől függött.
Mármely közösség vezetése nem csak tudás, de egyéniség kérdése is, a nők mentalitásuk alapján, nagyon kevés kivétellel, nem valók vezetőnek. Ezt, a jogász végzettségű hölgyismerőseimet kivéve, minden nőismerősöm valja. A nők jellemzően érzelmi ügyet csinálnak mindenből, a vezetés nem erről szól, ott az objektivitás, a kezdeményező készség, a döntés képesség alapkövetelmény, az érzelmek kizárása különösen fontos.
A nőket nem a férfiaknak való feladatok ellátásában való sikerük alapján érdemes megitélni.
Egészséges társadalomban megbecsült szerep juthat a lányoknak is, azokban ők biztosan jobbak mint a férfias férfiak. A gyerekekkel való kapcsolatban észrevehetően sokkal érzékenyebbek, empatikusabbak, gazdagabb érzelemvilággal a gyerek is lelkileg jobban tud fejlődni, mélyebb gondolatai lesznek. A férfi természet e téren jellemzően kevesebbet tud adni.A tanulás és a munka természetesen a lányoknak is kijárt. Tényleg szorgalmasabbak, sokszor teherbíróak, és el kell ismerni, a monoton feladatokban precizebbek kitartóbbak.
A jogász lányok nekem is az idegeimre mennek, gyakran rendesen el vannak szállva, alig van köztük olyan aki képes megoldás-centrikusan, rendszerben gondolkodni mint egy mérnök, vagy informatikus. Én is az okos lányokat kedveltem mindig, mert a nő csak mint egész ember érdekelt.Az elméleten túl, mindenki a véleményéhez azokat is felhesználja, amikkel találkozott, vagy akikről hallott eddig, ezért a vélemény e téren se lehet egységes, logikus hogy mindenki valamennyire máshogy látja.
-
elmoraan (r)
aktív tag
‘All right,’ said Ronnie. She turned and started walking backwards so she could get a good view of my face.
[...]
‘We want different things. Men want to have sex with a woman. Then they want to have sex with another woman. And then another. Then they want to eat cornflakes and sleep for a while, and then they want to have sex with another woman, and another, until they die. Women,’ and I thought I’d better pick my words a little more carefully when describing a gender I didn’t belong to, ‘want a relationship. They may not get it, or they may sleep with a lot of men before they do get it, but ultimately that’s what they want. That’s the goal. Men don’t have goals. Natural ones. So they invent them, and put them at either end of a football pitch. And then they invent football. Or they pick fights, or try and get rich, or start wars, or come up with any number of daft bloody things to make up for the fact that they have no real goals.’
‘Bollocks,’ said Ronnie.
‘That, of course, is the other main difference.’ -
Lirion
addikt
a felsőfokú képzettségű munka hoz több pénzt, és bizony ebben a nők felülkerekednek
Azért ezt így kijelenteni elég meredekl. Felsőfokú képzettség nem csak a divatjogász diplomához kell, ami manapság a szőke cicababák sablon végzettsége. Körülnézhetnél mondjuk műszaki karokon, informaitkai karokon, hátha észreveszed, hogy mennyire kevés ott a nő. Pedig azok is felsőfokú képzések, és egy komoly mérnök elég vastagon meg tudja szedni magát..
Az sem véletlen valószínűleg, hogy a rengeteg tudós is férfi, mindegyik az volt a történelem során, mint ahogy pilóta, sofőr vagy mesterszakács is inkább a férfiak köréből kerül ki. -
Ijk
nagyúr
válasz
sagvary #40463 üzenetére
Szerintem alapjába véve nem most történik változás. A történelemben is gyakran előfordult hogy egy nő hordta a nadrágszíjat (nem egy nő uralkodó volt sikeresebb, mint férfi "kollégái"), ugyan a családokról nem sokat tudunk, de ebből már lehet rájuk is következtetéseket levonni.
Ha nagyon visszamegyünk az időben a történelmünk kezdetén matriarchális rendeződés volt. Ahogy az állatvilágban is megfigyelhető, a nőstények gondoskodnak kizárólag az utódról, felettük egyetlen alfa hím áll, a többi pedig csak úgy volt. Ezt végiggondolva pontosan az eddig kialakult társadalmi rendszer természetellenes.
Mivel gondolkodó lények vagyunk, így ki kellett hogy alakuljon valamiféle rendszer. Hivatalosan a férfi volt a családfő, így tanultuk meg, de a gyakorlatban azért ez nem teljesen igaz.
Persze azóta sokat változott a világ, a nők is tanulhatnak és bizony biológiailag adódóan szorgalmasabbak, így elvárható hogy általánosságban többet is keressenek mint a férfiak. A határozottság nem férfi vonás, szerintem a legjobb anyák, feleségek mindig is határozottak voltak.
Szerintem pontosan az a felfogás abnormális amit eddig tartottunk, és jó lesz ha a férfiak megbarátkoznak a gondolattal, hogy esetleg az asszony többet hoz a házhoz. Aki ezzel nem tud megbékélni jobb ha keres egy lustább nőt, aki tuti keveset keres, vagy örök konfliktusok lesznek a házasságban. Jelenleg és a jövőben a felsőfokú képzettségű munka hoz több pénzt, és bizony ebben a nők felülkerekednek.
Ha minden férfi az általad gondolt szerepben lenne, folyton csak háborúznánk. A tudósok többsége sem felel meg ezeknek a "követelményeknek", azért nélkülük nem írnánk most itt.
Attól vagyunk emberek hogy különbözőek vagyunk, és bárki értékes lehet a társadalom számára. -
sagvary
aktív tag
(#40454) tildy is, és a
"a no tamogato hatter a ferfinak " mentalitast vittem . olyan tamogato voltam, hogy mindent megcsinaltam helyette"
gondolathoz:
Ha ezt egy lány sokáig teszi, akkor nemcsak cseléd, de bizonyos értelemben a partnere szülőjévé, anyjává, vagy apjává válik.
Ez kihathat a szexuális életre is, mert egy nőnek a kényszerből vállalt idegen szerepből vissza kell lépnie a sajátjába és vissza.
Igazságtalan ezt egy lánnyal megtenni. Természetesen minden normális házasság gyakran oda-vissza segítségekből is áll, de az nem lehet egyoldalú. Ha csak az egyik félre hárul minden, akkor az nem párkapcsolat. Meg kell beszélni és változtatni kell, felnőtté kell válnia a partnernek is.
Melyik az a nő aki a támaszt, a biztonságot nem jelentő, sőt állandó gondoskodást kívánó, feladatokat adó partner mellett ki tudja a nőiességét bontani, jó érzések mellett gyereket akarna vállalni. -
sagvary
aktív tag
Szó szerint és kiterjesztve is.
Részben már a másik írásomban kifejtettem.Az ember viselkedése a géneken múlik, de sokat beleszól a sémák követése, a sablonok alkalmazása.
A férfi férfi szerepben, a nő meg a nők szerepét vállalva éljen, ha ettől eltér, akkor a nemi alapú feladatmegosztás nem teljesül. Az egyéniség egészséges fejlődésének ez is a része.
Hallani lehetett arról, hogy az óvodákban tiltották a helyes papás-mamás játékot, egyenlővé téve a nemeket, sőt bátorítva a másik szerepre is a gyerekeket, mérgezés, de szerencsére ennek már vége. Ez a téma nem liberalizmus, ez egészséges nevelés kérdése.
Gondolok itt még az anyaságra, természetesen nem a szülésre, amely csak a nőknek való, hanem annak közismert összetevőire.
A férfi természet egészsége nem teljes, ha a határozottság, a tenni akarás, vadászösztön, a védelmező ösztön, a kezdeményezőképesség nem alakul ki, vagy nem gyakorolható. stb...
-
tildy
nagyúr
válasz
Nowhereman #40460 üzenetére
Tudom melyikre gondolsz , a tengerpartos fagyisra.
Az mar a vegefele volt, az elejen tok mas almaim voltak ( emlekszel a kislanyos szaladgalosra, amit szinten meseltem?) -
Nowhereman
őstag
Az álmaid nem vertek át, csak nem értetted őket. / ha nem emlékszel az álmaidra, feltehetem ide a fórumra a privis álomfejtést/
És emlékeim szerint a norvég nyaralásod alatt le is vontad, hogy nem szerelmes beléd, valamint olyasmiről is tudósítottál, hogy a csávód felvetette, hogy jó lenne megtudni milyen másokkal...
Nos ezek után a gyerek opció a lelépés helyett...Szimplán az élet túl kemény, hogy csak egy kurfichaverrel próbálja meg végigvinni az ember...
-
Vladi
nagyúr
Nagyon ne ijedj meg azért.
Benned is biztos van nőiesség, még ha észre sem veszed.
Nekem pl van egy nagyon jó lánybarátom. Na ő abszolút férfias jellem. Megjelenésre viszont egyáltalán nem. Na nemrég belőle is előtört a NŐ.
Kicsit furcsa volt, kicsit ügyetlen, kicsit ijesztő, de végül örültünk neki és jót nevettünk a dolgon. Azóta gyakorol szorgalmasan.
-
sagvary
aktív tag
Senkit se szerettem volna megijeszteni, hiszen csak az általában meglevő összefüggéseket fejtettem ki, melyek szerintem nehezen cáfolhatóak.
A stabil jövő szerintem csak a klasszikus szerepek vállalása mellett lehetséges. Egészen különleges emberek ha összejönnek, akkor más is kijöhet köztük, tartós kapcsolatban is. A szerepek helyes megosztása hosszútávon érdekes, különösen a gyerek megjelenésétől, akkor már nem mindegy, hogy mit tapasztal, mit lát majd ő.
Rövid távon semmit se ront ha helyettesítik egymást, sőt ennek külön haszna lehet a másik helyzetének, a rá háruló felelősségnek és munkának a megismerése, ezáltal nőhet a türelem, a megértés, sőt a megbecsülés is.
.... -
tildy
nagyúr
válasz
Nowhereman #40448 üzenetére
Az ember alapbol nem akar maganak rosszat.
Nem akartam megszivatni magam, csak epp hulye voltam, es nem lattam a jeleket. Mert voltak, boven , ilyen szempontbol viszont igen, a tudalattim vagott at, tulsagosan biztam benne, meg az almaimban . Tipikusan az a pasi volt az ex, amelnzel az itt altalatok mondott "a no tamogato hatter a ferfinak " mentalitast vittem . olyan tamogato voltam, hogy mindent megcsinaltam helyette, amihez nem fulott a foga, kb "cseled lettem". Nem okolhatom exet , boven saras voltam en is.
-
tildy
nagyúr
válasz
sagvary #40449 üzenetére
Erdekes felvetes. Mi van azokkal a nokkel, akik sosem tudtak igazi nokent viselkedni, mindig is a ferfias dolgok vonzottak , netan ferfias szakmat valasztottak?
Oszinten szolva nekem ez pl. problemam is, nagyon nehezen fogadom el sajat noisegem, sot.Viszont azt latom, hogy a mindennapi eletben nekem alapbol nem ut vissza az , ha "nemtelenul" csinal valamit, sot buszkeseggel tolt el, hogy a ferfiak helyt tudnak allni hagyomanyosan noies szerepkorben, es viszont .
Nalunk pont ilyen felallas megy, parom alapvetoen noies empatiaval , szeretettel, habitussal rendelkezik, mig en... Egesz jol kiegeszitjuk egymast.
Azert az elozo irasoddal beijesztettel.
-
Lirion
addikt
válasz
Nowhereman #40450 üzenetére
Ezek szerint te már részt vettél egy ilyen táborban.
-
Nowhereman
őstag
válasz
sagvary #40449 üzenetére
Dehogynem lehet legyőzni a természetet, csak a természet valahogy mindig visszaüt!
A média meg úgy el van kurvulva, hogy az ember már csak védőruhába vegyen kezébe újságot! Ne higgye senki, hogy korábban erkölcsösebb volt a világ, de a felszíni máz még megpróbálta kordában tartani az elállatiasodást, míg ma azt propagálja...
-
sagvary
aktív tag
válasz
Nowhereman #40445 üzenetére
Az a nagy neoliberalizmus! Elfelejtik, hogy a biológiát nem lehet meghágni.
A gének alapján a gyerekek magukban hordozzák a nemileg helyes viselkedés alapjait, amit persze már akár az óvodában el lehet gyengíteni.
Nem lehet semmit se büntetlenül felcserélni, a biológia alapján vissza fog ütni. Sok mindenben nincs alterntiva, hiába hírdetik egyesek, vagy akár fel is vonulhatnak, akkor sincs!Van ami eleve meghatározott, akinek valamiért ez terhes, vagy nem tetszik, jobb ha átgondolja, megérti, elfogadja, és a szerint hangolja magát.
Mindent csak természetesen szabad csinálni. Mi is a természetből vagyunk, a természetben vagyunk.
A lányoknak és a fiúknak is jó dolguk van a saját nemi szerepükben, ha azt természetesnek veszi, elfogadják. A média rengeteget árthat, sokszor a modernség látszata alapján elfogadhatónak próbál bemutatni káros kapcsolatokat. Rendkívül mérgező. -
Vladi
nagyúr
válasz
Nowhereman #40445 üzenetére
"ahol kemény pénzekért huszon-harminc-éves fazonok azt, amit egy normálisabb helyen otthon megtanulnak: mit jelent férfinak lenni."
Jáááá ! Megyek oktatónak.
Első lecke: borosta...
-
Nowhereman
őstag
válasz
sagvary #40401 üzenetére
Ne is mond! A hülyére emancipált skandináv országokban már olyan népbetegség a nemi szerepben való bizonytalanság, hogy nemcsak erre szakosodott csoportterapeuták vannak, hanem egy-két hetes táborok vannak, ahol kemény pénzekért huszon-harminc-éves fazonok azt, amit egy normálisabb helyen otthon megtanulnak: mit jelent férfinak lenni. És hogy harcos feministák a nőtársaiknak is betettek: a női terápia-csoportok és kiképzőtáborok sem kisebbek...
-
Tim82
félisten
válasz
runner 125 #40430 üzenetére
Mondjuk te is legalább annyira szórakoztató vagy, mint a Vidám Vasárnap és a Szeszélyes Évszakok együtt, szóval abba lehet hagyni egymás marását. Van ring topik is a világon.
-
Ijk
nagyúr
Viccen kívül, az egyik fél mindig többet ad bele egy kapcsolatba. Az ideális eset, ha ez a szerep váltakozik, és egyszer az egyik fél ad bele többet, máskor pedig a másik. Ha csak az egyik fél, akkor a másik belerokkan, vagy idő előtt vége lesz a kapcsolatnak. Ha pedig olyan időszakot élnek meg amikor egyik sem, na akkor van a párkapcsolati válság, meg a szakítás.
Szerintem minden ember egyszer pofára esik. Azután erősebb lesz, de óvatosabb is.
-
sagvary
aktív tag
Quod erat demonstrandum!
-
sagvary
aktív tag
Egyetértek Veled. A netes meghatározást olvastam, rendkívül pontos részletes. A rövidebb, csak fogalmi leírásnak ez is megfelelhet:
[link].Mindig inkább a konszenzusra kell törekedni, csak néha nem megy, akkor fontos lehet, hogy mindketten engedjenek, vagy ha ez nem illik az adott kérdéshez, akkor a másik önbecsülésének fenntartása érdekében a viszonzás szükséges egy későbbi kérdésben.
-
tildy
nagyúr
válasz
sagvary #40433 üzenetére
A konszenzus arról szól, hogy olyan végeredmény születik, amely mindkét félnek jó. Sokan keverika kompromisszummal.
"Konszenzusnak nevezzük, amikor egy adott döntés tartalmával minden résztvevő egyetért. A teljes egyetértés nagy előnye, hogy nem maradnak ellenérdekeltek a döntés megvalósítása folyamán.A konszenzus létrehozása során a résztvevők közös álláspontot alakítanak ki, mely mindenki számára elfogadható. A konszenzusos döntés létrejöttéhez szükséges a legnagyobb ráfordítás: időben, figyelemben, rugalmasságban, ám ebben az esetben a megvalósítás során akár nagyságrendekkel kisebb akadályok merülnek fel. A konszenzus során nehézséget okozhat a döntésben érintettek és érdekeltek megfelelően széles körének bevonása, különben többségi döntés vagy diktatúra (önkényuralom) esete állhat elő.
Összességében a konszenzus a hosszútávú eredményességre törekvő szervezetek, csoportok munkamódszere.
A konszenzus rendszerint együttműködéssel jár együtt, nem pedig kompromisszummal. Ahelyett, hogy egy véleményt fogadna el a többség, a tagok úgy hozzák össze az érdekelt feleket (sokszor facilitátorok vagy közveítők igénybevételével), hogy addig tárgyaljanak, amíg egy egy irányba mutató döntéshez nem érkeznek.
"
Kompromisszum:
"Látszólag ellentmond a szó etimológiai eredménye és a mindennapi nyelvhasználatban levő gyakorlati értelmezése, ahol az engedmény szinonimájaként használjuk. De ha körültekintőbben vizsgáljuk, akkor érthetővé válik, hogy a kompromisszum nem egy kölcsönös ígéret, hanem egy cselekmény, magatartás, amely a körülmények kölcsönös ráhatásából születik, és amelynek, ha szereplői akarunk maradni, saját, egyéni érdekeinkből engedni kell."Én inkább a konszenzus pártján állok, azaz azon, hogy ne kényszerüljön senki olyan helyzetbe, amit nem akar, még a másik kedvéért se.
Az ilyen jobbra balra dőlös szitukat azlrt pár esetben ki lehet védeni.
Pl. ha én x filmet néznék, párom meg y filmet, akkor megoldható, hogy én ezt ő meg azt nézi, vagy netán megnézük z filmet, amit mindketten meg akartunk nézi egyébkén . Biztos tudsz jobb példát is hozni -
Lirion
addikt
válasz
runner 125 #40430 üzenetére
A keléssel semmi gond nincs, általában egy időben kelünk, de ha mégse, akkor sincs probléma, mert mindketten szeretünk még az ágyban lustálkodni, akár egyedül, akár egymással.
Programokat tekintve pl. nem nézek meg vele csöpögős filmet moziban, elmegy a bnőivel rá, nem megyek el vele teniszezni/futni se, viszont ő se jön velem szerepjátékozni vagy sci-fit nézni. A lényeg, hogy nem mondunk le semmiről csak azért, mert közben együtt vagyunk, amit viszont mindketten szeretünk csinálni, pl. bowlingozni, gokartozni, kocsikázni, kirándulni ismeretlen helyekre, bulizni, azokat együtt is csináljuk.
Itt kb. fel is soroltam mindent, amit nem együtt csinálunk, a másik listát viszont még bőven lehetne folytatni. -
runner 125
nagyúr
válasz
#21559296 #40425 üzenetére
Te miről beszélsz? Hol írtam olyat, h Te értelmileg korlátozott vagy?
Meg mi az, h "önmaga jellemzése" ? Hol jellemeztem én magam, he?Egyébként meg hatalmas a pojjénfaktorod.
Ezt viccszámba venni hallod... de nem baj, egyszer majd lyukadra akadsz, s megtudod milyen érzés férfinak lenni, ne add fel!
Lirion
Egy kelés, reggeli, délutáni program, tök mind1.
-
Lirion
addikt
válasz
runner 125 #40424 üzenetére
Milyen szituációra gondolsz?
-
törölt tag
Még valami: a NŐŐm nem egyenlő azzal, hogy valaki a barátnőm...
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
Lirion #40411 üzenetére
Mégis hogy?
Az van amit Te akarsz? Röviden kíváncsi volnék pár szituációra az adott kapcsolatodból.elmoraan (r)
frame>24
Kinek a részéről a fail?!
..remélem senki nem gondolta komolyan, h PH!-n fogok csajozni. Jó kedvem volt, mellesleg élveztem, h a Wictorcánac alulfejlett humorérzéke van.
ui. de látom legalább már megfésülködött.
-
törölt tag
Valószínű ez van, a lány meg (jobb esetben) anélkül teszi mindezt, hogy tehernek érezné. Én is ilyesmi kapcsolatra vágyom, de én azért valahol arra is vágyom pluszban, hogy időnként hagyjon békében, nem biztos, hogy mindig vágyom valaki társaságára, akárki is legyen az. Egyébként kellő érzelmi intelligenciával, tapintattal sok olyan szituáció kezelhető lenne, amin sok-sok kapcsolat elvérzik. Egyetlen kapcsolat sem lehet mindig a topon. Rengeteg múlik a hozzáálláson.
-
Csemike
aktív tag
válasz
elmoraan (r) #40416 üzenetére
-
sagvary
aktív tag
Ahol nincs kompromisszum készség az
a diktatúra.
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
runner 125 #40408 üzenetére
Azért érdekes is lehet ám egy ilyen kompromisszummentes kapcsolat:
"-Szia, találkozzunk ma délután négykor.
-Szia, akkor nekem nem jó, legyen öt.
-Bázmek, megmondtam, hogy nincs kompromisszum!!!
-..." -
Lirion
addikt
válasz
Én nem így tapasztalom.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Hát nevezzük inkább alkalmazkodásnak, de lényegében igen.
-
törölt tag
válasz
Lirion #40405 üzenetére
Vagyok annyira optimista típus, hogy abból is tudjak építkezni, ami van, akár sikeresen.
Na meg kinek mi a siker. Én az egész életemet sikertelennek fogom tartani, ha semmi maradandót nem alkotok, találok ki, amire azt mondom, igen! Akármi is történhet közben, ez biztosan így lesz. De ezzel nem mindenki van így persze. -
Goose-T
veterán
válasz
negyedes #40292 üzenetére
Kissé lemaradtam a dolgokról, de már az elején is akartam írni, hogy túl gyorsan beleélted magad a dologba. Az, hogy lesmárolsz egy csajt, még nem jelenti a holtomiglan-holtodiglant. Fel a fejjel, a következőnél legyél óvatosabb, mindenki beleesik ebbe a hibába.
-
sagvary
aktív tag
"Nem élet az életem, ha nem élhetem a nemi életem!"
egy klasszikustól
-
pat86
tag
válasz
Stalker-2572 #40378 üzenetére
Itt a pont
-
sagvary
aktív tag
A férfi-nő kapcsolatban a legtöbb gondot a szerepek felcserélődése okozza. A fiúkból nem lesz időben felnőtt férfi, lekvárnak nevelődnek, ebből fakadóan sikertelenek, gyenge akaratúak. Nincs kényszer nevelésgyorsító (katonaság), csak féltés van meg kényeztetés a szülők részéről. A kötelességteljesítése elmarad, szorgalom nulla. A lányok mivel valamivel érettebbek, ezért mivel mindig is sajátos módszerekkel uralták a párkapcsolatot, most további előnybe kerülnek. Ők is hajtják a tökös stílusnak megfelelő macsós egyéjszakás kalandokat, uralni akarják fejlettségük alapján a nemiséget.
Többre viszik, megállják a helyüket a munkában, sikeresebbek, többet keresnek, pozícióba kerülnek. A hagyományos női szereptől viszont félnek, nem akarnak szülni az értetlenebb párjuk mellett, illetve ha igen akkor a fiúból csinálnának anyát. Ezzel a módszerrel meg a lányok génjeiben meglevő tulajdonságok nem tudnak a felszínre kerülni, a nő is egyéniségében hiányos lesz.
A gyerek látja, hogy az "anyja", valójában férfi, ezt szokja meg, ez lesz neki a természetes. Aki neveli a gyereket, ahhoz fog jobban kötődni, azzal lesz valódi bizalmasabb kapcsolata felnőtt korában is. A nő a családban az emancipáció miatt távolabb kerül a bizalmi, lelki élettől. A nő frusztrált lesz, mert azért a gének is morognak. Később a nő mivel úgy gondolja ő a család fenntartója ezért uralkodóan viselkedik.A férfi is fejlődik, és ráébred a valódi énjére, felismeri a természetellenes állapotot, elvállnak.
A férfi azzal, hogy a párkapcsolat megkezdéséig nem lett valódi felnőtt, a nő azzal, hogy úgy megy bele a párkapcsolatba, hogy hajtja az eredményességet, és elfogadja a gyengébb társat, eleve beteg alapról indít.A férfi gén, az xy kromoszóma nem a lekvárságról szól, hanem a tenni akarásról, a döntésképességről, a védelmezésről, a lovagiasságról, stb., ezért az új szerepben torz állapotba kerül a személyiségük, melynek ára lesz.
A lányok génjei mást üzennek, korábban kialakuló fejlettségüket felhasználva a fiúkat kellene segíteniük, hogy valódi férfiak legyenek és így ők is a lehető legjobban járnának.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Diablo IV
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kedvenc zene a mai napra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Eladó makulátlan állapotú iPhone 13 Pro (128 GB, Grafitszürke)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest