- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell asztali gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boldog Húsvétot! -
fausto
addikt
Hello,
Van arra valamilyen mód, plugin, hb app, hogy ha Wii játékot játszok, akkor Wii remote nélkül is tudjak vele játszani? Kvázi, mintha a gamepad egy Wii Pro kontroller lenne?
Mario Galaxy-val játszanék, tévé nélkül, csak a gamepad-on, megoldható valahogy? -
fausto
addikt
Köszi a válaszokat, nekem is úgy tűnt, hogy az USB-n van. Ha pedig letörlök egy játékot és később újra letöltöm, akkor a mentések is mennek. Majd nézek valamilyen backup megoldást és indőnként csinálok biztonsági mentést
-
ldave
félisten
válasz
Dr.F.E.R.I. #13784 üzenetére
A Wii játékok az SD-re mentenek, nem? Az USB-t csak a WiiU rész használja.
-
fausto
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #13782 üzenetére
Köszi, rákötöttem az 1tb-is HDD-m Y-nal, most másolom vissza a cuccokat, úgy néz ki jó lesz. A mentéseket alapból hol tárolja? A NAND-ba vagy az USB-n? Esetleg az SD kártyán?
-
fausto
addikt
Üdv,
Most egy 32Gb-os pendrive-ot dugtam a gépembe, arról mennek a játékok. Nem sok, kéne bővítenem. Mivel érdemes? Van itthon egy 1Tb-os külső HDD-m, ha azt beüzemelem, jó lesz? Vagy inkább vegyek egy nagyobb USB Pendrive-ot? Megbízhatóság/gyorsaság szempontjából kérdezem. (külső USB SSD-t nem vennék, annyit nem költenék most)
Köszi előre is! -
Reedly
tag
Ha már szét van szedve, akkor újra is pasztáznám a procit. Az enyém a nagy nyári kánikulában többször is leállt. Van benne védelem, a piros led villog az elején amíg le nem hűl. Egy ventilátort raktam elé átmenetileg, úgy már nem volt gond.
-
BUÉK
-
lanszelot
addikt
válasz
szika87 #13776 üzenetére
A por miatt nem tud a fej annyira kimenni mint amennyire ki van írva, mert nem szokott addig kimenni. Mivel a többi lemez nincs addig kiírva, igy minek menne addig ki.
Pl ez lehet a baj. Tehát ezért írtam jól meg kell takarítani.
Kezd egy alapos takarítással , mindenhol és főleg az optikai meghajtót. Ilyenkor érdemes a szilikon zsírokat is átnézni, újra kenni. Az is beragacsosodik a portól.
Tehát jó alaposan ki kell takarítani. -
szika87
aktív tag
válasz
lanszelot #13775 üzenetére
Szia!
Beolvassa a lemezt, mármint látja hogy ez most melyik cím, megjelenik az ikon is, de mikor indítanám el, akkor invalid disk felirat jön fel.
Szóval ebben lehet valami hogy beolvasásnál a lemez közepét olvassa elsőnek mert az patika egy karc sincs rajta.
A lemez legszélét bevallom annyira nem figyeltem, most alapos megtörlöm majd a széleket óvatosan, hátha került oda valami.
Wii U-t még nem szedtem szét, csak PS3 Fat-et.
De mivel minden mást pöccre olvas, nem gondolom hogy az olvasó fejjel lenne baj, e miatt inkább nem szedném még szét, csak ha több játéknál is elő fog ez fordulni.
Előbb utóbb homebrew és Tiramisu lesz a vége, kezd hiányozni a Splattoon online lövöldéjeCsak még nem szántam el magam rá hogy megcsináljam ezt a gépen.
-
lanszelot
addikt
válasz
szika87 #13771 üzenetére
Hello,
A több adatnál a lemez széle felé közeledik az írott rész.
De beolvasásásnál, pont a lemez közepét olvassa.
Mikor beteszed látja?
Vagy csak elindítás után jön a hiba?Ha értesz hozzá, szedd szét a konzolt és jő alaposan takarítsd ki.
Főleg az optikai részt.
Ha nem segít, itt keress vkit akinek van wii u és menj el próbáld ki nála a lemezeid.
Lehet hogy nem is látod, de van egy pici karc rajta.
Ha másnál megy, és a takarítás se segít, akkor az optikai meghajtó hibás.
Ki kell cserélni.
Vagy, ha ez túl költséges (mivel már megszűnt a támogatás), akkor homebrew. (Maga a homebrew nem illegális)
Mivel meg van a lemezed, pc-n készítesz róla image filet, és külső meghajtóra rakod, onnan tudsz játszani lemez nélkül. -
lanszelot
addikt
Hello,
Zelda Wind Waker , ha tv-re kiteszem, akkor nagyon leesik az fps.
Ez nálatok is így van, vagy nálam hiba csak?
Mert nem találok semmit róla.
A kézi kijelzőre váltva tökéletes.
Esetleg valami beállítás lenne a gond? -
fausto
addikt
válasz
Carlos Padre #13772 üzenetére
Megvan, Padcon a neve, pont erre volt szükségem!
-
szika87
aktív tag
Tapasztalatok már olyat hogy bizonyos lemezeket nem olvas be a gép?
3x vettem már meg a lego city Undercover-t, az első működött egy ideig, majd nem olvasta "invalid disk".
Vettem egy másikat, az már az elején se működött, írtam az eladónak hogy nem jó küldjön másikat. Elküldte, működött, játszottam rajta kb 3 órát, majd el raktam a szekrénybe kb fél éve. Gondoltam most előveszem újra, persze hogy nem működik... pedig se karc se rohadás, semmi nincs rajta.
Utána olvastam, mások is panaszkodtak erre, vannak bizonyos lemezek, állítólag főleg a duplarétegűek amiket nehezen olvas a gép, a Lego City-t hozták fel példának, meg a Smash Bros-t. Ezek mind 20 GB felettiek, elképzelhető hogy van összefüggés?Minden mást pöccre olvas, de nem akarom már lassan negyedjére is meg venni a lego-t hogy néhány hónap múlva az se működjön....
-
kapzsii
újonc
Új hozzászólás üdv ,valaki tudja-e h megy e a pretendón a call of duty zombija?
-
fausto
addikt
válasz
fausto #13766 üzenetére
A user-t le tudtam törölni, ha valakinek érdekes lehet, tudok küldeni videót erről.
Másik kérdésem: vannak játékok, pl. a Mario 3D World, ahol a gamepad-em ugyanaz megy, mint a tévén. Játék közben ki lehet kapcsolni a gamepad képét? Mert így teljesen felesleges, kép nélkül meg tovább bírja. Az megvan, hogy ha játék közben megnyomom a home gombot, akkor a controller settingsbe le tudom kapcsolni, de ahogy megnyomok egy gombot, visszakapcsol, szóval ez így nem segít.
Ha esetleg van olyan HB plugin vagy valami, amivel ki lehet kapcsolni, az lenne a legtutibb, mert néha van, hogy elindítok egy feladatot és hagyni akarom a gépet, de nem felesleges mennie a gamepad-nak.
Köszi, ha van ötletetek! -
-
fausto
addikt
Megvettem a gépet, nagyon fun, ment rá egy Aroma, így switchen kívül minden nintendo konzolt lehet rajta játszani!
Viszont az előző tulaj rajta hagyta a user-ét és nem tudom törölni, jelszót kér. Valahogy el lehet távolítani? Jó lenne, ha nem a factory reset lenne a megoldás, mert olyan jól belaktam a gépet! -
celafat
tag
Sziasztok. Wii U tabletet lehet valahol venni külön gép nélkül? Akár külföldről is jó lenne, de ott sem nagyon találok. Illetve ebben az esetben a más régiós tablet működik az eu-s géppel?
-
fausto
addikt
Köszi a válaszokat, szerintem beszerzek egyet, szimpi a konzol
-
fausto
addikt
Ejj, de kár, pedig de jó lett volna, hogy ha egy Wii U-val lefedhettem volna az összes N asztali konzolt
A Wii-nél emlékszem, hogy vitte a GC játékokat és voltak is csatlakozók hozzá. Bíztam benne, hogy natívan tudja futtatni a Wii U is a játékokat. Az emulátor nem tudom milyen lenne, majd utána nézek. Mindegy, köszi a választ, akkor azt még átgondolom, hogy Wii-vel vagy Wii U-val kezdjek.
Egyébként ha Wii U-s játékot akkok két játékossal játszani (Pl. Mario Kart 8 vagy New Super Mario), akkor ott a második játékosnak Wii-s controller kell? -
solti
senior tag
válasz
fausto #13758 üzenetére
GC játékok tudtommal nem mennek WiiU-n, az Wiin ment, és volt még régi GC controller csatlakozás is rajta (legalábbis az első generációson).
WiiU-ra 1 tabletes kontroller köthető, amúgy a Wii-s classic controllerek tökéletesen mennek vele nunchak-kal együtt. Szóval multiplayernél inkább wiimote-ok játszanak.A GC-s játékokat nem tudom milyen kontrollerrel lehetett GC alatt, mert sose volt régi GC játékom. BTW ha nem gyári GC játékokról beszélünk, akkor emulátorra gondolsz, ott meg szerintem elég sok minden működhet...
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Hátha valaki olvassa még a topikot
Mostanában retrozok és gondoltam, hogy el kéne mozdulni a Wii/GameCube irányba, ehhez egy Wii jó is lett volna, mivel mindkét gép játékait viszi. Viszont a WiiU is szimpatikus, egy Wii U lefedné a két régebbi gépet is? Azt tudom, hogy a Wii játékokat futtatja, de a GC is megy rajta?(az sem tragédia, ha ehhez moddolni kell a gépet)
A másik kérdésem, hogy milyen controllerek kellenek hozzá? Adott a fő irányító, a "tablet", de ha pl. 2 személyes játékokat szeretnék játszani, a másik játékosnak mi kell? Ő is tabletes controllert kap? Vagy van egyszerűbb, olcsóbb megoldás?
Ha Wii játékokat szeretnék játszani rajta, akkro a Wii-s controllerek simán mennek a Wii U-val? Ha mennek a GC játékok, akkor azokat mivel lehet irányítani?
Köszi előre is a válaszokat! -
válasz
Tex Murphy #13755 üzenetére
Gamepark.hu
-
Tex Murphy
tag
Sziasztok,
Bár nem teljesen WiiU, de hátha tudtok segíteni.
Wiimote-ban lehet rezgő motort cserélni?
Hova menjek vele?
Köszi előre is -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
szika87 #13749 üzenetére
Elvileg a fórumszabályzat globálisan tiltja, úgyhogy szerintem direkt warezos kibeszélő topik ne legyen belőle. De ha jön valami figyelemre érdemes okosítás a gépre és arról valaki csendben dob egy linket, afölött még talán szemet hunynak. Legfeljebb szól a modi, ha mégsem.
-
szika87
aktív tag
Hihetetlen, hogy vannak olyan elvetemültek akik online benn maradtak ennyi ideig a szervereken
Az utolsó Wii U felhasználó (SlitherySheep) kb két hete lépett ki a Mario Kartból, és egy valaki még mindig benn van 3DS-en online, az áprilisi lekapcsolás óta.
Egyébként most hogy lényegében halott az egész, lehet warezről beszélni itt?
KB minden megvan lemezesen amire szükségem volt.
De az emulátorok adta lehetőségek miatt, agyalok rajta hogy tegyek fel rá moddolt rendszert, de nem tudom neki vágják-e, nehéz vagy nem nehéz, anno 3DS-en megcsináltam de már lehet nem tudnám. -
Reedly
tag
válasz
kapzsii #13745 üzenetére
Nem tudom az megy e. A pretendo oldalán csinálj egy profilt, de semmiképp se olyan email címet adj meg, amit a nindendo ID-hez már adtál! Ez beszokott kavarni. A youtube: FunkyScott47 jól elmagyarázza.
-
Reedly
tag
-
Reedly
tag
Az Inkay móddal vagyok fent a pretendo-n. Még valamit állítgatnom kell, mert amikor kilépek egy online játékból akkor újra kell indítanom a gépet, hogy újra felcsatlakozzon. Megy a mariokart és a spatoon is. Nem is sokat kell várni, hogy elegen legyünk. Szépen fejlesztik, újdonságokat is felfedezni vélek, de a rég kikapcsolt dolgok egy része is már működik.
-
szika87
aktív tag
Még nem agyaltam rajta hogy megcsináljam, az utolsó napon kb reggelig játszottam
De több külföldi Wii u csoportban használják és rakják fel a videókat ahogy nyomják a Mario Kartot meg a splatoont. Ezért nem értem hogy a a honlapon miért az van írva hogy egyelőre nem elérhető. Vagy lehet úgy érzik hogy egyelőre nem bug mentes, és nem szánják végleges verziónak. De az biztos hogy lehet már használni, a youtubeon is rengeteg videó van hogy lehet megcsinalni. Ettől függetlenül még én sem próbáltam.
Szeretném ha megmaradna törés mentes a gép, mondjuk mivel a Nintendo teljesen el temette, igazából már mindegy. -
kapzsii
újonc
ez nem egy jó hir sna,egyetlen kedvencem szünt meg vele
-
ldave
félisten
válasz
kapzsii #13739 üzenetére
Weboldaluk alapján:
- How do I use Pretendo?
- Pretendo is currently not in a state that is ready for public use. However, once it is you will be able to use Pretendo simply by running our homebrew patcher on your console.
Szóval egyelőre ez még nem igazán hozzáférhető a nagyobb közösség részére.
-
kapzsii
újonc
már ha egyáltalán lehetséges..
-
kapzsii
újonc
üdv,valaki tudna segiteni wii-u -n újra aktiválni az online módot a pretendo alapján?
-
Faterkam
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #13737 üzenetére
Szomorú! Én teljesen abban a hitben voltam, hogy Bicskén laksz, de nem tudom miért.
-
Faterkam
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #13735 üzenetére
Elköltöztél Bicskéről, vagy maradtál, csak másik helyre mentél át?
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Idén úgy enblock nagyon keveset játszottam én is. Nekem minden masina itt van az asztalomon kézközelben, mégsem nagyon kapcsoltam be őket. Wii U ment valamennyit év eleje körül, főleg csak flipper. 3DS-t meg fel sem nyitottam idén, teljesen más dolgokra voltam rápörögve. Ezek közt volt egy házeladás is, amin azóta szerencsére túl vagyok.
-
ldave
félisten
válasz
Dr.F.E.R.I. #13733 üzenetére
WiiU dobozban van már régóta nálam, talán pont az eShop bezárás környékén használtam utoljára, mert ha jól rémlik megvettem a Metroid Prime Trilogy-t, de lehet csak akartam
3DS-t szoktam havi pár alkalommal használni, de azon le van töltve minden, amit valaha megvettem.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
-
szika87
aktív tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #13729 üzenetére
Én csak egy kisebb robogó árát költöttem el rá márciusban, de már azt is bánom, ugyanis felével se játszottam idő hiányában, valamint a lemezes kiadások híve vagyok (pont ezért, ha egyszer végleg bezár a bazár, idővel a megvásárolt címekhez se lehet majd hozzájutni, de a fizikai kiadáshoz hozzáférsz a polcról), de vannak olyan címek amiket csak digitálisan lehetett letölteni.
Most pedig hogy a Nintendo az utolsó szöget is beverte a koporsóba, kénytelenek leszünk törni előbb utóbb a konzolt ha szeretnénk használni továbbra is az online lehetőségeket.
Idave: A korábban megvásárolt játékokat le lehet tölteni továbbra is (egyelőre) viszont ha jól tudom, a frissítéseket már nem lehet hozzá letölteni. Ami elég nagy probléma, ugyanis bizonyos játékok esetén nem kevés javítócsomag kijött. Pl egy smash bros esetében a frissítések között voltak az új karakterek és pályák, vagy a Xenoblade esetében le lehetett tölteni olyan csomagokat amivel a komplett pályákat és karaktereket letöltötted, így sokkal gyorsabb volt maga a játék (nyilván lemezes kiadás esetén)
-
ldave
félisten
válasz
Dr.F.E.R.I. #13729 üzenetére
Most már a letöltési lehetőség is megszűnt?
-
szika87
aktív tag
Nos uraim ennyi volt, ma 2024.04.08.-án éjfélkor lekapcsolja a Nintendo a szervereket, és ezzel hivatalosan vége az online játékra való lehetőségnek.
Én is kihasználom az utolsó órákat, és játszani fogok az utolsó percekig a Mario Kart 8, Splatoon 1, és egy kis Tekken Tag Tournament-el. Jelzem tömve vannak a lobbyk.Sajnos viszonylag későn kapcsolódtam be a Wii U felhasználók táborához (2 éve) és mégis az egyik kedvenc konzolommá nőtte ki magát. Szerintem innovatív volt amit le raktak az asztalra, a visszafelé kompatibilitás pedig egy hihetetlen jó dolog, natívan vitte a Wii, és DS játékokat, de ugye rengeteg címet le lehetett tölteni eshopról, Nes, Snes, Gba, Nintendo 64 játékokat is. Talán a Pretendo-n keresztül tovább él a felhasználók által.
-
Fabii1987
csendes tag
Sziasztok!
Mi a különbség a két konzol között?
Köszönöm! -
szika87
aktív tag
Na uraim, hát ez is eljött, itt a dátum mikor kapcsolják le a szervereket.
-
Reedly
tag
Nekem nem nagyon jött be a Spatoon 2. A zenék sem olyan jók mint az 1-ben, meg a fegyverek se. A rainmaikerben semmi súlya a pajzsnak. Mindenki csak lövöldözött összevissza. Az 1-ben jobban összetudok dolgozni a mesterlövésszel. Vagy fedez és csinálom a célt, vagy előcsalogatom neki a célpontot. A térkép is nagyon hiányzott, azt se tudtam ki hol van.
-
szika87
aktív tag
-
szika87
aktív tag
válasz
Faterkam #13712 üzenetére
Hogy írtok róla, én is felmentem hétvégén az online részre, meglepően gyorsan bekerültem egy egy versenyre a MarioKart 8-ba. Utána a Splatoon 1-et vettem elő, simán toltam bele vagy 2-3 órát, ott is hamar összejöttek a meccsek. Bár nagyrészt japánok játszanak, azok meg elpicsáznak mindenkit
-
Fabii1987
csendes tag
Sziasztok!
Zala megyében lenne esetleg valaki aki wii u konzolt "fel turbozna"
köszönöm!
-
Faterkam
addikt
Ha már be volt izzítva a Wii U, így megnéztük a MarioKart 8 online részét, a Global részben mentek páran, pillanatok alatt be lehetett kerülni, nyomtunk egy versenyt, de nem sokáig él már ez sem. Mikor kapcsolják le? 24 március?
-
Faterkam
addikt
válasz
celafat #13708 üzenetére
Nah sajnos lemerült a gamepad, így meg tudtam neked nézni. A Wii U-t bekapcsolás után össze kell szinkronizálmni egy Remote-tal, ehhez kell sensorbar is! Ha ez megvan, akkor már tufsz mozogni a menübe, és át tudod kapcsolni TV mode-ba. Megnéztük a Super Mario 3D World-öt, az megy Remote-tal, úgy nagyon gáz. A Remote Nunchuk páros, már jobb, nekünk van itthon Classic Controller Pro is, így a Remote és a Classic Controller Pro páros már sokkal jobb volt, Ilyenkor a Remote csak kapcsolattartó. Szóval használható döcögősen, de csak azokkal a Wii U játékokkal, amik támoogatják a Remote-ot!
-
celafat
tag
Azt tudom, hogy a beállítások menübe nem lehet bemenni gamepad nélkül, de nem is akarnék nagyon állítani semmit. Ha kép meg hang van, akkor már jó. Csak beraknék egy lemezt és azt indítanám. A kérdés konkrétan arra irányult, hogy ezt a tablet nélkül megtehetem-e? Egyébként ilyen tabletet lehet venni külön? Mert olyat max csak törötten, hibásan láttam hirdetve.
-
ldave
félisten
-
celafat
tag
Sziasztok. Lehet a Wii U-val tablet nélkül is játszani remote kontrollerrel? A hirdetési oldalakon gyakran látok mostanában tablet nélküli Wii U-kat 20-30 ezer ft között. Ha működik így is, akkor lehet kipróbálnék egyet. Tablettel én biztos nem tudnék játszani.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
szika87 #13700 üzenetére
Én majdnem egy Indiana Jones-szal kezdtem a videojátékos karrierem. Az Utolsó Kereszteslovag gameboy változata volt meg, még a '90-es évek eleje tájékán. Egy 2D-s beet 'em up/platform keverék volt és eléggé rövidke, fél óra alatt ki lehetett tolni akár. Nem mondanám a játékkészítés csúcsának, még gameboyos mércével sem. Más IJ játékkal azóta sem toltam.
-
szika87
aktív tag
Hát nem tudom, akár megnézek egy 3DS, playstation 1/2/3, vagy xbox 360 csoportot ott mindig van pörgés. Pedig szintén már nem támogatott platformok. Itt pedig van havi egy észrevétel, azt is általában én írom
Na de jól van ez így, ha eszembe jut valami én kiírom magamból ettől függetlenül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
TILOS A WAREZ!
(Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Metal topik
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dell asztali gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Eladó Új-Bontatlan Steam Deck OLED 512Gb / 1Tb
- XBOX Series S 512GB // Újszerű // Számla // Garancia //
- Steam Deck OLED 1 TB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest