- TV antenna és jelerősítés
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- Riasztó topik
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Szevasz
Érdekes információk!
Modjuk azt, hogy miért van olyan áromkör, ami akár 4.65V-ig engedi a feszültséget, azt nem igazán tudom, mert a szokásos akkuk is csak 4.4V-ig hivatottak tölteni. Tapasztalataim szerint a NiMH cellánként kb. 1.47V max. (3db.-nál 4.42V töltőárom határ), NiCd-nál pedig 1.45V max. cellánkánt (3db.-nál 4.35V töltőárom határ). Éppen most készültem el egy ilyen kis töltő tápegységgel, amin töltés vége után is nyugodtan rajta lehet hagyni az akkukat, mert az áromfelvétele az akkuknak ilyen feszültségértékek beállítása mellett, teljesen töltött állapotban 1-3 mA körül mozog. Egyébként meg nyomja beléjük az áromot, bár ha nem akarok annyira gyorsan tölteni, elé teszik egy nehány ohmos ellenállást, az korlátozza az áromot (amúgy is van benne egy 0.47 ohmos).
Üdv: -
Batman2
őstag
Szevasz
Én már jártam úgy, hogy vettem 3db NiMh GP AAA akkuelemet telefonba akkupaknak. Elvileg 850mAh-sak voltak, az első 3 négy töltés után még még jól is működött vele a telefon, de aztán már ezzel is vacakolt, mint a vagy 3 éves ugyanilyen 750mAh-s eredeti akkukkal. És tényleg az egyszerre leadott áromereje igen kevés más NiMh akkukhoz mérve.
Üdv: -
Batman2
őstag
Szevasz
Szerintem sem olyan problémás a Li akku. Az áromköre tényleg csak a töltés megfelelő folyamatára ügyel. Nekem is van olyan Li akkum, aminek szétment az áromköre és vagy egy ellenállással, vagy direktben bekötöttem a telefonba és azzal feltöltöttem. Rendesen lement a töltés és még csak nem is melegedett!
Az tény, hogy ilyen kezeléssel lehet, hogy hamar tönkremegy, de ennek már ugyis mindegy.
Üdv:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M Ryzen 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest