Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
válasz
aytukabozs #1440 üzenetére
ez egy 2 cellás ólomakku, a névleges kapocsfeszültsége 4V, ezt 1.2V-os Ni cellákkal nem igazán tudod összehozni. vagy beraksz 3db-ot, ahogy a kolléga javasolta, de azok garantáltan durván melegedni fognak ha nem csökkented a töltőfeszültséget, vagy beraksz 4db-ot, és azok sosem lesznek sem teljesen feltöltve, ami egyébként nem feltétlenül baj.
-
PHM
addikt
válasz
aytukabozs #1440 üzenetére
3db sorbakötött ceruza akkuval próbálkozhatsz, de figyelni kell,
hogy nem melegednek-e az akkuk töltés közben.
Ha igen, a töltőáramot csökkenteni kell egy soros ellenállással. -
aytukabozs
addikt
Jónapokat.
Lehet nem a megfelelő topicban kérdezem de megfelelőbbet nem találtam.
Szeretett fejlámpám kilehellte a lelkét de most nem állok úgy hogy újat vegyek, töltőre dugva világít, de ha lehúzom akkor csak jelzésértékkel pislákol.
Azt tippelem hogy egyáltalán nem veszi a töltést, kérdésem pedig az lenne hogy a töltő adataiból ki lehet-e logikázni milyen kapacítású/típusú akksi lehet ez? (mert magára az akksira semmi nincs írva).
Sima ceruzaakkumulátorokkal tudom-e helyettesíteni az eredetit? -
And
veterán
válasz
taylorp #1437 üzenetére
"A kisütés csak pár másodperc?"
Ebből mindössze annyi következik, hogy tök üresek voltak azok az akkuk, így a terhelő kisütőáram pillanatok alatt lehúzta a kisütési végfeszültség (0,9 V) alá az akkuk kapocsfeszültségét. Áramot is állíthatsz (növelhetsz), mert a default töltőáramérték csak 200 mA, azzal kb. 14 órán keresztül tartó töltésre számíthatsz. -
And
veterán
válasz
taylorp #1435 üzenetére
Lényegét tekintve elegendő a discharge, mivel az is kisüt majd feltölt. A frissítés ugyanez, de sok cikluson keresztül, ami egyrészt sokáig tart, másrészt nem új állapotú akkukkal szokták végigcsinálni, hanem pont olyanokkal, amelyeket egy kicsit gatyába kell rázni kialakult memóriaeffektus vagy hosszabb állásidő miatt. Mondjuk utóbbi lehet, hogy nálad is fennáll, de felhasználó által sosem volt még töltve vagy lemerítve, szóval túl komoly probléma sem lehet vele. Maradjunk a sima kisütésnél.
-
taylorp
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy bontatlan csomagolású, 2 db-os 2650 mAh-s AA-s, Duracell akku.
Használjam míg le nem merül, vagy töltsem fel használat előtt, esetleg kisütés után töltsem?
Nincs ráírva a csomagolására, hogy ready to use.
Előre is köszi a segítséget. -
And
veterán
válasz
Viktoár #1431 üzenetére
Tölteni nyilván nem lehetne a gépben, mivel egy Li-ion akkut teljesen más módszerrel kell tölteni, mint egy NiMH-t. Kiszedve lehetne, de ez nem túl életszerű, a Li-ion feszültsége pedig egyrészt 4,2V-ról indul, másrészt nem feltétlenül szereti azt a viszonylag nagy kisütőáramot, amelyet az a gép (motor) igényel. Vannak persze olyan Li-ion típusok, amelyeknek nem okoz gondot az áram, de ennyi különbség és a gépen belüli tölthetőség kivitelezhetetlensége esetedben gátat szab a Li-ion használatának. Léteznek egyébként lítiumion akkuval szerelt borotvák, meg gondolom haj- és szakállnyírók is.
-
Viktoár
addikt
Sajnos ez van ezt kell szeretni.
Gondoltam már arra is hogy li-ion akkura cserélem de annak 3.7V a feszültsége,nem tudom mennyire szeretné a hajvágó motorja.Illetve a töltése sem lenne ideális mert az adapterre az van írva hogy 3.2V max1500mA.Szóval ezt elvetettem.Töltőm még lenne is hozzá de gépben lévő "töltőelektronikát" féltem.
-
And
veterán
válasz
Viktoár #1429 üzenetére
LSD-k esetén 800..850, hagyományos kivitelűeknél úgy 1000 mAh-ig. De mint említettem, a hétköznapi használati szokások (bekapcsolom pár percre, esetenként táp is rá van csatlakoztatva, sosem merül le teljesen, rátöltök, majd kezdem az elejétől) miatt nem túl lényeges információ a kapacitás. Soha nem lesz kihasználva a teljes kapacitástartomány és a használatba vétel után viszonylag rövid távon már nem is fogja tudni a ráírt kapacitást. A felhasználás módja alapján ebbe a készüléktípusba - hasonlóan mondjuk egy vezeték nélküli szobatelefonokhoz - eleve nem lenne szabad olyan akkutípust (olyan kémiájút) tervezni, amelyik nem szereti a köztes állapotban való rátöltéseket illetve a nem teljes lemerítéseket, de hát ez van, ezt kaptuk.
-
Viktoár
addikt
-
And
veterán
válasz
Viktoár #1427 üzenetére
Én nem tartanám lényegesnek, hogy LSD-cellák legyenek, de ha találsz forrfüles példányokat, amelyek LSD-k és nem is veszett drágák, akkor olyanokat vegyél. Tapasztalatom szerint nem húzzák túl sokáig ezek az akkuk ilyen hajnyíró gépekben, és ennek valószínűleg a nem túl kifinomult töltési módszerhez is köze van, meg ahhoz is, hogy a legritkább esetben élnek meg teljes töltés-kisütés ciklusokat.
-
And
veterán
válasz
Viktoár #1425 üzenetére
Nagyobb kapacitásúra nyugodtan cserélheted. A gyártó nem lényeges, de valami megbízható forrásból szerezd be az akkukat. Az sem baj, sőt inkább erősen ajánlott, hogy gyárilag forrfüles példányokat, vagy kész kettes pakkot vegyél. Utólag forrasztgatni lehet ugyan, de nagyon nem egészséges az akkura nézve, gyárilag pedig ponthegesztéssel rögzítik a forrfüleket.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
A minap szétszedtem az akkus hajvágóm (Remington HC5150) mert már nemigen tartja meg a töltést.
2db darab zöld színű,aaa méretű,forrfüles akku van benne.
A ráírt adatok: aaa 1.2V 730mAh Ni-MH
Ezeket kicserélhetem nagyobb kapacitásúra?
Melyik gyártóban érdemes gondolkozni?Gondolom nem probléma ha már gyárilag forrasztott akku pack-ra cserélem,bár nem jelent gondott itthon összeforrasztani az akkukat.
-
And
veterán
válasz
PerczelZita #1422 üzenetére
Érdemes lenne feszültségmérővel, digitális multiméterrel mérni az akkuk kapocsfeszültségét működés közben. Nagy valószínűséggel azt tapasztalnád, hogy az első néhány napban, amikor a füzér még erős fénnyel világít, a táp (vagyis az akkutelep) feszültsége pár tizedvolttal magasabb, mint később, mikor a fénye legyengül. Mivel utóbbi esetben a fényfüzér árama is erősen, esetleg az eredeti érték töredékére csökken (pár mA-re), az akkumulátoros tápellátás még sokáig működőképes marad. Ha ez így van, akkor ezen a helyzeten két okból sem segíthet az akkucsere. Az első, hogy a fényerő csökkenése a kapocsfeszültség csökkenéséből ered, ez pedig minden akku velejárója: a működés fő szakaszán a kapocsfeszültség a névleges érték, 1,2 volt (a pontos érték persze terhelésfüggő, de egy ledes fényfüzér nem számít nagyfogyasztónak) környezetében marad, de a kisütés utolsó fázisában 1,0..1,2V közé csökken. A másik ok az, hogy a jelenlegi ready2use akkumulátoraid alacsony önkisülésűek (LSD-k), a nagyobb kapacitásúak pedig vélhetően nem azok. Előbbiek pedig előnyben vannak mind a kapocsfeszültség relatív magas szinten tartásában (alacsonyabb belső ellenállás okán), mind az önkisülési rátájukban, vagyis hetekkel a töltés után egy hagyományos akku már simán elvesztheti azt a töltéstöbbletet, amely a magasabb névleges kapacitásából következne.
A legvalószínűbb lehetőségnek én azt látom, hogy a nagyobb kapacitású akkuval annyit érnél el, hogy a kapacitásuk arányában esetleg tovább tartanák a 'fényesebb' állapotot a ledes füzéren, tehát 15..25%-kal tovább működnének normálisan. Ha az áram ebben az első szakaszban 30..40 mA értékű, akkor mellesleg teljesen normális a 2-3 napos működés, hiszen ekkora áram 2-3 napos időtartam alatt jelent 2 Ah körüli töltésmennyiséget. Ha az indulóáram ennél kevesebb, akkor meg egyszerűen tervezési hibával állsz szemben, vagyis a ledes fényfüzér nem képes állandó árammal - ergo állandó fényerejű működés mellett - lemeríteni az akkupakkot, mert a kb. 1,4V-ról 1,0V-ra csökkenő tápfeszültség erősen csökkenti a ledek (mint nem lineáris alkatrészek) áramát. -
PerczelZita
tag
2100-as Varta Ready2use akkujaim vannak. Van egy csomó 20 db-os LED füzérem, mindegyik 2 akkuval megy. Megfigyeltem, hogy a fenti akkukkal 2-3 napig szép nagy fényerővel világít, utána jóval kisebb fényerővel, azt viszont szinte bármeddig (hetekig), naponta sok órát be vannak kapcsolva. Amikor elunom, akkor feltöltöm az akkukat, akkor megint pár napig nagy fényerő, aztán megint visszaesik a fényerő. Kérdésem, hogy érdemes-e ezekből az akkuból 2400-as vagy 2600-as típust venni, várható-e jelentős változás?
-
Panthera
őstag
-
And
veterán
válasz
Panthera #1419 üzenetére
"Van egy gyorstöltőm [..] Tisztában vagyok vele, hogy a gyorstöltés nem a legjobb"
A gyorstöltő egy elég tág kategória, vagyis lényeges, hogy mennyire 'gyors', azaz mekkora árammal tölt. Ehhez hozzá kell még venni az adott akku típusát / jellemzőit is, hiszen típusa és állapota válogatja, hogy melyiknek mekkora töltőáram számít gyorstöltésnek. Egy minőségi LSD cella sokkal nagyobb töltőáramot visel el, mint egy mezei, öreg, sok cikluson átesett (eleve nagy ill. megnövekedett belső ellenállású) példány.
"Rossz lehet a gyorstöltő vagy csak valami védelem blokkolhatja a töltést?"
Semmiképp nem normális a töltőtől, ha egy perc után teljes töltöttséget mutat, és nem valami egyéb jelzést (akár hibát). Az 1V körüli induló kapocsfeszültség normális, amúgy is eddig szabad(na) lemeríteni egy NiMH-akkut, ezen a ponton már teljesen kisütöttnek tekinthető. Egy ilyen akkut - akármekkora is a maradék kapacitása - teljesen fel kellene töltsön, és az nem egy percig tart. Valószínűleg a teljes feltöltést detektáló automatika nem működik normálisan, hogy finomak legyünk.
"Az normális, hogy 1,2V helyett nagyobb feszültséget mutat a multiméter?"
Teljesen normális. Az 1,2V a névleges feszültséget jelenti, ami egy használat (kisütés) közben jellemző érték, és természetesen akkor sem pont 1,200 volt értendő alatta, mert terhelésfüggő. A névleges feszültségnél lényegében minden típusú / kémiájú akkumulátoron magasabb feszültség mérhető a teljes feltöltés után:
- NiMH és NiCd (névleg 1,2V): 1,45..1,6V, akár kicsit még ennél is nagyobb lehet,
- NiZn (1,65V): 1,9V,
- Li-ion / -polimer (3,6 vagy 3,7V): 4,1..4,2V,
- savas ólom (VRLA, gél, 12V): >14V,
stb. -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Van egy gyorstöltőm, amivel az a gondom, hogy most már egy (régi) NiMH akku garnitúrát se akar feltölteni. Pontosabban pár évig egyikkel sincs gond, csak egy idő után megadják magukat az akkuk. Ilyenkor 1 perc után úgy világít a töltő, mintha feltöltötte volna őket. Fényképezőgéphez használom őket, egyszerre 4 db kell bele.
Mostanában emiatt már csak egy garnitúrát használtam, havonta egynél többször nem szoktam tölteni. Ha lemerül, akkor fel is töltöm rövid időn belül. Legutóbb viszont vártam 1 hónapot vele, most az se ment.
Tisztában vagyok vele, hogy a gyorstöltés nem a legjobb, ezért most kipróbáltam egy rendeset. Simán feltöltötte ezt a garnitúrát. A feszültségük az le volt esve 1V körüli értékre, most 1,40+ értéket mutatnak, és úgy tűnik használhatóak is.
Rossz lehet a gyorstöltő vagy csak valami védelem blokkolhatja a töltést?
Az normális, hogy 1,2V helyett nagyobb feszültséget mutat a multiméter? -
And
veterán
válasz
v.attis #1417 üzenetére
"Vagy megvette a pana?"
Igen, lásd: [link].
"Mert ezek szerint az elemmel önmagában nem járnék rosszabbul, kérdés, hogy a márkanév tesz-e különbséget?"
Nem hinném, hogy a Panasonic a tranzakció után újraépítette volna a gyártósort, vagy új alapokról és új emberekkel a nulláról kezdte volna el ismét a fejlesztést. Ja, és nem elem, hanem akku.
-
v.attis
őstag
1. És a panasonic is van olyan jó, mint a sanyo? Vagy megvette a pana? Mert ezek szerint az elemmel önmagában nem járnék rosszabbul, kérdés, hogy a márkanév tesz-e különbséget?
2. Igen, láttam a hsz.-eket, de ott szerepel az is, hogy más gyártóknél jól működnek ezek az akkuk. -
And
veterán
válasz
v.attis #1415 üzenetére
1.) Eneloop Pro = Eneloop XX: nagyobb kapacitás (névleg 2,5 Ah), cserébe a normál (2 Ah-s) eneloop-oknál valamivel nagyobb önkisülési ráta. Ezekből is több generáció létezik már, az önkisülés szokott javulni illetve a kapacitás minimálisan növekedni (2,5 -> 2,55 Ah) a generációváltással.
2.) Almát a körtével nem lehet hasonlítani: a NiZn nem NiMH. A NiCd és a NiMH között jóval több hasonlóság volt, a NiZn-nek már a névleges feszültsége (1,65 V) is más, mint az előbbieké, és totál másfajta töltési módszert igényel, vagyis a NiMH-NiCd töltők nem jók NiZn-hez. Más jellemzők, például: tárolható energiatartalom, belső ellenállás, kihasználható ciklusszám, önkisülési ráta tekintetében a jobb NiMH LSD-típusokhoz hasonló. A C*nrad-nál olvasható vásárlói visszajelzések alapján viszont nem tűnik hosszú életűnek (persze ebből még messze nem lehet általánosítani, NiZn-t sem csak egy cég gyárt). -
v.attis
őstag
Látom nem pörög túl a topik, de bepróbálkozok.
1. Mi ez a Panasonic eneloop pro? Nekem Sanyo eneloop van évek óta, az kurva jó, de most akkor mivan?
2. Ni-Zn akkuk. Milyenek az enellophoz viszonyítva? -
törölt tag
Venni akarok 4 Eneloop aksit, de mint mindent ezt is hamisítják a Kínaiak. Tudtok rá megbízható helyet ahonnan meg tudnám venni lehetőleg minél olcsóbban?
-
kopepe
aktív tag
Árulják ezt a gépet nimh és li-ion akkukkal is,(igen ehez való tutira),természetesen a megfelelő töltővel.
Ahogy néztem jóval olcsóbbak a nimh akkuk,ezért kérdeztem.
A motornak meg minegy,hogy melyik hajtja,de köszönöm a szakszerű válaszod!
Akkor eladom a nimh akkut,mert külön töltőt nem veszek hozzá,az már nem érné meg
Még azért bírják a li-ion akkuk is.(ha majd pótolni kell,Qrva drága) -
And
veterán
Ha az egy Li-ion töltő, és kizárólag azt tudja, akkor felejtsd el, hogy azzal NiMH akkut fogsz tölteni!
Az okait te magad írtad le: "[..] mert tudom,hogy más a szerkezete,töltési ciklusai,kémiai összetétele,meg minden."
Ami villamos szempontból úgy hangzik, hogy teljesen más töltési módszert igényel a két különböző kémiájú akkutelep. NiMH: végig áramgenerátoros mód, a lekapcsolási automatika a kapocsfeszültség ellaposodását és / vagy enyhe visszahajlását keresi, esetleg figyeli a hőmérsékletet is. Li-ion: áram-, majd a pontosan meghatározott töltési csúcsfeszültséget (ami NiMH esetén nem létezik) elérve feszültséggenerátoros mód, az automatika pedig az utóbbi módban bekövetkező áramcsökkenést figyeli. Tehát a kétfajta akku még akkor sem tölthető ugyanazzal a (cellatípus szerint nem átkapcsolható) töltővel, ha netán maga a fő töltőáram megfelelő volna mindkét akku számára, vagy a két akkutelep névleges feszültsége tizedvoltra megegyezne, ami az eltérő kémia okán egyáltalán nem valószínű. Egyáltalán: biztosan ugyanahhoz a géphez való mindkét akku? -
kopepe
aktív tag
Hali!
Van egy akkus fúróm,és van hozzá li-ion és nimh akku is,de a li-ion akkuval adták,a hozzá való töltővel.
Mindkét akku passzol a gépre és a töltőre,de nem merem a nimh akkut tölteni,mert tudom,hogy más a szerkezete,töltési ciklusai,kémiai összetétele,meg minden.
Olvasgattam,hogy melyik mivel tölthető,de konkrétan ezt a variációt nem találtam.
(szóval nimh akku li-ion töltővel)
Nem szeretnék felrobbanniSzerintetek?
-
jackbacsi87
senior tag
félrement, bocsi!
-
And
veterán
Magára a cellára valami kevésbé jellegzetes szöveg kerül, például 'Ready to use', de a csomagolásáról egyértelműen ki szokott derülni. A linket azért tettem az előző hsz-embe, mert Ádyka már sokszor összeszedte az ajánlott, megbízható típusokat, amelyek biztosan LSD-k.
A töltőkkel egy egész topik foglalkozik: [link], ott szoktak ajánlani töltőket mindenféle szempont szerint. Gyakran a relatív olcsó típusok kerülnek elő (pl. a Lidl-ben felbukkanó Tronic-ok), de azok nekem a viszonylag magas és nem változtatható (AA-méret: 1 A) töltőáram miatt nem igazán szimpatikusak. Tény, hogy LSD-cellákhoz akár még be is válhatnak, meg többféle méretű akkuk tölthetőek velük, nem csak AA és AAA, de általában nem sok beavatkozási (mód- és áramválasztás) lehetőséget adnak a felhasználóknak. Vannak még azok a típusok, amelyek ugyan egyenként kezelik a cellákat, de a töltőáramuk a behelyezett cellák darabszámától függ: egyes Soshine modellek vagy épp az eneloop saját márkás gyorstöltője (MQR06, ezt szokás szerint eneloop-cellákkal együtt lehet megvenni). A következő lépcsőt az intelligensebb, hétszegmenses LCD-vel szerelt, kapacitásmérésre képes (pl. Voltcraft BC500), és többféle beállítható árammal dolgozó töltők képviselik: IPC-1L (BC700), IPC-1 (BC900), Maha C9000 és társaik. Aztán vannak az általában jócskán túlárazott, sokszor tízezres árkategóriájú 'charge manager' töltőállomások, amelyek mindent tudni szeretnének. (Az ócska dugasztöltőket inkább kihagynám, mert bár azok a legolcsóbbak, minimális intelligencia - töltésvég detektálás - sincs bennük, némelyik igen kis árammal tölt, lassú. Az alacsony töltőáramérték miatt általában nagy kárt nem tudnak okozni, de ez a kategória a legalja.) -
And
veterán
De, az a névleg 2000 mAh-s, annak 1900 mAh a minimális kapacitása.
Ha egy akku alacsony önkisülésű (LSD), azt biztosan feltüntetik rajta. Az ajánlott típusok: [link]. Azért érdemes ilyeneket használni, mert jóval tartósabbak, mint a hagyományos NiMH-k. Hiába kisebb a névleges kapacitásuk, az alacsony önkisülés és a szokásosan sokkal kisebb belső ellenállás okán általában tovább képesek működtetni a táplált berendezést, mint a hagyományos típusok. Különösen a kevés cellával (pl. 2 db. AA-méretűvel) működő, relatív nagyobb áramot igénylő berendezések esetén mutatkozik meg ez a tulajdonságuk. A kapacitás itt másodlagos, hiába a kisebb érték, mégis többre juthatsz LSD-akkukkal.
Jó töltő: töltés megkezdése előtti kisütésre képes, cellánként (egyesével) kezel, állítható áramú (legalább néhány lépcsőben), és akár többféle túltöltésvédelemmel rendelkezik (a 'nagyobb' árammal töltő készülékek szinte mindegyike ilyen). -
szaki1
tag
Köszönöm a válaszod.
Néztem az [link] edigitalban az eneloop aksikat és ezt találtam. Igaz nem 2000mAh-ás, de gondolom erre gondolsz?
Azt honnan tudhatom, hogy egy akku LSD-s vagy sem? Miért kell erre figyelni?
Pár szóban leírnád, miért jobb az 1900mAh-ás akksi, mint a 2500 vagy 2700-as?
Az edigitalban lenne hozzá töltő is, azt ajánlod vagy inkább az IKEA-s Ladda-t vagy esetleg a LIDL-s Tronic-t
ajánlanád?
Mire kell figyelni egy jó töltő kiválasztásánál?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de szeretnék tisztábban látni.
-
PHM
addikt
A második, 2700 mAh kapacitású akkut semmiképp sem javaslom.
Sőt, én az első helyett is inkább a 2000 mAh-ás LSD Eneloopot venném.
Vagy más, akár Ikeás Ladda márkájú, de mindenképp LSD akkut.
Nagy fogyasztású készülékbe az(ok) való(k).
Egy használható töltő linkjét pedig megtalálod az előző hozzászólásomban. -
PHM
addikt
Nyugodtan használhatod azt a töltőt, bár nem az akku feltöltésekor,
hanem egyszerűen időre, kb 16 óra elteltével kapcsol ki.
Ennek az a hátránya, hogy nem biztos, hogy teljesen fel fogja tölteni
az akkukat, ha teljesen lemerültek előtte.
Nem kell feltétlen IPC, webboltokból rendelhető olyan töltő,
ami cellánként tölt és emlékeim szerint kisütés funkciója is van.
Például, de máshol olcsóbban is beszerezhető. -
426os
őstag
Sziasztok!
A fényképezőgépembe most már muszáj lesz vennem új akksit, mert teljesen behaltak a mostaniak. Eneloop-ra gondoltam (csak 2db kell).
Van egy ilyenforma töltőm, sajnos most nincs nálam, ezért pontos adatokat nem tudok róla. Tud egyenként is tölteni, illetve van rajta led, ami a töltés végeztével kialszik. Általában kb. ~10 éves 1700mAh-es Olympus akksikat töltök vele, ezeket olyan jó 16 óra alatt tölti meg. Érdemes ezt használnom az új Eneloop-okhoz? Szívesen vennék egy Voltcraft-ot, de mostanában nem szeretnék többet szánni erre. -
PHM
addikt
válasz
Peugeot308 #1397 üzenetére
Az a 3800 mAh szerintem kamu.
"Standard Charge 15Hrs at 60mA"
Ez a 600 mAh kapacitású akkukra igaz.
Valószínűleg ennél combosabb valamivel az akkumulátorod,
de a 3800 mAh-át meg sem közelíti.
Személy szerint azt javaslom, vegyél inkább eredeti LSD akkukat.
(Az Ikeás Ladda is megteszi, nem drága.)
Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.
Azokra a csodákra meg mérj rá. Ha töltés után 1,3V környékén van
a kapocsfeszültségük, próbaképpen akár használhatod is őket.
Nem muszáj megvárni, míg a töltőd telit jelez.
Azért sokat ne várj tőlük, lehet, hogy eleve rosszak. -
Peugeot308
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam 3800 mAh-ás akkumulátorokat és az otthon található 3 különböző töltő mindegyikével próbáltam őket tölteni,de sikertelenül...3 napig folyamatosan töltőn voltak,de még így is pirosan jelzett a töltő,hogy még nincs kész...
Mi lehet a probléma?Ekkora kapacitású akksikat nem képesek feltölteni?
Milyen töltőt ajánlanátok?Előre is köszi a válaszokat!!!
-
And
veterán
Az az egyik létező legkisebb VRLA-akku. Azt nem szabad elfelejteni, hogy pontosan ugyanannyi energiamennyiség elraktározására (12V * 0,8Ah= 9,6Wh) képes, mint egy 4 darab AA-méretű LSD-akkuból álló akkupakk (4,8V * 2Ah), csak előbbinek közel 4x akkora a tömege (400g vs. 110g).
Olcsó, meg viszonylag egyszerű tölteni, akár labortáppal is lehet, de ennek a rossz fajlagos energiatartalom az ára. Ilyen töltővel lehet például feltölteni: [link]. -
And
veterán
"azt megkérdezhetem még, hogy az autó akku meg a AA-s ceruzaakkuk közt van valami átmenet akkumulátorban"
Természetesen van átmenet: eleve nem csak AA-méretű elempótló akkukat lehet kapni, hanem nagyobbakat is, C- vagy D-méretben. Akkupakkot - elemi cellák soros kötésével - meg bármilyen kémiájú és kapacitású akkukból össze lehet rakni. Olcsón szóba jöhet mindenféle méretű és kapacitású 6 vagy 12 voltos ólomakku (VRLA): [link]. Nagyobb energiasűrűséggel meg Li-ion, de az drágább: [link]. Töltő mindenhez létezik, de az általában nem egy szimpla '220 - 12V átalakító' (tápegység), hanem valóban akkutöltő, amely az adott akku kémiájához, kapacitásához (ha telep / akkupakk, akkor a névleges feszültségéhez avagy cellaszámához is) illeszkedik. -
rii
nagyúr
köszönöm a kimerítő választ
megpróálom majd értelmezni .-)
meg utánanézni ...
mert eddig csak a kötőszavakt értem .-)azt megkérdezhetem még, hogy az autó akku meg a AA-s ceruzaakkuk közt van valami átmenet akkumulátorban .-) , amit esetleg lehet tölteni 220-ról egy sima 200-12V átalaktóval?
-
And
veterán
Ez egy csomó kérdést felvet: pontosan másfél voltosak azok az izzók? Mekkora áramot vesznek fel üzem közben? Ha kettő vagy több izzó kell, azok hogy kapcsolódnak áramkörileg: sorosan vagy párhuzamosan? Stabil tápfeszültséget igényelnek, van néhány tizedvolt plusz / mínusz nem számít? Muszáj egyáltalán izzót használni, vagy az van, azt kell szeretni? Ha konkrétan ilyen (ennyire stabil) feszültségű akku nem is létezik, elektronikával mindenképpen megoldható a stabilizálás. Nagyobb teljesítményű ledeket sem szokás - és jó hatásfokkal nem is lehet - közvetlenül vagy csak szimpla soros ellenállással akkumulátorról járatni.
Mellesleg létezik a NiCd / NiMH kémiájúaknál nagyobb névleges feszültségű akku, pl. a nikkel-cink (NiZn: 1,9V-ról indul és 1,1V-nál tekinthető lemerültnek, névleges / jellemző feszültsége 1,65V), de 'természetesen' a többitől eltérő töltési módszert igényel. A lényeg: bármilyen kémiájú akkuról lehet szinte bármilyen terhelést járatni, ha megfelelő áramkört (DC-konvertert) illesztünk a kettő közé. Innentől a lehetséges üzemidőt csak az akkuban tárolható energiamennyiség (névleges feszültség * akkukapacitás) és a konverter hatásfoka (nagyságrendileg 75..95%) határozza meg. Mod.: meg természetesen az akkut terhelő üzemi áram. -
rii
nagyúr
2 db (vagy több) 1,5 V-os izzót szeretnék meghajtani .. volna rá akkumulátor?
a ceruza akkukat (AA) nagyon hamar leszívná ... én meg szeretném ha nem minden út előtt kellene töltőgetni, hanem kibírna úgy 4-8 vagy több órát is akár ...
volna ilyen akku?
-
Giovanny
őstag
Üdv urak,nem nagyon ideillő kérdés,de hátha kapok választ. Egy jó minőségű AA méretű elemet keresek egy bluetooth-os egérhez,hosszú üzemidővel,tudnátok valami javasolni? Illetve a töltő is érdekelne hozzá
-
mirzababy
újonc
Helló!
A kérdésem az lenne (lehet hülyén hangzik), hogy két különböző fajtájú akksit lehet használni egy fényképezőgépben?
Ami van az energizer és azok még elég jók, de kellene még egy garnitúra, hogy legyen csere. Vehetek Vartát, vagy más fajtát, vagy az is legyen energizer?
Köszi -
madmike
őstag
Sziasztok!
Az itthon lévő, AA elemet használó cuccokban szeretném az elemeket akksikra cserélni. Távirányítókról és órákról van szó, tehát valami olcsó cucc is megteszi. Ebayről mi az a márka amit már érdemes megrendelni?
Előre is köszönöm! -
And
veterán
"[..] normális az, hogy zselés 2x akkora méretben azonos erősségű?"
Az akkumulátoroknak nincs olyan paramétere, hogy 'erősség'. Kapacitásuk van, meg tárolható energiatartalmuk (kapacitás * névleges feszültség). Két teljesen eltérő kémiájú akkufajtát linkeltél, természetes, hogy nem azonos a fajlagos (egységnyi tömegre vagy térfogatra vetített) energiasűrűségük. A lítium-ion és -polimer akkuk energiasűrűsége (100..265 Wh/kg) alapjáraton is többszöröse a savas ólomakkumulátorok (33..42 Wh/kg) hasonló jellemzőjének, és az ólomakkuk sűrűsége is nagyobb magától értetődően. Ezért ha egy-egy Li-ion / Li-polimer és VRLA- (zárt zselés ólom) akkut veszünk, amelyekben az eltárolható energiamennyiség megegyezik, akkor a Li-ion vagy -polimer mérete és tömege jóval kisebb lesz, márpedig a két belinkelt akku kb. azonos energiamennyiség raktározására képes:
- Li-ion: 3 cellás, névleges fesz.: 11,1V, E= 11,1V * 3,5Ah= kb. 38,9Wh,
- VRLA (ólom): E= 12V * 3,2Ah= 38,4Wh.
Egyéb paramétereikben - maximális kisütőáram, belső ellenállás, önkisülés sebessége, élettartam, megélhető töltés / kisütés ciklusok száma, stb. - persze különbözhetnek.
"ha jól tudom zselés akksinak mindegy milyen irányban mozgatva"
Ha egy akkuban nem lötyög semmilyen folyadék, akkor mindegy, a 'zselés' VRLA-akku bármilyen pozícióban használható. -
opti06
aktív tag
Sziasztok!
12v 6800mAh(~3500 valós) Lithium-ion
vagy zselés ólom 12v 3,2Ahlenne pár kérdésem, elvileg kb. ugyan olyanok lehetnek, normális az, hogy zselés 2x akkora méretben azonos erősségű? vagy erősebb lenne a zselés?
hordozható hangszóróhoz kellene, így másik kérdés ha zselés lenne akkor ha jól tudom zselés akksinak mindegy milyen irányban mozgatva stb. van épp igaz?
köszönöm
-
Dark Wander
tag
And: Teljesítmény az hogy mennyi ideig tudd árammal ellátni, röviden. De valóban nem fognak azok a régi aksik szuperálni mert most néztem a töltőt, félig jelzi az aksikat, 300 mAh ami röhej, hisz 2500 mAh fele 1250 mAh. Csak kereskedő is mondta hogy a régi, rossz aksikat vissza lehet vele hozni... ez nem fog össze jönni, nem baj van új, annál érezhetően más a helyzet.
Nem foglalkozok elektrotechnikával így néhány szempontot hülyeségnek tartottam sok ideig. Amit megtanultam hogy a memória effectus létező dolog a Nimh aksiknál. Igényli az aksi a kisütést is nem csak a töltést mert a sok töltés tönkre is teszi ha nincs közte kisütés. Amikor az új aksikat töltötte a 2-ra fel akkor majd nem 100%-ra tudtak feltöltődni pont ami a gyártó ír a borításra. 3. feltöltésre érték el a megadott mah mennyiséget amit a gyártó írt az aksikra. Ennyit erről, hibából tanul az ember...
-
And
veterán
válasz
Dark Wander #1383 üzenetére
"Hányszor futtassam végig a frissítő funkciót hogy az aksi teljesítménye közel kb 80-90% legyen?"
Mihez képest legyen 80..90%, és melyik akkujellemző? A teljesítmény szó szerint - elektromos értelemben - véve biztosan nem lesz annyi, azt nincs mihez viszonyítani. Ha az akkuk kapacitására gondoltál, akkor pedig be kell látni, hogy olyan töltő nincs, amelyik csodára lenne képes: öreg, elavult, sokat használt, megnövekedett belső ellenállású, pár túltöltésen vagy mély kisütésen - illetve ezek tetszőleges kombinációján - átesett cellákat egyetlen töltő (ismerjen akármilyen hangzatos frissítési programot) sem tud úgy rendbe rakni, hogy olyanok legyenek, mint új korukban. Ha meg eleve, gyárilag sem rendelkeztek olyan paraméterekkel, mint például egy mai jó minőségű LSD-akku, akkor pláne nem. -
Dark Wander
tag
Régi aksikat akartam felújítani de még nem tapasztaltam változást. Már 2 szer végig futott az "alive" (frissítő) funkció de nem látok érdemi változást. Voltcraft manager 410 inteligens töltőm van. Hányszor futtassam végig a frissítő funkciót hogy az aksi teljesítménye közel kb 80-90% legyen?
-
Takuun
aktív tag
Egy másik topikban már feltettem a kérdést, de hátha itt is kapok valami hasznos infót:
"A problémám az, hogy adott egy Li-Polymer akku telefonhoz. Ami eddig benne volt a készülékben már 5 éve az mostanság kezdi megadni magát, így csak 1-2 napot bír ki egy feltöltéssel a készülék. Most kicseréltettem a cégnél az akkut, de egy olyan telefon akkuját adták oda ami 8 éves. Akkoriban az akkut kb 1 évig használták azóta nem. Na most ezt az akkut feltöltöttem és jelen pillanatban szépen működik is, de az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen sokat állt akkutól mit lehet várni? Amikor megkaptam még 9 % volt benne. Milyen hamar fogja ez megadni magát?
Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy egy ilyen típusú akkumulátor esetében az az akku adja meg magát előbb ami 5 évig folyamatosan szépen volt használva (feltöltés-lemerítés /nem rátöltés/) vagy az az akku ami 8 évből 1 évet üzemelt, majd a szekrény mélyére került?" -
nubreed
veterán
Lehet, hogy nagyon rossz helyen teszem fel a kérdésemet, bocsánat érte, de hol lehet Budapesten biztonsággal leadni, már nem használt, tönkrement, szünetmentes tápegységbe való akkumulátort? Előre is köszi!
-
PHM
addikt
válasz
Astrasattila #1378 üzenetére
"Általában 1000-1200mAh."
Az nem a beletöltött kapacitás véletlenül?
Mert az nem egyenlő a névleges, ill. a kivehető kapacitással. -
Astrasattila
tag
Langyos volt az is, mint a többi akkumulátor. Nagyjából óránként néztem 2.5Ah-tól, hogy na milyen/hogy/merre. Van másik akkumulátorom. Nem is tudom pontosan, de legalább 16db AAA és 8db AA tuti van. Mikor vettem a töltőm tavaly, akkor pedig vettem 4db Eneloop XX-et is. Az aztán nem piskóta egy cucc. Fényképezőbe vettem, mert a 2650mAh Duracell-t zabálta. Max 100 kép és kaput. Ezzel simán megvan 400+ kép. Szappanadagolóba noname akkut vettem. Nem egy bajnok, de 2-3 hetet működik vele. Amiben viszont kellemesen csalódtam az a Tesco gyártmányú AA akkumulátor. Abból is vettem 4db-ot, billentyűzetet használom róla. Hat hónapig kitart benne, majd belerakom a másik kettőt, amit ugye elraktam, az is viszi fél évig.. Így a 4 akku egy évet kiszolgál 1 töltéssel. Szóval nagyon jól megőrzi a kapacitását. Nem tudom, hogy én voltam mákos, vagy tényleg ilyen jó..A 850mAh teljesítményt pedig bőven hozzák. Általában 1000-1200mAh.
-
PHM
addikt
válasz
Astrasattila #1376 üzenetére
Ezt nem lehet megjósolni.
Ha az önkisülés nőtt meg, az hamar ki fog derülni,
mert az a cella rövid időn belül le fog merülni.
Ha csak túltöltés történt, azt még elviseli az akku,
ha csak nem melegedett veszélyesen fel.
Elképzelhető ugyanis, hogy a töltést a hővédelem állította le.
Ez esetben annak a cellának már valószínűleg nem lehet sok hátra.
Személy szerint lecserélném a pakkot LSD akkukra.
Azokkal pár évig nem lesz gond. Szerintem. -
PHM
addikt
válasz
Astrasattila #1374 üzenetére
Elképzelhető, hogy megnőtt az akku önkisülése, s így a töltőáram
jelentős része veszendőbe ment.
De az is lehet, hogy a töltő nem tudta helyesen detektálni a töltés végét. -
Astrasattila
tag
Lenne egy kérdésem, bár lehet, hogy hülyének fogtok nézni. Van 4 Energizer akkumulátorom. Nem tudom mikor gyártották, pontosan már azt sem, hogy mikor vettem, de 2005 derekán vagy 2006 elején. Átlagban a 2Ah-ból szokott lenni teljes feltöltés esetén 1.8-2.3Ah. Ma végzett a töltő, és meglepődtem az egyik akkumulátoron,3.7Ah
lett. Ez normális? Vagy számítsak arra, hogy ez volt az utolsó töltésem és beleadott mindent?
Átlagosan 2 havonta töltöm, kb akkor merülnek le egy LED-es zseblámpában. A Volt 1.37, töltésnél sem volt több 1.41-43-nál.
-
And
veterán
válasz
Zsenilla #1371 üzenetére
"Ha amúgy az új akksi mindenben megegyezik a régivel, csak a mAh több, az nem árt a telefonnak?"
Természetesen nem. A mAh akkukapacitást jelent. Nagyobb kapacitás: hosszabb üzemidő, és (ugyanakkora töltőáram esetén) hosszabb idő a teljes feltöltéshez. A telefon amúgy észre sem veszi, hogy más kapacitású akkut tettél bele. Ha a névleges feszültsége megegyezik az eredetiével, ugyanakkora áramot vesz fel belőle, csak az időfaktor változik. Egy állandóan töltőrekeszben álló vezeték nélküli telefon esetén az akku kapacitása amúgy is sokad rangú dolog, mivel a szinte állandó töltőáram hamar kikezdi a kihasználható kapacitást. -
Zsenilla
újonc
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van, hogy van egy vezeték nélküli telefonom, az akksi Ni-MH, "2/3F6 400mAh 3.6V" jellemzőkkel. Már szinte 1 percet sem bírok vele beszélni, olyan hamar lemerül. Gondoltam, veszek újat. Viszont a legtöbbnél a kapacitás több. Ha amúgy az új akksi mindenben megegyezik a régivel, csak a mAh több, az nem árt a telefonnak?
Köszönöm a válaszokat. -
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Mivel sokaknál látom, hogy a Voltcraft IPC-L1 nem tölti az akkut, gondoltam megírom a tapasztalatom. Kb. egy éve vettem meg ezt a töltőt, ennek a fórumnak a hatására, Eneloop XX akkumulátorokkal. Vannak őskori akkumulátoraim is. Előfordult, hogy nekem sem vette a töltést, ezért előtte a régi Sony töltővel megbiztattam 1 órácskára az akkumulátorokat. Múlthéten is így jártam, hogy nem vette a töltést 4 akkumulátor. Barátomnak felajánlottam, hogy rendbe teszem neki. Viszont nem tettem fel előtte a Sony-ra, hanem hagytam benne az L1-be (hozzátartozik, hogy marhára ráért feltölteni). 2 napig az égvilágon semmit sem mutatott a kijelző, viszont utána rendesen írta, hogy éppen a töltés folyamatában jár. Szóval látszólag semmit sem csinált, de valójában igen. Még 1 nap volt, míg véglegesen elérte a kapacitást. Azóta is hálás a barátom. Nem merül le 1 nap után az akkumulátor.
Gondoltam hátha másnak is hasznára válik ez az információ, akinek nincs hagyományos töltője. -
And
veterán
válasz
Snowy_owl #1367 üzenetére
"a Condrad oldalán legalább három illető kommentjét olvastam akiknek rövid úton meghibásodott."
Csakhogy ebből még a világon semmi nem következik az IPC-1(L) megbízhatóságára vonatkozóan. Mivel elég népszerű darab, ezért sok is fogy belőle, így a normál meghibásodási aránnyal számítva is több érintett példány akadhat ebből, mint más típusból. Persze ez sem jelent semmit, hisz nem reprezentatív felmérés, de a környezetemben több IPC-1L is előfordul, és sok éve hibátlanul működik mind. Az egyetlen ismert meghibásodást maga a tulajdonos okozta (véletlenül nem a saját tápját használta hozzá).
Az IPC-1L korrekt darab, és a fotós akkutöltős topik szerint a Conrad-on kívül is beszerezhető netes forrásokból, valamivel olcsóbban. -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Szeretnék akkumulátor töltőt venni Ni-MH akkukhoz AAA méretűekhöz. Az a legfontosabb kritériumom, hogy az akkukat tudja egyesével tölteni. Ha csak 3-at teszek be akkor csak 3-at töltsön, ha 1-et akkor csak 1-et. Ha az akkuk hosszú élettartamát is megőrzi az sem baj. Első körben Voltcraft IPC 1-ben gondolkodtam, de a Condrad oldalán legalább három illető kommentjét olvastam akiknek rövid úton meghibásodott.
Nektek mi a véleményetek, megéri megvenni? -
And
veterán
válasz
Csabi1984 #1364 üzenetére
"Sziasztok. Sokszor olvastam, hogy lemerítés majd teljesen feltöltés eljátsszva ezt legalább 2x."
Mármint mihez? Mert minden alkalommal, bármely típusú és állapotú akkuval végigjátszani teljesen értelmetlen dolog lenne. Ha meg mondjuk régi és / vagy memóriaeffektustól szenvedő akkuról van szó, két ciklus kevés is lehet a rendbehozáshoz, de ilyesmit biztosan nem minden héten kell csinálni, hanem sokkal-sokkal ritkábban. Okos töltők ezt automatikusan is képesek megtenni.
"Egy fényképezőgép vajon teljesen lemeríti az akkumulátort [..]"
Erre nincs egyértelmű válasz. Az ideális eset nyilván az lenne, ha a fényképező képes lenne lemeríteni az akkupakkot, csakhogy ez nem mindig sikerül.
"[..] vagy ha elér egy szintet csak annyi történi, hogy a gép nem kapcsol be."
Ez nagyjából így igaz, és ez a szint úgy van meghatározva, hogy annak elérésekor már elvileg nem marad vissza töltöttség a cellákban. Az akku állapota (legfőképpen a belső ellenállása) viszont erősen befolyásolja, hogy ezt a szintet mikor és mekkora terhelőáram mellett éri el. Ez egy többtényezős játék: a kisütés "sikerességét' a kisütési végfeszültség, a terhelőáram (ezek ugye a fogyasztótól függenek) és az akku belső ellenállása együtt határozza meg. Van olyan hagyományos NiMH akkutípus, amelyiket az egyik - sikeresebben megtervezett - fényképező jobban képes kisütni, mint a másik. A jó minőségű, márkás, alacsony önkisülésű (LSD) akkuk ebben általában jobban teljesítenek, mint a hagyományos kivitelűek, mert a belső ellenállásuk eléggé alacsony értékű lehet.
"Mível lehet meríteni? Pl elemlámpa?"
Ilyet lehetőleg ne tegyünk! Az elemlámpa 'buta' fogyasztó (lényegében egy darab nemlineáris ellenállás), nincs lekapcsolási pontja, addig szívja az áramot a telepből, amíg annak nullánál nagyobb a kapocsfeszültsége. Vagyis teljesen mély kisütésbe tudja vinni a telepet (több soros cella esetén némelyik át is polarizálódhat), ami nagyon káros. Ezen egy lámpa esetén csak állandó feszültségfigyeléssel lehetne segíteni, az meg nem túl életszerű. Sokkal egyszerűbb egy töltés előtti kisütésre képes, intelligens töltő használata. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Sokszor olvastam, hogy lemerítés majd teljesen feltöltés eljátsszva ezt legalább 2x. Egy fényképezőgép vajon teljesen lemeríti az akkumulátort vagy ha elér egy szintet csak annyi történi, hogy a gép nem kapcsol be. Mível lehet meríteni? Pl elemlámpa?
-
asci
tag
Sziasztok,
Van egy LED videolámpám amelybe hat darab akksi szükséges, ezzel kapcsolatban lennének az alábbi kérdéseim:
- lehet mixelni pl. a kölönböző feltöltöttségi állapotban lévő akksikat?
- lehet mixelni a különféle kapacitású akksikat (pl. 2db 2100 és 4db 2500 mAh)?Kérlek ajánljatok nekem egy jó töltőt, amelykik PHM szavaival élve:
- Cellánként tölt, detektálva a teljes feltöltöttséget.
- Ki is tudja sütni az akkukat, ha a helyzet úgy kívánja.
Továbbá ne töltse túl, ha ottfelejteném.Még egy kérdésem lenne:
- mennyire jelent problémát ha kevesebb ideig hagyom az akkukat a töltőn? -
PHM
addikt
Soros kötésnél a névleges feszültség összeadódik, míg a kapacitás
marad, illetve a leggyengébb akkuéval lesz egyenlő.
Párhuzamos kötésnél a feszültség nem változik,
viszont a névleges kapacitás összeadódik.
Így a te példádnál maradva, ha sorba kötsz 4db 2200 mAh kapacitású
Ni-MH akkut, akkor egy 4,8V 2200 mAh-ás akkupakkot kapsz. -
v.attis
őstag
Nem vagyok nagy zseni, de szerintem a 2200mAh, az 1,2V-os feszültségen értendő. Lehet, hogy nem pontosan összeadódik, de biztosan változik és természetesen nőni fog.
Viszont, ha összeadod, akkor valószínüleg azért teszed, mert olyan eszközbe tennéd amely igényli a majdcsak 5 voltot. Ebben az esetben többet is fog fogyasztani. Vagy a franc tudja. Szerintem nem kapsz 8800-at. -
Lütyő1
csendes tag
Sziasztok!
Némi elektronikai infót szeretnék kérni, jószerivel banális is lehet: ha összekötök sorosan akksikat, akkor a teljesítményük is összeadódik? Tehát pld 4 db 2200 mah-ás akksi a végén 4,8V-ot ad, és marad 2200mAh, vagy 4,8V lesz és 8800mAh?
-
v.attis
őstag
válasz
v.attis #1353 üzenetére
Hát valami pillanatnyi elmezavar volt tegnap, mert a három tetszhalottból, ma kettő beindult, veszi a töltést. A harmadikat holnap tudom próbálni.
NiMH akkuknál szoktatok alkalmazni refresh-t? Van sok éves eneloopom és van egy éves lidl-es tronic-om is. Többnyire először merítést adok a töltőnek, de kb. havonta-kéthavonta kell csak töltenem őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest