Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZPapp23

csendes tag

Sziasztok!
    Nemrégen az asztali gépemet a mobilitás szükségessége / előnye miatt lecseréltem egy thinkpadre. (nagy kijelző természetesen maradt...)

Viszont nem szeretném csak a kis gépen tárolni a rengeteg értékes munka és egyéb anyagokat, és persze nem is tudnám, így szeretnék én is egy kis ház nas-t 0/24-es működésre összerakni. Kész, komplett készülékek nem igazán jönnek be, illetve ami minden szempontból tetszene az meg 100k vagy a felett van.

Olvasgattam, nézegettem, kigondoltam valamit, ebben kérném szíves véleményezéseteket, ötleteiteket:

- chieftec bt-02b
    - samsung 2tb 5200 rpm ecogreen vinyó
    - intel d510mo
    - ram 2gb ddr2

(- picopsu + táp) nem tudom kell-e, ha igen chieftec táp kidob?

Cél az alacsony fogyasztás, de használhatóság, és az alacsony költség persze, nettó 50-60k-nál többet nem szeretnék érte.

Freenast szeretnék, amire kellene az egész igazából a munka adatok távolról történő elérhetősége, családi anyagok, ritkán használt progik / fájlok mentegetése, esetleg letöltéskezelés és "enyhe" otthoni médiaközpont lehetne, de nem tudom utóbbi belefér-e.

Tudom csak 1 3,5-es vinyó fér bele, de úgy gondolom most a 2 terás elegendő lenne bőven a mentéseknek, ha nagyon kell az optikai helyére meg valahogy szerintem be lehet súvasztani még egyet. Esetleg ház javaslatot is várok, de chieftec bolond vagyok, illetve nem láttam hasonlót kinézetben, minőségben.

Elnézést a kisregényért, és köszönöm előre is.

Új hozzászólás Aktív témák