Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Henryk

aktív tag

Sziasztok!
    Egy komolyabb NAS építését tervezem a közeljövőben, jelenleg egy Synology DS210j van szolgálatban, az elmúlt 3 hónap alatt, mióta megvan több mint 6TB adatforgalmat bonyolított le, szóval ilyen téren jól bírja, ami viszont problémát okoz, hogy csak 2 hely van benne, ami foglalt, és ráadásul meg is teltek a lemezek így sűrűn kell törölgetnem és egyre fogy a kidobható anyag, szóval többre, nagyobbra lenne szükség, valamint fut rajta webszerver, torrentkliens, közeljövőben squeezeserver is kilátásban van, hogy audio központként működjön és ez már sok neki. Valamint lenne Teamspeak3 szerver is, ha futna rajta.
    Windows 7 futna rajta, egyik ok a lemezek olvashatósága, hogy tudjam pakolászni, ne legyek ráutalva a nas-ra mindennél, főleg a bővítés kényelmetlen így, mivel mindenhol tele vagyok, és sok oda vissza pakolászás lenne, nem elég átrakni az asztaliba, amiben mellesleg szintén nincs több hely vinyóknak. Valamint az elérés, hogy lássam hálózatban, és távoli asztalon tudjam rajta turkálni a szerverprogramokat.

Egy mATX i3-as konfigra gondoltam, mert fogyasztás szempontból az új cuccok gazdaságosabbak, nem kell külön VGA-se, és általában 50-100 aktív megosztás van a kliensben (80/25-ös diginettel), amivel a mostani már érezhetően belassul elérési időt tekintve, valamint az audio központhoz kell a szabad kraft majd, hogy ne akadjanak be a lossless cuccok se, és persze a többi szerverprogram se haljon be töltés közben.

Vinyók ideiglenesen átkerülnének a mostaniak, később 2TB WD greenekkel tervezem megpakolni, hogy hely is legyen meg halk is legyen, a mostani 2 régebbi samu vinyónak elég komoly seekzaja van éjszaka.
    Ház ideiglenesen egy üresen porosodó CM 690 lenne valahova eldugva, későbbre Lian Li PC-V354 -et néztem ki, az a 7 3.5-ös hely nagyon csábító, és a kinézett lappal meg is lehetne tölteni később minden helyet.

Első nekifutásra ezeket szemeltem ki:
    Intel Core i3-530 2.93GHz BOX
    Kingston DDR-3 2Gb /1333
    Chieftec 350W GPS-350EB
    GA-H55M-USB3

Elég zsufi lesz odabent, de ahogy néztem elvileg elfér minden.
    Tehát amire használva lenne úgy kb: elsődlegesen ugye tárolás, meg töltögetés sok-sok dolgot egyszerre és gyorsan, mellette webszerver, ftp szerver, médiaszerver, teamspeak szerver, és egyéb hasonlók.

Várom az észrevételeket, véleményeket, hogy elegendő-e a célra, esetleg akinek van hasonló az hogy bírja, stb. jöhetnek alternatív megoldások is, ez az első elgondolás, bármi változhat.

Új hozzászólás Aktív témák