Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    Sziasztok!

    Van egy érdekes problémám.
    Adott egy számítógép, ami frissen lett feltelepítve. Olyan szemmel látható hibája nincs, tehát nem omlik össze, nem indul újra és egész gyors (persze az SSD-nek köszönhetően), viszont van egy olyan problémája nem is olyan rég, hogy a Távoli Asztal kurva lassan indul és indítás után vagy 1-2 perc várakozás után tudok csak rá felcsatlakozni, holott maga a számítógép vagy 3-5 másodperc alatt beindul és egyben teljesen használható is.
    Na már most elkezdtem nézni a szolgáltatásokat, mindenhol kézi-n van, átállítottam automatikusra, ugyan olyan lassú, holott újratelepítéskor még nem volt az, bár azóta lehúzott már pár frissítést (esetleg lehet hogy a frissítések felelnek érte? :F).
    Miután nem jártam sikerrel, belenéztem az eseménynaplóba és ugyan a bekapcsolás óta nem találtam számomra gyanúsnak tűnő, vagy esetleg ehhez kapcsolódó bejegyzést, de lejjebb tekerve észrevettem, hogy a napi használat során kb. 50 egymást követő hiba bejegyzés van, melynek a forrása DistributedCOM, a leírás meg mindig így kezdődik, csak az azonosítók mások:
    "A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID: ......, APPID: ...., felhasználó: ....., SID: .... stb."
    Kérdésem az lenne, hogy kell-e ezekkel foglalkozni? Ha igen, akkor mit érdemes velük csinálni? Mert Google-n elég érdekes dolgokat találtam, mint pl. azt, hogy regeditbe menjek be és egyesével állítgassam át az engedélyeiket, csak itt kérdés, hogy hol, mármint melyik csoportban, na meg hogy most mind az 50+ "izénél" csináljam ezt meg? :D Mire kész lesz, addigra befonhatom a szakállam :DDD
    Másik kérdésem meg az lenne, hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy az RDP lassan indul, vagy annak más az okozója, itt pedig a kérdésem az lenne, hogy mi lehet az?
    A választ és a segítséget előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák