- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Billentyűzet gondom van
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Sziasztok!
Java expiration check-et (popup, három lehetőséggel: update, block, later) szeretném letiltani a terminal szervereinken. Elolvastam sok kapcsolódó írást, többek között a SUN saját oldalát, de nem jutottam előre. Két szerver (2008 R2 Ent.) van egy terheléselosztó mögött, ezeken fut egy 1.7.0.60 jre-t igénylő alkalmazás. Mindkét gépen a következőképp fest a dolog: c:\Windows\SUN\Java\Deployment\ mappában két file:
deployment.config
deployment.system.config=C:\Windows\Sun\Java\Deployment\deployment.properties
deployment.system.config.mandatory=truedeployment.properties
deployment.expiration.check.enabled=false
deployment.expiration.check.enabled.locked
deployment.javaws.autodownload=NEVERA "deployment.system.config=" sorban az elérési utat módosítgattam, mert azt hittem, abban van a hiba; pl. "file:///C:/Windows/Sun/Java/Deployment/deployment.properties" ill. "file\: C\:/Windows/Sun/Java/Deployment/deployment.properties" itt a szóköz azért van, mert átalakítja tapsoló ikonná :-), de nem ez a hiba. Esetleg máshol (más helyre) hivatkozhat már a rendszerben bármelyik file-ra, szóval hiába állítgatom itt, máshonnan veszi a beállításokat? Küzdött valaki hasonlóval? :-)
-
Exchange Server 2013. Találkoztatok már olyannal, hogy egy beállított, 1 év változatlan konfigurációval üzemelő szerver egyik pillanatról a másikra nem tud levelet fogadni tartományon kívülről, de küldeni lazán tud? Egy teljes szerver újraindítás megoldotta, de ez így nem kóser. A halomnyi exchange napló között melyik az, ami ilyen esetekben érdemi információval szolgálhat?
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
csadar #13192 üzenetére
Elég sokmindent ismerek a Windows világán kívül épp azért tudom, hogy ipari szopás samba-val meg az összes linoxus nyűggel szenvedni mint tartományvezérlő, group policy stb. Főleg marhaság ha kaptok egy raklap ingyen windows licenszt amivel százszor egyszerűbb megcsinálni és van normális help a világhálón mert nem csak pár magyar iskola használja.
Számomra ez nem igazán vitatéma, mindenki azt használ és azzal szopatja magát amivel akarja -
huliganboy
addikt
Üdvözlet az uraknak!
Van köztetek olyan aki használja a Novell féle ZENworks megfigyelő alkalmazást, rendszergazdai oldalról? User oldali dolgok érdekelnének.
Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
kisskd #13191 üzenetére
Mi tavaly februárban csináltunk tanúsítványt, és igen, így ment, ahogy leírtad. Az IV-t én csináltam, azzal értelem szerűen a nevem szerepelt a certben, de miután meglett a céges, már a cég neve. Máshol nem találtam benne a nevem, most néztem meg. (Ki nézi meg? Ha így folytatjuk, egyre többen...)
Ja és ha kifizetitek az 1 évet, megcsináljátok a certet, utána elég a lejáratkor újra fizetni megint egy évre. Persze akkor, ha nem akartok közben új certeket csinálni!
Amúgy még szerintem érdemes megnézned a Let's Encrypt-et is!
-
csadar
újonc
válasz
kraftxld #13113 üzenetére
Helyesbíteném a hozzászólásodat, mert én használom a sulixervert az iskolámnál és teljesen meg vagyok vele elégedve, ugyanis az új verzióban teljes windows kliens támogatás van GPO-t is beleértve, full AD funkcionalitással, de gondolom nem tudsz róla (mert esetleg nem is néztél utána és nincs tapasztalatod):
http://sulix.hu/hirek/megjelent-sulixerver-35
Szerintem meg pont az a jobb, ha több dolgot is ismer a windows világon kívül egy igazi rendszergazda és nincs beskatulyázódva egy adott területre, de ez az én véleményem. A piacképes tudás nem nagy dolog csak windowsos területen, mert egy komolyabb cégnél azért van más is.
-
kisskd
tag
válasz
#14595328 #13188 üzenetére
Köszi!
Akkor ha kitölt egy ilyet a nevemre az ügyvezető, aztán én egyezkedek velük, az járhatónak tűnik.
Ebben az esetben gondolom nekem kell az IV lépcsőt is megcsinálnom. Az OV certekbe már nem kerül bele a nevem, ugye? Csak meg kifelé kicsit fura lenne, hogy külsősként miért szerepelek benne (bár nem tudom, ki nézi ezt ma meg Magyarországon
)
-
Gombinyó
őstag
Böngészés/URL logoláshoz tudnátok ajánlani valami ingyenes megoldást?
Zentyallal próbálkoztam, ami félig jó megoldás, mert a távoli IP-ket tudom logolni, de a domain neveket nem.
Feltétlen kell ehhez proxy?Jelenleg egy Mikrotik router az átjáról, de lecserélném egy szerverre.
-
törölt tag
-
InfiniteReality
őstag
válasz
kraftxld #13184 üzenetére
Van olcsóbb is, http://startssl.com/. Eddig még nem volt bajom velük.
És van nekik level 2 user validation certjük. Tehát nem kell mögé cég. Mégis "rendes" cert.
-
törölt tag
válasz
kisskd #13185 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mit értenek belőle, de megcsinálják a certet. Több éve használunk OV tanúsítványt.
Nekünk is volt, hogy levélben küldték ki a kódot, de pl. az egyik hosszabbításnál azelőtt aktiválták, hogy megérkezett volna, megismerte a nevünket az egyik supportos és azonnal engedélyezte.
Nekünk eddig csak jó tapasztalataink vannak velük!
-
kisskd
tag
-
olloczky
senior tag
Samba megosztásnál ez miért nem akar működni?
"[hatha]
force user = tanar
write list = tanar
writeable = yes
path = /home/tanar/proba"van tanar helyi és samba fel használó és nem enged írni a megosztásban, windows alól
szerk: megoldva, a /proba nem kell bele
-
kisskd
tag
Sziasztok!
Kisebb céghez kellene nekünk pár tanúsítvány, csak ilyen "böngésző ne hisztizzen" alapon a belső szolgáltatásokhoz (webmail, owncloud, carddav felület, stb.), külső, és belső címekre is lehetőleg, plusz akkor már ha szórakozunk vele, akkor a honlapra is egyet, az "elegancia" jegyében, bár nagy interakció nincs rajta.
Úgy tűnik, ehhez egy StartSSL OV szint lenne a legköltséghatékonyabb, mert az alatta lévők nem használhatóak elvileg cégként, ha meg máshol veszünk pár DV-t 1 domaines tanúsítványt, abból is hamar összejön az összeg + akkor a belső címek nincsenek megoldva.
Első kérdésem, hogy előbbi költségoptimalizálási elméletem megállja-e a helyét, vagy van olcsóbb megoldás?
Második kérdésem pedig, hogy magyar cégként mit, és milyen nyelven kell prezentálnunk a CA felé a StartSSL-nél? Próbáltam náluk rákérdezni, de eddig mindig elveszett a support útvesztőiben. Van valakinek ezzel tapasztalat?
Egyrészt nyilván alapvetően magyarul vannak cégpapírjaink, amiknek a hiteles fordítás nagyságrendileg hasonló lehet a tanúsítvány árához, másrészt a neten keringtek infók, mely szerint telefonon kell velük egyeztetni, stb., ami részemről megoldható, de se a tulaj, se az aláíró nem beszél egy mukkot sem angolul, így őket pl. nem tudom "prezentálni", ha ezt kérnék a hitelesítéshez. Abba meg nem szeretnék belefutni, hogy kifizetjük a tanúsítvány árát, aztán kiderül, hogy 3x annyiba kerül a folyamat, vagy nem tudunk rajta végigmenni, és bukjuk a hitelesítés díját.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
kraftxld
Topikgazda
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
bubi92 #13177 üzenetére
Az user ág kicsit neccesebb, de a computer sima ügy.
Remote powershell-el végigmenni az összes gépen,set-location cert:\localmachine
Ez belemegy a helyi gép cert store-jábaEzzel meg kilistázza az összes cert-et:
Get-ChildItem -Recurse | Format-Table Subject, FriendlyName, Thumbprint
Kicsit még finomítani kell ha a gépnevet is hozzá akarod adni vagy más infó is kell. -
törölt tag
Sziasztok!
Hogy tudom lekérni a hálózatban található PC-k-ről hogy mennyi hely van a lokális meghajtókon?
-
Teejay83
tag
Sziasztok
Win10-re rakott már fel valaki SCCM 2012 R2 klienst? Admin konzol szépen megy de a kliens alkalmazás nem települ,sccm log-ban van egy hibakód de neten böngészve konkrét megoldást win10-re nem találtam,tapasztalat valakinél?
-
bubi92
őstag
van egy ~250 darabos pc flotta. domainben.
van valahol 4-5 internet explorer cert telepítve.
nem igazán szeretném végig járni az összes gépet és megnézni. valami ötlet, hogyan tudnám megkeresni ezeket?
-
ZCoyote
őstag
Átfutottam a user guide-ot de én is csak említeni láttam az L3-at. Nekem nem derült ki, hogy valóban az-e.
"Próbáltam átolvasni mit szeretne de ha maszkolást használ 255.255.254.0. és L2-es switchet akkor is megoldható amit szeretne. Nem?"
Én eddig úgy vettem ki, hogy ha a maszkot állítom, akkor nem kell L3-as switch.
DopeBob Van egy olyanunk aminek a wan része ~800 mbit és a lan része gigabites (elvileg). A valós teljesítménye persze kérdéses. Azt csak tesztelni tudom.
X Factor Ehh, az ügy csak egyre bonyolódik. Lassan már azt sem tudom merre vagyok arccal
-
GoZoL
senior tag
válasz
ZCoyote #13168 üzenetére
User guide.
Layer 2 az tuti de ezzel is lehet VLAN-okat kezelni.
Itt meg említi a layer3-at is. -
GoZoL
senior tag
válasz
ZCoyote #13166 üzenetére
Én használok Dell Powerconnect 2848-as switchet, olcsóbb, 5 év garanciával is lehet vásárolni. Menedzselhető!
-
ZCoyote
őstag
válasz
kraftxld #13165 üzenetére
Uhh, ez az ár nem kevés. Ezt most így hirtelen nem hiszem, hogy elfogadják :-(
Előbb-utóbb biztos lesz bővülés. Még ugyan messze vagyunk az 5xx ip címtől de szinte biztosra veszem, hogy elérjük majd. Pláne a tabletek, mobilok, okos wc-k, mosogatógépek korában.
Sanszos, hogy az lesz, hogy előszedek a raktárból valami sima de combosabb soho routert és kipróbálom, hogy ideiglenesen el tud-e vinni egy emeletet a meglévő switchel. Aztán meglátjuk.
Amikor lesz egy nagyobb bővülés akkor meg elkezdek jajongani, hogy leáll az egész hálózat ha most rögtön nem veszünk egy L3-as switchet és jól megveszik. :-)
Egyébként a Cisco-n kívül van még valami értékelhető márka?
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
ZCoyote #13164 üzenetére
A Cisco SG300-as széria ami tud már L3-at: [link]
A fix ip-s cuccokon a hálózati mask-ot kell átírni. Ha van rá keret és később lesz bővülés még akkor én elkezdeném kiépíteni normálisabb switch-ekkel.
Ha nincs pénz meg kb ez lesz a max eszközszám, hogy belefér 500pár IP címbe akkor jó a /23-ra való átállás. -
ZCoyote
őstag
válasz
bugizozi #13161 üzenetére
Szia,
Kb. 20 eszköznek van fix ip-je. Miket kéne átírni ezeken az eszközökön egyébként?
kraftxld: 48 portos lenne az igazi. Vagy egy 24-es és még utána gagyi switchelek. Bár ezt annyira nem komáznám.
Pénz: Lövésem nincs egy ilyen eszköz mennyibe kerülhet. 100-200k-t még át tudnék verni a vezetőségen (talán). -
bugizozi
őstag
válasz
ZCoyote #13143 üzenetére
Szia!
Én inkább a maszk átírása mellett döntenék. Korábban csináltam már ilyet, és működött, hosszú távon sztem egyszerűbb. Évek múlva csak rosszabb lenne sztem, mikor már a sokadik ilyen /24 hálózat kell a bővülés miatt. Lehet hogy most egy egyszerűbb, de később is lesz vele munka, míg ha most átírod a maszkot pl /16-ra akkor onnantól nem lesz vele gondod.
Mennyi eszköznek van kézzel beállított IP címe? -
bobsys
veterán
Van valami GPO, hogy a user ne tudja basztatni az Outlookban a calendar megosztasat es hozzafereset, nem tudjon senkit hozzaadni meg elvenni?
-
brd
nagyúr
válasz
sanzi89 #13151 üzenetére
Egyszerűbbnek tűnik, de nem mindig az.
Lehet, hogy sok fix IP-s eszköz van, vagy nem is lenne kívánatos, hogy minden eszköz mindent lásson alháló szinten. A DHCP pedig az emlékeim szinten gyökér még a 2012 R2-ben is, mert netmaskot nem tudsz átírni benne, újra kell hozzá definiálni a scope-ot, ehhez persze le kell menteni a kizárásokat parancssorból, hogy legalább azokat ne kelljen újra beírni neki.
-
sanzi89
addikt
válasz
ZCoyote #13149 üzenetére
Én inkább egy routert vennék. Gigabites sebesség routolásához kellhet a kakaó...
Ezt inkább a többiektől is kérdezem. Ilyen esetben nem egyszerűbb maszkot állítani, hogy nagyobb IP tartományunk legyen a klienseknek? FIX IP-seket egyesével átírni, DHCP Scope beállításait módosítani és kb. kész, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ASUS TUF Gaming VG27AQ1A
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest