- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Levelek hullnak, hardverek érkeznek
- HP notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- RAM topik
Aktív témák
-
Fido01
aktív tag
hello (Rover)
a Kingston ramok azok jók ??? mármint mennyire tuningolható megy e 200-on(na jó ez csak vicc volt)
-
rbok
csendes tag
2x512 Brand Hynix PC3200 meglepetés:
a 400-as ramok szépen futnak 260MHz-n!!! (2.5-4-4-9)
lap: MSI K8N Neo4 -
Hi!
9.5x200 sikerül most hajtani a procim 1905mhz nem valami sok 2200+ Thorton magas Athlontól, ez van.
2x256 400mhz kingston ramok vannak hozzá.
8 3 3 2.5 időzítésen szaladgál...
Amit nem tudok esetleg lehet jobb időzítést kihozni ebből?
pl: 7 3 3 3 jobban járnék?
Azt tudom minél kisebb annál jobb, de nem tudom melyik mit jelent... -
peti_sz
tag
Hi!
Ebbe az alaplapba Bővebben: link max 4GB DDR 400 megy. Attól még lehet bele rakni egy magasabb Mhz-en működő DDR-t?? Vagy DDR2-őt?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Spur
tag
Sziasztok.
Abit IS-7 lapom van,Veritech 512/400-as rammal.
a problémám az,hogy csak 200-on megy.be lehet ezt valahol állitaniu? vagy miért csinálja ezt?
aki tudja pls help. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
peti_sz #4088 üzenetére
Nos, ha tuningramot akarsz, tehát 400-nál magasabb ddr frekvenciát, a procid valódi órajelét is meg kell emelned. Magyarul az FSB-t. De ez tuning, ugyebár, és ha nem tudod mit csinálsz, inkább ne csináld. Persze megnő a memória-sávszélesség, de most még nem igazán számít. Egy 400Mhz-s ram bőven jó. Mivel ma már szinte minden új rendzser dual chaneles nem 1/1024 hanem 2*512 ami jó vétel. persze tök ugyanolyan ramok.
-
peti_sz
tag
egyre magasabb labdák...hogy kell vennem egy új alaplapot!!!
Ezek a 400-nál magasabb procik alkalmazási területei ( saját szórakoztatáson kívül ) még nem olyan látványosan elterjedtek, ugye?
Itthon játékra elég egy 1024-es 400-as is.( vagy 2*512)
AMD-hez valami jó alaplap...és hozzá az 1*1024 DDR ram 400-on vagy többön
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
-
Rover623
félisten
válasz
Szten Márs #4077 üzenetére
Néhány apró módosítás:
DDR 400MHz-ig van szabványosítva, de léteznek gyorsabbak is (500-533-566-600, sőt 633MHz!), ha már a DDR2-nél így jártál el...
DDR2 533-ig szabványos, de már vannak 1000MHz-es változatok...CL pedig lehet hogy nőni fog ahogy megy fel a frekvencia, de csökkenni fog, ahogy egyre jobb chipeket építenek a modulokra...már most is vannak CL3-as 533MHz-es és 667MHz-es modulok...
A DDR2 támogatás pedig Intel környezetben a chipset-től függ (900-as sorozat), nem pedig a proci foglalatától...AMD-s környezetben pedig az időtől... -
Smuge
csendes tag
Igen sajnos én is késön vettem észre ezeket! Azért köszi! Ezt a Dualt még megnézem azért
-
peti_sz
tag
Tehát az ABIT BD7II-es alaplap 266-ig van, de ha veszek bele 400-asat, akkor menni fog , csak nem 400-ason, hanem 266-on pl.
Nem megy tönkre benne ugye?
Később kicserélem jobb alaplapra, és az fogja szárnyaltatni 400 Mhz-en ?!
Az új 400-as az AMD-t és a Pentium/Celeron-t is támogatja?
most egy intel pentium 1.6 Ghz-es procim van + 256 DDR nem tudom talán 133Mhz-en. ( vagy 266-on ).
A mostani alaplapom nem tudja az AMD foglalatot, szal vagy
1---.cserélek egy alaplapot a mostani intelemre és veszek bele 400Mhz-es RAM-ot, vagy
2.---.csere alaplap+új AMD proci + 400Mhz-es RAM
ááááááááááááááhhhhhhhhhh.....mennyi péééénz..... -
Szten Márs
nagyúr
Na igen, mivel ez duálos lap elvileg páronként azonosnak KELL lennie a ramoknak, vagy jobb esetben elég az is, ha az időzítésük azonos, de arra senki nem vállal garanciát. Rakj be úgy ramot a gépbe, hogy elindujon, utána a BIOS-ban állítsd DISABLE-ra a dual channelt (sajna nem ismerem a lapod, de sztem az advenced főmenüben keresd vhol, az is lehet, hogy a cpu configban találsz ilyet), és úgy rakd be a négyet.
-
Rover623
félisten
P4P800 béketűrő (LS = Lamb Style
) alaplap, de azért nála is illik figyelembe venni a manual ide vonatkozó részeit...esetedben a 2-11 oldalon található kitételeket:
2.-es...vagyis csakis egyforma modulokat használj páronként, ha Dual Channel-t szeretnél...
3.-as...vagyis kizárólag egyforma időzítésű RAM-okat használj. Javasolt ezen belül azonos gyártótól származó modulok használata...
Nálad egyik sem teljesül...nem lehet csodálkozni az eredményen...
P.S.:
Megoldás: 4 teljesen egyforma vagy 2x2 teljesen egyforma RAM beszerzése...
[Szerkesztve] -
peti_sz
tag
összefoglalva : Ha DDR 400-asat karok, akkor új alaplapot kell vennem??
Új procit esetleg?
Most ez az ABIT BD7II van és egy INTEL PENTIUM 1.6 GHZ
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
gyuri00 #4074 üzenetére
Legjobb ha egy sem jön össze.
Egyébként ddr és ddr2:
ddr kis időzítésű (Cl 2, 2,5, vagy 3) 266, 333, vagy 400 MHz effektív frekvencián működő ramok. A valós órajel az effektív fele. Tipikusan a régebbi intel alaplapok fogadják, mint pl. 865, 875, és egyelőre az ÖSSZES AMD.
ddr2: rossz időzítésű (tipikusan cl4, de nőni fog, ahogy megy fel a frekvencia) 400, 533 MHz effektív frekvenciájú ramok. Nemsokára jön a 667 és 800 MHz-s is. A valós órajel az effektív negyede, ezt a rossz időzítésekkel kombinálva (mivel ott a valós órajel számít) látható, hogy azonos órajelen, de még egyel magasabban is lasabb, mint a ddr
Szal legfeljebb a ddr2 667 tudja majd megszorongatni a ddr400-at.
Tipikusan az újabb LGA-775-ös Intel lapok fogadják. -
peti_sz
tag
1. Megnéztem első találat 18k a 2* 512 <---az olcsó?
2. kinek jár figyelmeztetés?
3. Hol látod hogy meddig támogat???
4. alaplapcsere, és akkor mehetek tovább...?! ?
Memória ismertető linket valaki szúrjon be...kösz
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
gyuri00
aktív tag
Hány figyelmesztetésből lesz ''bünti''
-
orbano
félisten
válasz
neongorack #4064 üzenetére
hynix d43 a te barátod szerintem. olcsó, jó.
-
peti_sz
tag
Hellosztok!
Nem olvasom végig a topicot. 2 * 512 DDR Ram kellene a gépembe.
Mi a legalapabb összefüggés az alaplap és a RAM-ok között?
Milyen RAM ( órajel ? ) mehet az alaplapomba??
ABIT BD7II-RAID. kösz
esetleg egy memória árlista-linket, ha tudtok...kösz -
Smuge
csendes tag
Sziasztok! lenne egy nagy problémám! Mai nap vettem egy Kingmax superram ddr400, 256mb memoriamodult. Eddig a gépemben 3x256MB Samsung szintén ddr400as ram volt, gondoltam 4.slot nelegyen üres kerekitek 1 gigára. Betettem ujramot, fekete képernyö nem bootolt be a gép. Hát jo áttettem másik slotba, megint nemjo! Ezek után kivettem az összes modult, beraktam csak az ujjat, igy már rendesen felált a rendszer, azonba ha betettem mellé egy samsungot akkor már megint feketeség, bootolni se kezd. Dualt támogatja .Alaplapom: asus p4p800.
Kérdésem: Ezek a jobb ramok csak azonos márkával/szériával hajlandoak menni?
Vagy biosban lehet esetleg valamit állitani, vagy teljesen esélytelen a dolog? -
Rover623
félisten
válasz
gyuri00 #4065 üzenetére
Neked nem is fogok válaszolni...pláne amíg nem szedsz magadra egy csepp kultúrát...ha már tudást nem sikerült...
Nem illik ilyen hangnemben trécselni, illik megnézni időnként, hogy megválaszolták-e már a kérdésedet...és ugyan nem ütközik illemszabályba, de nem érdemes leköpködni az egyetlen személyt, aki legalább hajlandó volt foglalkozni veled...mert a többi fórumozó le sem székelte a fejedet...illetve , de! -
Rover623
félisten
válasz
neongorack #4064 üzenetére
Gyakorlatilag bármilyen 2x512-es megoldás megfelelő lenne, természetesen PC3200, gondolva a közeli jövőre (esetleges procicsere...)
Persze boltban elvásárolva kicsit határeset az összeg...de ha meg tudod oldani okosba, akkor beleférhet... -
gyuri00
aktív tag
Amúgy meg lehet vannak akik tudnak normálisan válaszolni fanatikus köcsög
-
gyuri00
aktív tag
Azt nem láttam hogy válaszoltak és kösz.
Amúgy meg a második kérdésre nem válaszoltá nagy okos.
Ha ennyire okos vagy akkor mond meg miben különbözik a ddr ddr2-től
Melyik alaplapba jó a ddr2 -
neongorack
senior tag
Milyen Ramokat érdemes venni max 18k-ból ehez a konfighoz:
Intel Inside Pentium 4 ( Willamette ) 1500Mhz
ASUS P4 P800 SE
Chieftec 360W dualfan
Maxtor 80 Giga SATA
A többi lényegtelen.....de sztem még ebbe is van ami fölös.
Mindenképpen kéne új Ramokat vennem mert a mostani kettő már nagyon gány...
DIMM2: Hyundai 128 MB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz)
DIMM3: 128 MB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 142 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz) -
Rover623
félisten
válasz
gyuri00 #4060 üzenetére
Attól hogy többször megkérdezed, annak ellenére hogy már válaszoltak neked (Bővebben: link), még nem fog menni...
-
maflame
aktív tag
Hát úgy néz ki, (nemkiabálomel) a pucolás kellett neki. Most megy duálban. Nem mondom, hogy ''kész, megoldottam!!'' mert kb.5perccel azután, hogy felállt a win, produkált egy újraindulást, úgyhogy lehet még ott valami de majd holnap veszek egy levegő spray-t. Most egyelőre figyelgetem. Lementek az Everestes memtesztek +3DMark05, mindenesetre tisztítás elött meg se nyikkant. Reménykedem!! Nagyon nem terveztem, hogy mostanság egy fillért is költsek számítástechnikára!!
Köszönöm a segítséget!!! -
gyuri00
aktív tag
alaplap:intel 865PE ebbe megy ddrII memória?
-
gyuri00
aktív tag
SAMSUNG KINGSTONE HYNIX INFIN ezek közül melyik a legjoob?
-
Solad
addikt
Sziasztok!!
Lenne elfekvőben egy 5 percig használt PQI DDR 2 Ram 512Mb 533Mhz,mondjuk 8000 e HUF-ért. Érdeklődni :csopper@c2.hu -
sky77
aktív tag
válasz
maflame #4051 üzenetére
Slotot valamivel kifújni (pl. levegő spray) hasznos dolog. Az én esetemben egy boltban tisztította meg egy srác a modult (aztán persze hozzátette, hogy nem látam semmit, mert ez nem valami hivatalos eljárás). Ő úgy csinálta (ha jól láttam), hogy lefújta kontakt spray-vel, aztán egy tiszta száraz rongyal azonnal letörölte. Nem szerencsés zárlatot okozni (úgyhogy csak óvatosan, saját felelőségre.), úgyhogy szerintem levegővel illetve valami tiszta szöszmentes ruhával próbálkozz először, illetve várjunk egy tapasztaltabb hsz-t.
[Szerkesztve] -
maflame
aktív tag
Kösz, igen most, hogy reggel kiszedtem az egyiket egész nap jól működött. Azért azt még kipróbálom, hátha csak ki kell pucolni a slotot. Másfél évig ezek nagyon szépen dolgoztak együtt. (2 ugyanolyan V-Data 400-as) Bár egyszer minden el tud romlani! ...csak a kevert nem
-
sky77
aktív tag
válasz
maflame #4036 üzenetére
Nem tudom mennyi ideig mentek a fagyás előtt együtt, de egy kis tisztogatás néha csodákra képes. Én biztosan azzal kezdenám, aztán kiderül, segít-e. Elképzelhető mert jártam már úgy, hogy poros mem miatt ugyan ezt produkálta egy lap. Ventik porögnek, vinyót meghívja, aztán semi, csak a halk zúgás. Memót megtisztítottam, és lőn csoda.
Szóval esélyes lehet. -
Fido01
aktív tag
válasz
maflame #4036 üzenetére
hello
nekem is volt ilyen hogy se kép se hang még a monitor se kapcsol be és ha van külső modemed akkor annak se vílágít a pc aktivitást jelző lede . Nekem ez attól volt hogy nem szertték egymást a rammal az alaplap és gondolom ez hasonló mintha rossz lenne a ram szóval én arra tippelek . -
sky77
aktív tag
Nem sértettél meg, minden rendben, sőt már lényegesen több szót is pazaroltunk a dologra, mint amit alapvetően érdemelt volna.
Ez a hsz-ed pedig teljesen korrekt minden szempontból, ha elsőre is így fogalmazod meg, nem siklunk el egymás mellett.
Szóval bocs, hogy félreértettük egymást, minden ok, sunshine holiday, téma lezárva. -
RAM
őstag
Mostanában sokat van pakolva egy mem.modul az egyikből a másik gépbe.
Kell valami Reset v. nem? -
Mauzes
addikt
Szerintetek az lehetséges,hogy egy üzletben Kingmax 512/500 Hardcore RAM-ot 12800 forintért (bruttó) árulnak?Mert én eddig mindenhol sokkal többért láttam...
-
Shalala
senior tag
válasz
tomcat1977 #4039 üzenetére
Ha nem akarsz kesobb tuningolni akkor igen.
-
orbano
félisten
én azt írtam ugye, hogy pff... nanya... lehet próbálkozni (vagy hasonló). 1. elmondtam a véleményemet, hogy nem tartom sokra. nem fogom visszatartani a véleményem, főleg nem egy ilyen személytelen témában, mint egy ram chip minősége. és írtam azt is, hogy lehet próbálkozni, azaz nem ismerem a chip tuninglehetőségeit: ne várj tőle sokat, de ki tudja, talán még valami értelmes eredmény is születhet. nyilván ez nem olyan, mint ha azt kérdeznéd, hogy hogyan érdemes húzni egy tccd-t, vagy egy d43-at.
sajnálom ha megsértettelek, csupán ''szakmai'' véleménynek szántam... -
tomcat1977
csendes tag
Hello!
Nforce 4 gépbe 1GB (2X512 MB) Kingston CL3 400 Mhz párba válogatott memória szerintetek megfelelő? -
sky77
aktív tag
válasz
Rover623 #4005 üzenetére
Egyben #3984-re is válasz.
Nem kaptam fel a vizet, csak azt nem értettem, ha tanácsot kérek egy mem optimális paraméterezésére, miért kell agresszív módon az összes hasonló ramot leugatni válasz gyanánt (én inkább ezt a mentalitást tartanám gyerekesnek, minden flame-keltő szándék nélkül). Az összes azonos chip-el szerelt ramba történetesen a sajátom is beletartozik, de nem indultam el ezen a logikai szálon, természetesen nem értelmeztem úgy, hogy: ''figyi, szar a ramod, ne piszkáld!'' (bár visszaolvasva azért nyomokban ott van ez a mondanivaló is).
Nincs harag, sem sértődés, mindössze nem esett jól a válasz a hangvétele és az általad is említett előítéletes hozzáállása miat. Ez szerintem érthető. Ha azt mondja, sok gyenge teljesítményű noname modult gyártanak ilyen chip-ekkel, úgyhogy ne várj tőle sokat, az egy teljesen normális, egyáltalán nem sértő vélemény. Mellesleg tudom, hogy így van, és azt is, hogy a sajátom is nagyon szerény, de a kérdés eredetileg az volt, mit lehet érdemes állítani rajta. Nem tuningra vettem, de szeretném, ha azt teljesítené, ami benne van.
További szép napot! -
maflame
aktív tag
Sziasztok,dual mem.kezeléshez mindegy, hogy az 1-3. vagy a 2.-4. sínben vannak a ramok?
Tegnap munka közben lefagyott a rendszer, majd nem is indult újra. Ventik forogtak csak de se kép se hang. Miután kivettem az egyik ramot, most így működik. (kopp-kopp)
Nagyon amatőr vagyok ezen a téren (is), lehet, hogy ha kiporszívózom vagy kifújatom a slotot működni fog újra a modul amit kivettem? Esetleg ha átrakom másik slotba? Vagy tuti meghalt az a ram?
...tudom, hogy kissé fölösleges kérdések ezek mert, hogy -próbáljam ki és kiderül minden-
csak gondoltam kikérem a hozzáértők véleményét mielött ''rászabadítom'' a gépemre az amatőrizmusomat. -
popey37
addikt
hali.
Rover szerinted melyik a jobb memó?
samsung 400mhz spd:3-3-3-7@200mhz, Bír:200mhz 2-2-3-5; 440@2.5-3-3-5
hynix d43 400mhz spd:3-3-3-7 ugyanazt tudja mint a samsung
melyikhez vegyek párt?
előre is köszi
a samsung TCCC
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
MEGALOL....
Gyere testvér...hozod a memódat (amelliket akarod, csak ne legyen írásvédett az SPD) kitörlöm az SPD-det (visszaírom utána, ne félj...), aztán ''dughatod ahova akarod''...a ''bigyosz'' maximum hangokat fog kiadni elkeseredésében...
Mutathatnál olyan teszteket ahol SPD nélküli DDR és DDRII memókkal vesződtek...
P.S.:
Szabvány szerint nem kötelező megadni ezt az értéket,
Érdekes...pedig a JESD-21 mintha tartalmazna ''SPD for DDR SDRAM'' szekciót... -
XaraX
addikt
Bővebben: link
Thx. -
orbano
félisten
válasz
Rover623 #4020 üzenetére
Egy súlycsoportba esik az spd tartalma? Miért beszélsz zöldeket? Szabvány szerint nem kötelező megadni ezt az értéket, ekkor a bigyosz egy beállított szabvány időzítésen, vagy a felhasználói beállítás szerint hajtja őket. A legtöbb noname ramban nincs is beégetve az SPD (nemegy teszten olvashatsz róla).
-
XaraX
addikt
Kingston hiperx 533 mhz?
Erről kellene nekem infó sűrgősen(pl Kingmax 500 mhz Hard-Core-hoz képest milyen,stb)
Msi Neo2 Platinumba lenne,esetleges tapasztalat valakinek? -
Fido01
aktív tag
válasz
Rover623 #4020 üzenetére
én nem tudok semmi olyanról mi kimondaná hogy ha azt mondom hogy dualba akarom hajtani köteles lenne az eladó olyat adni max annyi hogy tájékoztat hogy mi van ez a szabvány persze általába rendesek és keresnek egyformát ,de ha nem akkor visszaviszed 3 napon belül és köteles kicserélni abban az esetben ha nem tájékoztat de ha igen akkor már nem az és akkor magadra vess csak ezt kevesen tudják hogy 3 napon belüli csere azért nem vonatkozik mindenre ha nem rendeltetésszerű használattörténik akkor szinten nem kötel meg ilyenek (ezt valahol olvastam már az egész ilyen felsorolást de már meg nem mondom hol) amúgy kössz a segítséget még meglátom mit bírok tenni csak hirtelen senki nem jutott eszembe kinek dual channelbe megy a cucca de még gonbdolkozok rajta . A népnevelésről pedig az sosem árt amíg tényleg az és nem szívózás 8ez nem volt az) én is szeretem osztani a kisebbeket
-
Fido01
aktív tag
válasz
Overlocker #4023 üzenetére
hogy a magyar népet ne nézzék le . Sok hungarista zene erről szól (igennagy kedvenceim) ajánlanám az egészséges fejbőrt , P-mobilet , Lordot esetleg kárpátiát de mindenkébb az első a legjobb ösztönzi a népet A elzárkózásra a rasszizmusra és az erőszakra
-
válasz
Rover623 #4022 üzenetére
hát igen, a gyereknevelés mellett sok mindent tanul az ember,sztem.
Én is gondolkoztam már,hogy kellene végre már egy olyan topic,amit összeszedi ezt a magyar népet,ne nézzék le külföldön stb.. Pl.: Azon gondolkodtam, hogy áldozza fel mindenki egy napi munkáját, útjavításra. (Persze lehetne 2-3nap is)Hamar készlene, és közérdek,ez csak a felsővezetőknek égő.Vonuljon ki a nép..Itt olyan gazdaság megy amiből nem látszik semmi..A kommunizmusba több dolog épült,pedig azt nem szeressük..
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
Overlocker #4021 üzenetére
Ja...eredetileg népművelő szerettem volna lenni...csak nem jött be a poncsó+szandál combó...inkább a colapizzafoltoskockásingöregfarmer+pendrive öltözetet választottam...
Általában én is hagyom, de a gyereknevelés megtanított rá: nem szabad hagyni hogy elkanászodjanak, mert hamar a fejedre ... pottyantanak...
Becsületére váljék a PH-nak és az itt fórumozóknak, hogy a többség ért a szóból és több-kevesebb indulatos szóváltás után egész jókat diskurálunk...
Van olyan fórumtársam aki szerintem már nem is emlékszik, milyen ''válogatott'' kifejezésekkel illetett itt fél éve...manapság pedig jókat értekezünk, sőt - horribile dictu - volt olyan is, hogy egy volt ''ellenfelem'' védett meg egy frissen elfajult szócsatában...respect... -
-
Rover623
félisten
Komolyan mondom, LOL ahogy gondolkozol ezekről a dolgokról...
Ha bemész a sarki zöldségeshez és veszel két kókuszdiót (mondjuk mindkettő azonos átmérőjű, súlyú és színű), tudhatod te azt, hogy melyik fáról estek le és mikor...?
Ha veszel egy pár hollandi fapapucsot, tudhatod te azt, hogy ugyanabból a fatörzsből faragták-e ki őket...?
Természetesen nem, de nem is olyan fontos mint sajnos a memóknál...
A probléma ott van, hogy a memcsinél a fizikai felépítéssel egy súlycsoportba esik (sőt, mint látod fontosabb is lehet) a SPD tartalma...csak ezzel a felhasználók 99%-a nincs tisztában...
Innentől kezdve a kereskedő/eladó felelőssége hogy ügyeljen erre...természetesen csak akkor, ha a vevő kifejezetten egyforma modulokat szeretne...érdekes jogi kérdéseket vet fel persze az olyan szituációk elemzése mint pl.: a ''duálban szeretném használni'' óhaj elhangzása a vevő részéről vajon kötelezi-e az eladót arra, hogy neki tudnia kelljen, ilyen esetben egyforma modulok használata erősen ajánlott...?
Vagy: azzal, hogy külsőre teljesen egyforma modulokat adott el, úgy hogy nem hívta fel a figyelmet a belső eltérésekre, vajon megtévesztette-e a vevőt...stb.
Jópofa helyzetek ezek...ezért nem szoktam javasolni senkinek (pláne nem a kevésbé hozzáértőknek) a ''kéz alól'' vásárlást...
No meg persze ha boltban vásárol valaki, azzal több eséllyel kereshetek én is egy kis pénzt... -
Fido01
aktív tag
válasz
#65675776 #4013 üzenetére
hát ezt nem értem én egyszerre veszem és gond van te egy fél év eltéréssel és neked jó biztos a memória gondos hogy mások vagy lehet hogy az alaplap rossz és kavar valamit (bár kétlem mertt akkor egyenként se mennének 200-on hacsaknem a dual channellel van valmije de ez se valószínű ) szinte biztos a ram kerítek valakit akinek támogatja a lapja a dual channelt
-
törölt tag
Az egyiket most, a másikat aug. 31-én. Egyébként a fentebb említettet leszámítva csont ugyanolyanok mint a tieid. Nekem viszont a Samsung M3... néven bejelentkező ad meg egy időzítési táblát és a másik kettőt. Dualban kenik 2,5-3-3-6, Command Rate 1T-vel.
Dualhoz az azonos színűekbe kell tenni a momókat (1-2 illetve 3-4). Előnyösebb az 1-2. (közelebb van a vezérlőhöz. Szerintem ne fáraszd magad velük, csere.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
#65675776 #4007 üzenetére
BIOS a CL-t egyezteti, és az alapján állítja be a buszt.
Ebben van realitás...sajnos...
Intelligensen is meg lehetne írni egy ilyen BIOS rutint: mivel mindkét memó PC3200-as, egyszerűen a gyengébbik modul késleltetéseit kellene beállítani, 200MHz-en...a legtöbb így is működik, legalábbis Intel környezetben...AMD-vel nem szoktam/szoktunk olyan gyakran találkozni...
Szal:
1. eltérő SPD tartalmak
2. béna BIOS
Továbbra is az egyforma memók beszerzése tűnik célravezetőnek... -
Fido01
aktív tag
na szejja
SAMSUNG 444
K4H560838E-TCCC mind2 chipre írva közben végeztem kis nézelődést és kipróbáltam a ramokat egyenként hát olyan szépen futnak 200mhz-n hogy csak na szal valami tényleg vagy a chipsettel van vagy azzal hogy nem egyforma a memó pontosabban nem tudom hogy egyforma e mert mind2-re ugyanez van írva a chipre
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Rover623 #3989 üzenetére
Fido01 problémája valószínűleg abból adódik, hogy a BIOS a CL-t egyezteti, és az alapján állítja be a buszt. Márpedig a CL 166-on egyezik. Nekim is olyan deszkám van mint Fido01-nek, az egyik SPD nálam is két értéket ad meg, az összes eltérés annyi, hogy nálam mindkettő CL2,5-öt ad meg 200-ra. Annyin is megy a membusz. F4 BIOSt használom, viszont ebben a változatban sem lehet kényszeríteni a frekvenciát. Csak maximálni, azzal viszont a gyakorlatban nem foglalkozik.
-
Rover623
félisten
És ha kideríted hogy melyik micsoda, azzal segítesz neki...?
Attól egyforma lesz a két SPD tartalma...?
Attól a BIOS végre be fogja állítani neki a 200MHz-et...?
A probléma adott: nem egyforma a két memó...fizikailag lehet hogy egyformák, azonos vagy funkcionálisan azonos chipek vannak rajtuk, de a BIOS szempontjából az SPD különbözősége miatt nem egyformák...
A BIOS láthatólag nem ''bír el'' ezzel az eltéréssel...
Ezt megoldani (mivel a SETUP-on már végigrágtuk a dolgokat) a legegyszerűbben úgy lehet, hogy teljesítjük a gyártó előírását, és két egyforma memó kerül bele...
Minden más hacacáré innentől kezdve csak felesleges...ráadásul veszélyes is, mert a tulajban hamis reményeket ébreszthet... -
Rover623
félisten
Amit te csinálsz, azt emberi kapcsolatok terén úgy hívják: rasszizmus...
Sky valszeg félreértette a dolgot és azt gondolta: az ő memóját fikázod...ezen felkapni a vizet valóban gyerekség...
De én azon kaptam fel, hogy globalice az egész Nanya márkát próbálod lehúzni...értelmetlenül...
Majd' mindegyik gyár gyárt selejtet, gyengébb minőségű darabokat...az már nem az ő hibája, hogy a másodvonalbeli RAM-okat valakik átszitázva, ''kozmetikázott'' SPD-vel mégis elsővonalbeliként dobják piacra...
Rühellem amikor tévhitek kövesednek dogmává, szóbeszédek, félinformációk és előítéletek alapján...
Pl.:Bővebben: link
Ez is hülyeség! A Kingston gyárt KVR modulokat Nanya chipekkel...mint Kingston Partner-nek, megvan az a táblázat amiben dokumentálva van (képekkel is!), hogy milyen chipek vannak/lehetnek egy Kingston modulon, milyen gyártási helyekkel és dátumokkal...merthogy ''csinál'' a Kingston-on kívül sajnos más is ''Kingston'' modult...
Valóban sok hamis KVR modul került forgalomba Nanya chipekkel, de aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy a Kingston nem gyárt Nanya chipes memókat, azt logikából meg kell buktatni...
Abból pedig, hogy vannak szar Nanya chipes modulok, ugyanilyen balgaság lenne arra következtetni, hogy maga a Nanya a szar, teljes egészében...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- CNC topik
- Tartalomgyártók és közösségi média posztok is bekerülnek a Google Discoverbe
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- iPhone topik
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 26
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest