Aktív témák
-
T. Peet
tag
válasz
Gorneck #3096 üzenetére
Na és erről mi a véleményed?
Memória olvasás: Bővebben: link
Memória írás: Bővebben: link
Memória késleltetés: Bővebben: link
Az alaplap biosában a Memory Timing-et Auto-rol átkapcsoltam 1T-re.
Okozhat ez egyébként valamilyen károsodást a memóriának? -
-
TWINX KIT 500MHz 512MB (2X512MB) CL3 28.872 / 36.090
ez pl azt jelenti hogy 2db 512/500 ramot kapok 36-ért? -
Tudtok nekem olyan ram-ot mondani ami 512MB 500Mhz CL2-es /pl 2-3-3-6/.
A legolcsóbb és azért megbízható legyen.
Vagy ha van valami ram táblázat annak örülnék a legjobban.
Pls -
T. Peet
tag
Lenne egy kérdésem.
Jelenleg 2-3-3-6-os késleltetéssel szaladgálnak a memóriák, de ha tovább csökkentem akkor 2 másodpercenként újraindul a gép.
Ha emelném a memória feszültségét akkor lejjeb tudom venni az időzítéseket, vagy a feszültségemelésnek nincs köze ehhez? -
Dany
tag
válasz
Rover623 #3081 üzenetére
csak jótanácsként mondom, hogy én már 3. hónapja próbálok az abit.com.tw-ről letölteni, de soha nem megy, úgyhogy ne is próbálkozzatok. nem tudom mi baja lehet a serverüknek, de elég gáz, hogy egy ekkora világcég oldala csak így szarakszik, és nem is csinálják meg. Nem mint hogyha értenék hozzá, de ez akkor is elég gáz. Amúgy én nekem személy szerint a t@köm is tele van az ABIT-tal
-
Dany
tag
válasz
Rover623 #3072 üzenetére
Dehát ez tök faszság. Akkor, hogy a picsába fogom kideríteni a memóriám pontos típusát ill a gyártót? eszerint sehogy, mert a buzeráns gyártó nem szarta bele az infót, a hardveren magán meg csak annyi van hogy 256mb 400mhz + hogy AM1. Ennyi. Mond neked vmit ez az AM1? Vmit jelent nem?
-
Rover623
félisten
válasz
sosperecek18 #3079 üzenetére
Sajna nem bírom letölteni a lapod manualját...szaraxik az abit.com.tw...
De a Gorneck kolléga által leírtak szerint...
A BIOS-odban kell lennie olyan résznek ahol az FSB-t állíthatod...ezzel kell növelni az egész rendszer frekijét...
Emellett be lehet állítani az FSB és a memóriák frekvenciájának arányát is...
Mivel 2.4-es cerkád van, nálad az FSB alapból 100MHz...
Mivel DDR memcsiről van szó, az órajelek duplázva értendők.
A beállított FSB:MEM aránytól függően a memóid most a következő frekiken mehetnek:
1:1 - 200MHz
3:4 - 266MHz
By SPD : valszeg elég okos a BIOS ahhoz, hogy 266-ot állítson be...
Valamilyen progival (Everest, CPUz) meg kell nézned, hogy most hogyan megy...
Cél a 266MHz!
Ha ez megvan, akkor emelheted az FSB-t...
Addig emeld csak, amíg a Windows még rendesen elindul és nem döglik meg az első egérkattintásra...
Ekkor egy DOS-os memtest86 futtatásával be tudod lőni a végleges frekit...
Ha hibát jelez: csökkentsd addig a frekit 1-2MHz-enként, amíg hibátlan futást nem kapsz... -
Gorneck
legenda
válasz
sosperecek18 #3079 üzenetére
Cpu/Ram Ratio vagy mi 1:1ben mehet és szépen elkezded emelni az fsb-t (pl 5ösével)! A hűtőborda nem sokat ér, feltéve ha nincs rajta aktív hűtés! 40-50mhz-re sztem egész jó esélyed van!
-
Rover623
félisten
Ezt benézted...
Te azt kérdezted: mennyire tuningolható amit majd megveszel...erre az a helyes válasz, amit kaptál...mert nincs válasz...
Amit ő kérdez: HOGYAN KELL TUNINGOLNI A MÁR MEGLÉVŐ MEMCSIJÉT?
Erre konkrét válaszokat kaphat...és fog is...akár ebben a topic-ban, akár valamelyik IS-7 topicban...
Magyar nyelv értelmezése, rulez...
Én bunkó vagyok...te rosszindulatú...
[Szerkesztve] -
Fido01
aktív tag
válasz
sosperecek18 #3075 üzenetére
''És honnan a fütyiből tudjuk hogy azok a darabok amiket megveszel, mennyire tuningolhatóak...? '' - by Rover623
én is ezt kaptam válasznak szal ne is számíts semmi jóra
-
Rover623
félisten
válasz
T. Peet #3058 üzenetére
Béna szabványalkotás, gyártói hanyagság és szoftverfogyatékosság tetszőleges kombinációja...
Béna szabványalkotás:
Az információs EEPROM-ban a szabvány szerint két byte tárolja a gyártás dátumát: első byte a gyártás hete, a második az év...
Azt már ''okosan'' elfelejtették definiálni, hogy milyen formában is kellene oda beírni az értékeket...bináris vagy BCD...?
Az évnél ráadásul nagyobb gond van...binárisan 0-255 míg BCD-ben 0-99 ábrázolható egy byte-on. Az 52 hétnek még elegendő lenne, csakhogy az évek kicsit elszaladtak és 199x-200x tartományban gyártódtak a gépekben manapság előforduló memcsik. Mivel ez egy byte-on nem ábrázolható, értelemszerűen választani kell egy bázisévet és a beírt értéket ehhez hozzáadva kapható meg a gyártás éve...
Igen ám, csakhogy mi legyen a bázis...?
Itt már ötvöződik a fasz szabvány az ''okos'' gyártókkal...
1900...?
1980...?
1990...?
2000...?
Mindegyikre van példa sajnos...és ezek kombinálódhatnak a bináris/BCD mókával...
Ráadásul egy gyártón belül is van kavarás: volt aki okosan az 1900+BCD módot választotta, aztán 2000-ben rájött hogy nincs tovább...
Ekkor kitalálta hogy ha az év < BCD 90, akkor a bázis nem 1900, hanem 2000...
De volt aki ekkor átállt a bináris módra úgy, hogy megtartotta az 1900-at bázisnak és így nyert egy kis laufot 2155-ig...
És akkor jön a vcsom gyelo...néhány gyártó nemes egyszerűséggel felcserélte az év és a gyártás hetének helyét...
Szóval ahhoz hogy meg lehessen mondani a gyártás idejét, sok minden kell:
Be kell azonosítani egyértelműen a gyártót...már ha ki van töltve az ID...
Ha megvan a gyártó, ismerni kell a jelölési gyakorlatát...
Ha nincs meg a gyártó, kísérletezni kell az értelmezéssel...a hét 1-52 közé kell hogy essen, az év valahova az 1990-aktuális év tartományba, figyelembe véve esetleg, hogy ne legyen korábbi mint a memória típusának (EDO, SDRAM, RDRAM, DDR, DDRII) forgalomba kerülésének ideje...
Na, itt van szerepe a programozó intelligenciájának... -
Rover623
félisten
De bakker...nem csak olvasni kell...meg is kell érteni...
A #3038-ban írtam le teljesen egyértelműen: mit, hogyan és milyen pontosan azonosíthat egy progi a memcsik táján...!!!
Aztán két hsz-el később azt is leírtam: mennyire szabad komolyan venni ezeket az infokat...!!!
Hiába kérdezed meg mástól, máskor, másképp...az összes gépbuzeráló program az SPD metódust használja felderítésre...MERT NEM LÉTEZIK MÁS MÓDSZER AZ INFORMÁCIÓSZERZÉSRE EGY GÉPBE DUGOTT RAM ESETÉN...SZOFTVERESEN...
Csodák nincsenek...! -
sosperecek18
őstag
Hello van 2x512 memoriám (Hyundai) és szeretném húzni, csak azt nem tudom hogy kell tudnátok segíteni?
Amugy 400-asok és van rajta réz hűtőborda is!
Előre is kössz! -
Fido01
aktív tag
mewgint egy értelmes kérdés de aztán nem belekötni
melyik jobb és melyik tuningolhatóbb jobban (nem érdekel mekkora az esély ) az hérdekel kinek van ilyen és kérek pozitív és negativ véleményeket is szal az alanyok
Hynix d43-as 512 400mhz
Kingmax Super ram 512mb 433mhz-s
2*512 mb lenne az érdekel ki milyen eredményeket ért el vele és az hogy a kingmaxon milyen memória van (ami alapból 433mhz-s vagy gyári tuning 400-as) -
Gabeszku
senior tag
Értem, de a ramok nem bírják a kiképzést, mert az alaplap akár 250mhz (1000mh)z-re is föl tenné az fsb-t de a ramok nem mennek 500mhz-n esetleg a 466 ot lehetne elérni, ha az időzítéséketet visszafognám 3-3-3-8 ra. ki tudja, minden esetre majd próbálkozom, de egyenlőre a délutánt a bicajom javítására fordítom.!
NE vegyetek tárcsafékes cangát!!!! -
Legolas
senior tag
Tudtok valamit a most kapható Kingmax superram pc3200-asok tuningolhatóságáról.
Régen volt a PH-n teszt róla, ott csak 420-at ment, de gondoltam esetleg az újak jobban húzhatók! -
Dany
tag
válasz
Rover623 #3051 üzenetére
Tudod, ritkán van időm a gép előtt ülni, ezért csak a nekem szóló ill. a perifériás látásomba eső érdekes dolgokat olvasom el. De a kedvedért végigolvastam amiket írtatok, de nem találtam olyan infót ami segítene megállapítani a memóm gyártóját. A kompatibilitási gondok miatt lenne fontos. de gondolom te úgyis tudod, mert olvastad már az összes hsz-t
-
T. Peet
tag
Ez mennyire számít jó eredménynek:
Írás: 1890 MB/mp
Olvasás: 5614 MB/mp
Késleltetés: 50.0 ns
Az eredménykor DDR400-on futott 2x512 Twinmos 2-3-3-6-os időzítéssel. -
Troy.
addikt
hi. nekem egy 512MB Samsung pc2700 memóriám van. valós sebesség :166MHz Effektív sebesség : 333MHz ( 2,7GB/sec) Időzítése : 2,5-3-3-7
szerintetek érdemes váltani 512 400Mhz -re ??? -
T. Peet
tag
Sziasztok.
Hogy lehet, hogy több hardverfelismerő program (pl.: Aida, Everest) a memóriám gyártási dátumjára azt írja ki, hogy 2005 19. hét?
512 MB Twinmos Cl 2.5 -
sz.j
nagyúr
válasz
Gabeszku #3053 üzenetére
Nekem P4 3.0C van (NW) és a legjobb olvasás/írás eredmény 215 FSB-n:
5836 / 2561 MB/s. (Game Accelerator F1 állásában, 2-2-2-5-ek)
A Prescott-ok általában magasabb, olykor lényegesen nagyobb értékeket produkálnak mint az NW procik.
(Ha jól látom a konfigodnál, neked Prescott-od van.)
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
Gabeszku #3055 üzenetére
Akkor nagyjából jó...
Azért kérdeztem, mert 6000 feletti olvasásnál már 2200 felett szokott lenni az írás.
Sebaj, ennyi belefér...
Olyan memcsivel mint a tied, 230MHz-en 6004/2215/78.1-et tudtam csinálni, 2-3-3-8-on...igaz, 915-el, annak meg nem erőssége a mem. kezelés... -
Gabeszku
senior tag
Hali!
A konfigomtól ezek milyen eredmények? (pl gyenge, átlag, jó stb)
everest 2.00.298Beta
memória olvasás/írás/késleltetés 6082MB/mp // 2087MB/mp // 79.8ns -
Rover623
félisten
A kiolvasott információk fenntartással kezelendők...
A gyártó azt ír be amit akar, van hogy letojja és csak annyira van kitöltve hogy az alaplap ne köpje ki...és utólag is módosítható általában (néhány gyártó igen okosan írásvédetté teszi az EEPROM-ot az égetés után
)...
Lelkiismeretlen ámde hozzáértő kereskedő a ''noname'' CL3-as memcsiből könnyen csinálhat ''brand'' CL2.5-eset...és ha kicsit válogatja őket (nem hibáznak 2.5-ön...) kellemes többlethaszna lehet belőle...
Bővebben: link -
Rover623
félisten
Everest (is) max. azt tudja megmondani, hogy ki szerelte a chipeket a nyákra...azt is csak akkor, ha a gyártó vette magának a fáradságot és igényelt magának JEDEC ID-t és korrektül kitöltötte a modulon azt a kis EEPROM-ot, ami a memcsi jellemzőit tárolja...
A chipek típusa a PC-be helyezve nem állapítható meg szoftveresen...
[Szerkesztve] -
Dany
tag
Meg tudná valaki , mondani, hogy hogyan tudom megnézni a memóriám gyártóját? A memórián csak annyi van rajta, hogy 256mb + hogy 400Mhz-es és az hogy AM1... Mit jelent az AM1? Ez lenne a gyártó? A gépemben most ez a ram van, és gondoltam ilyenből kéne 2x512-t venni bele, mert az előző próbálkozásom, kompatibilitási gondokkal járt.
-
gyuri00
aktív tag
Akkor műköbni fog csak mind a három 266mhz igaz.
-
-
Dany
tag
válasz
DigitXT #3010 üzenetére
A megoldás az alaplap csere. Az Abit alaplapok, általában nem a legjobbak kompatibilitás tekintetében, + ráadás a SIS chipsetem.
Dehát ez van. Most visszakaptam a 17 ezer HUF-t és , majd még gyűjtök nyárig, és akkor lesz alaplap +2x512 Ram vásárlása
Sajna más ramokat nem próbáltam, de annak az ürgének már volt ilyen alaplapja és azt mondta, hogy pénz és idő megtakarítás, ha még idén lecserélem ezt a szart.
-
Fido01
aktív tag
na légyszi válaszoljatok a kérdésemre mert kíváncsi vagyok az alienben a Kingmax 21K az A-Data pedig 22K szal az nem külömbség (amúgyse ott vennémhanem Gianninál) csak melyik a jobb
-
gyuri00
aktív tag
Azt szeretném megkérdezni?Most van 256*2 266mh memóriám ha veszek egy 512 400mh akkor működni fog a három?
-
Rover623
félisten
Nem kéne áltatni szegényeket...
Bővebben: link -
Fido01
aktív tag
hell egy kérdés melyik a jobb (ár /teljesítmény/tuning) kingmax hardcore 512mb 500mhz vagy A-Data viesta 512mb 500mhz . 2*512 mb lenne fontos hogy darabja ne legyen lehetőleg 20K fölött és jól lehessen tuningolni annyi hogy a 2.4-es procimból kiakarok hozni legalább 3.2-t de inkább 3.4-et de nem akarok 566 vagy 600mhz-s ramot venni . Ja és mennyire melegszik egy ilyen ram alapon és mikor már feszültséget is emeltem mert akkor szánnék rá egy 120-as házventit ami küldi a levegőt a modulokra
-
Fenyő
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes ''problémám'' akadt. Adott 2 Kingmax Harcodre 500-as memcsi (Hynix D5-ös chippel), és külön-külön alapfeszen stabilan húzhatóak 533 Mhz környékéig, együtt viszont se duál, se single chanelben egyetelen mghz-et sem lehet húzni rajtuk (még a feszemelés sem segít rajtuk), de 500-on stabilan mennek. Találozott már valaki ilyesmivel(Konfigom az adataimnál.)
-
Konflikt
addikt
egyértelmü h ddr-t veszek bele, nem ddr2öt, de milyen márkát?
A-DATA? Samsung? inf? stb -
ször richard
csendes tag
A DDR2 és a sima DDR közt nem sok különség van.Sztem.
És mégcsak sebességben sem nagyon mutatkozik + a ''gyorsasága'' a DDR2nek! -
Konflikt
addikt
ja és persze 64 bites Athlon
-
Konflikt
addikt
Szevasztok!
Most tervezek uj gép(platform) vásárlást, és érdekelne, h ehhez a konfighoz milyen ram passzolna leginkább: A ram 512 kéne, 500/533 mhz-s -tuning végett.
A konfig: ASUS vagy MSI lap,proci: 3000+.
válaszokat kössz! -
DigitXT
félisten
Ebben nem lennék ennyire biztos, többször láttam már pl. ilyet...
''Kompatibilitási probléma miatt a szerviz nem köteles cserélni a terméket''
Mod: ennek ellenére nekem is visszavették másnap az ATI Silenceremet, mert nem én tehettem róla, hogy a specifikációk ellenére nem volt jó a karimra. Szal van pozitív tapasztalat is.Meg ugye Danynak ott az ismerőse a boltban...
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Ez milyen modul?
DDR 512MB KINGMAX 433MHz Super RAM (3 év garancia) 9 440 Ft
Jobb mint a 400as ADATA, vagy Infineon?
Vagy Samsung?
Elég olcsónak tűnik... -
Gdi
senior tag
meghogyha az adatlapodon emlitett procid van az ugye 100FSBvel megy, és valszeg a memóriáid 266-on azaz 3:4 arányban járnak.
ha nem akarod a procid huzni csak a memókat akkorvan lehetőséges 3:5 arányban beállitani őket ekkor 333on fognak menni (hacsak nem azon mennek most is)
további húzásra ezzek után már csak a proc FSB emelésével van lehetőséges. (ha jól olavstam inditó kérdésed akkor csak a samsung memót akarod húzni ?!?!?) -
Kojak
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 512/400-as RAM-om.Hogyan tudom húzni?Mit kell beállítani és hol?
Előre is kösz! -
Dany
tag
válasz
DigitXT #3008 üzenetére
van ott egy ismerös aki befolyásolni fogja az éppen akkor szolgálatos szakembereket
Ott dolgozik és megmondtam, hogy ha vmi nem tetszik akkor visszavihetem és három napon belül nem lesznek szörösszivüek. le van zsírozva. csak most a nagy kérdés, hogy milyen ramot vegyek a hynix helyett.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
De tudod, hogy ha nem a RAM a hibás, akkor nem kötelességük visszavenni?
Csak egy hülye kérdés: a vinyót ugyanoda dugtad vissza, ahol eredetileg volt? Nekem akkor kékhalálozgatott, amikor rávettem, hogy a kábel közepére dugott vinyóm mégiscsak master legyen: azért ment, de néha Unknown hard error, és sanyi. Végül inkább (ideiglenesen) lemondtam a mobilrack-ről és lepakoltam a vinyóm a ház aljába. Amúgy azt csak most láttam, hogy valszeg felcseréltem megint a kábelezést, és most sec masteren van a vinyó. Érdekes, ezért viszont nem pampogott.
[Szerkesztve] -
Dany
tag
A memtest86 még nem futott le teljesen,de már másfél órája megy és eddig 0 error.Valszínű nem a rammal lesz a probléma, de mivel két napja vettem..holnap visszaviszem és visszakapom a pénzt.
-
Gabeszku
senior tag
Ja és most is 30 fokos, és aki nem hiszi, járjon utána!!!!
sajna nem tudom föltenni aképet netre mert az oldalam ftp szervere offline -
DigitXT
félisten
Egy óra körül... (Nekem egy órán belül megvolt, konfig az adataimnál.) Ja, másfél giga rammal értelemszerűen 1,5x annyi ideig tart, csak eredetileg az eredeti egy gigámat teszteltem, ha esetleg eladnám őket, legyen referenciám.
Amúgy Danynak: igen, a zipet kell letölteni, kitömöríted, egy darab iso fájlt kapsz, és azt sütöd rá egy - célszerűen újraírható - lemezre, pl. a Nero ''CD/DVD kép lemezre mentése'' opcióval. Amúgy elég kretén neve van, mert amikor egy CD-t akarsz iso-ba lehúzni, akkor persze nem ezt kell használni, pedig úgy is lehetne értelmezni, mert lemez a vinyó is.Na mindegy.
Bár erre még nem használtam a Nero-t.
-
Gabeszku
senior tag
Ja a hűtőt elfelejtettem. Nekem most Aerocool HT-101 van ami iszonyat fagyasztó!!!!
Ha komoly hűtőt akarsz akkor ez az okos megoldás, mert több cpu foglalathoz is használható (LGA775 re nem ) és ez akár még később is ki tudná szolgálni igényeidet. Ám, ha úgy érzed, hogy a közeljövőben nem fogsz cpu-t vagy platformot váltani, akkor feleslegesnek tartom azért megvenni, hogy legyen, és hogy 22 fokon tartsa a procit (na jó a 22 az túlzás, de nekem volt már 29 is üzemhőn miközben a szobában kb 18-23 fok volt) -
Gabeszku
senior tag
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Napelem
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 6700XT / 32GB DDR4 !
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD,1000W PSU/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest