- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
Aktív témák
-
Jumbo
tag
Hello!
K7n2 delta L + Barton 2500-3200+ kombinácóba szeretnék Kingmax ramot venni.
DDR400 2x512 MB-t, de a boltban csak DDR500 van, duálbna szeetném hajtani. Ez hogy fog menni a gépemben. Sejtem hogy 400-on, de CL2,5-en? Vagy kisebb szorzóval vegyem fel az fsb-t 250-re? Lehet egyáltalán 400-as fsb-s alaplapon?
Előre is köszi és bocs ha marhaságot kérdezetem! -
sz.j
nagyúr
Egymagában az, hogy D43-as semmi garanciát nem jelent arra, hogy az ilyen memók jól tuningolhatóak!
Ha 400-as memókon van akkor lutri, ki kell próbálni és majd eldöl, hogy milyen.
Azt is érdemes tudni, hogy nem egy 400-as megy 500MHz felett, sőt tudok olyanról ami a 600MHz-et is elérte, de olyan is van hogy csak 415-420MHz-ig húzható.
Viszont ha 433, 466 vagy 500MHz-es modulokon van a D43-as chip, akkor minimum annyit megy mint ami rá van írva (legalábbis általában). -
OTee
aktív tag
válasz
Gabeszku #4191 üzenetére
Hi!
Igen, most 2,8 V (ez a max ic7-benn) kapnak a ramok, jelenleg 2,5-3-3-6/438 MHz amin ketyeg, de a stabilitását még nem volt alkalmam tesztelni=only netezés, semmi game ill benchmark...
Az az érdekes, hogy cl 3-nál el sem akar indulni, pedig azt gondoltam, hogy menni fog.
Persze az is lehet, hogy láma lévén vmit nem jól csinálok, de nem adom fel!
Tovább küzdök, oszt ha elakadok jövök helpért.
Csak azt hittem, hogy a típus alapján tud itt vki vmi okosságot, az általánosságokon (feszemelés....) felül.
Azt én is tudom, hogy csak kitartó kísérletezéssel lehet jó eredményt elérni.
Mindenesetre köszönök minden segítséget és tippet, amit eddig kaptam. -
Rover623
félisten
válasz
beautifulmin #4124 üzenetére
Ami az SPD-ben rögzítve van neki (4-4-4-12)...
Ha komoly rendszered lenne, 3-4-3-10-ig lehetne lemenni vele...
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
válasz
beautifulmin #4193 üzenetére
fölmész a gyártó oldalára és megnézed. de mit akarsz mahinálni vele? tuning? akkor ahelyett hogy a válaszokra vársz én a helyedben már rég kikisérleteztem volna az időzítést. pofon egyszerű addig állítod míg nem lessz jó. honnan tudod, hogy nem jók az időzítések? Pl xar a teljesítmény, kékhalál, újraindulgatás, fagyás, rosszabb esetben power-on után kopár képernyő
-
Gorneck
legenda
válasz
beautifulmin #4193 üzenetére
Milyen időzítést akarsz hozzá találni?!
-
beautifulmin
aktív tag
Őtlete sincs senkinek hogy honnan lehetne twinmos ddr2-höz időzítést találni?
-
törölt tag
válasz
Gabeszku #4189 üzenetére
Szia!
A lap MSI Neo4 Patinum, és nálam a reset vagy újrabekapcsolás után rendesen elindul és nem állnak vissza az értékek. Egyébként nem hiszem hogy túlhúzás lenne a 200×10-ről 220×10-re való emelés még a 400Mhz-es Samsung ramoknál sem, a 2.5-3-3-8-ról való 2.5-3-3-6-ra való állítással, gyári hűtéssel a procin. Vagy lehet tévedek?
Esetleg #4173-4174-re valakinek még ötlet javaslat?
Üdv.
[Szerkesztve] -
OTee
aktív tag
Hali!
Még1szer megpróbálom
A chipen lévő feliratból: a chipen HY5DU56822AT-D43 és 434A található.
lehet-e következtetni a várható tuningeredményekre?
Nekem nem akaródzik a rendszer 215 FSB-nél feljebb menni, és nem tudom eldönteni, hogy az alaplap, a proci, ill. a ram dögöl meg.......
A hynix d43-s chipeket sokan használják, mi különbözteti meg az eredetit a többitől?
Köszi (ha lesz mit)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Eszembe jutott még egy dolog. Amióta a átállítottam a bioszban a ramok beállításait 6-3-3-2.5 -re 8-3-3-2.5-ről és az FSB-t 200-ról 220-ra (10×220) azóta minden nap az első alkalommal amikor bekapcsolom a gépet akkor nem bootol be, semmi csipogás csak a venntik pörögnek. Reset után rendesen bebootol. Lehet a kettő között összefüggés? Nemolyan rég egy másik fórumon meg éppen azt a problémámat mondtam el hogy előfordul az , hogy lekapcsol a gépem, 1-2 mp-ig áramtalanít, majd újraindul. Érdekes dolgok ezek? Táphiba? Alaplap? Egyébként meg minden jól működik.
Tippeket előre is köszi!
Üdv. -
törölt tag
Köszi a memóriákra a válaszokat. A következő kérdésemmel meg már megelőzött beniboy. Én egy kicsit kiegészíteném:
Mi a jobb?
2×512 Kingmax HC ddr500 vagy
4×512 Samsung ddr400 esetleg
2×1024Samsung ddr400?
Azért a költői kérdés mert jelenleg a 2×512 Samsung ddr400 megy dualban és ha a 2GB dd400 többet ér mint az 1GB ddr500 allor talán az olcsóbb beruházást választanám. Igaz akkor majd a proci húzásával kell ügyködnöm. Mondjuk az is igaz, hogy ha jól emlékszem a 4 modul kezeléssel vannak gondjai a winchester magos prociknak. Tehát akkor marad a kérdés úgy hogy:
2×512 Kingmax HC ddr500 vagy
2×1024Samsung ddr400?
továbbra is MSI Neo4 Platinumba.
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
-
popey37
addikt
válasz
Gabeszku #4161 üzenetére
nincs széthajtva, gyári intel léghűtéssel 3.0Ghz@3.75Ghz prescott 15x250 FSB-vel, 2x512 infineon 400Mhz@500Mhz, dual, szinkron hajtás.
ugy nagyjából ennyi. csak azt tudom javasolni, hogy cserélj ramot ha magasabb értéket akarsz elérni.
ROVER bocsika nem figyeltem az oldalttetszik, kiváncsi vagyok meddig fogok ott tanyázni! köszönöm!
-
beautifulmin
aktív tag
SEnki sem tud segíteni?
-
vallas
őstag
-
Rover623
félisten
A lényeg a ''ha'' szócskán van...''ha úgy variálnád'', akkor érezhető lenne...de nem tudod ''úgy variálni'', sajnos csak jobb lehet..440MHz-en fog menni a memó...
Egyébként piszokul nem értem az ilyen kérdéseket...amikor valaki egy vagy több tervezett cucc képességei után érdeklődik, az még OK...de neked ott van a kezedben a cucc...beállítod és megméred vazze...oszt el van döntve...!
Mit kell kérdezősködni...ha 4500-nál több, akkor működik...hogy megérte-e, azt meg te tudod eldönteni...nekem mindenesetre ''nyereségnek'' tűnik minden olyan sebességnövekedés, ami néhány kattintással vagy billentyűleütéssel realizálható és nem kell pénzt kiadni érte...de hát Istenem, nem vagyunk egyformák...szerencsére...
[Szerkesztve] -
vallas
őstag
sziasztok!
jelenleg a gépemben 1 giga kingmax 400as superram van duálba 2-3-3-6 os értéken,333mhz-n így 4500 körül hoz aidában a szorzó 1:1 ben van így 3 gigán megy az 1,8as P4.
a kérdésem : hogyha úgy variálnám az osztót, hogy kihajtsam a 400as memókat 400on kicsit rosszabb időzítésekkel 2,5-3-3-6 on akkor érezhető növekedésem lenne? -
beniboy
tag
2x514 Kingmax hardcore (500Mhz)
2x1024 Samsung 400Mhz
arkulönbség kb 8 eFt
melyiket vegyem?
AMD 64 be?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Mivel lehetne megnézni hogy bírja a ram az adott sebességet?Illetve 512mb 400Mhz-es PQI ram kinek hány Mhz-en ment max?
-
Ganger
aktív tag
válasz
beautifulmin #4172 üzenetére
szerintem varjunk meg, majd csak megszan vki minket
-
beautifulmin
aktív tag
Az én ramomhoz még senki sem adott semilyen ídőzítést pedig nagyon kéne..!!!
Ugye alapból 4-4-4-12 és twinmos ddr2 2*512
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
hali!
4148-ra otlet? tanacs? -
OTee
aktív tag
válasz
Shalala #4169 üzenetére
Tudsz jó áron esetleg?
A Hynixokat is azért vettem, mert azt olvastam a fórumokon, hogy tuti tuning memók...
Ezért vettem a 3.2-s proccot is, erre 217 FSB fölött már semmi sem akar menni.
Hiába állítom az időzítéseket 3-4-4-8-ra, már 225-nél is csak hosszú sípszókkal indul a masina. -
OTee
aktív tag
Kiegészítő adatok:
Az 1oldalas típusa:64MX64K-40C, a chipen HY5DU12822BT-D43 és 511AA
A 2 oldalas típusa: 51046732119 a chipen HY5DU56822AT-D43 és 434A található.
A 4 db együtt is megy duálban, de akkor a PAT-t kikapcsolja.
Everest szerint főleg írásban marad el az 1oldalas ~500 az eltérés, olvasásnál ~ 100.
A késleltetés értékeit az 1oldalasnál 133-166-200, míg a 2oldalasnál csak 200 MHz-re adja meg, ezt sem igazán értem.
Mindenesetre tovább próbálkozom.
THX -
OTee
aktív tag
Hi!
Van 2 pár hynix d43 ramom, az 1ik 1oldalas, a másik 2 oldalas.
A 2 oldalason:HY5DU56822AT-D43 felirat van, ezt alapból 2,5-3-3-8 nak ismeri föl a gép,
az 1oldalasnak már a gyártási idejét sem látja, 200MHz-re 3-3-3-8 nak ismeri fel, és Everestben is gyengébb.
Ezek szerint a 2oldalast tartsam meg? Ezekről 2005. 20. heti gyártást ír az Everest.
Mennyit tudhatnak ezek a lenti konfiggal?
Alapbeállításokkal (a 2oldalas 2,5-3-3-8) 217 FSB-n még tökéletes, felette már vagy nem indul, vagy megfagy játék közben.
Várom a hasonló konfiggal rendelkezők ötleteit.
THX -
törölt tag
Sziasztok!
Egy MSI NEO4 Platinum és egy Athlon 64 3200+ mellé szeretnék 2 db min 512MB-os memóriát ami a tuningot is szeretni fogja mondjuk 10×250Mhz-ig minden különösebb probléma nélkül.
Tanácsot szeretnék kérni ez ügyben.
Köszi! Üdv!
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
popey37 #4160 üzenetére
Szerinted? Bővebben: link
Nem ott vagy...?
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
Hmm!Hali!
Probléma:
Elso kor: a memoria Asrock 65 GV alaplapban, a bekapcsolas utan 506 MB oket ir ki 512 helyett.
Masodik kor: a memoriat beteve az Asus P4P800 E DLX lapba 512 ir ki,DE a windows bebootol majd bejelnetkezek es a gep ujraindul.
Harmadik kor memtest futtatasa: 20 kor es semmi hiba
Negyedik kor: ujra windows bootolas, ujraindulas a fentebb emlitett modon.
Jo akkor bootoljal be meg1x vazze te kocsog paraszt- mondom en este haromnegyeg tizen kettokor, es lass csodat, belepet.
otletek, hogy miert van ez?
a masik ramom faszan mukodik ugyanabban a foglalatban, jol van bent a ram stb
a RAM friss tegnap vettem...
koszi elore is -
-
beautifulmin
aktív tag
én még minidg nem tudom hogy ídőzítsem a ramjaimat..!!!
Valami help pls..!!! -
Mit érdemesebb venni? 2x512(533mhz) ramot?
Vagy egybe 1024-est?
Ha egybe van akkor gondolom nem lehet a dual előnyt kihasználni... vagy igen -
Rover623
félisten
Ha gonosz lennék, azt mondanám hogy sokan szeretik a garas és a fog interakciója által keltett érzést...
De nem vagyok gonosz...gondolom a nagyobb szakmai felkészültséget igénylő extrém tuning okozta kihívás a csábító...
P.S.:
Kocsinál a gumi és a fék amin nem szabad szarozni...aztán jöhet az alapból! erős moci, időben cserélt rendes olajjal kenegetve...ha rohad a kaszni, attól még hasíthat a járgány és meg is tud állni...
PC-nél gyors és megbízható RAM, jól húzható stabil lapban...aztán a csúcsszint alatt 2-3 fokozattal elhelyezkedő procik közül válogatással választani jól húzható darabot...ezek mellé komoly tápot tessék gyömszölni...gyöngyházszínű akril-ház, 8D egér és kéken fluoreszkáló 234 gombos billentyűzet ritkán szól bele a tuningba... -
raquan
csendes tag
Hi All!
Csak annyi lenne a kerdesem, hogy velemenyetek szerint erdemes-e beruhazni 2x512 Kingmax Hardcore-ba (500 MHz). Szeretnek kicsit tunningolni, meg ha esetleg valtok A64-re akkor is hasznosithato.
Csak azert kerdem, mert ahogy megfigyeltem, sokan hasznalnak 400-as ramokat (akar A64-ben is) es azokat huzzak. Miert mar nem 500-as ramokat vesznek.
Mi a titok?
Koszi -
Agostino
addikt
Köszönöm szépen srácok a helpet, jók vagytok, most kicsit letisztultak a dolgok
-
Gabeszku
senior tag
válasz
Rover623 #4145 üzenetére
való igaz 66mhz-s sd gyakorlatilag beszerezhetetlen (kis túlzással mert nekem még van). De a 133Mhz-s re bátorítanád? Régebben sok gebasz volt az 1 és 2 oldalas 100 és 133mhz-s ramokkal. pl: nem indultak a masinák, csak a fele memóriát látták, kékhalálok stb. Csupa relytélyes jelenség.
Esetleg te tudod miért csinálták annó ezeket aPII/PIII gépek? Ha igen akkor avass be engem is lécci mert /me nem tudja -
törölt tag
válasz
Agostino #4142 üzenetére
Hivatalosan PC66-ot, 66MHz-es rendszerbusz. A PC100-at a BX támogatta először az intel kínálatában.
Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Sziasztok.
Egy barátom vett egy ilyen lapot, aminek a chipsetje (?) ez: intel440lx. Nem egy mai példány, neten nem találtunk megoldást a gondunkra. Az lenne a kérdésem, hogy ez milyen fajta memóriákat támogat? Van valami kavar lx meg bx körül.
Ez lenne az : Bővebben: link
Tudtok mondani valami okosat?
[Szerkesztve] -
Spur
tag
Modul mérete 512 MB (2 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Memória időzítések
@ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 133 MHz 2.0-2-2-6 (CL-RCD-RP-RAS)
hát nekem ezt irja -
popey37
addikt
Szia Rover.
memória olvasás: 6883 memória írás: 2511 késleltetés: 78.6 ns
A konfig: prescott 3.0Ghz@3.75 Ghz 15x250 FSB
memória: Infineon DDR 400Mhz@500Mhz 2x512 Mb Dual. 3-3-3-7
Ha kell róla kép, mondd, hogy hová tegyem.
Szerintem egészen jók ezek a memóriák a gyári beállításokhoz képest:
400Mhz 3-3-3-7; 166Mhz 2.5-3-3-6; 133Mhz 2-2-2-6 By SPD. -
Rover623
félisten
válasz
popey37 #4136 üzenetére
Abszolute nem nagy durranás, de a hatékonysági mutatóid jók...
Valóban ilyen kerek értékek jöttek ki...?
Ha pontosítod/megerősíted az eredményed, felkerülhetsz az Inteles hatékonysági Top10-be...
Bővebben: link -
Ati_X_321
aktív tag
Athlon 64-hez melyik memória ajánlott inkább, melyiktől várjak magasabb tuningot?
512MB Infineon DDR400 7e
512MB Corsair CL2,5 DDR400 8e
Volt már vkinek dolga az utóbbival? Ezek a Value (Corsair) ramok mit tudnak, mennyin mennek?
Tudom, hogy a Corsair a márkás, meg minden, de én konkrét tapasztalatokra lennék kiváncsi -
popey37
addikt
na hali. az a helyzet, hogy vettem 2x512 400mhz 3-3-3-7 infineon ramot.
hazavittem és most jön a lényeg: 240mhz@480 2.5-3-3-7 dual.
mem olv:6500; irás 2400 késl. 82.1
mit szóltok hozzá?
szerintem király!! -
sky77
aktív tag
Igen, ezt az SPD oldalon írja. Mondom, 200MHz valós órajel az 400MHz effektív (vagy ddr=Double Data Rate, de erről ebben a topicban korábban is olvashatsz) órajel. Nézd meg az alaplap-nál a memóriabusz tulájdonságainár mit ír és meglátod.
Szerk.: Nálam spec ezt írja:
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa DDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 136 MHz (DDR)
Effektív órajel 272 MHz
Sávszélesség 2179 MB/mp
[Szerkesztve] -
Jack86
csendes tag
Egy gyors segítséget kérnék! Légysz mondjatok nekem véleményt erről a ramról: Bővebben: link
Holnap megvenném, csak nem tudom érdemes-e! Köszönöm!!! -
beautifulmin
aktív tag
3,5-re nem lehet állítani csak 3-ra..
-
válasz
beautifulmin #4129 üzenetére
baja nem lesz
Én is próbálgattam a 2db 256 kingston ramomat...
Max nem indul a gép -
beautifulmin
aktív tag
DE nem lehet hogy baja lesz?
-
válasz
beautifulmin #4127 üzenetére
3.5 4 4 11 ha nem indulna gep allitsd értelemszeruen vissza
bar a corssair jo memó marka -
beautifulmin
aktív tag
és akkor mire állítsam?
-
beautifulmin
aktív tag
4-4-4-12 most..
-
válasz
beautifulmin #4124 üzenetére
CL 3.5 -en nézd az utolsó értéket is eggyel kisebben próbáld...
-
beautifulmin
aktív tag
512MB 533MHz DDR2 TWINMOS CL4
Ilyen ramokhoz milyen időzítés ajánlatos?? -
KriszBoy
senior tag
válasz
Winner_hun #4117 üzenetére
Nem az OCZ booster-ről beszélsz? Mert az hasznos ha nem olyan lapod van mint nekem, hogy 4V-ot adhatsz a memnek!
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
nagy vonalakban annyit jelent, hogy az egyes műveletek között mennyit kell ''pihennie'' a ram alkatrészeinek az újbóli elérés előtt. Kicsit hasonlít a TFTk válaszidejéhez a dolog. Nem feltétlenül a kisebb a jobb. Egy byte kiolvasása a modulokból elég byonolult művelet, jól össze kell hangolni a lépéseket, hogy jól kijöjjön a lépés. Persze ehhez nem sokan értenek, tehát marad az ökölszabály: minél kisebb annál jobb. A legfontosabb érték az első (ebben a sorrendben pl: CL2.0 - 3 - 3 - 6), a CL, aztán jön a cas-ras latency. a többi már mellékes, alig fogod érezni a különbséget...
-
hBR
tag
hali!
légyszi magyarázzátok már el nekem hogy a memóriáknál mik azok a számok hogy pl: 2-5-5-8... vagy 2-3-3-5 meg ezek... azek mit jelentenek? és mi a jobb? mikor miért annyi? plz... köszi -
Winner_hun
félisten
Melyik az az OCZ memó, amelyikre molex csati megy? mert sehol sem találom, pedig itt láttam
-
Skica
őstag
Szerintetek érdemes megvennem?
Samsung 503 3év. gar.
K4H560838E-TCCC
Aida szerint nem csak Samsung chip, de a gyártó is!
CL 2.5-4-4-9 szerinte.
vagy,
ACE+ memória 5év. gar.
CL 3-3-3-8 ?
jobb? rosszabb? szerintetek? -
Rover623
félisten
''Utcai'' ára jelenleg 20+ÁFA...ennek ismeretében megéri...
Ha a jövődre is gondolsz, 400-asnál lassabb memót már nem veszel: a következő rendszered vagy ilyet fog kívánni és akkor azért kell cserélned, vagy DDR2-es lesz, és akkor azért kell(ene) eladnod ezeket...
Az meg nem fog menni, mert már most sem kell a kutyának sem a 333-as és ennél lassabb memó...azért is kapnád ilyen olcsón... -
sky77
aktív tag
-
sky77
aktív tag
P4 fronton nem igazán vagyok otthon, de ha jól tudom, ez a proci 800MHz-es fsb-vel működik (amit az általad írt 200-ból generál), tehát ezek szerint jól van beállítva (a 200MHz ram freki ddr400, tehát 400MHz effektív órajelen megy). Vagy várunk valakit, aki megerősíti ezt, vagy töltsd le az Everest Home Edition-t (Bővebben: link), és azzal nézd meg, ki fogja neked írni a ram csaknem minden paraméterét.
[Szerkesztve] -
stro-B
tag
Sziasztok!
Bocsi, hogy ide írom, de nem akartam emiatt külön topicot nyitni.
ECS K7S5A alaplapom van, még az első szériából, asszem Rev 3.
A kérdésem az lenne, hogy memóriát szeretnék venni, de nem igazán tudom, és a leírásban sem találtam egyértelmű utalást rá, hogy pl egy 333Mhz-es RAM belemegy-e?
Vagy lefele kompatibilisek?Csak lassabb órajelen?
A procim (nemröhögni) AMD Duron 750Mhz, nincs húzva, 100Mhz-es alapfrekin megy.
köszi a segítséget előre is, és ha esetleg van valakinek megfelelő áron 512MB vagy akár 1GB eladó RAMja, ami jó nekem, ne habozzon megkeresni (phd@almendra.hu) -
Rover623
félisten
Már (ebben a topicban is) leírtam többször:
A Kingston a világ egyik legnagyobb független memóriaMODUL gyártója.
Válogatott (időnként kizárólag neki gyártott) chipekből építenek nagyon szigorú minőségbiztosítási rendszer alkalmazása mellett magas megbízhatóságú modulokat.
Három termékskála van (RAM téren):
1. ún. típusazonos memóriák, a mindenkori PC, nyomtató és minden más memóriát használó holmi piacát 90-95%-ban lefedő választékkal. Gyakran kínálnak a brand gépekhez (IBM, HP, stb.) olyan méretű modulokat is, amekkorák a gyártó bővítési listájában nem is szerepelnek...és szinte mindig olcsóbbak mint az eredetiek!
A Kingston modulokkal való bővítés nem jár garanciavesztéssel, sőt gyakran a forgalmazók és/vagy márkaboltok, szervízek is ezeket ajánlják az eredeti memóriabővítések helyett...
Tuningra nem nagyon használhatók...de ez nem fogyatékosság, hiszen a brand gépek BIOS-ából általában hiányoznak is azok a lehetőségek amikkel ''húzni'' lehetne a gépet...
2. Value RAM széria (KVR modulok). Ezek az ún. utcai RAM-ok. Semmi extra, átlagos időzítések, strabíróak...tucatgépekbe, irodai masinákba, átlagfelhasználónak tökéletesek: tudják azt ami rájuk van vésve...és borzasztó sokáig tudják...
A tuningpotenciáljuk ugyanolyan kérdéses mint a noname memóknak, az alsó harmadba sorolhatóak általában...persze vannak kivételek, de ez pont a szigorú ellenőrzési rendszerrel biztosított egyenletes minőségű gyártástechnológiának ''hála'', igen ritka...
3. HyperX sorozat (KHX modulok).
Kifejezetten teljesítményre tenyésztett memók, az utcainál alacsonyabb időzítésekkel, a szabványoknál magasabb garantált maximális órajelekkel. Közös ismertetőjelük a kékre fényezett gyári hűtőborda.
Mindig tudják hozni ami rájuk van írva...tuningolhatóak is, de mivel szabványos chipek válogatásával ''keletkeznek'', a gyári órajelek emelkedésével általában egyre csökken bennük a húzhatóság lehetősége.
Ezek a memók azoknak valók, akik nem akarnak szarozni a válogatással, biztosra mennek...és igénylik a megbízhatóságot.
Van aki vesz egy autót alapmotorral, olcsón...aztán tuningolja...vagy sikerül, vagy nem...lehet hogy extrém teljesítményt is sikerül kihoznia belőle...de lehet hogy cserébe instabil lesz...ő KVR modult vesz, és ''huzigálja''...
A másik ember inkább megveszi ugyanazt a járgányt a legerősebb motorral...és azt kezdi tuningolni...ha nem jön be, maximum az eredeti állapotába visszaállított vassal fogja ''alázni'' a gyengébb márkatársakat...na, ő vesz KHX-et a PC-jébe...
P.S.:
Mielőtt felmerül a fizetett reklám vádja, leszögezem: igen! Szeretem a Kingstont, 10 éve használom (amióta létezik KHX, csakis azt), ajánlom, veszem és eladom...
Tehát nekem is fizetnem kell érte...még ha időnként jóval kevesebbet is másnak...
A jenlegi RAM-om bruttóban volt 137?...
Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3515, 100% Akkumulátor
- Eladó Xiaomi Redmi A2 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest