Aktív témák
-
sky77
aktív tag
Nem sértettél meg, minden rendben, sőt már lényegesen több szót is pazaroltunk a dologra, mint amit alapvetően érdemelt volna.
Ez a hsz-ed pedig teljesen korrekt minden szempontból, ha elsőre is így fogalmazod meg, nem siklunk el egymás mellett.
Szóval bocs, hogy félreértettük egymást, minden ok, sunshine holiday, téma lezárva.
-
Rover623
félisten
MEGALOL....
Gyere testvér...hozod a memódat (amelliket akarod, csak ne legyen írásvédett az SPD) kitörlöm az SPD-det (visszaírom utána, ne félj...
), aztán ''dughatod ahova akarod''...a ''bigyosz'' maximum hangokat fog kiadni elkeseredésében...
Mutathatnál olyan teszteket ahol SPD nélküli DDR és DDRII memókkal vesződtek...
P.S.:
Szabvány szerint nem kötelező megadni ezt az értéket,
Érdekes...pedig a JESD-21 mintha tartalmazna ''SPD for DDR SDRAM'' szekciót...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
XaraX
addikt
Bővebben: link
Thx. -
Fido01
aktív tag
na szejja
SAMSUNG 444
K4H560838E-TCCC mind2 chipre írva közben végeztem kis nézelődést és kipróbáltam a ramokat egyenként hát olyan szépen futnak 200mhz-n hogy csak na szal valami tényleg vagy a chipsettel van vagy azzal hogy nem egyforma a memó pontosabban nem tudom hogy egyforma e mert mind2-re ugyanez van írva a chipre
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
És ha kideríted hogy melyik micsoda, azzal segítesz neki...?
Attól egyforma lesz a két SPD tartalma...?
Attól a BIOS végre be fogja állítani neki a 200MHz-et...?
A probléma adott: nem egyforma a két memó...fizikailag lehet hogy egyformák, azonos vagy funkcionálisan azonos chipek vannak rajtuk, de a BIOS szempontjából az SPD különbözősége miatt nem egyformák...
A BIOS láthatólag nem ''bír el'' ezzel az eltéréssel...
Ezt megoldani (mivel a SETUP-on már végigrágtuk a dolgokat) a legegyszerűbben úgy lehet, hogy teljesítjük a gyártó előírását, és két egyforma memó kerül bele...
Minden más hacacáré innentől kezdve csak felesleges...ráadásul veszélyes is, mert a tulajban hamis reményeket ébreszthet...
-
Rover623
félisten
Amit te csinálsz, azt emberi kapcsolatok terén úgy hívják: rasszizmus...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sky valszeg félreértette a dolgot és azt gondolta: az ő memóját fikázod...ezen felkapni a vizet valóban gyerekség...
De én azon kaptam fel, hogy globalice az egész Nanya márkát próbálod lehúzni...értelmetlenül...
Majd' mindegyik gyár gyárt selejtet, gyengébb minőségű darabokat...az már nem az ő hibája, hogy a másodvonalbeli RAM-okat valakik átszitázva, ''kozmetikázott'' SPD-vel mégis elsővonalbeliként dobják piacra...
Rühellem amikor tévhitek kövesednek dogmává, szóbeszédek, félinformációk és előítéletek alapján...
Pl.:Bővebben: link
Ez is hülyeség! A Kingston gyárt KVR modulokat Nanya chipekkel...mint Kingston Partner-nek, megvan az a táblázat amiben dokumentálva van (képekkel is!), hogy milyen chipek vannak/lehetnek egy Kingston modulon, milyen gyártási helyekkel és dátumokkal...merthogy ''csinál'' a Kingston-on kívül sajnos más is ''Kingston'' modult...
Valóban sok hamis KVR modul került forgalomba Nanya chipekkel, de aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy a Kingston nem gyárt Nanya chipes memókat, azt logikából meg kell buktatni...
Abból pedig, hogy vannak szar Nanya chipes modulok, ugyanilyen balgaság lenne arra következtetni, hogy maga a Nanya a szar, teljes egészében...
[Szerkesztve] -
sky77
aktív tag
''én EGY SZÓVAL SEM mindtam, hogy rossz''
''különben felőlem építhet beőle modult akár maga a Jósiten, akkor is egy sz**r marad''
Te ezt a két hsz-t hogyan tudod összeegyeztetni?
Azt pedig nem értem, miért van szükség ilyen hangvételre. Eredetileg tanácsot kértem valakitől, aki ért a dologhoz, és nem fikázást.
Köszönöm!
-
-
Rover623
félisten
Most miért kell zöldeket beszélni...

Ha egy cég tud memóriachipet gyártani, akkor már mondhatjuk: a top-on van...
Nem attól lesz gagyi meg ''noname'' hogy Nanya...hanem attól, hogy a selejtet is megveszik tőlük és mindenféle szedett-vedett nyákon forgalomba kerül...pl. jellemzően itt keleten...
A Kingston is használ Nanya chipeket a KVR modulokon...átmegy ugyanazokon a válogatásokon és teszteken mint a Samsung és az Infineon, meg a többi...és onnantól kezdve semmivel nem jobb és nem rosszabb mint a többi...onnantól kezdve Kingston memóriának hívják és ugyanaz a gari vonatkozik rá, mint a többire...
Vagy gondolod, hogy a Kingston a maga ellensége és módszeresen próbálja szar memókkal lerombolni a nehezen megszerzett márkaimidzsét...
-
sky77
aktív tag
Nanya chip-es akármi. (Bővebben: link)
Everest szerint Infineon. -
Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3942, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), aztán ''dughatod ahova akarod''...a ''bigyosz'' maximum hangokat fog kiadni elkeseredésében...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)