- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EVL2
aktív tag
válasz s4hu|SyD^ #50086 üzenetére
Ha valaki igazán betudja húzni a ganét az én vagyok! Ha én megúsztam hogy gond legyen 4 modullal bárki megúszhatja! Nem pesszimista vagyok csak az anomáliák kedvence célpontja. Legutolsó gariztatásom közben elhagyták a terméket, mert a Centerbe Glammour napok voltak és felcserélték a csomagokat. 1 hónap múlva megtalálták Lengyelbe. Hála az égnek visszafizették az árát két hét könyörgés után.
Amikor megszülettem csoda hogy nem vittek vissza garanciába! Jó hogy akkor még nem volt ez a 14 napos elállási lehetőség.Szerintem nyugodtan megkockáztathatod. Néha kell egy kis izgalom az életbe!
-
EVL2
aktív tag
válasz TomMusic #50072 üzenetére
Szerintem ez azért van mert egyszerre felesleges 4-es kittet venni. Hiszen ugyan azt a mennyiségű ram-ot megveheted 2-es kitt be is. A 4es kitt csak akkor hozhat előrelépést ha QC-t is támogat a lapod de ahogy én nézem ez még elég ritka. Szóval a 4 modulos dolog az átlag felhasználónak csak későbbi bővítési lehetőségnek jó. Mint ahogy történt nálam is.
[ Szerkesztve ]
-
EVL2
aktív tag
Olvasva itt a témátokat kezdek kételkedni a memóriáim sebessége miatt. 4x4gb Corsair Vengence DDR3 ram-om van és Az első kitt közel 5 éve a másik 3hete lett mellé vásárolva. Az alaplapom nem tudja a quad chanelt csak a dual chanelt. A Biosba azt írja hogy 128bit Dual chanel módban üzemel. Ez eddig nagyon biztató. A CPU-Z is hasonlót ír. De mint tudjuk az ördög sosem alszik és olyan kérdésem lenne hogy: lehetséges az hogy csak az 1-es és 3. slott párban lévők vannak dual chanelben és a 2 és 4 slottban lévők meg csak single chanel. Vagyis létezhet hogy minden működik csak az egyik kitt dualba megy a másik mellette singlebe? Ha van ilyen ezt hogy tudom ellenőrizni?
Köszönöm előre is a válaszokat és elnézést a primitív (laikus) kérdésemért.
-
EVL2
aktív tag
válasz pauliboy23 #50030 üzenetére
Akkor sajnos nincs ötletem.
Próbáld ki esetleg más ram-mal ha van lehetőséged rá. -
EVL2
aktív tag
válasz pauliboy23 #50027 üzenetére
Szia!
Ha biosba tudsz maradni stabilan, akkor teszteld a ramokat Memtest86-al amit biosban tudsz futtatni és remekül felméri a ramok állapotát.
[ Szerkesztve ]
-
EVL2
aktív tag
"4 Modullal a következő a probléma. Nagy a terhelés a vezérlőn, gyakori a 400Mhz helyett 333Mhz-s üzemelés, illetve a tuning potenciál nagy mértékben csökken." (2007)
Elnézést a banális kérdéseimért, de ez a probléma még ma is fent áll? Vagyis ha most bővítem még 2x4gb RAM-al a gépem és így mind a négy slot-ot használom kevésbé lesz hatékony mintha ugyanezt a RAM mennyiséget használnám csak 2db modullal? Számottevő a különbség egy játékra szánt pc-nél?
[ Szerkesztve ]
-
EVL2
aktív tag
Sziasztok! Régen csináltam már Ram tesztet, még a DDR2-es időszakba és olyan kérdésem lenne, hogy ha manapság szeretnék tesztelni még mindig a MemTest86-ot érdemes használni vagy van már valami más is amit érdemesebb? Ha tudtok esetleg más ilyen programokat is, kérlek írjátok meg.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest