- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkoztak az Arctic P Pro Reverse sorozatú, "tükrözött" légkavarói
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- eGPU tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
őstag
válasz
bobalazs #65065 üzenetére
Akkor egyszerűen nincs (sajnos) a RAM-modulon-IC-n hőfok érzékelő, ezért nincs a Thaiphoon READ-ablakának jobb oldali oszlopában a hőfok értéke.
A szerveres DDR3-nak van, és ez asztaliaknál nem általános ezek szerint. Viszont ennek ellenére így is meg lehet-tudod nézni, hogy ez a hőfok-e a probléma: arra a kis (teszt-)időre oda teszel a RAM(ok) fölé ideiglenesen egy ventit ("legrosszabb esetben" a klasszikus hajszárítót
), és ha a kék-halál a "szokásos időben" nem következik be, akkor, megvan a nyertes beállítás véglegesítésének a módja!
..."csak" ki kell találni a végleges(ideiglenes) megoldást.
Nálam a 1066-as DDR3-ECC-s szerver RAM-ok mennek 1866MHz-en, egy-egy ilyennel RAM-bankonként(2-2 RAM-modullal):
Ezzel meg sem közelítette a 60 fokot sem, lehet, hogy átrakom az érintkezőt a 12V-ról az 5V-ra majd(ha ráérek), így hangos is(a nyitott házzal), és felesleges is a 12V-os fordulatszám.
Közben megnéztem: a laposom a RAM-jainál sincs hőfok-mérő érzékelője, ott sem ír ki a Thaiphoon Burner hőfokot.
Nem szokás ez csak szervereknél?
Akkor marad a leírt "vak-teszt"-es megoldás.Pár perc egy ilyen, én először ennyi ideig kézzel fogtam a kis ventit, utána csináltam csak végleges megoldást, miután meggyőződtem, hogy ez volt nálam (lehet nálad is) az ok.
Új hozzászólás Aktív témák
- MINDIG VAN ÚJ és Jönnek MÉG! - 1GB (13db) - 2GB (13db) - 512MB (0db) DDR2 RAM-ok (és Kitek)
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera 5 zoommal,120 Hz ProMotion,100%
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest