- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz jtaggerX #45393 üzenetére
Egyszer (! ) fél másodperc megvolt kézből. Egy táncos előadáson, ahol nem volt szabad vakuzni. "Pechükre" volt stroboszkóp, az bőven elég volt ISO 1600-on.
(#45394) OTika: Tudom, amiatt írtam, mert arra is jó, ha van. Menet közben majd rájössz. Volt stabi nélküli Tampon 17-50-em is: tudom, miről beszélek.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
*Ropi*
félisten
Az optikai stabilizátor egy plusz lencsetag, ami csak ront a képen.
A szenzor alapú stabilizálás (amikor a szenzort mozgatják a vázban, pl.: Sony / Minolta, Pentax) nem ront rajta, viszont nem is olyan hatékony és a keresőképed sem stabilizált vele.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
OTika
aktív tag
Na fiúk most nagyon lemaradtam.
Miért jobb a VC nélküli Tamron 17-50/2.8?
Sigma 70-200/2.8 OS az jó? -
hp1950
tag
válasz forceberg #45355 üzenetére
Nagyon sok mindenben más. Kezelhetőségben, fogásban nagyon nagy volt a difi.
Képminőségben a d7000 talán jobb volt, de mivel a 7D-t egy 17-55 f2.8 obival használtam, a d7000 pedig a 28-105 obival nem igazán volt reális az összehasonlítás. Nem egy kategória a két obi. -
fireproof
őstag
8mm-es Samyang-al van valakinek valamilyen tapasztalata?
-
Byk01
őstag
válasz MC Pite #45348 üzenetére
Boldogok a lelki szegények, mert én a mostani af-el elégedett vagyok - igaz, még nincs bringás szezon hogy a versenyeken hogy teljesít, de idáig is megoldottam, úgyhogy nem hiszem hogy nagyot tudnék csalódni.
Azért tőlünk nyugatabbra már tekertek pár km-t
Mivel fotóztál eddig versenyt? Tervezem, hogy július 21-én beállok a tömegbe, nem tudom, mit kellene feltekerni (az iso-n kívül). Bár lehet, hogy az eddigi tapasztalataid nem lesznek mérvadók az esti befutónál."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
dabgergo
őstag
Na itt vannak a D7100-as képek, kicsit random lődözgettem bocsánat, de van minden féle ISO:
[link] -
fireproof
őstag
válasz aleister #45370 üzenetére
Köszi srácok. Egyébként szerintetek mennyi különbség van a Hoya Circular Polar és a Hoya HD Circular Polar között? megér +20E-ft ot? Tényleg ennyivel jobb? (D90-es gép és 18-105-ös obi)
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz fireproof #45368 üzenetére
ha hatteret akarsz mosni, akkor jo hosszut vegyel meg fenyeroset. 105 mm dx-en 2.8-on ennyire tudja elmosni a hatteret, nem volt vagva.
50mm 1.8-al pl eselytelen volt...mondjuk ahhoz kepest h autofotozas miatt kezdtem el fotozni, azota se fotoztam autot. majd tavasszal lehet megint...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aleister
veterán
válasz fireproof #45368 üzenetére
Őszintén megvallva szerintem ez az a terület, ahova semmi extra optika nem kell. Még csak fényerősnek sem kell lennie, mert állnak a kocsik. Max használsz állványt.
Mondjuk egy jó rajzolatú fix 35 vagy 50 esetleg jól jöhet egy minőségi polárszűróval.spanyoll:
Hádde ez D7k vs D600, nem pedig D7100 vs D600. ;IEladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
spanyoll
addikt
A véleményem a témában
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
fireproof
őstag
Üdv Srácok.
Az után érdeklődnék hogy szerintetek autófotózáshoz milyen lencse lenne a legmegfelelőbb? Általában álló autókat fotózom. Szerintem valamilyen nagy fényerejű objektív kellene. Van valakinek tapasztalata ilyesmivel kapcsolatban? -
aleister
veterán
-
dabgergo
őstag
Már töltöm fel a D7100-as képeket fél óra és meglesz (230MB).
D600 vs D7100-hoz:
- belenézek a keresőbe D600-on és utána brutálisan furcsa a D7100, ez nem meglepő de sztem nem lényegtelen, nekem legalábbis számít (bár még én se tudom, hogy D600-at vegyek majd vagy D7100-at, de ez is szempont)- én nem nagyon fotózok sportot (amennyit igen arra a D90 is elég volt, vagy ha nem volt elég jó, akkor se volt belőle baj) viszont sokat fotózok rossz fényviszonyok között (esküvő, rendezvények) - ez is inkább a D600 felé terelget, nekem nem tűnt zavarónak h nagyon be vannak középre sűrítve a fókusz pontok.
- ISO-ban én se tudom h mennyivel jobb a D600, de biztos, hogy jobb, nekem sok múlik ezen, de várok normális összehasoníltásokat, tegnap az artworkben nem tudtam olyan nyugodtan tesztelni h ennyi elég legyen nekem h véleményt mondjak.
- DOF: hát ez nekem is elég fontos, FX előny - de én se tudom h ér-e ez annyi többletpénzt.
- Obik: ez egyértelműen a D7100 javára szól, főleg az h a 17-55 helyett 24-70 kellene ami elég fájdalmas váltás lenne árban.
- Fogáshoz: sztem ezt csak hosszabb távon lehet megérezni h mennyire jó igaziból.
- Lényeg az h hiába jobb papíron egy két dologban a D7100 azok nekem nem annyira számítanak, az FX előnyei meg nagyon is jól jönnének, persze az árkülönbség meg jó nagy, szal igen kellemetlen a helyzet, egyelőre én se tudok dönteni (De nem is kell rohannom szerencsére a döntéssel.)
- hp1950: engem is kimondottan érdekelne, hogy miben érzed a D600-at sokkal jobbnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jtaggerX #45345 üzenetére
Nem tudom, de FX-en a napokban vásárolt obi nagy szerelmem lett Olyat ken (nem rockwell), pff
Akinek kell az efiksz, annak megéri, hiszen olcsóbb nincs az új szériákból. De továbbra sem értem az összehasonlítást, a D600 majdnem duplája a D7100-nak, meg kb. tízszerese egy használt D50-nek, csak hasraütöttem. -
balpis
őstag
-
Teemu
tag
Szerintetek melyik jobb minőségre? Egy régi 18-70es, vagy a 18-55 vr kit obi?
-
balpis
őstag
Ja, a D50-ből én is csak a vakuszinkront emlegettem fel sokáig (még ma is hiányzik néja, mert a Metz hiába tud mindent elvileg, a gyorsabb vakuzás csak a nem cserélhető talpassal megy...
A kis SB22 se tudja valamiért
Csak ezért viszont nem vennék egy SB600-at...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
hp1950
tag
Na mától én is Nikon tulaj lettem egy D600 társaságában
Egyenlőre egy 24-85 kitobival.
Decemberben egy rövid ideig volt egy D7000. Gondolkodtam melyik maradjon 7d vs d7000.
Akkor a 7D maradt.
Hát nagyon más ez a D600. Most nem volt kérdés, hogy melyik marad. -
MC Pite
veterán
Idáig dx-en az iso200+f/1,8 vaku nélkül nem volt gáz 1/4000el, remélem iso100al meg pláne nem lesz, de hát olyan erős napsütésnél amúgy is esélyes hogy a polárt fel kell csűrni, vagy lágyítani a fényeket vagy valami.
Más kérdés ha nem volt nálam a derítő(meg lágyító) lap és vakuval akartam az árnyékon lágyítani, na, ott már gebasz van, vagy nagy rekeszelés - ezért vettem a fokozatmentes ND-t.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Krisz79
őstag
Ez jó árnak tünik.
[link]http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
m3ss
veterán
válasz MC Pite #45348 üzenetére
ez az 1/4000 agyrem amugy, nem tudom d90-en is hogyan gondoltak...nappal szemben nem tudom hanyszor allitgatnom kellett emiatt...en meg kb csak nappal szemben fotozok mondjuk az iso 100 ilyen szempontbol nem rossz...
par dolgot azert visszasirok a d70-bol, markolat, fogas...1/8000, meg azert most ezt az 1/500 vakuszinkront is ujraertekelem magambanhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
MC Pite
veterán
Én imádom a kis dofot (időnként túlzásba is esek, de ez tetszik) illetve sokat lövök kevés fénynél, és általában vaku nélkül (ezért is akartam lecsapni hátrányai ellenére az 1.4G-re, ha a józan ész minden egyéb szempontból az ellenkezőt is diktálja) - így nálam nem lenne kérdés.
Boldogok a lelki szegények, mert én a mostani af-el elégedett vagyok - igaz, még nincs bringás szezon hogy a versenyeken hogy teljesít, de idáig is megoldottam, úgyhogy nem hiszem hogy nagyot tudnék csalódni.1/4000oké, de én inkább tekerek fel ND-t vagy cpl-t amikor 'normálisabb' képeket gyártok, amúgy meg had rekeszeljen amikor csak túristáskodik az ember.
D600ból első blikkre nekem semmi nem hiányzik, és csodálkozom hogy mik azok amik inkább 24mpixeles dx felé terelne titeket...Belenéznék a keresőbe (wow), expó (hűdegyors), kép visszanéz (dof, zaj, nyami) - és el is dőlne nálam a kérdés. Tudom, nyugis témákat fotózom . Az 1.8 úgy talál nálam most is fókuszt, hogy mire leér a gomb, már exponál is, kész. Ok, a zoom obi nem, de sokat nem hozna rajta másik váz sem, fényerőtlen a lelkem - bár lassúnak nem mondanám. Vennék fx-re zizibe 28-75öt, mert kici-ócó, és mennék rongyosra koptatni a zárat
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Freddy76
addikt
Nem tudom, akarnék-e d600-at, vagy akár d7100-at. Ha a d7100 zajszintje és iso-ja eléri a d7000-rét (márpedig miért ne érné), és van egy ütősebb af, nekem inkább az kellene, mint a d600. Nekem a d600-ban sok minden nem jön be, pl. a középre tolt af pontok, vagy az 1/4000 záridő, ami azért tud kevés lenni verőfényes napsütésben (legalábbis lehetnek helyzetek, amikor az 1/8000 jól jöhet). Arról nem is szólva, hogy mit tekernék elé? Az 50/1.8 persze egy pazar alapobi lenne rajta, de aztán? Most itt a tamron 17-50 és a 18-105, két remek és olcsó zoom, egyik fényerősebb, a másik hosszabb. D600-on meg lennék lőve - legalábbis mélyen a zsebembe kellene nyúlni.
Nekem a d7000 isoja már bőven elég, újabban rászoktam, hogy bent is vaku nélkül, iso 1600 fölött lődözök, és szvsz teljesen okés az eredmény. Iso 1600, pl., ez meg iso 2800.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
MC Pite
veterán
Érdekes, nektek mi a mondjuk 4 legfontosabb dolog ami hiányzik a D600ról, és a D7100 tudja?
Ha már lenne nekem annyi a tárban, másodpercig nem gondolkoznék hogy melyiket, vagy gyűjtsek-e pár hónappal tovább...Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
atok666
őstag
válasz #40935168 #45342 üzenetére
Ideális lenne egy D710, akkor nem is lenne kérdés A 600 nálam nem játszik. A 7000 zajszintje nekem megfelel, ha a 7100 nem rosszabb akkor az már boven jó. Innen marad a nagyobb szenzor/DOF vs minden más, és így már eleggé a 7100 felé billen a mérleg nyelve (nálam legalábbis). A másik variáció a 800/7100. Na, az már nem ennyire egyértelmu
Atok
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jtaggerX #45339 üzenetére
Ezzel sokan így lesznek és így is a jó. A 7100 és a D600 szerintem 1v1 nem vethető össze (annak ellenére hogy beszélgetünk róla most előszeretettel), mert hiába jobb legtöbb paraméterében a D7100, nem mindegy, milyen paramétert hogyan súlyoz a leendő vásárló.
Márpedig az "FX+minimum" zaj kombó két nagyonsúlyos birkózó, a 7100 oldalán meg a sok "könnyebb, kisebb" paraméter meg sok lúd disznót győz alapon akár nyerhet is.
Ergo marad a kérdés: mire kell. Holdfénynél tyúkot lőni én is a 7100-ra voksolnék.
-
törölt tag
válasz jtaggerX #45339 üzenetére
igen
mélységélesség skálaerre gondolok: hiperfokális távolság
-
jtaggerX
tag
válasz atok666 #45338 üzenetére
eddig pont FX gépet akartam volna majd a d300 helyére, de ez a d7100 impressive. ( af rendszer D4 algoritmussal, holdfénynél is nagyon gyors és pontos élesség állítás
És belegondoltam abba is hogy fx-en a 80-200 már rövid lenne Nekem oda ahol a leggyakrabban használom.
Kayaman: igen, rekeszállító gyűrű
[ Szerkesztve ]
A csúcson csak egy hely van! :)
-
dabgergo
őstag
válasz gyurma01 #45328 üzenetére
Az a baj h fokent RAW-ban lottem es LR meg nem tamogatja, de ha hazaerek linkelek majd kepeket mert azt hiszem van jpg is par darab. De raw-t is szivesen kuldok ha lehet vmit kezdeni vele.
De egyebkent erzesre sem egy kategoria a 7100 a 600-al de ez egyertelmu, fx vs dx azert erzodik...jtaggerx: nem tudom, sajnos nekem meg d300-am nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
jtaggerX
tag
-
dabgergo
őstag
Tegnap egyebkent artworkben lottem D7100-al, D600-al es D800E-vel is. Igazabol mindegyik eleg szuper volt, de a D600 baromira tetszett... 5000-es ISO-n alig volt zavaro zaj, de komolyan. A D600/D800 es a 70-200/2.8 vrII kombo sztem lenyugozoen gyors!
FF gep utan viszont nagyon rossz belenezni egy DX-be...[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
Atok
-
törölt tag
Hi!
Lenne egy kérdésem:
Úgy tudom, hogy a Nikon régebbi objektívein, amikben még nincsen fókuszmotor, azoknak az utolsó lencséin nincsen fényvisszaverés? elleni bevonat, mivel a filmes gépenél nem volt erre szükség, ott nem volt az "érzékelő", azaz a film és a lencse között egy réteg, mint a mai legtöbb digitális gépben. (ha jól tudom akkor ez az AA szűrő, amit pl. D800E-ből meg D7100-ből is kivettek)
És mivel ott az a szűrő, és nincs fényvisszaverő bevonat az obi utolsó lencséjén, így a fény "ide-oda pattan" a kettő között, ami valamivel életlenebb képet produkál.
A másik, ami szintén ehhez kapcsolódik, hogy a régebbi objetktívek hátsó lencséje kisebb a modern, digitális gépekre tervezett objektíveknél, így a fény merdekebb szögben éri az érzékelő szélét és így nagyobb vignettálás alakul ki, mint a modern objektíveknél, ahol a nagy lencse miatt kisebb a szélekre érkező fény beesési szöge.
Így van ez?
Remélem nem írtam nagy badarságokat, ha mégis, javítsatok ki. -
atok666
őstag
-
TayRol
nagyúr
Srácok, melyiket válasszam? Tamron 70-200-ról van szó:
- új, 5 év gari, 214e ft vagy
- használt, párszáz expós, usa beszerzés, 1 hó próbagari, 160e ft. -
Freddy76
addikt
válasz #40935168 #45306 üzenetére
Nekem van. Még egyetemista koromban kavartam egy ciprusi csajjal, akinek francia férje volt. Amikor megtudta, meg akart verni, szerencséje, hogy lefogták, símán lecsaptam volna.
Valahol megvan az e-mail címe, megkeressem?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
törölt tag
Bár esélytelen, de: nincs vkinek ismerőse Franciaországban ? Kellene nekem oda kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz Horbal #45292 üzenetére
A kényelmesebb vázhoz annyit, hogy ehhez azért meg kell fogni.
Nekem pl kényelmetlenebb volt, mikor kézbe fogtam, mint a D40x. Pont azon a határon van, hogy lelógatni róla a kisujjamat kényelmetlen, de rajta tartani sem jó.
Persze markolattal (ha van) minden orvosolható"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Akciókamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest