- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
MaUser
addikt
válasz
Degeczi #29659 üzenetére
Én csak az emlékek megörökítése miatt fotózok, így 500-600 kép volt a legtöbb, amit egyszerre fel kellett dolgoznom. Igaz nálam a képek max. 10%-a marad csak, mert néha át szoktam őket futni és nyilván ezt több ezres gyűjteménnyel nem lehet. VNX-CNX-szel elég gyorsan megy így a leválogatás (raw+jpg kötés van, ami hatalmas segítség ilyenkor), CNX-ben batch-et csak a végén a .jpg konverzióra használok csak. Mondjuk én ps antitalentum vagyok, szóval biztosan van ott ennél jobb módszer is, csak CNX árát még kiizzadja az ember, ps-ét már nem szívesen.
Lightroom őszintén szólva nem jött be nekem, nem tetszik ez a katalogizálás. Jobban szeretem, ha csak simán a képek maradnak. DXO-t próbáltam még, nagyon tetszett, de sajnos elég lassúcska és nehézkesen kezelhető felülete volt számomra, így maradt a VNX-CNX végül.
TayRol: Nem csak akkor számít az idő, ha ebből élsz. Amíg nem feldolgozol, addig csinálhatsz mást (család, barátok, fotózás, stb.
). Vagy akár pénzben is kifejezve egy normális helyen a mérnöki túlóra még itthon is 3-5eFt (nettó). Ebből azért elég gyorsan kijön a különbség.
Külföldön meg pláne. Egyéni preferencia, hogy kinek hogyan éri meg időben-pénzben. Kicsit olyan ez, amikor németekről/svájciakról/svédekről mondják, hogy hát ők mennyire helyén kezelik a tárgyak értékét, mert simán jó nekik az 5 éves használt kocsi és nem akarnak újat venni 10 éves részletre, csak azért hogy a szomszédnak megmutassák. Hát persze, csak emellett ők évente kétszer-háromszor mennek nyaralni olyan pénzért, amiért az új autót megvehetnéd egyből. Ez meg úgy mindig kimarad az elbeszélésből:.D
Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Router gondok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest