- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
"akkor tessék egy ellenpélda az alábbi linkeken."
ez pont nem az
mindehol 4000 uncore-al ment a mérés...
1,. egyébként mekkora QPI/VTT feszt kapott ilyen magas Uncore-hoz (4000)
gondolom ilyenkor már 1.50v körül kell kb. járni....2,. miért csak "cores : 2 , Threads : 2 " csak két mag ment ?
a másikon látom hogy HT on és 8 threads ment..3,. az elsö eredmények ( HT off és 2 mag ) jobb értékeket hoztak mint HT on
Read és Copy értékekre gondolok... ennyire lassitaná a HT ?"igaz bennetek nagyon él a qpi fesz miatti félelem, amit abból a szempontból nem tudok mire vélni, hogy éveken keresztül mertétek a ramjaitokat lényegesen magasabb feszültségen üzemeltetni, mint amit a gyártó meghatározott. 1.45 qpi mellett nyugodtan lehet üzemeltetni az i7-et is"
mivel még új a dolog és fél évesnél nem öregebb a cucc, igy sok tapasztalatot nem tudunk a hosszútávú üzemeltetéssel kapcsolatban..
"hogy éveken keresztül mertétek a ramjaitokat lényegesen magasabb feszültségen üzemeltetni," ki és mikor és hogyan ? mi ez az általánositás ?
üzemeltetni én mindigis normal feszültségen üzemeltettem 24/7-ben , max egy bench mérésnél adtam többet....1.45 qpi mellett nyugodtan lehet üzemeltetni az i7-et is
szerinted igen..... de ezt nem tudjuk bizonyosan , ez egyéni véleményed..(#5583) jugeen válasza HSM (#5581) :: nem az a lényeg igazán hogy kinek az eredménye, hanem az hogy milyen értékeke szerepelnek benne..... szóval nem kell elmenni személyeskedö irányban..
HSM :::
"Először is, hogy az 1200-CL7-es eredményed kb. magasan alázza az átlagos 1600-as kitekkel elért sebességeket, azért sokat elmond, alaposan lekörözted az 1500-as eredményem is. Van itt még érdekesség. Pl. hogy a sz*rba nem nőtt a WRITE??? Újabb everest bug, vagy micsoda?"
nem bug,,, egyszerüen ilyen hatása van a magas Uncore-nak ... nagyon megdobja a Write-ot... nálam 3700 uncore-nél is már 16k felett csinált ,, szóval nem csodálkozom hogy 4000 uncore-al ennyi,, ez teljesen rendjén van... -
Ez is igaz, de szvsz HSM úgy érti, hogy az "alacsony" uncore fogja vissza a rendszert, nem csupán a DDR3-as sebesség a lényeg.
Csinálj úgy is teszteket, hogy memók 1600-on, uncore 3200, majd folyamatosan növeld az uncore-t, úgy, hogy a memók maradnak 1600-on. Szépen emelkednek majd a teszteredmények, én is ezt próbálgattam múltkor.
Ez a TR Ultra elég keményen hűti a procit, tehát ha 72 fok alatt tudja tartani, akkor probléma nélkül mehet 24/7 az 1.45-ös qpi fesz? A procinak mennyi mehet 24/7-re szerinted, amitől nem fekszik ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest