Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz Tirexi #18788 üzenetére
A letesztelés alatt mit értesz? Nyomtál vele egy LinX tesztet vagy mi? Mert nem látszik. Az Everest terhelés mérést felejtsd el, attól még nem biztos, hogy stabil a cucc, de Te tudod.
Egyébként én se vagyok oda a LinX -ért, e az tény, hogy ahhoz hogy stabilnak mondható legyen, kell. Prime Blend is elég szokott lenni a mindennapokra, csak az ember nyugodtabb, ha biztos benne, hogy ez stabil. Na meg persze a LinX arra jó, hogy mutatja neked a Gflop értékeket, és azokból tudsz következtetni, hogy hibázik e vagy nem.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Tirexi #18789 üzenetére
Az a 22 -es szorzó amúgy majdnem fölösleges. Én nem akarom kímélni se a lapomat, se a memóriámat. A lap ha nem szutyok, akkor úgyis bírni fogja, a memória gyárilag többet tud.
És 21x200 -on tudom optimálisra állítani a rendszert, a 22 -es szorzót esetleg csak a Validra kapcsolnám be, mert még a 3dMark is szépen lefut 222BCLK -val is. Persze mindenki máshogy csinálja.
Én nem azért váltottam, mert nem voltam elégedett a 920- asommal, hanem mert +15k -ért erre kaptam 3 év garit, és boxos. Ráadásul a 920 -asom is csak egy gyenge átlagos darab volt, nem volt veszíteni valóm.mod: Jó a weboldalad.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Tirexi #18795 üzenetére
A HT olyan alkalmazásokban hátrány lehet, mint pl. a játékok, ahol még a 4 szál sincs teljesen kihasználva. Viszont arra alkalmas programok szépen tudnak profitálni a HT adta plusz szálakból.
Az igaz, bár ennyi rammal szépen le van terhelve a lap, azért is lehet, hogy nem úgy szalad ahogy kell. Itt van az, hogy mindenkinek más a kedvező, valakinek ez jó, másnak meg az. Nekem ha normális 920 -asom lett volna, akkor tuti nem váltok.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
AirBooms
addikt
Továbbra is fent tartom a véleményem, ha valaki csak 3,6 GHz-et szeretne elérni, azt bármelyik i7-tel el tudja érni, felesleges több pénzt kiadni érte. Ezzel természetesen lehet vitatkozni, tudományosan nem egyet érteni. Döntse el mindenki az alapján, ahogy szeretné. Pl. pénztárca, szimpátia, nagyobb verziószám, stb.
Amúgy meg pont amiatt, hogy a ramokat minnél jobban kihajtsd, nem árt a magasabb bclk... Nem pont ez a te problémád is? De mindegy... -
HSM
félisten
A cikkhez csak annyit fűznék hozzá, hogy azért nem árt rendesen letesztelni erre kitalált programokkal a gépet, mert nem biztos, hogy a legjobb, ha utólag veszed észre (amikor már nincs meg az eredeti anyag), hogy az átkonvertált videó tele van képhibákkal.... Az, hogy "nem hal le" közben önmagában édeskevés....
-
HSM
félisten
válasz Tirexi #18805 üzenetére
Végignézted őket? Kétlem...
Azt amúgy mégis honnan látod, hogy a konvertálóprogi memóriahibába ütközött? Egy két felcserélt 1-0-t nem is biztos, hogy valaha észre is veszel... De az se biztos, hogy összezuhan tőle a gép. A proci is tud úgy hibázni bizonyos szituációkban, hogy "látszólag" minden rendben. Én csak szóltam. Ha már kékhalál, meg összezuhanás van, ott már nagyon nagy baj van.... De az, hogy nincs nagy baj, az nem azt jelenti, hogy minden rendben.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz Tirexi #18809 üzenetére
És most gondolj bele, hogy ez egy átlagos eredmény. Sok 920 -as 1,25v alatt tudja a 4GHz -t, és van pár ritkaság ami 1,2v alatt.(mondjuk ez már nem jó, mert úgyse tudnád lehűteni rendesen.)
Amúgy szerintem ott nem a proci volt a hibás, még ha C0 is, akkor is bírnia kellett volna. Milyen más feszeket szoktál babrálni még a cpu -én kívül?
Don't Tread On Me
-
segurissima
csendes tag
válasz Tirexi #18905 üzenetére
Koszi. Ezt a QVL-t en is megneztem, de ebben nincs benne, ezert kerdeztem, hatha van valakinek tapasztalata. Azert mertem megrendelni, mert kifejezetten i7-hez es X58-hoz keszult=>allitolag. Mondjuk vegul 1600Mhzeset rendeltem, es ehhez nem ertek, remelem, nem lesz gaz hogy lecsereltem az 1333-rol...
GTX 690 4GB,GIGABYTE X58 UD5, i7-950 3.06Ghz, 12GB RAM, CM 1000W,Crucial 256 MB SSD, WD 1000 GB Sata3, W7
-
Cybertrone
veterán
válasz Tirexi #29626 üzenetére
Talán használd a C-state-ket... Hogy stabil a géped, ha ezt sem tudod
Az EVGA-ban is van elég sok energiatakarékos mód, ott lesznek a biosban, be lehet kapcsolgatni őket, bár én nem használom![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest