- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
grrpowa
aktív tag
Sziasztok a monitorom alján kb 3-4 cm csik keletkezett és vibrál olyan mintha a képernyő teteje a képernyő alján visszatükröződne tehát a vibráló részen kivehetőek a feliratok mint pl itt is látom a képernyő alján a hozzászolás írása -Téma: Monitor hiba topik feliratot a vibráló részben érdemes javítatni vagy nézek egy másik használt monitort 10-15 ezer forintért [kép]
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
magellanpyxi #21191 üzenetére
Ez eléggé inverter hibára utal. Lassan már bekapcs után is ezt fogja csinálni ha így megy sokáig.
-
magellanpyxi
csendes tag
Üdv!
Adott egy Acer monitor. Gép megy 5-6 órája monitor gondol egyet elsötétül, led ugyan-úgy világít. Ha kikapcsolom és be 2 mp-re mutat mindent majd megint sötét.Gép megy.A monitor kb9éves lehet eddig bírta?
Drivert már cseréltem, mident néztem már.
Előre is köszi -
wasdffafaaff
junior tag
heló olyan kérdésem lenne hogy az ips fullhd 27 colos philips monitorom képe néha 1 képkockát ugrik valamelyik irányba,alig észre vehető ,pont úgy mint amikor a pozitciót lehet álítani a menübe,tehát az egész monitor át pozitcionálja magát máshova,például googlézés közbe játék közbe,szoval mindíg,kb óránként vagy félnaponta egyszer veszem észre a jelenséget
-
fabko
tag
Sziasztok,
Eddig DP-al használtam a Dell 2415H monitoromat, nem is volt bajom vele, de amióta HDMI-t használok (a 750Ti-t eladtam) az intel HD4600-al, ha energiatakarékosságból lekapcsolná a Win a monitort, az nem kapcsolódik le, hanem azt írja hogy nincs jel a HDMI-n, ezért 5perc múlva Power Save Mode-ba rakja. Nincs valami megoldás arra hogy csak simán kapcsolja le? Nem valami energia takarékos hogy 5 percig mászkál a képernyőn a feliratA monitor menüjében semmi ilyesmit nem találtam.
Köszönöm a segítséget! -
leikomessi
aktív tag
Sziasztok!
2012 októberi Dell U2312HM monitorom képe jobb oldalt zöldes árnyalatú lett. Ez tegnap a hiba jelentkezése után el is tűnt, majd utána ismét megjelent és azóta is fenn áll.
Fehér és szürke színeknél vehető ki igazán, világos zölddé válnak a színek. (Csatolok képeket hozzá.)Kérdésem megéri, egyáltalán lehetséges javíttatni? Esetleg elmúlik magától újra?
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Acer Nitro VG270UP monitort és olyan probléma merült fel, h ha a windowsban 144hz re van állítva, akkor konkrétan kisebb akadások vannak. Például, ha a tálcáról felugrik egy ablak, akkor szaggat.. vagy ha egy ablak méretét növelni akarom, akkor olyan mintha nem is lenne vidi kari driver. A kurzor ilyenkor 1-2 másodpercre megáll, a kép lefagy, utána pedig megint megy tovább.
A win10et már újra raktam, vidi kari driver a legfrissebb, maximum a chipset driver az aminél van frissebb.
Pár adat: 8700k, 1080ti, win10pro 1803.
Ha valakinek van ötlete, annak előre is köszönöm! -
Mikisys
őstag
Vannak alkatrészek, amik megöregednek, használaton kívül is, pláne, ha télen megfagy a garázsban, majd most meg melege lesz hirtelen. Lehet, hogy pár nap üzem után "megjavul".
Ha nem nem változott semmi az utolsó beállítása óta a gépben, akkor, esetleg egy új beállítás is segíthet.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
hp1985 #21171 üzenetére
Próbáld meg a színhőmérséklet beállítását megváltoztatni.
Egyes monitorok tudnak "éjszakai", vagy csökkentett kék-színnel "szemkímélő" megjelenítésre, ezt is lehet állítani, a monitor menüjében.
Előbb mindenképpen a monitort kell beállítani, majd utána a Windows színhőmérséklet-értékeit, esetleg a videokártya menüjében, amennyiben ezeket lehet állítani.
Ha nem sikerül, akkor irány a szerviz.Üdv!
-
Cölöp
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy kiderítsem mi az alapvető gondja a monitoromnak és hogy mit kóstálna a javítása.
Típus: NEC LCD2190UXp-BK (~8900 ü.ó.)
Hiba: Bármelyik bemenetét választva (illetve "no signal" esetén az OSD megjelenésén is látszik) a képen közel vízszintesen futó, keskeny, szabálytalan "zebra"csíkok futnak a teljes képfelületen.
A monitort hibátlan állapotban tettem félre, kb. 2 évet állt a garázsban, mielőtt el akartam adni, mert nem lesz már szükségem rá. Állásban elromlott?
Próbáltam fotózni, nem látszik igazán jól, de talán kivehető:
Kép: -
Mtbsrác
senior tag
Van egy Fujitsu Siemens Scaleoview l22w monitorom amiben már a tápegységben cseréltem a kondikat ill az inverterét. Majd ment is egy darabig aztán egyszercsak elkezdte csinálni, hogy ki-be kapcsolt de megállás nélkül. Áramot adok rá bekapcsol egy fél pillanatra látni a sie logot nagyon halványan majd kikapcsol, aztán újra be és ez a folyamat ismétlődik megállás nélkül. Sztetek mi a problem?
-
Kephamos
addikt
Udv!
Asus VG278 monitorom sajnos csak dvi d-n keresztul kapott jel eseten tud 120Hz-en uzemelni, de ugy nez ki, hogy a jovoben csak hdmi es display port all csak a rendekezesemre. Jarhato az az ut, hogy egy hdmi-dvid kabellel csatlakoztatom?
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Monitor színprofil beállításában tudtok segíteni?
Végigcsináltam az oázis útmutatóját, de az utolsó lépésként a Kijelző kalibrálása inaktív marad hiába választom ki a kalibrált színprofilt a leírásnak megfelelően.
A LUT managerben csak egy kék 45fok-os vonal van, ami azt mutatja, hogy nincs betöltve színprofil.Mit tehetnék?
-
hp1985
csendes tag
Sziasztok!
Hozzám került egy Asus VS248H típusú monitor, kicsit piros árnyalatú a kijelző.
Próbáltam a beállításokat, de a laptopom kijelzőjéhez képest, mindenképp piros.Mi lehet a bibi?
Üdv: Péter
-
xlaxix
tag
Sziasztok!
Már mindent megpróbáltam és nagyon sokat gugliztam eredménytelenül, ezért felteszem itt a kérdésem hátha tud valaki segíteni. Mindent leírok a problémáról, amit csak tudok.
A helyzet a következő:
Van egy AMD Radeon HD 7870 XT videokártyám és ehhez két monitorom.
1. monitor: Samsung S23C650D - displayporton csatlakoztatva
2. monitor Samsung S22D300NY - DVI porton csatlakoztatva D-Sub-ról átalakítva
A probléma: a 2. monitorra nem tudok 1920x1080-as felbontást beállítani. A maximális felbontás, amit enged 1600x1200.S22D300NY monitorral régen is voltak felbontásproblémáim, nem volt a képernyő-beállításoknál 1920x1080-as felbontás, de ez könnyen orvosolható volt azzal, hogy az AMD Radeon beállításainál egyedi felbontásként hozzáadtam.
Miután beszereztem az S23C650D monitort, egy jó ideig nem is használtam a régit, azóta több frissítés is kijött a Radeon szoftverhez. Mostanában kötöttem rá 2. monitorként az S22D300NY-t és az istenért sem tudok rá maradandóan 1920x1080-as felbontást varázsolni.
A következőket próbáltam eredménytelenül:
1. AMD Radeon szoftverben egyedi felbontásként próbáltam hozzáadni, de azt a hibaüzenetet kapom, hogy a felbontás nem kompatibilis a kijelzővel.2. Regedit-ben
Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000 alatt szerkesztettem a DALNonStandardModesBCD1 bejegyzést. Itt elvileg hozzá lehet adni felbontást. Na ez működik is néha és valameddig megmarad a Full HD felbontás a 2. kijelzőn, de néhány újraindítás után vagy ha megnyitom a képernyő-beállításokat, akkor megint elvész és újra szórakozni kell vele.3. Custom Resolution Utility (CRU) szoftverrel próbáltam egyedi felbontást hozzáadni.
Na ez totál halál. Elkezd villogni mind a két kijelző, ugrál a kurzor, viszont újraindítás után minden rendesen működik. Csak a Radeon szoftver panaszolja el, hogy valami hiba történt. (Valami WattMan-ról ír, már nem emlékszem)4. Egy fórumon ajánlottak másnak hasonló problémára olyan megoldást, hogy kapcsolja be a kijelzőnél a GPU méretezést, ez ugyanazt eredményezi, mint a CRU.
5. Feltelepítettem az AMD Catalyst Control Centert, abban is próbáltam egyedi felbontást hozzáadni, végeredmény ugyanaz, mint a CRU-nál.
6. Végezetül, természetesen próbáltam újratelepíteni az AMD Radeon szoftverét is.
További érdekesség:
A Gépházban a kijelzőknél az első kijelzőt szépen felismeri és írja, hogy S23C650, míg a 2. kijelzőnél csak ennyit: "Általános nem PnP képernyő"Remélem a kérdésemet jó topicban tettem fel és valaki tud segíteni.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Taylor1235
csendes tag
Sziasztok
Van vkinek tapasztalata olyan jelenséggel, hogy ha a monitor egy részén megjelenik egy szines kép akkor az egész monitor picit változtat a szinhőmérsékletén. Például böngészés közben ha görgetek akkor ugrál picit lilás picit zöldes árnyalat közt, akkor is ha a kép csak a monitor területének töredéke. Nagyon zavaró az egész háttér tónusváltása bár nagyon kis mértékü. A monitor egy új Dell S2419H, kábel hdmi 1.4 a gép egy Mac mini.
-
Tuhajohn
tag
Sziasztok, ma furcsán viselkedik a monitorom és nem tudom mi lehet az oka. Valamikor elsötétül, mint amikor felbontást vált aztán visszajön. Utána kicsit ugrála kép oldalra. Meg néhe fekete csíkok jelennek meg rajta. Különböző rendszerességgel csinálja. HDMI kábelt használok, azt már piszkáltam semmit nem cisnált, gép újraindtást is próbáltam. Ezt mosta gpu műveli vagy a monitor haldoklik?
-
martin66
senior tag
Nekem megvásárláskor hasonlót csinált az Acer ProDesigner PE320QK monitorom, DP kábelen. Kértem egy újat az Amazontól az is ezt csinálta. (Új vga-t, új VGA driver és új DP kábelt is beszereztem, továbbra is csinálta). Kivétel, hogy nem 2mp-re hanem 1mp-re sötétült el. Két dolog ami segített az egyik az idő faktor 1 hónap után már nem csinálta és hétről hétre egyre kevesebbszer. A második, hogy a CPU tuningomat Full Hd-n elég komoly alulfeszeléssel vitte, míg ugyanazt a tuningot 4K-ban már nem és elég sokat kellett emelnem a feszen, gyári feszültségre kellett raknom. Ez a kettő oldotta meg, az idő és a cpu tuning fesz. Se az új VGA, se az új DP kábel és se az ugyanolyan másik új monitor. Ismerősöm ugyanolyan monitorja is csinálta ő lecserélte HDMI-re utána ment.
Nekem ez volt a tapasztalatom.
-
gjung44
tag
Üdv! XV273K monitorral lenne egy olyan gondom hogy nemigazán működik jól a freesync nvidia kártyával. A monitor fent van az nvidia támogatási listáján és az nvidia vezérlőpult fel is ismeri g-sync monitorként de valamiért nem szűnnek meg a képtörések játék közben. Tudja valaki hogy ez mitől lehet?
-
Veron
addikt
Következő találós kérdés: miért csinálja azt a vatta új Dell P2419H, hogy random időközönként (mondjuk óránként) feketére vált a kép kb. 2 mp-re aztán vissza?
Nem történik közben fizikai erőhatás se a monitorra, se a csatlakozóra, ami mini DP -> DP egyébként.
Van erre ötletetek? -
Mikisys
őstag
válasz
martin66 #21160 üzenetére
A HDR "viszonylag" új technológiai eljárás, nyilván egy régi(!) OP-rendszer nem tudja megfelelően alkalmazni minden esetben. Lehet, hogy a játék, vagy grafikai program tudja, felismeri, de az OP-rendszer hiányossága miatt nem lesz jó az eredménye.
Majd, ha minden HDR-eljárással fog készülni(minek?), akkor minden szép és jó lesz.Üdv!
-
martin66
senior tag
válasz
Mikisys #21159 üzenetére
Értem. Köszi a választ.
Csak azt nem értem, hogy, ha van olyan opció a win-ben, ami pont, hogy a hdr-re való (Windows HD) ez bekapcsolása után szépen a monitor menübe meg is jelenik, hogy minden tartalom SDR helyett HDR-be jelenik meg, de ez azt jelenti, hogy mivel szinte minden sdr tartalomban van (windows, appok stb.) olyan elcseszett színt, fakóságot és ocsmányságot kapok, ami hogy is mondjam jobb lenne, ha nem is lenne akkor ilyen opció, hisz így csak akkor tudom kiélvezni a hdr-t ha a film hdr a monitor hdr és a win is hdr-ben van, na ekkor csodás a film full screenen, de minden más az okádék és élvezhetetlen kategória. Így nem látom túl sok értelmét a hdr aktív használatának
Tényleg ennyire nincs haszna jelenleg winen a hdr-nek?
-
Mikisys
őstag
válasz
martin66 #21156 üzenetére
A HDR-technika főleg a fotós és egy-két grafikai alkalmazás esetén alkalmazható jó eredménnyel.
Minden műsoranyag nem játszható le HDR-bekapcsolásával, alkalmazásával, mert okozhat képi problémát, mint ahogy ezt írod.
Ami viszont HDR-es felvétel, azt úgy kell visszanézni, hogy a HDR-be van kapcsolva.
Jó ez valamire?Üdv!
-
martin66
senior tag
Egy kis segítséget kérnék. Ha a Windows-ban bekapcsolom a HDR-t miért lesz brutálisan fakó a kijelzőm?
Egy professzionális 10 bit-es monitorom van: Acer Pro Designer PE320QK, RX 580 (de 1060-al ugyanez volt, a többi infó az adatlapomon).Sajnos a fotón nem jön át annyira, de még ennél is brutálisabb a különbség. A monitoron mindkét esetben a HDR színprofil van bekapcsolva, a különbség a két kép között a Play HDR games and apps OFF/ON szoftveres állapota.
És most teszteltem, hogy a Windows HRD ON-al a HDR-es film működik és azt látom (beszarás minőséget csinált és fényerőt), de minden létező más az asztal az összes app ilyen fakó szürke. Vajon miért?
-
Mikisys
őstag
válasz
Tequila86 #21154 üzenetére
Ha egyértelműen hibás, akkor vissza kell vinni.
Nem a szépségébe kell beleszeretni, hanem a jó minőségű képébe.
Na, a beállításokat tessék szépen elolvasni, hogy mit lehet, mit tud a videokártya, mit tud a monitor és az adott kábelen keresztül mi jön össze ebből?!
A BIOS-tól kezdve kell a beállításokat ellenőrizni, ha kell, akkor másfélét beállítani.
Sok sikert!Üdv!
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Dell S2419HGF monitort és a két szélén, valamint felül a keretnél egy jó 1 cm-en világos fényes csík van. Lehet ezzel kezdeni valamit? Már egy monitort visszavittem 14 napos elállással, ott a panel nagyon jó volt, de a szerkezeti felépítése a monitornak hányadék. Ennél meg ahogy látom fordítva. A monitorba már az összeszerelésnél beleszerettem. Nem nagyon akarom ezt is visszavinni.
ui.: Nem volt még ekkora képfrissítéssel rendelkező monitorom. Ha 144 vagy 120 Hz-re állítom, akkor az kurzor fényes csíkot húz, illetve ha böngészőben görgetek, ott is fényes csíkot húznak maguk után a szövegek. Tudja valaki, hogy ez miért van?
-
LendvaiFeri1
addikt
Tiszteletem!
A tegnapi nap folyamán elfordítottam kb. 70 fokban a Benq Zowie XL2411P monitoromat, de nem tudtam visszafordítani. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj. Kb. 35 fokban megakad, és valamiért nem engedi tovább forgatni.
Valakinek volt már hasonló?
-
Mikisys
őstag
Ne kötekedj, mástól még ennyit sem kaptál gondolatébresztőként.
Talán a beállításokat kellene átnézni, hogy esetleg valami nem a jó értékre, vagy nem megfelelő bemenethez van rendelve, vagy akármi.
Tehát először a HDMI csatlakozást ellenőrizni, hogy látja-e a gép a monitort?
A BIOS-ban nem ártana beállítani, hogy melyik az elsődleges kijelző és milyen csatlakozással.
A dokkolón nem tudom mit lehet, vagy kell állítani, azt sem ártana ellenőrizni.
Meg el kéne olvasni az egyes egységek leírását, manuálját, hogy mit tudnak, mit lehet és mit nem.
Sok sikert!Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest