Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Használ valaki Toshiba FlashAir memóriakártyát?
-
MARVEL
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az alábbi memória kártyáról?
Megbízható? Telefonban használnám, általános célokra, adattárolásra.
[link] -
-
Ciccuka
veterán
válasz
Donki Hóte #7245 üzenetére
Végül is nem akkora tragédia. Legalább kaptál valamit.
-
válasz
Donki Hóte #7240 üzenetére
Nos, az helyzet, hogy egy hónap alatt háromszor írtam reklamációt a SincerityTrading weboldalán található üzenőfelületen nekik, de egy árva mukkot sem válaszoltak
Eddig jó véleménnyel voltam róluk, de az, hogy semmi reakciót sem adnak a megkeresésekre, az azért elég barátságtalan dolog. Végülis mindegy, úgy sem vásárolok már onnan semmit, mert az új szabályok szerint ÁFÁ-t és vámkezelési költséget is kell fizetni a tőlük jövő küldemények után, méghozzá a valós ár alapján, így már nem éri meg tőlük vásárolni.
-
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Találtam a fiókban egy 32GB-os Kingston microSD kártyát, viszont még Linux alatt sem tudtam vele mit kezdeni... (fdisk, mkfs minden megfő alatta)
Ilyen estben jól sejtem, hogy erre már ihatom azt a bizonyos nagy pohár hideg vizet,vagy van még valami repair tool ami segíthet?
-
válasz
jeteneca #7241 üzenetére
Legfontosabb, hogy ne próbálkozz semmivel az adatvisszanyerés előtt, ami átírhatja a kártya tartalmát, FAT tábláját. Ha csak simán formáztad, az nem gond, ha mélyformázást csináltál, akkor sajnos nincs mód az állományok visszaállítására, a képek végleg elvesztek
Windows alatt három programot ajánlok letölteni, az egyik a Recuva, a másik a GetDataBack, a harmadik a PhotoRec (ez csak fényképeket állít vissza a kártyádon, de neked most pont ez kell).
A kártyát rakd be egy megbízható kártyaolvasóba, dugd be egy stabil USB portba, majd ezekkel a programokkal értékeltesd ki a memóriakártyát.
Ha nem sérült a kártya és vannak rajta visszanyerhető állományok, akkor az állományokat visszaállítja. A nevüket és a kiterjesztésüket nem fogja tudni, azt majd neked kell beállítani.
-
jeteneca
újonc
Egy programon voltam fotózni (amatőr fotósként) és a rendezvény közben jöttem rá hogy RAW ban fotózok. Át álítottam, hogy JPG formátumban fotózzon tovább, majd leraktam egy kicsit a gépet és mire újra elővettem, a gépem azt ítra hogy nem elérhető a kártya és hogy formázni kell. Van rá mód hogy a formázás ellenére meg tudjam tartani a fájlokat?
-
Na, ilyen sem volt még, rendeltem a SincerityTradingről microSD memóriakártyát, erre küldtek egy normal SD kártyát.
Ha fordítva lenne, akkor azt mondanám, hogy legfeljebb adapterrel használom, de így nem tudom használni
Sajna egy 256 GB-os kártyáról van szó, nem tudom rájuk hagyni a dolgot, úgyhogy reklamáltam.
Meglátjuk, hogy mit lépnek rá
-
nullpoint
őstag
válasz
Donki Hóte #7238 üzenetére
Igen, az egyértelmű hogy a telefon nem kezeli jól. Szintetikusban jobban vártam olvasásra. Írásra meg rosszabbat.
Kipróbálom az appot amit ajánlottál.
#7237 Ciccuka
Azért formáztam mert használat előtt mindig formázni szokás, sose tudni mit tettek rá a gyárban. (valószínűleg semmit, de jobb a békesség),
A telefonnal formáztam, és nem tudtam 4gb-nél nagyobb fájlokat rátenni, akkor lett gyanús hogy ez az ökör Xiaomi note5 fat32re formázta, ami igazolást is nyert miután kártyaolvasóba tettem. Ekkor formáztam exfatra.
-
válasz
nullpoint #7236 üzenetére
Ha a teszt ilyen sebességet mutat, akkor a kártya sebessége rendben van.
A telefonodra telepítsd fel az A1 SD Bench alkalmazást, az megmutatja, hogy mennyi a kártya sebessége a telefonban.
A különbség oka nem a kártyában keresendő, hanem a telefon SD kártya kezelési képességeiben
-
nullpoint
őstag
Sziasztok.
Megvettem a gyakran ajánlott Sandisk sd kártyát. [link]
Exfat-ra formázva, szintetikus tesztben az írás közelít a gyártói (akár) igérethez, az olvasás érdekes módon lassú.
Valós használatban nagyon lassú. Telefonban microsd-ként használva 16gb mkv file 13 perc (kb. 20.5 MB/s) kártyára , 8perc (kb. 33 MB/s) kártyáról ssd-re.
Nemrég vett ismerős, a szintén ajánlott SAMSUNG EVO Plus 128GB microSDXC UHS-I U3, kiváncsiságból, és ha hozzájutok, azt is letesztelem és megmutatom jövőhéten.
-
válasz
mikulas30 #7233 üzenetére
Samsung EVO+ kártyát nagyon régóta nem gyártanak, EVOPlus a széria neve. Egyébként ettől még lehet eredeti, csak éppen beragadt valahol egy szállítmány.
Viszont fényképről ez eredetiséget nehéz lenne megmondani, használd a H2testw és a CrystalDiskMark tesztprogramokat, azok segítenek eldönteni, hogy eredeti-e a kártya.
-
mikulas30
tag
Sziasztok
Alin vásároltam egy samsung evo + memóriakártyát amit a mellékelt képekben felraktam ide,szeretném megtudni ha valaki ért e hozzá hogy eredeti jött e vagy hamisítvány....köszönöm a segítségeket.... -
kola1234
tag
válasz
Donki Hóte #7226 üzenetére
Na igen. Még nem döntöttem el mit vegyek. De ha már itt tartunk. Pendriveokat mivel formáztok? Mi az ami jó? Win sajátja megfelel rá?
-
válasz
kola1234 #7225 üzenetére
Bármi, ami létezik, az elromolhat
Nekem van egy Lenovo tabletem, kb egy évig problémamentesen működött a benne lévő memóriakártyával együtt. Aztán egyszer azt vettem észre, hogy nem működik benne a kártya.
Próbaképpen beleraktam egy másikat, azt is hazavágta
Azóta inkább nem teszek bele kártyát
-
Ciccuka
veterán
válasz
kola1234 #7221 üzenetére
Az pedig jó olvasónak tűnik. Akkor elképzelhető, hogy statikusan feltöltődve foghattad meg az érintkezője körül. Én eddig a 2 évtized alatt nem láttam még tönkremenni Sandisk memóriakártyát (persze mindig vigyáztak rá és minőség eszközbe rakták és nem szedegették ki folyton).
-
Fall-N
veterán
válasz
kola1234 #7217 üzenetére
Lehetnek ilyen furcsa együttállások. Lehet valamiért a Samsungok nem komázzák a SanDisket vagy tényleg hamisak voltak. A linkelt Samsung természetesen jó, volt Samsung kártyám is azzal sem volt soha semmi gond. Megbízhatóak és sokszor külföldről kapni jó áron eredeti Samsung kártyákat olcsón. AliExpressről rendelt pár ismerősöm és eredeti volt mind.
Az is furcsa, hogy mindkettő ugyanúgy járt és ugyanonnan is származtak. Ezért gondoljuk itt, hogy hamis lehetett mindkettő.
-
kola1234
tag
Üdv. Tudom,hogy megbízható. Ha jól olvasod,akkor nekem mindenben IS Sandisk van,Autó gyári navi,Canon eos,autós dvr, és két telefonban. De tavaly egy 32 most egy 16 os szállt el mindnféle piszkálás nélkül. Simán csak mentek tönkre rajt a képfájlok.Aztán a formázás után a 32esből kb negyede maradt, írni nem lehett rá. A 16os megformáztam a SDformattal,és annak is kampóbasszó. írni lehet még rá. de telefonba berakva, hibásnak ítéli. S9+ a teló,és A71 ek. Ez van. A kérdés,hogy a samsung a linken jó e ?
-
Fall-N
veterán
válasz
kola1234 #7203 üzenetére
Pedig a SanDisk megbízható. Nekem van egy 128 GB-os Kingston Canvas Select Plus microSDXC kártyám [link] és állandóan újraindult tőle a telefonom. Gondolhatod mennyire örültem neki, ameddig nem tudtam, hogy ő a ludas. Volt FR meg minden. Végül egy 128-as SanDisk Ultra microSDXC UHS-I A1 Android van [link] és semmi bajom vele. Volt régen egy ugyanilyen kártyám 32 GB kapacitású és évekig szépen működött különböző telefonokban. Most is rendben van, kártyaolvasóban pendriveként üzemel.
Formázás után megkapja az asszony a 128-as Kingstont, neki még egy 32-es Kingston van, a Huawei telefonja nem allergiás rá.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Donki Hóte #7213 üzenetére
Én jártam évekkel korábban úgy, hogy leformáztam windows-al egy memóriakártyát utána valamivel kisebb lett a kapacitása, vissza már nem nyerte soha. Tartalék szektor beállítások is lehetnek ott. Régen bizonyos merevlemezeknél elfordultak anomáliák formázáskor (egy időben a kiszűrt bad szektorok információi is magán a lemezen lett eltárolva, formázáskor ez az infó elveszett)
Többször tapasztaltam végleges sebességvesztést is formázás után (pl. pendrive-oknál is).
Elég gyakori jelenség, ami azt illeti az, hogy mobiltelefonokban megadja magát a márkás MicroSD váratlanul idő előtt (pedig kiszedve se volt). Ezek okát kis részben ilyen formázásokra tudom visszavezetni.
-
válasz
Ciccuka #7212 üzenetére
Kompatibilitást lehet a védett szektor felülírásával veszíteni (mert az eszköz a maga által használt fájlformátumra formatálja, ami lehet, hogy nem ExtFat), de sebességet és élettartamot biztosan nem veszít a kártya, kapacitást pedig csak nyerni lehet vele, mert pl. a védett területeket kínáló alkalmazást egy fényképezőgépben amúgy sem lehet használni, tehát ha leformatáljuk róla ezt, akkor növekszik kártya kapacitása.
Már ha egyáltalán van ilyesmi az SD kártyákon, jó 5-6 éve ilyet csak pendrive-okon láttam, memóriakártyán már nem. A memóriakártyák tipikus felhasználási módja egyszerűen feleslegessé tette a CPRM típusú védelmet, az ma már teljesen idejétmúlt.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Donki Hóte #7211 üzenetére
Mert az eszköz a kártya formázása során törölheti/felülírhatja a memóriakártya védett szektorát (protected area). Ezáltal sebességet, kompatibilitást, kapacitást, élettartamot veszíthet.
SD Memory Card Formatter leírását érdemes átnézni
-
válasz
Ciccuka #7210 üzenetére
Miért nem ajánlott abban az eszközben formázni a kártyát, amelyben rendszeresen használod
Szerintem egy kártyát úgy kell abba az eszközbe berakni, amiben használni kívánod, ahogyan a kártya a gyárból kijött, ha neadjisten formázni kell, akkor pedig azzal az eszközzel kell formázni, amiben rendszeresen használod
-
kola1234
tag
válasz
Donki Hóte #7206 üzenetére
Biztosan nem fogok vele már foglalkozni. egyik rég a kukában van, a másiknak se doboza se semmi. ráadásul ez a régebbi. kiröhögnének sztem.
-
Ciccuka
veterán
válasz
kola1234 #7205 üzenetére
Nem igazán kellett volna telefonnal formáznod.
Csak ezzel érdemes: SD Card Formatter
-
-
kola1234
tag
válasz
Ciccuka #7204 üzenetére
Pedig be lettek rakva a telefonba. Azzal formázva. Onnan nem kerültek ki. Majd írta a telefon,hogy hibás a kártya. Lementettem róla a képeket. 40db rossz kép volt,amit le se másolt. Fél képek. Fele szürke volt. Megformáztam az sd card formaterel, és azóta kampó van neki. A másik ugyanígy járt. A telefonban mitől menne tönkre. Nem értem én sem. Amiatt esett rá a választás, mert azért jó minőséget képvisel. Beszerzési forrása is úgymond megfelelő. tehát nem piacos. Nem is értem.
-
kola1234
tag
Mindkettő Intersparos vásárlás volt. Dobozos. Most a saját telómban egy 64GB Sandisk Ultra van. Hát már rá sem merem bízni a dolgaim. Erősen gondolkodok akkor inkább a Samsungban. De pont így gondolkodtam anno a Sandisknél is, hogy az azért mégsexar.
Sőt. A DSLR be Sandisk Ultra van,az autó gyári naviba is, és most remdeltem abba egy Sandisk Extrem et. SD méretben. Remélem nem lőttem mellé. -
ginola
addikt
válasz
kola1234 #7200 üzenetére
Gyanítom nem eredeti kártyák voltak.
Sandiskből nem az alap kategóriás Ultrát, hanem pl. Extrem szériát ajánlom. [link]
Ha más márka is játszik akkor Samsung Class 10 Evo Plus.
Kingstont egyáltalán nem ajánlom, akkor inkább Transcend High Performance, vagy Lexar 667x, 1000x széria.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest