Új hozzászólás Aktív témák
-
vferi90
tag
Elméletileg megbízható eladó, most csomagoltam ki a tőle kapott Samsung EVO+ 64Gb SDXC kártyát ami kb 4000 Ft volt. Most fut a teszt...
-
Dzsosy
senior tag
Sziasztok!
Kártya vásárlás előtt állok és ezen kettő között vacillálok:
Melyiket ajánlanátok? Nekem gyanúsan olcsó ez a Toshiba. Megéri az árát? Vagy érdemesebb kifizetni a SanDisk-re azt a plusz pénzt?
szerk.: A kártya telefonba lesz. 20 Mpixel-es képek és 4K videó rögzítés.
-
Jenne
őstag
válasz
Vertigo18 #5195 üzenetére
A Mediabox/Tulajdonságok menűben sok minden van, de ilyet nem találtam. Van infó az utolsó frissítés dátumáról, a box verzió számáról, ...stb. Az UPC- t is kérdeztem, de nem adtak felvilágosítást. Gondolom érthető okokból.
Végül is mindegy. Lényeg hogy tudok a boxról pendrive-re felvenni és vissza is tudom nézni. Sőt még gyors előre/hátra tekercselést is tud. Legalább kihagyhatom a reklámokat. -
Jenne
őstag
válasz
Vertigo18 #5193 üzenetére
UPC médiabox-on keresztül vennék fel alkalmanként egy-egy filmet vagy egy-egy sport műsort, ha túl későn kezdődne. Külső HDD kezelése le van központilag tiltva, azt ezért nem kezeli, csak akkor ha külön fizetek azért a felvételi lehetőség/opció szolgáltatásért 1500 Ft havidíjat.
Kipróbáltam egy 2 Gb-os pendrive-al és arra vett fel meg vissza is tudtam nézni, de nagyobb kapacitás kellene mert giondolm ennyi nem elég egy filmhez. Ezért kérdeztem mekkora méretű kellene, hogy nagyjából 2-3 óra műsor ráférjen.
A kérdésed másik részére " ...Illetve mi az a tömörítési eljárás, amit az adott eszköz használ...?
Nem tudok válaszolni. A médiabox saját maga formáz, kéri a behelyezéskor a formázást, - amikor hátulján bedugom az eszközt-, addig nem is lép tovább. -
Jenne
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Ezek már valamennyire támpontok nekem, mert egyébként lövésem sem volt...
Egy 32 GB-os és egy 64Gb-os pendrive között hezitáltam, hogy melyiket válasszam. De akkor már inkább biztos ami biztos alapon marad a 64Gb-os választás. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nagyjából két órás film mekkora GB mennyiséget foglalhat? Nem igazán vagyok hozzáértő. Lehetséges pendrive-ra vagy SD kártyára is felvenni alkalmanként és onnan visszanézni vagy szigorúan külső HDD-re kell ilyeneket felvenni?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozik, de nem tudjátok véletlenül, hogy a külföldről rendelt (eBay - SincerityTrading) 16 GB-os Samsung EVO microSD kártyát lehetséges Magyarországon garanciáztatni? Ha igen, akkor mi a módja?
Segítséget előre is köszönöm!
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Adott egy Toschiba Exceria 32 GB microSD ez ugyebeár.
Probléma a következő: bármilyen eszközbe (laptop, tablet, mobilteló), bármilyen OS (Win 8.1, Android 4.4, 5.0) teszem, semmit de semmit nem lát. Mintha SD helyett egy darab papírt dugnék a slotba. Se hardver csatlakoztatása jelzés, sem az eszközkezelő, lemezkezelő nem lát semmit. Gondolom akkor ez hibás ugye? -
net91
senior tag
válasz
Ciccuka #5183 üzenetére
Ciccuka, ledgeri: Talált!!!!!!
Ez volt a probléma, kettő darab kártyaolvasóm van és egyik sem kezeli az SDXC-t.(Nekem valamiért természetes volt, hogy kezelnie kell.)
A tablet és laptop olvasója, illetve a telefon viszont látja.
A tabletbe vettem, így rendben van.
Figyelmetlen voltam nem vettem figyelembe, hogy SDXC kártyáról van szó. (Ez az első SDXC kártyám), de a segítségeteknek köszönhetően munkára tudom fogni.ANOka, Winhate, ledgeri, Vertigo, Ciccuka köszönöm a válaszokat, tippeket!!!
-
Vertigo18
addikt
Miben formázod? Még az is lehet baj, hogy ha egy olyan eszközbe (telefon, kártyaolvasó) dugod, ami nem lát 32Gb-nál nagyobbat, bár ez ritka.
Próbáld meg egy külső lemezkezelővel (Aomei Partition assistant pl.) segítségével az összes partíciót nyerssé tenni, aztán formázd le ismét egyben...
Az árváltozás az ezer dolog miatt lehet, nem érdemes rágódni rajta. Lehet a dollár értékének ingadozása, a beszállító áremelése, de akár beszállító partner váltás is.
És ahogy a másik topikban írtam, ha mindent megtettél, akkor írj az eladónak, biztosan készséges lesz veled, kevés olyan alkalom volt, amikor elutasította a segítséget.
-
winhate
őstag
Esetleg még ezt is megprobalhatod:
-
net91
senior tag
-
net91
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy 64 GB-os memóriakártyát a fórumon ajánlott eladótól.
Megkaptam a kártyát, a külsején 64 GB szerepel, de a csak 28 GB látható-használható belőle.
W10 lemezkezelőjével lett FAT32-re formatálva.
SAMSUNG 64GB MICRO SDHC EVO PLUS 80MB UHS-1 U1 C10 MEMORY CARD NEWÉs itt az ellenőrzése:
Szerintetek ez hamis kártya lehet? Miért látok belőle csak 28 GB-ot.
És a gyorsaságával sem vagyok elégedett.
Véleményetek? -
Ciccuka
veterán
válasz
choco01 #5168 üzenetére
Samsung EVO+ létezik csak vagy Samsung Plus
-
choco01
addikt
válasz
#Morcosmedve #5171 üzenetére
Köszönöm, akkor jól sejtettem, megy neki vissza a pozitív feedback akkor.
-
-
choco01
addikt
válasz
#Morcosmedve #5169 üzenetére
Háááát a külső olvasóm az ez:
Sztem nem 3.0, csak a noti portja.
A beépítettet eddig azért gondoltam 3.0-nak mert minden más is az a laptopomon, de valóban Realtek USB 2.0 Card Reader ír.A telóm vajon fogja tudni úgy olvasni?
-
adoks
aktív tag
válasz
silver-pda #5166 üzenetére
Mert mostanság nincs az ajánlottak között, peresze ez nem jelenti azt, hogy mindegyik szar lenne, csak a többi márka jobb nála. Többször volt már róla szó a topikban, keress rá.
-
MrChris
nagyúr
100mbps, kb 12,5mbájt/s amit a mostani is elbír (Samu sdhc-i u1 32gb), bár huzamosabb ideig még nem járattam ezért nemtom mennyit bírna stabilan. Ennek ellenére egy gyorsabb nem ártana sorozathoz, meg eleve kellene egy 64-es gondoltam legyen gyorsabb is. Kingston ennyire gáz? Samu eddig elég bevált microban is, meg fura hogy 64-es a legnagyobb, kicsivel többe is kerül, látom 16-7ezerért van. Vagy milyen 64-est vegyek?
-
szabacsik
őstag
Tudnátok ajánlani magyar boltot (lehetőleg bp-i) vagy tagot akitől lehet vásárolni 64 vagy 128gb-os kártyát? Milyet érdemes? (tudom ebay-en a legjobb más esetben onnan vennék de idő szűkében vagyok ajándék lesz és a héten kellene)
-
daara
aktív tag
Sziasztok
Adott egy sd kártya 16giga nemtudom mi hogy hogyan de a telefon látja a gép is,látom h mi van rajta stb DE a telefon nem enged rá áthelyezni,képeket csinálno rá,root -olt telo 6.0 Android hibája se lehet és nagyon lassu, új sd kártya?
-
Zsigi72
aktív tag
válasz
Stockbauer79 #5152 üzenetére
Mire van formázva?
-
Stockbauer79
tag
Üdv.
Öcsémnek lenne egy Sjcam 4000-se, amibe szerzett egy 32gb-os Hama Micro sdhc kártyát, amit sikeresen nem lát a kamera.
Laptop látja H2testw.
Mivel érdemes leformázni, hogy legyen esély használni kamerába? -
choco01
addikt
Amik a vaterán vannak 16 gigás kártyák 1000-2000 forintok között azok vajon eredetiek?
-
silver-pda
aktív tag
Egy ilyen Kingston sdxc -t vettem egy DSLR -be. Most rátalálva erre a fórumra, lehet, hogy rossz lóra tettem?
Szerencsére 2 kártya megy bele, így melyik másik ajánlott?Más: jól érzem, hogy mikrosd jobban melegszik (akár adapterben), mint egy sd használat közben?
-
NORBl
aktív tag
Rendeltem micro sd-t eBay-ről. USB-s kártyaolvasóm van, milyen programmal tudom tesztelni az írási-olvasási sebességét, hogy valóban tudja e a leírtakat ?
-
Balinov
titán
válasz
INTELligent #5146 üzenetére
Nm, lexart én is ki fogom próbálni ha majd a sandiskek kihalnak
-
INTELligent
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5144 üzenetére
+Balinov: Köszi, szerintem most a Lexar lesz
.
-
Balinov
titán
válasz
INTELligent #5143 üzenetére
Toshiba msdm van csak, telefonban használtam, fényképezőgépben nem, viszont tukrosben és em5ben csak sandisket használok
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
INTELligent #5143 üzenetére
Lexar is jo
-
Balinov
titán
válasz
INTELligent #5140 üzenetére
inkabb extremet ha sandisk, min 45mb/sec C10/UHS1
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Pana G5-höz keresek sd kártyát, főleg fotózásra, ez a minőség megfelelő? Köszi!
-
adoks
aktív tag
válasz
LantosBerry8 #5138 üzenetére
Én Sandisk párti vagyok, de bármelyik márkás jó lehet pl. Toshiba is, de Samsung, Transcend, Lexar inkább.
-
adoks
aktív tag
válasz
LantosBerry8 #5136 üzenetére
Igen
-
adoks
aktív tag
válasz
LantosBerry8 #5133 üzenetére
A topikban sokat emlegetett ebayes eladótól....
-
adoks
aktív tag
válasz
Stauffenberg #5129 üzenetére
Igen, mobilról néztem, és böngészőben nyílt meg nem az ebay appban.
LantosBerry8
Én egyiket sem venném ezek közül!
A Sandisk az egyetlen a listából amit megvennék, de ennyiért semmiképpen. -
Ciccuka
veterán
válasz
Stauffenberg #5121 üzenetére
Rengeteg mindentől függ a sebesség (beállítás, kártyaolvasó, USB vezérlő, driver, bios, eszköz és szériafüggő is). Érdemes több programmal letesztelni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Ciccuka #5120 üzenetére
Tudom noob kérdés (sosem benchmarkoltam flash meghajtót), ezek közül melyik mérvadó egyszerű copy-paste fájlműveletnél? Például PC-ről másolok fel az SD kártyára vagy a telefon belső memóriájából az SD-re.
Az eddigi tesztek amiket láttam erről a kártyáról 25 MB/s körüli írási sebességet mutattak.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Stauffenberg #5119 üzenetére
-
Ciccuka
veterán
válasz
Stauffenberg #5117 üzenetére
Itthon sajnos elhajtanak, de egyébként gyors a kártya írásügyileg is.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ez engem is érdekelne, mert most rendelnék a sokat emlegetett Ebay eladótól kártyát.
Egy LG G4-be menne és elsősorban a Samsung microSDXC Evo+ 64GB UHS-I a kiszemelt. Worldwide lifetime garanciával hirdetik, de nem tudom, hogy rendes számla nélkül foglalkozik-e vele a hazai szerviz ha bármi gond lenne vele. Vagy ennél a bizonyos eladónál jár rendesen kitöltött garancia jegy?
BTW az is érdekel, hogy a fenti kártyával jó nyomon járok-e. Elsősorban a készülékkel készült fotók és videók tárolására kell. Tudom van a Samsungnak olyan kártyája, ami írni is tud 80-90 MB/s körüli sebességgel, nem csak olvasni, de annak a felárát már nem hiszem, hogy ilyen használat mellett megérné kifizetnem.
Vélemény? Másik ajánlott kártya?
-
w.miki
veterán
Másik topikban már kérdeztem, de hátha itt nagyobb a rálátás:
Melyik memóriakártya ajánlott, külföldi rendelés esetén, amit a legkönnyebb gariztatni, akár itthon is lehet?
Ha már Lifetime warrantyval hirdetik... -
tvamos
nagyúr
Kicseréltem a fényképezőgépemben a szürke Samsung (PRO U1 16GB) msd-t egy kék Lexarra (633x 32GB) . Érzésre sokkal gyorsabb lett a mentés, szerintem megérte váltani. (Sorozatfelvételeknél érzem javulást.)
-
Több óra után: Érvénytelen adathordozó! Adatok ugyan úgy rajta vannak. Kuka! Samu evo 64-es rendel a jól ismert ebay-es eladótól.
-
válasz
ledgeri #5106 üzenetére
Írásvédett azt mondja, vegyem le. No de hogy ha nincs rajta és mivel érted...
Szerk: Minden adatot tudok róla törölni, kilépek az intézőből és mikor újra belépek minden ott van.
CMD-vel levettem az írásvédelmet, sikeresen, de ugyan úgy nem enged semmit. Már maga az érdekes miért halt meg mert semmi nem indokolta. Egyik pillanatban ment másikban nem.... Egyéb ötlet?
Naaa végre CMD-vel elindult...
-
Köszi meg fogom próbálni!
-
ledgeri
nagyúr
-
Ciccuka
veterán
válasz
Kolondrum #5104 üzenetére
Egy jó kártyaolvasóba bele kell rakni és egy Rufus-al megformázni. Ha ez nem sikerül, akkor windows futtatás - cmd.exe - format e: (e helyére azt kell beírni értelemszerűen amelyik az aktuális eszköz betűjele) vagy valami Low Level Formatter programmal meg kell formázni.
-
Üdv! Gyorsan mondom mert megyek melóba. Tagnap motoros túrán voltam, a kellős közepén meghalt a telefon, fagyott. Néha látszólag csinált képeket, de nem. Kiderült még ott: Memakri halott. Transcend 300x 64gb
Átállt a telefon belső mentésre, ma szembesültem ezzel, a kari továbbra sem jó. Telefonról nem érem el csak néha, akkor is fagyogat. Olvasóba rakva kiírja, hogy írásvédett, meg leve nem látja és azonnal formázni akarja. A java most jön! Beletettem a SJ5000x akciókamerába. Ott megy, látszólag mert nem akartam rá írni. LEFORMÁZTAM vele, ezek után LÁTTA rajta az 1057 képet, sőt gépre kötve le is mentettem. Fájlrendszere FAT32 és 60Gb a full mérete és ebből 51 használható. Na mondom akkor ezzel formázom. Közli a win7, hogy nem lehet. Sem exfatba, sem ntfs-be. Gyakorlatilag nem formázható géppel és telefonnal sem, kamerával igen, de utána ugyan ott van minden adatom amit csak ezen keresztül érek el. MEghalt? Mit próbáljak még meg vele? -
chatran
őstag
válasz
Ciccuka #5101 üzenetére
Ha valami új dolgot rámásolok, akkor azzal nincs semmi gond. Gondolom, ha formáznám, majd használnám aktívan, akkor se lenne vele hiba. Itt szerintem a fórumtárs által felvázolt eltűnnek a bitek probléma állhat fenn.
Ez a hozzászólás az.
Szerinted ebben nincs igazság? -
Ciccuka
veterán
válasz
chatran #5100 üzenetére
Az úgy érdekes jelenség. Le kell róla törölni mindent és H2testw-vel letesztelni. Gondolom újan ezt nem tetted meg. Szerintem inkább az van, hogy vagy hamis az eszköz vagy már a megvételkor meghibásodott (CRC hiba). Amit leírsz hibajelenség az így ebben a formában nagyon fura. Az is lehet, hogy az USB vezérlő a ludas (tönkrement).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest