Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Atomgeszi

nagyúr

Sziasztok
    [link] Ezen a csendrendelet hogyan értelmezhető?
    Kisvárosi, falusi lakóterület, az oktatási létesítmények területe, zöldterületek és temetők: 06-22h között 50 dB; 22-06 között (éjjel) 40 dB;

Ez most mit jelent?
    50 dB honnan mérik? Az eszközt, amit használ?

Történet:
    A fa**om kivan a szomszéddal már.
    De komolyan.
    Évek óta húzódik az, hogy a kb 8 méterre lévő háznak az aljában egy 30 kilós kalapáccsal egy kurva nagy üllőn vasat üt reggel 4kor, 5kor, 6kor. 7 kor, hétvégén, vasárnap, munkaszüneti napokon..
    Kovácsolja a vasat. Egyszer átmentem szólni már hajnalban, hogy fejezze be, mert más aludni akar még 5 órakor. Letagadva, meg fenyegetőzött, hogy ő ezt nem hiszi, hogy nálunk lehet hallani. Akkor megkértem normálisan, hogy valamit csináljon, próbáljon meg csendesebben, tegyen egy gumibakot az üllő alá, vagy valamit csináljon, mert ez így nem normális. Akkor is csak röhögött meg fenyegetőzött, hogy menjek a polgármesterhez nyugodtan, mert rokona.
    Egy ideig úgy látszott, hogy nyugalom van, mert csak 8-9 körül kezdett rá. Nem mintha ez aztán normális dolog lenne, hogy egész nap ezt kell hallgatni, hogy még vasárnap se tudsz csöndben ülni otthon, hogy kipihend a hétköznapi fáradalmakat, mert egész nap az ütlegelés hallatszik.
    A másik, hogy a pucok túrásokat a házunk közvetlen falában reggel 7 kor tömörítette állandóan, ami nálunk szintén úgy jött le, mintha a falat bontanák.
    A harmadik a kibaszott fahasogatása.
    Azt is hajnali 5-6 tól kezdi. Egész nap üti. Az még durvább, mint a kalapálás.
    Pénteken műtötték páromat, szombaton reggel 5-kor kezdték a rönkök ledobálását a földre, 6-tól izomból ritmusra hasogattak. Kimentem, tök normálisan megkértem, hogy muszáj ezt ilyenkor? Tegnap műtötték a páromat, szeretnénk még pihenni.
    MI volt a válasz? Jó dolgában nem tud már mit csinálni. Meg, hogy biztos unatkozik reggel, azért nem tud aludni. Meg, hogy költözzünk el, az a megoldás. Mondtam, hogy vegyünk közösen vagy én veszek egy hasogatógépet( a pneumatikust, ami szétfeszíti) csak legyen már ennek vége, mert 3 éve pokol minden egyes reggel, ha épp nem basznak kint valamit vagy a házban vagy udvaron, akkor épp azért, mert az embernek már gyomorgörcse van reggelente, hogy mikor kezdődik az ukrajnai háború.

Hát nem. Kurvára nem fogok elköltözni egy ilyen dilettáns barom banda miatt.

Később üzent a lányuk, hogy őket meg a 3 klíma zavarja, ami ugye nekünk a hátsó falon ( erről meglettek kérdezve, sőt először csak 2 volt fent, a harmadik külön meg lett kérdezve, nyugodtan, azt mondták), felhozták, hogy a közkerítés az ő telkükön van (kb 30 cm-t lóg át egy kis rész), de csak azért, met a régi vadhálós kerítést kiszedtük, és megkérdeztük, hogy hol legyen? Akkoriban nem volt kimérve semmi, azt mondták, hogy legyen ott aztán kész, nem érdekli őket.
    Aztán most elkezdtünk építkezni egy garázst, amire kértünk építési engedélyt, minden le van papírozva, de kimértük a telket, itt látszódott meg, hogy a közkerítés az ő telkükre lóg át 30 cm-t, amin akkor ismételten nem parádézott mert hát 40 éve úgy volt, most már ő nem épít oda egy plusz részt a sajátjához.
    Ja és mivel anno 40 éve elcseszték a telket, van egy törés a ház nem párhuzamosan megy a telekhatárral, hanem a telekhatár felé szögben megy, így mi a garázsnál már 1 méter 16 cm-re voltunk a telekhatárnál, amit kimért 2 hivatalos földmérő is. EGyiket ők fizették másikat mi, mert nem hitték el, hogy nem részrehajlás miatt van ekkora gond. Én akkor felhívtam az építési osztályt, hogy építhetek-e akár telekhatárra, azt mondták semmi gond, nyugodtan.
    Mi inkább elhagyunk 15 cm-t, és odarakunk kertiszegélyt és kockahasáb térkövet, hogy tudják majd rendesen nyírni a füvet náluk.
    Ez se tetszik nekik.

Ezekkel a dolgokkal olyan problémám van, hogy soha nem is szóltak, hogy bármi is zavarná őket, illetve amit utólag felhoztak, arra ők több tanú jelenlétében igent mondtak. Illetve az építésügyi határozatot sem lebbezték fel egyszer sem, meg amúgy se tudnak tenni semmit, a mi telkünk keskenyebb, nekünk sokat számít, hogy 1 métert nem tőlünk veszünk el, hanem jogosan a telkünkön maradunk.

Most már a 3 év alatt olyan szintű idegbaj kerülget ezektől a dolgoktól. Főleg azért, mert békésen szeretném megoldani, de ilyen emberekkel még beszélni sem lehet. Ahelyett, hogy megpróbálnának tenni azellen, hogy ne hangoskodjanak, még nekik áll feljebb.
    Ha nekem szóltak volna a klímák miatt(sima egyszerű lakossági klímák, wc ablak mellett van felrakva, nem is hallani szinte, kb mint egy kávéfőző burgyokása), ellenben ő egész nap flexel meg bassza a 300 kilós vasakat meg fákat a földhöz, és ezzel hozza párhuzamba, hogy mert a klíma. Amiből kb 1 szokott csak menni, mert szigetelt a ház és csak, ha muszáj, akkor kapcsoljuk be. Ráadásul éjszakain, ami még halkabb, mint a normál működés.

Szóval most már nagyon nagyon tele van a faxom ezekkel a dolgokkal. Főleg, hogy nem is próbálnak tenni ellene, hogy ne hangoskodjanak, legalább egy gumiszőnyeget vagy valamit tennének a rönk meg az üllő alá, hogy ne vezesse le a földbe a hangot.

Ja meg a párhuzam a klíma meg a kalapálás/favágás mellé.
    A klímát 2 méterről már nem is hallani, a kalapálását meg favágását 3 házzal is arrébb hallani léghangként. A flexről nem is beszélve, mert az üvölt még jobban. De az ellen legalább véd a 15 cm kőzetgyapot a falon, meg a 3 rétegű ablak. Ha becsukom már nem is hallom. Ezellen így tudok védekezni. De az átkozott földbeli hangok ellen ő tudna védekezni, és még neki áll feljebb.

Mi társasházból költöztünk családi házba. A pofám leszakadna, ha valakinek a szomszédba gondot okoznék a hangoskodásommal, de itt úgy látszik, hogy külön állatfajok élnek. :W

Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html

Új hozzászólás Aktív témák