Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz Exodion #21198 üzenetére
Igen ez ilyen "identity theft" szerűséggé is kinőheti magát. Nálunk azért elég szigorú a rendszer a hivatalos és banki ügyintézések terén, nyugaton könnyebben meg lehet szívni ezzel. Nyugaton még el szokták játszani, hogy kikukázzák a számlákat, aztán odahívnak egy lakatost azzal, hogy kizárták magukat, és a számlát lobogtatják bizonyítékul, hogy ők ott laknak. Aztán persze a klasszikus, hogy hitelt vesznek fel a nevedben, stb.
Én egyelőre várnék még ezzel az egésszel, hogy megismétlődik e, vagy hova vezet, de talán a rendőrség és a NAIH jobb tanácsokat tud adni, hogy mit érdemes, mennyire kell óvatosnak lenned, elvégre ők ezzel foglalkoznak napi szinten.
szerk:
Az előzőhöz, hát nyilván ha tisztázni akarják magukat, akkor bejelenthetik az adatvédelmi incidenst. Aztán nem 100%, hogy nem próbálják meg szőnyeg alá söpörni az egészet, hogy ne kelljen fizetniük... Szóval te mindenképpen jelentsd, aztán meglátjuk, hogy ők is megteszik e. Akár úgy is lehet, hogy előtte jelented a NAIH-nál, és kérsz valami ügyszámot, és arra hivatkozol már amikor telefonálsz nekik, hogy össze tudják kapcsolni a két bejelentést.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Exodion #21197 üzenetére
Nem, a cég nem fogja feljelenteni önmagát, és benyelni a bírságot. Te tudod feljelenteni hasonlóan a fogyasztóvédelmi ügyekhez. Hívd fel őket, van ügyfélszolgálatuk, hátha mondanak valami bővebbet, hogy egy ilyen bejelentésre ellenőriznék e a céget vagy mi a helyzet.
Buliban hasznos! =]
-
Exodion
aktív tag
válasz Exodion #21197 üzenetére
Na a szerkeszthetosegbol kifutottam de egy eleg hosszura sikerult parbeszed alakult ki a 112-vel (ugye mar a rendorsegi hivoszam is oket kapcsolja). Szoval onnan a javaslat:
- Holnap reggel elso dolgom legyen az epitoanyag.hu-t felhivni es elvileg a NAIH fele nekik is jelenteniuk KELL az incidenst.
- Keressem fel a rendor fokapitanysagot es ott fognak tudni erdemben segiteni (mondvan ha minden adatom naluk van - nev cim telefonszam email - akkor most a nevemben eleg sokmindent tudnak elkovetni es utanna nekem kell magyarazkodnom).Akkor gondolom hogy most email cim es telefonszam csere sem jonne rosszul .
-
Exodion
aktív tag
válasz inf3rno #21195 üzenetére
Najo de itt azert eleg lathato hogy nyilvan nem en rendelek az orszag masik vegebol 1.3mFt ertekben maganszemelykent egy total masik cimre szoval nemhiszem hogy ezt rajtam be akarnak hajtani (legalabbis nagyon remelem ). Szoval nekem ez (kulso szigeteles hazra es meg a cimet is latom) nem fog most 1.3mFt-ba kerulni ha mar panelben lakom... Az meg ertelem szeru hogy egy vadidegennek nem fogom kifizetni.
1X eve programozokent meg el birom kepezelni azt a helyzetet hogy a honlapot 50-100eFt-os tetelert fejlesztette le Ver Pistike. Emberunk (BA) meg valami csoda folytan pont az en fiokomban kotott ki es total naivan adott fol egy megrendelest... mondjuk ja santit mert akkor miert nem fizette ki >.<'.
Szoval akkor ha mar jogi forumon vagyok akkor jogi oldalrol most mit kellene csinalnom papirforma szerint. Rendeltem mar Kinabol soha nem volt gondom meg hasonloval sem. Felhivom a boltot es jelzem hogy hoppa ezt q....ra elb....tatok. Torlik a megrendelest en meg modositottam a jelszavam egy olyanra amit meg en magam sem tudnek megjegyezni. 1.3mFt azert mar nem vicces de mivel anyagi kar nem ert es remelem behajtani sem akarjak (hat 250KM-rol legalabbis remelem mindenkinek leesik hogy itt biza tevedes tortent) a rendorseget sem igazan hiszem hogy erdekelne a dolog. Legalabbis az sem erdekelte oket amikor a pincenk ablakanak racsat akartak lefeszgetni de nem ment...
Oke ott a NAIH de ha jol ertem ezt maganak a cegnek is jelentenie kene? Nem mondom hogy nem rendelnek toluk tobbet mert van egy jopar dolog amit csak toluk tudtam beszerezni eddig is .
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kory24 #21191 üzenetére
Tehát házassági vagyonközösségen kívül történt a törlesztés?
Ez szerintem nem elévülési kérdés. Az elévülés követelésekről szól, itt meg a befizetések a teljesülésükkel rendezettnek minősülnek, nem követeli vissza őket senki.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
inf3rno
nagyúr
Hát nézd, ha valaki 1 misi felett rendel az én nevemben és velem akarja kifizettetni, akkor az szerintem csalás. Tudsz rá jobb magyarázatot? Nekem elég világos a sztori alapján, hogy nem véletlen baleset, hanem bepróbálkoztak, hátha kifizeti...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Exodion #21192 üzenetére
Ne töröltesd semmiképp. Zárold esetleg ha van náluk olyan funkció, hogy ne lehessen rendelni. Szerintem ez már rendőrségi ügy, nem lenne jó, ha elvesznének az adatok ezzel kapcsolatban. A NAIH-nál is be kell jelenteni a céget, hogy átadták másnak az adataidat, illetve a rendőrségen is, hogy 1.3MFt-os csalással próbálkoztak, megvan a cím, ahova kérték, hogy szállítsák ki, és veled akarták kifizettetni. Na én legalábbis így látom.
Ha törölteted, akkor biztosan nem lesz senki felelősségre vonva.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Exodion
aktív tag
válasz Sanyi.mTs #21187 üzenetére
Ramnyomta a telefont azota pedig szerintem tiltolistara tette a szamot . Kicsit gyanus hogy ove volt a szemelyesen atvett rendeles is persze ezt mar lehet csak belemagyarazom.
06.03 - szemelyesen God-on atvettek egy 23eFt-os megrendelest amirol kizart dolognak tartom hogy nem kapott volna szamlat rajta minden adatommal. Itt ugye nemtudom hogy ki a tenyleges vasarlo mert minden az en adataimra ment.
06.08 - kartyas fizetessel az en szamlazasi adataimmal de a tisztelt vasarlo "B.A." szallitasi cimere leadott egy megrendelest 1.3mFt ertekben. Ugye "Tudomasul veszem hogy a megrendelesem fizetesi kotelezettseggel jar" ...Ha kombinalni akarnek, ove volt az elso megrendeles aztan meg felhivta az ugyfelszolgalatot es a szamlan mar minden adat adott volt neki hogy a fiokom jelszavat atadjak. Persze tetelezzuk fel a legjobbat... emailre nem valaszolt az epitoanyag.hu szoval holnap reggel 8-kor mar hivom is oket telefonon hogy ez most megis mi. Meg toroltetem a fiokom mindenestol. Ezt a NAIH-os bejelentest hat nemtudom... vegulis itt nem csak arrol van szo hogy valakinek tevedesbol lepasszoltak az adataimat de ezzel - meg ha kar nem is ert - visszaeles tortent.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Adott egy lakás, amire anno fel lett véve otp kölcsön, ami idővel nem lett fizetve.
A tulajok elváltak.
Idővel az otp követelte tartozást és árverezéssel fenyegetett, így az egyik fél úgy döntött ő inkább fizeti a kölcsönt, így megegyezett az otp-vel és azóta is havi x összegű részletekben fizeti vissza már 8 éve, de csak ő, a másik fél nem.....Most úgy döntöttek eladják a házat és a vételárból annak a félnek aki már 8 éve fizeti a kölcsönt vissza annak ugye annyival több jár amennyit ő az évek alatt visszafizetett.
Azonban a másik fél azt mondja ő "csak 5 évet hajlandó elfogadni, mert a többi már elévült".....Ilyen esetekre nem érvényes ez az 5év elévülési idő, igaz?
-
asdf_
veterán
válasz Exodion #21186 üzenetére
Alábbiakra tudok gondolni:
- tucatneved van és kézzel vitték rád a rendelést, téves névre (bár azt este 22 óra ezt nem valószínűsíti)
- új kolléga és elb*-ott valamit (ezt sem)
- informatikai probléma, webes megrendelő új fiókot csinál vagy csak belép a sajátjába és véletlen más user adataihoz veszi fel a rendeléstAnnak, hogy nem akarom, hogy a NAV tudja, hogy ennyiért vettem valamit, üssük más nevére -tehát, hogy szándékos lenne-, nulla körüli esélyét látom. No meg itt persze a jótállás szavatosság miatt elvileg az a verzió sem játszhat, hogy a vevőnek nem kell a számla.
Az mindenesetre kb. tuti. hogy az adott cégnek egy adatvédelmi incidenst kellene jelentenie a hatőságnál, lévén feléd leakelték a megrendelő adatait, őfelé meg a tiedet. Ha olyanod van (és nem akarsz többet tőlük vásárolni ) , bejelentheted te is. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz #04441088 #21156 üzenetére
Volt ilyen exem, nem pont ezek történtek meg vele, de tőle is mindig ezt hallgattam, hogy mert neki gyerekként így, mert így mert úgy..
Az ember persze próbál segíteni, kitartani mellette, de rá kell jönni, hogy beteg emberekkel nehéz.
Ő is mindent kitalált a hátam mögött, szintúgy, ahogy most téged vonnak kérdőre. Mindenki engem vont kérdőre, mert a kiscsaj nagyon nagy színész volt, szerintem bipoláris személyiségzavara volt nárcizmussal.
Aztán, ha nem hagyod el, mert segíteni akarsz, akkor miért nem hagytad el már az elején, ha meg elhagyod az elején, akkor is te vagy a szar, mert nem segítesz. Ilyen mérgező emberrel nagyon nehéz. Megértelek.Ezt csak úgy tudod lezárni, ha összepakoltok külön mentek és örökké elfelejtetitek egymást. De még a létezést is.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
inf3rno
nagyúr
válasz Exodion #21186 üzenetére
Ezt a részét értem, csak azt nem, hogy ez miért jó a boltnak. Nyilván nem fizeted ki más rendelését, max akkor, ha figyelmetlen vagy. Ha ezért később csesztetnek, hogy az elállásnál is fizetned kell valamennyit, akkor meg feljelented csalásért gondolom.
Azt, hogy másnak kiadták az adataidat itt tudod bejelenteni: [link]
Buliban hasznos! =]
-
-
Exodion
aktív tag
válasz inf3rno #21185 üzenetére
Pedig szerintem ennyire azert nem olyan bonyolult a helyzet...
Adott 1db kifizetett atvett megrendeles az en nevemre ~234Km tavolsagra a lakhelyemtol. Ezzel tul sok gondom bajom nincs azon kivul hogy 3. ismeretlen felnek adtak egy szamlat amin nevem cimem telefonszamom email cimem minden szerepel (vegulis ugyanigy adtam mar el apron is PC alkatreszeket amiket a vevo utanna tovabb is adott es a 3. tulajdonos keresett meg).
Amivel mar tobb gondom van hogy egy ismetelt jelenleg is aktiv es fizetesre varo megrendelest is adtak fel a nevemben. Ez ahogy irom is: fizetesre van (tolem). A szamlazashoz en vagyok megadva, a szallitashoz meg ugye emberunk akinek viszont en latom a nevet cimet telefonszamat. Vasarolt haz kulso szigetelesehez kb mindent 1.3mFt ertekben kartyas fizetessel (csak ki mar nem fizette). A szallitasi es szamlazasi cimek kozott meg van ~250Km tavolsag plusz mas nev plusz mas telefonszam de ahogy elnezem ez sem tunt fol nekik.Na igy mar remelem tiszta a dolog
-
inf3rno
nagyúr
válasz Exodion #21182 üzenetére
Nekem nem vili, most akkor ki is fizették, és a te nevedre vásároltak annyi a gond? A számlázási csalásnál gondolom a NAV vagy a rendőrség az illetékes (bár nem igazán értem, hogy ebben a más nevére számlázásban mi az előnyös), az adatok kiadásával kapcsolatban meg a NAIH.
Buliban hasznos! =]
-
Eastman
addikt
válasz #04441088 #21179 üzenetére
A lényeghez tekertem, a műsor eleje teljesen másról szól. Nem vagy egyedül.
Az egyik sms-t én írtam. Cimbimet megszúrkálta a felesége. Együtt maradtak utána, mert szeretné a kislányát felnevelni, nem akarja, hogy a nő száz kilométerre vigye tőle a gyermeket. Az egyik vágás mellett tetováltatott egy rövid csíkot, hogy soha ne felejtse el az esetet, amikor a tükörbe néz.
Szereti a feleségét, és nem titok, hogy az adott pncit is.
(Illetve azt sem akarja, hogy a nő vigye magával a nem kicsi vagyon felét.)[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Exodion
aktív tag
1.3mFt-os emberunk nem szemelyesen ment be, mert a statusz alapjan varjak hogy fizessek. Okosan kiszallitast kert, kifizetve nincs, szamlazasi en, szallitasi o. A lezartnal mindketto az en nevemre szol .
Na meg en is maganszemelykent vagyok regisztralva bar ennek nme kene ilyen vonzatanak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Exodion #21180 üzenetére
Amikor bemegy valaki hogy nem kell számla, sok helyen a rendszerből úgy adnak el árut, hogy más nevére kiírják, aki már a rendszerben van. Így szokott előfordulni az ilyen, anélkül hogy a fiókod sérülne.
Amióta nav online van, kezd megszűnni, de sokszor láttam a rendszerben, hogy, jé, miket nem vásároltam... Mert kamu névre kinyomtak számlán valamit.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Exodion
aktív tag
Elkanyarodok, ilyen meg nem volt velem. Vasaroltam egy parszor epitoanyag.hu honlapon kisebb nagyobb ertekben (illetve kismillioszor interneten). Tortent most azonban hogy tegnap ejszaka 22 utan kaptam egy emailt miszerint egy megrendelesem lezarasra kerult. Ami az en nevemre szolt csak eppen nem az en megrendelesem volt. Ma reggel vettem eszre hogy ugyanigy van egy 1.3mFt-os fizetetlen megrendelesem is ami hat ezekszerint nem tunt fol nekik.... szamlazasi nev/cim en vagyok a szallitasi meg egy 3. fel (megvan nev/cim/telefonszam).
A kereskedonek jeleztem ezt a nem kis problemat, a jelszavaim lecsereltem de ez azert nem egy kis gond. Kiadtak a szemelyes adataim 3. ismeretlen felnek a lezart rendelessel, illetve ez az 1.3mFt-os csavoka is latott minden adatot. A jelszavam pedig egyaltalan nem egy egyszeru dolog, sot...
Ilyen esetben mi a teendo? Van egyaltalan, vagy ugyis valtoztattam jelszot, hagyjam ra?
-
törölt tag
válasz Apollo17hu #21174 üzenetére
Azért mert labilis, pszichiátria eset, nem tudja mindig, hogy éppen mit csinál. Az meg pláne nem tetszik neki, ha az igazság fáj.
-
törölt tag
válasz Apollo17hu #21172 üzenetére
Mond mire vagy kíváncsi és válaszolok.
-
Apollo17hu
őstag
Tudom, hogy senki nem kíváncsi rá, de én tartom az álláspontomat, mivel látványosan nem tudtunk meg több részletet az ügyről.
-
mike1334
veterán
válasz inf3rno #21170 üzenetére
Könnyű testi sértés is lehet emberölési kísérlet, ha a körülmények adottak (elkövetéshez használt eszköz, a vágás/szúrás iránya, elkövetői szándék, stb.). Nem mondom hogy ez az, csak azt, hogy nem olyan egyszerű a minősítés.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
drzozo
senior tag
De egyébként leírták, hogy látlelet és mehet a feljelentés nyugodtan.
-
őstag
válasz philoxenia #21166 üzenetére
nem volt elég információ hozzá véleményem szerint
cryptot minden termékemért elfogadom
-
őstag
válasz herdsman12 #21163 üzenetére
illetve van egy oylan nézőpont is, hogy aki nem kíváncsi más véleményére, az ne egy nyílvános fórumon kérdezzen
cryptot minden termékemért elfogadom
-
bitpork
nagyúr
-
herdsman12
őstag
Harmadszor kezdek neki, csak leírom...
Páran itt jól eltévedtek.
Jogi lehetőségekről érdeklődnek legtöbben, nem minősítésre vagy ítéletre kiváncsiak.
Ritka utálatos dolog ismeretlenül minősíteni a másikat, senkit nem érdekel némelyek okoskodása/arcoskodása. -
törölt tag
-
Pocee
senior tag
válasz #04441088 #21156 üzenetére
Ez szomorú történet...
De nem kapcsolódik a fenti történethez.
Biztos gonosz vagyok,de ez önsajnáltatás.
Fogjuk másra minden bajunkat.
Mindenki életében vannak mélypontok,ezektől erősödni kell,nem tolatni.
Továbbra is fenntartom,hogy ez nem bíróság,majd a rendőrség kinyomozza,a bíró meg eldönti ki a bűnös.
De az,hogy Te nem rendőrségre mentél,hanem ide irogatni,akkor nincs itt olyan nagy bajMr.Brightside
-
törölt tag
Te se lennél teljesen százas, ha apád pár éves korodban lelép, abban a néhány évben amíg ismered csak üti veri anyádat, az összes állatodat vagy agyoncsapja vagy lelövi és 16 évesen nulla rokon mellett neked kell ápolni a rákos anyukádat több, mint 2 évig, aztán egyedül intézni a temetést. Tudtam, hogy nem volt könnyű élete.
-
Pocee
senior tag
Amennyire eddig sikerült ezt az embert megismerni, mindenképp meghallgatnám a másik oldalt,mielőtt megsajnálom a fenti embert.már csak azért is mert ha tényleg olyan a nő mint amilyennek leírta miért élt vele 1 évig?nemá'
Mr.Brightside
-
inf3rno
nagyúr
válasz Apollo17hu #21149 üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy jobb, ha a bíróság dönti el, hogy itt mi történt a bizonyítékok alapján. Mondjuk a csajt se láttuk hogy néz ki, lehet van éppen két monoklija... A srácnak meg ez már a harmadik zűrös posztja, úgyhogy vagy nagyon szerencsétlen, vagy azért őt sem kell félteni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bitpork
nagyúr
válasz Apollo17hu #21149 üzenetére
Mert -hibásan- magadból indulsz ki. Minden ember más. PH tag is járt már úgy h szó szerint kutyaként tartották az udvaron és mindenét elvették mégis évekig tűrte.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Apollo17hu
őstag
válasz -Skylake- #21147 üzenetére
Oke, nem fogjuk egymast meggyozni, hogy melyik eset a valoszinubb.
Bennem az merult fel, hogyha valoban minden ok nelkul vagta meg a csaja - akivel allitasa szerint mar egy eve egyutt volt -, akkor az azt jelenti, hogy a csaj mentalisan labilis. Ennek az egy ev alatt boven ki kellett volna derulnie. Es ilyenkor normalis ember nem azon gondolkodik, hogy bevagja a not a boribe, hanem azon, hogy szerezzen neki szakembert/terapeutat/barmit. Nem a jogasz topikba jon vele. Ezert santit nalam a sztori. -
bitpork
nagyúr
válasz Apollo17hu #21146 üzenetére
Ez egy kicsit -információk nélkül természetesen nem más mint egy előítéletes vélemény - áldozathibáztatásnak tűnik.
Jelenleg egy dolgot tudunk és az alapján lehet mondani biket v bakot.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-Skylake-
addikt
válasz Apollo17hu #21146 üzenetére
Én is szeretném hangsúlyozni, hogy ezzel már az előző kommentben is egyet értettem. Azt kifogásoltam, hogy ha annyira bántani akarok egy nőt, hogy annak már késsel kell megvédenie magát, akkor utána valószínűleg nem jövök fel prohardverre és írom ezt le ide, hanem imádkozok hogy az említett nő ne jelentsen fel és nem pedig fordítva, mert ebben a helyzetben gyakorlatilag biztos, hogy engem ítélnének el.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Apollo17hu
őstag
válasz -Skylake- #21145 üzenetére
Meg egyszer szeretnem hangsulyozni, hogy nem ismerjuk a masik oldal allaspontjat. En - ha neki akarnek menni vkinek kessel, akkor - nem meghamozni, hanem ledofni akarnam. Siman el tudom kepzelni, hogy azert vett kest magahoz, hogy vedekezzen, es ezert okozott csak feluleti seruleseket.
-
-Skylake-
addikt
válasz Apollo17hu #21143 üzenetére
"Szerintem viszont, amikor valaki úgy beszél a párjáról, hogy "Raferne par ev, megtanulna hol a helye."
Lol , mert te hogy beszélnél arról a nőről, aki fél órával ezelőtt neked ment egy késsel ???
"Te a srácnak hiszel, én meg azt hiszem, hogy nyomós ok kell ahhoz, hogy valaki kést ragadjon."
Nem, én nem a srácnak hiszek, jelenleg annyit tudok, hogy nekiment egy késsel meg azt hogy ez egy nő volt. Szívesen meghallgatnám a másik oldalt is, de azt nem nehéz elhinnem, hogy ide ír valaki , hogy "hát, itt egy őrült nő". Ezt azért látatlanban is el tudom hinni. Szedtem már le síró nőt (aki ráadásul nem is miattam sírt) panel 7. erkélyről, épp mászott ki...
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
bitpork
nagyúr
válasz Apollo17hu #21143 üzenetére
Sajnos nem minden esetben
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Apollo17hu
őstag
válasz -Skylake- #21141 üzenetére
Szerintem viszont, amikor valaki úgy beszél a párjáról, hogy "Raferne par ev, megtanulna hol a helye.", meg az első reakcióra elsírja, hogy milyen szar neki otthon, akkor erősen gyanús, hogy egyáltalán nem is célja a feljelentés, csak önigazolást keres a fórumon. Nem ismerjük a másik oldalt. Te a srácnak hiszel, én meg azt hiszem, hogy nyomós ok kell ahhoz, hogy valaki kést ragadjon. Ez az ok eddig nem jelent meg a történetben.
-
-Skylake-
addikt
válasz Apollo17hu #21139 üzenetére
Nyilván, de erről nem volt szó. Plusz, ha önvédelemből tette volna akkor az azt jelentené, hogy a srác annyira bántani akarta, hogy a nő nem tudta máshogy megvédeni magát csak egy késsel. Ebben az esetben szerinted a srác akarna rendőrt hívni ? Én ebben a helyzetben biztos nem tennék feljelenést, hisz akkor gyak magammal cseszek ki, hisz lényegében magamat jelentem fel. Nem hiszem, hogy most erről van szó.
-
Tothgera30
Ármester
Sziasztok.
Adott egy pár éves bűncselekmény, ahol én mint elszenvedő alany mai nap ezt a levelet kaptam. (Röviden: Notebook vásárlás 2014 környékén, eladó csalást üzletszerűen művelte, nem kaptam semmilyen terméket)
Milyen lehetőségeim lennének? Úgy látom hogy nem sok esély van ma sem pénzhez jutni. Akkoriban a "csalónak" nem volt hivatalos munkaviszonya, emiatt nem tudták visszaperelni tőle."A pokol nem hely, hanem állapot"
-
törölt tag
válasz -Skylake- #21134 üzenetére
Most lett az exem. Elegem van belole. Több, mint egy eve voltunk egyutt, aztán en nem dolgoztam semmit, mert várok térd és váll műtétre is. Volt 5 vallficamom 3-4 hónap alatt. Viszont ő ezt látva felmondott, mert nekem jön a tappenz, akkor ő minek dolgozzon. Egy éve köze nincs a munkahoz. Egy lakás árat rendelgette el parfümökre, ruhákra, női kencekre. Két kisebb testű kutyája van, ahhoz lusta, hogy naponta 5 perce kivigye őket. Ha beszarnak az se számít, majd ha arra jár talán foltakaritja. Ha főz valamit azt a 800 mosatlant otthagyja, mert miért ne? Naponta két naponta egy zsák szemetet szedek össze ebben a tetves koszfeszekben. Ennek mániája, hogy zabál valamit, fele megmarad, azt ahogy esik úgy puffan. Vittem már ki a fürdőszobabol fel szelet pizzát, egy szekrény aljába betett már budos kávét, cukros zacskót, meg rengeteg dolgot. Volt már, hogy a hűtőben volt a fésű. Naponta ragadok ragoba akár az ágyon, akár a széken, már meguntam és szóvá tettem, hogy egy utolsó csöves nem él így.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz #04441088 #21132 üzenetére
Letoltendot nem hiszem, hogy kapna emiatt. Van amugy Jogi forum itt, kerdezz ra ott. Amugy kemeny a story. Most lett az exed a keseles vegen, vagy mar az exed volt es ugy ? Ha szabad ilyet kerdezni.
-
őstag
-
törölt tag
-
amargo
addikt
válasz darvinya #21128 üzenetére
A fiókban tárolt blokkjaim nagy része még 6-10 év után is olvashatóak voltak. Ne (UV) fénynek kitett helyen tárold ennyi a titok nyitja. Attól mert az asztalra teszed és nem közvetlen éri a napfény, attól még roncsolódik.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
mike1334
veterán
-
darvinya
titán
válasz mike1334 #21127 üzenetére
Akkor Lidl, Tesco, Auchan, Spar, stb..mind jogszabály sért, azzal, hogy nyomtatástól számítva a 3. évben már semmilyen szöveg nem olvasható.
Mindegy, hogyan volt tárolva, mert ez idő alatt lebomlik.
Azért kíváncsi lennék, hogy egy jogszabály a kémiát felül tudja írni.
Azért, mert egy laborban lett tesztelve, attól még a valóságot nem fedi.
Ez pont olyan, mint, mikor autó gyártó kiadja CO₂, NO, stb. károsanyag adatokat, mert azok labor adatok, valóságban közelébe sem vannak.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
mike1334
veterán
válasz darvinya #21125 üzenetére
"Normális hőpapíron ez a szöveg van:
Gyártástól számított 5 évig garantáltan olvasható a szöveg, amíg nem éri napfény, víz, és hő."Ilyen hőpapírt nem lehet használni, mert jogszabályt sért...
1. A pénztárgépben kizárólag jól olvasható, olvashatóságát a felhasználástól számított legalább 8 évig megőrző folytonos papírtekercs használható.
2. A hőpapír használatának további feltétele, hogy a papírtekercs hátoldalán tartalmazza az alábbi adatokat:
a) „A hőpapír pénztárgép vagy taxaméter hőnyomtatóban használható.”,
b) az 1. pontban foglaltaknak megfelelő hőpapírként Magyarországon elsőként forgalomba hozó neve, címe,
c) a hőpapír használhatóságának határideje (év, hó, nap),
d) „Olvashatóságát megőrzi 8 évig”,
e) az olvashatóság megőrzési feltételei.a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet 3. melléklet B)
Teljesen jók az eredeti papíron szereplő adatok...
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
darvinya
titán
Ezt jól kifodítottad jogi fűszerrel.
ugyanakkor a tekercs 5 éves korát követően az olvashatóságát lmár nem tartja meg 8 évig,
Miközben:
2020 január és 2024 december közti felhasználás esetén garantálják a 8 év olvashatóságot.
Ez így ellentmondás.Akkor fussunk neki még 1x.
Papírra nincs tinta nyomtatás.
Papír olyan vegyszerrel van kezelve, ami hő hatására besötétül.
Azvidő intervallum alatt alatt a vegyszer felbomlik, akkor az már nem képes besötétedni.
Amikor besötétedett, akkor is ugyanolyan sebességgel bomlik.Normális hőpapíron ez a szöveg van:
Gyártástól számított 5 évig garantáltan olvasható a szöveg, amíg nem éri napfény, víz, és hő.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
asdf_
veterán
válasz darvinya #21117 üzenetére
Semmi ellentmondás nincs benne, csak érteni kell magyarul és egy minimális logikával is rendelkezni kell. 2020 január és 2024 december közti felhasználás esetén garantálják a 8 év olvashatóságot. Hiába használod fel hamarabb, attól az olvashatósági idő nem lesz nagyobb, ha pedig egy adott dátumnál később használod fel, akkor pedig már nem bírja a 8 évet. Még magyarabbul: a nyomtatási időtől számított fakulás közel egyenletes egy 0 és egy 5 éves tekercs esetén, ugyanakkor a tekercs 5 éves korát követően az olvashatóságát már nem tartja meg 8 évig, emiatt az adott dátumot követően nem alkalmazható (mert az alaptétel az, hogy 8 évig olvashatónak kell maradnia).
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
-
rgeorge
addikt
válasz darvinya #21119 üzenetére
Tehát: a 2024.12.31-ig nyomtatott információ a nyomtatástól 8 évig olvasható marad. Nem azonos a nyomtathatóság és a láthatóság.
[ Szerkesztve ]
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
titán
válasz MaCS_70 #21112 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Igen ez érthető így, azonban a szolgáló telek tulajdonosa is lesz majd beteg, megy majd nyaralni stb és nem mindenki tudja rábízni másra az ingatlanát. Vadidegennek meg az ember nem ad kulcsot. Nem veled vitázom természetesen, csak a jogi útvesztőket próbálom feltérképezni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MaCS_70 #21112 üzenetére
Bepereltem volna őket minden hatóságnál, nem kártérítés címén, hanem minden egyéb címen ami eszembe jut és van esély nyerésre. Magánlaksértés, birtokháborítás, stb. Ha ez nem ment volna, vannak kreatív ötleteim még, de nem lövöm le a poént. Ha az a cél csak, hogy a másiknak kárt okozz, akkor sokkal több legális/utólag nem bizonyítható lehetőséged van, mintha hasznot is akarsz húzni belőle....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
félisten
A szolgalmi jog mögött eleve lennie kell valamilyen alapiratnak, ami rendszerint szabályozza azt, hogy a szolgáló telek mindenkori tulajdonosa köteles a hozzáférést biztosítani. Ennek az elmaradása az ő felelőssége, tehát az esetlegesen a szükséges szolgáltatás (neaggyisten állagvédelem) helyreállításához indokolt károkat a mulasztása esetén maga viseli.
A másik felet természetesen maximális együttműködési, megkeresési, értesítési, stb. kötelezettség terheli.
Ez persze az elmélet.
Vettem részt olyan ügyben, ahol egy közműszolgáltató cseszett felhívni a kapura más okból nagy számokkal kiírt telefonszámot, markolóval átment a kerítésen, feltúrta a kertet, megrongálta a kerti utakat, elszakította a kert- és kapuvezérlés kábeleit, kivágott két fát (!!!), majd minden üzenet hagyása nélkül távozott. Majd miután felkutattuk őket, közölték, hogy saját költségen állítsunk mindent helyre, és a számlák alapján majd fizetnek valamennyit, de saccra olyan max. 150e forintot. (Csak a helyreállítási szakmunkák + anyagok költsége 500e fölött volt, + kb. 2 év a kert regenerálódása és olyan 30 év a fáké...)
MaCS
-
titán
Helló!
Az alábbi esetben mi lesz a jogi helyzet szerintetek?
"A" ingatlanra szolgalmi jog van bejegyezve "B" ingatlan felé, mert "A" ingatlanon keresztül van a "B" ingatlan ivóvíz és szennyvíz bekötése. "A" ingatlan tulajdonosa elutazik/kórházba kerül stb és nincs kire rábíznia az ingatlant. "B" ingatlan vízbekötésén csőtörés lesz/eldugul a szennyvízcső stb. "A" ingatlanra nem tudnak bejutni, mert nincs aki beengedje őket.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
csuzda
aktív tag
válasz csuzda #21036 üzenetére
Kicsit jobban kifejteném a részleges elállásos kérdésemet.
2021.01.16.-án előrendeltem egy boltból a PS5-öt. Június elsején felhívtak, hogy csomagban kapták a konzolt, így csak +1 kontrollerrel tudják küldeni. Belementem, mert nem volt más választásom. Június 10.-ei a számla, én másnap kaptam kézhez. Miután megkaptam akkor derült ki, hogy a "csomag" valójában a konzol gyári dobozára rácelluxozva egy plusz kontroller... A "számla" egy 3 lapos hőpapír blokk. A konzol és a +1 kontroller külön-külön tétel, illetve a kontroller nem 2, hanem csak 1 év garanciás...Ez alapján ez két külön tétel, vagyis részleges elállással vissza tudom küldeni a +1 kontrollert?
[ Szerkesztve ]
-
Ryder1
senior tag
Ingatlan adásvételi szerződésben van egy ilyen pont:
"Az eladó külön is nyilatkozik arról, hogy az ingatlant helyi önkormányzat által kivetett adó nem terheli."
Jól sejtem, hogy ez nem állja meg a helyét, ha kell fizetni évi 6e Ft kommunális adót két részletben az önkormányzat felé? -
Đusty
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
Munkáltató mennyi túlórát rendelhet el?
Párom lement heti 20 órás munkarendbe (már 2 hónapja) és a főnöke jövő hétre 42 órára osztotta be.
A fenti dolog mennyiben változik, ha 6 havi munkaidő keret van?Tanulás miatt váltott 30 óráról 20-ra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz inf3rno #21094 üzenetére
A szabad bizonyítás elve érvényesül azokban az esetekben, ahol nincs formakényszer. Magyarán, ha egy szerződés megköthető szóban is, akkor egy email is LEHET bizonyító erejű.
Az viszont, hogy mi minősül írásbelinek, már tételes törvényi rendelkezés szól, és ennek is vannak szintjei.
Egy visszaszkennelt képfájl is lehet érvényes, csak éppen nem a rajta szereplő aláírásokkal, hanem a hozzá csatolt elektronikusokkal.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Chrome
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest