- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
torogyuri #182 üzenetére
Üdv,
ilyen lapom van,május 10-e óta a legnagyobb megelégedésemre.16,5k-ért vettem győrben egy kiskerben 3 év garral.Doboza a szokásos giga,kellékek,nemtúlsok,de elégséges.Sw körítés sem épp deluxe,de megtalálható a cd-n a telepítéshez szükséges minden software. Van hozzá egy saláta levél,összeszerelési útmutatóval,meg egy méretesebb matrica,amin az alaplap sematikus ábrája van,csatlakozók megjelölésével.
főbb jellemzői: nf3-250 chipset,passzív hűtés,3db ddr slot,firewire nincs,2db venticsati;o(,led,hogy jól raktad-e be a vga-t.alc850-es 7.1-es hangkari,egész korrekt.
Bios: én F11-es biossal vettem,szinte azonnal felment rá az f13-as. chipset,vcore és ram feszt lehet neki állítani(utóbbinak 2,5v +0,2v a max.)gigabyte-osan crtl+f1 kombóra jön be a finomhangolós része a biosnak,pl. itt tudod a ht szorzót,ram időzítést,stb állítani.
A lap tuningnál default több kakaót ad a procinak,pl. az én s754-es 2800+-emnek az 1,5(vagy 1,55) helyett 1,6-ot pakol,így a gyári 9x200 helyett 9x260-on tudom aszinkron hajtani,de megy lazán 8x300-al is,ramokat 100-ra visszaosztva. 7/25-én jött ki az új,f14-es bios,nagyon nem tudtam próbálgatni,de majd ha sikerült,úgyis beírom a szokott helyekre. f13-al a bios nagy ívben szarik rá,hogy te mit állítasz be memóidőzítésekre. pl. 9x260-nál, 166ra visszavéve a ramokat,ddr434-en 2,5-3-3-7 2T-be megy (1T-hez kell +0,1V vdimm).Tuninnál fontos a Crtl+F1 kombóra előjövő extra menüben a cpu thermal throttling-ot disabled-re tenni,a gyári értéknél 220-nál kifulladt a tuning.húzva a processzor/alaplap szenzor everest ultimate szerint idle 28C°/25C° , prime-val(vagy pl. gta:sa-val) terhelve 30C°/48C°.
supportja elég jó,elég gyakran van hozzá új bios. win-es fless utility-vel lazán lehet frissíteni.
Szóval az apróbb hibáktól eltekintve szerintem az egyik legjobb,olcsóbb lap s754 és AGP mellé.
Ha van valami kérdésed még,nekímélj.
üdv
Balinov -
Sir Riccio
addikt
válasz
#65675776 #192 üzenetére
Nem vagyok sértődékeny tipus, tehát szó sem lehet haragról.
''Egy valami miatt minden tiszteletem a Tiéd: ez pedig az elvhűséged''
Nálam ez nem elvhűség kérdése, csupán megadatik az a lehetőség, hogy -anyagi ráforditás nélkül, - tesztelhetem a legjobbnak számitó hardware-eket, és szeretném megkönnyiteni azok döntését, akik nem tehetik ezt meg.
Gondolom elhiszed nekem hogy ha nem a GB lapjait tartanám ( természetesen a saját szempontjaim alapján: ár/érték, felszereltség, megbizhatóság, esetleges tunning potenciál, stb) a legjobbnak, akkor már réges régen nem az lenne a gépemben. Természetesen mindenkinek más és más a fő szempont, tehát magának kell eldöntenie mit vásárol. /Nem kötelező érvényü elfogadni a tanácsom, lényeg a segitő készségen van. -
Comm
senior tag
Nos csatlakozom a klubhoz.Eddig minden szép és jó.Remélem minden fain lesz továbbra is.
-
Calogero
addikt
válasz
torogyuri #193 üzenetére
Teszt (Igaz ez PRO) Bővebben: link
Itt a topicja:Bővebben: link (Tessek hasznali a forum keresot)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
torogyuri #182 üzenetére
Van neki saját topicja, nem kell újat nyitnod! Bővebben: link
-
törölt tag
válasz
Sir Riccio #189 üzenetére
Remélem nem vetted sétrésnek, nem annak szántam, hanem poénnak. Mondjuk ez egyértelműbb lett volna, ha használok smiley-t.
Egy valami miatt minden tiszteletem a Tiéd: ez pedig az elvhűséged! Remélem nincs harag, annak ellenére sem, hogy már többször is összecsaptunk.
jepeto már napok óta kérdezget a K8NF-9-ről, lényegében mindent elmondtunk már neki, de a jelek szerint nem igazán értette meg. Én például pontosan leírtam neki hol tudja állítani a HT-szorzót. Nézz be az A64-esek topicjába, ott láthatod. Ott azt is láthatod, hogy mennyire nem bírja/akarja tagolni a mondanivalóját! -
Sir Riccio
addikt
válasz
Zoli bácsi #190 üzenetére
Nem olyan nagy munka, én megforgatnám a ventiket ugy hogy mindegyik kifelé fujjon a házből! /megér egy misét/ Én a csippszet hőfokát, és más egyebet is laser-es hőmérővel mérem. A proci hőfoka meleg napokon, idle 28-29 fok, terhelve 38-40 fok, télen /amikor a helyiségben is hüvösebb van/ 25-26 fok idle és 35-36 fok terhelve.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Sir Riccio #188 üzenetére
Ööööö..úgy vannak állítva, hogya gépház jobb oldalán van egy 9cm-es venti, ami közvetlen a winyóra fújja a levegőt, a chieftec házban keresztbe van a vinyó. A másik 9cm-es a bal oldalon az NF4 chipre fúj. A ház hátulján van egy 12cm-es, ami kifele fúj, meg ugye a táp is kifele. Ezenkívül a freezer 64 is mozgatja a levegőt a házban, na meg a HIS ventillátora. Ezek ellenére meglepően csendes a gép. Nincs olyan program, ami az nf4 chip hőmérsékletét méri? Kísérleteznék a ventikkel, a kézzel csak azt érzem hogy forró a borda.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Zoli bácsi #186 üzenetére
A ventiket ugy szereld be hogy mindegyik kifelé fujja a házból a levegőt!!!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Sir Riccio #183 üzenetére
Köszönöm. Egyébként az aliencomputersnél is ezeket mondták el a gb lapokról, bár mikor az első lap kifeküdt, a második sem ment a legújabb biossal, kísértésbe estem hogy más márkát nézzek. Eddig stabil minden, biost ezek után nem frissítem. A chieftec ház oldallapján van két venti hely, egyik nagyjából az nforce chip felett van. Ide tetettem tegnap egy 9cm-es ventit, ugyanis iszonyú meleg volt a passzív hűtés. Az x800xl-es kártya szinte hozzáér a bordához, ami iszonyú forró, még így is, hogy venti fújja rá a levegőt.
-
jepeto
tag
hali
tud nekem mondani valaki valamit arrol hogy a GIGABYTE :GA-K8NF-9
tudja e a hyper transportot és ha igen akkor hogy lehet bekapcsolni vagy álitani ahhoz hogy tudjam huzzni a cpu ??????
minél hamarabb lécci -
Sir Riccio
addikt
válasz
Zoli bácsi #181 üzenetére
Igen a 6600GT szerencsésebb választás lett volna, ugyanis gondolom a jelenlegi elvárásokat messzemenően az is kielégitette volna, és később ugy fél év mulva amikor az ára már a fele lessz. akkor venni egy párját, és SLI-be kötve hosszabb távon is ''izmos'' konfig lehetett volna elfogadható árszinten.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Zoli bácsi #178 üzenetére
Csak a tévedések elkerülése érdekében:
''Ha Sir Riccio az aliencomputersnél dolgozik'' N E M !!!
Tudomásom szerint az ''aliencomputers'' pesti cég, én pedig Pécsett élek, és saját cégem van, tehát mégegyszer semmi közünk egymáshoz.
De miután szinte minden lap megfordult nálam, -és a tapasztalataim szerint a GB lapok voltak azok amelyekkel nem volt semmi problémánk, ( stabilitás, megbizhatóság, elvárható mértékü tunning lehetősége, stb ) ezért mellettük voksoltam, mivel az anyagi haszon /árrés/ minden alaplapon azonos, nem mindegy hogy hány db-ot kell BP-re az importórhöz vissza vinnem garanciális cserére, ezt ugyanis senki sem tériti meg!!! /Eddig több tucat lapból egy szorult cserére, és ott is elmondható volt: '' a hiba nem az ön készülékében van''/
Természetesen mindenki a pénzéért azt, és olyat vásárol amilyent akar, álltalában segitő szándékkal adok tanácsot annak aki igényli, és természetesen ez Rád is vonatkozik, ha szükséges szivesen segitek. -
torogyuri
aktív tag
GA-K8NS információk érdekelnének mert lehet hogy ilyet veszek
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
#65675776 #179 üzenetére
Igen, tudom. Eredeti tervem egy 6600GT vga volt, és a későbbi bővíthetőség miatt akartam sli-s lapot. De ez a 256 megás 256 bites kártya piszkálta a csőröm, na és az anyagi keretbe épp belefért. Aztán megmaradtam az sli-s lapnál, hátha valamikor olcsón utánamdobnak két 6800gt-t. Bár szerintem ez a konfig megint kitart nekem 2 évig, max. ha olcsó lesz a kétmagos AMD proci, egy olyan lesz bele.
-
Zoli bácsi
őstag
Na, kipróbáltam, a gépem kb 2100mhz-ig húzható. A proci szvsz menne tovább is, a ramok nem bírják, a windows memóriahibára panaszkodott, mielőtt összeomlott.
-
törölt tag
válasz
Zoli bácsi #178 üzenetére
A későbbi bővíthetőség a Te esetedben két darab új, SLI képes nVidia chipes VGA vételét jelentené! Az X800XL tudtommal nem az az ''ideiglenesen jólesz, majd eldobom, mert olcsó volt'' kategória.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
#65675776 #177 üzenetére
Ha Sir Riccio az aliencomputersnél dolgozik, akkor lehet hogy nála. Az SLI hez az esetleges későbbi bővíthetőség miatt ragaszkodtam. Más gyártmányú alaplapot remélem nem kellek kipróbálni. sokat bújtam a fórumokat, hogy milyen lapot vegyek, végül a passzív hűtés, és a stabilitás miatt maradt a gigabyte. Az idő majd eldönti, hogy jól döntöttem-e. Eddig stabil, a volt P4-esem után furcsa a 29 fokos cpu. Jaj, elnéztem, f3-as bios van rajta!
-
törölt tag
válasz
Zoli bácsi #176 üzenetére
Csak nem Sir Riccio-nal vetted? Ő hírdeti ennyire a ''Gigabyte über Alles'' igét. Persze ha erre téved úgyis azt fogja mondani, hogy nem a lap hibás, hanem te vagy béna. Mellesleg miért ragaszkodsz ennyire az SLI-hez? Ha ATi chipes kártyát veszel nem fogod tudni kihasználni, mivel nem kompatibilis a CrossFire-el!
Én mindenképpen azt ajánlom próbálj ki más (gyártmányú) alaplapo(ka)t is, különben nem fogod tudni egyértelműen kizárni a konstrukciós hibákat! Ha felnézel a GB oldalára, láthatod, hogy a Venice magos procikat csak az F2-től támogatja.Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Tegnapvettem egy komplett számítógépet,Venice 3000+ procival,GA-k8n ultra sli lappal, HIS X800XL vgakártyával. Sokat vacilláltam az alaplapon, volt képben abit,és asus is, de a végén a gigabyte-nál maradtam. Az aliencomputersnél vettem a masinát. Mikor átvettem, közölték, hogy le van tesztelve, és a legújabb BIOS van rajta. Hazahoztam (180km), és megpróbáltam windowst telepíteni. Amikor a memóriába tölti az eszközvezérlőket, a telepítés elején, mielőtt a winyóhoz nyúlna, újraindult a gép. Bármit csináltam, a memóriákat bárhova tettem, és kölcsönkért memóriával is ugyanezt csinálta. Egyébként s3+ típusú ramok voltak (ezt ajánlották). Ma visszavittem a gépet a boltba, nekiálltak tesztelni. Végül semmi más nem maradt, mint az alaplap, mint gyenge láncszem. Mivel legújabb BIOS volt rajta, visszatettek egy régebbit, és csodák csodájára működött. Sokáig nem, mert a tesztelgetés alatt egyszer csak kinyúlt az alaplap, a biosnál nem jutott tovább, már ott befagyott. Előszedtek egy új lapot, a legújabb biost rányomták, telepítéskor persze újraindult. Vissza rá az eredeti bios, akkor jó. Na álljunk meg egy szóra, mondtam ekkor, ilyen lappal nem játszok, adjanak másik típust. Asus a8n sli-t jelöltem meg mint altarnatívát. A szervizes srác inkább a Gigabyte-ot ajánlotta továbbra is, mondván hogy az Asuson hamar megdöglik a chipset venti, megint hozhatom vissza. Meggyőzött, maradtam a giga lapnál. Az s3+ típusú 2x512MB ramot viszont kicseréltettem, ráfizettem 5100ft-ot, és kaptam ugyanennyi Corsair típusút. Új biossal ez sem megy. Most a gép tökéletesen működik, F1-es bios van rajta. Ezekszerint nem frissíthetek biost rajta? Bugos lenne a legújabb bios? Valakinek ötlete, tapasztalata?
A gép:
Gigabyte GA k8n ultra sli
Venice 3000+
2x Corsair 512 ddr400
His Ati radeon x800xl 256MB
AC freezer 64 hűtő
Samsung 200gb Pata
Pio 109
Chieftec LBX-02b-b-b-410 Ház+táp
Hyundai B90a 19'' TFT (8 ms) -
törölt tag
válasz
Sir Riccio #169 üzenetére
A PCI Slot=PEG nem igaz! A PCI Slot az sima PCI-os VGA-t (pl Trio 64) takar, a PEG pedig PCI Express-est! (PEG=PCI Express Graphics)
-
Totyi
őstag
Sziasztok.Lenne egy k8triton ga-k8nf-9 alaplap,benne egy 3000 Athlon 64.
M.I.T. ezeket mutatja,de nem értem mind;hogy mi:
CPU frequency-ezt tudom
CPU Spread Spectrum-center spread --- erről gőzőm sincs.
PCI clock:100 mhz ezt sejtem
k8 CPU clock ratio:default --- ez talán a szorzó?
Robust graphics booster:Auto --- nem tudom
CPU voltage control:normal --- sejtem
Normal CPU Vcore:1.500V --- tudom
Core power voltage control:normal --- nem tudom
HT-Link voltage control:normal --- nem tudom
DDR voltage control:normal --- tudom
Hogy kell tunnigolni ezt a deszkát?Van-e olyan beállítás CPU RAM-3/2 vagy 5/4?
2 db 512 400 hmz-es kingmax memó van mellette.
Kb 1 óra múlva tudok visszajönni;addigra remélem segít vki.Előre is köcce. -
SIFIKA
csendes tag
egy kis segítséget kérnék ,van nekem egy gigabyte k8ns ultrám és nem találok hozzá semmilyen figyelő programot amivel megnézhetném a hőmérsékleteket ,próbálkoztam az MBM 5-tel de nem ismeri a lapot szóval nekem az is jó lenne ha valaki lenne olyan szíves és belinkelne nekem egyet ami elég friss de nekem bármi más is jóami kimutatja. PLíííííííííííííííííííííííííz
-
sosperecek18
őstag
Hello lenne egy kérdésem, hogy a passzív hűtést akarom aktívra cserélni, de nem tudom hogy letudom-e?
A lényeg, hogy a 2 fehér bütyök egyenlő távolságra van egymástól? mert akkor letudnám cserélni!
Passzív, ami nekem van
Bővebben: link
Aktív ami lenne:
Bővebben: link
Lécci mondjátok már meg, hogy ugyanolyan távolságra van-e? -
Uzmany
őstag
válasz
Sir Riccio #169 üzenetére
Köszönöm. Esetleg tudnál adni egy linket, ahol rálelhetek a fent említett opciók magyarázatára?
-
Uzmany
őstag
válasz
Sir Riccio #165 üzenetére
Szia, a BIOS-ban van pár menü, amit nem igazán értek
- Top Performance
- Init Display First - ezt melyikre állítsam? PCI Slot - PEG - PEG(Slot2)?
- PCIE Spread Spectrum
- SATA u.a.
- CPU u.a.
- Robust Graphics Booster
- Err94 Enh
- Interrupt Mode - APIC vagy PIC?
- H/W memory hole Remapping
- Linear R.G.B clock %
Ha esetleg lenne időd ezekre a kérdésekre, akkor előre is nagyon szépen köszönöm -
Möhe
addikt
Üdv.
2 kérésem lenne: 1.G-power pro hűtője kinek van? (én is ilyent szeretnék)
2. Lemérné az illető ,hogy mekkora a hely a deszka és a ventillátor alsó része alatt? (nekem pont fölélógna chipsethűtőmnek ami 3 cm magas, ha odaférne) vagy linkelne 1 vázlatrajzot a hűtőről ( ha volt a csomagolásban)? köszönöm
[Szerkesztve] -
Uzmany
őstag
válasz
Sir Riccio #165 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget. DPS marad, megcsinálom ezt a bizonyos szilikonos zajcsillapítást.
Már csak azt szeretném tudni, hogy van-e lehetőség arra, hogy a chipset hőmérsékletét megtudjam? Az Everest az sajnos nem mutatja -
Sir Riccio
addikt
Ha elfogadod a véleményem, akkor nem távolitod el a DPS-t, bár müködik nélküle, de megitélésem szerint hasznos dolog, (3 vs 6 fázisu táp) bár itt a PH-n megoszlanak a vélemények róla, főleg azok szidják akiknek nincs. Kb fél éve használom a lapot, az elején egyszerüen eltávolitottam a ventiket, csak a borda maradt, tunning nélkül semmi gond nem volt. Közben beköszöntött a ''nyár'' gondoltam keresek megoldást, fogtam azt szilikont /szintelen/ amelyet akvárium ragasztásra használnak, és a csavarok helyén ''gumiágyat képezve'' felragasztottam a ventiket a bordára. Lényegesen csendesebb, ha esetleg garanciális probléma álna elő, szike, penge segitségével eltávolitható, megtisztitható, a csavarokkal a ventik visszaszerelhetőek. /a szilikon szerepe megfelelő rögzités mellett megfelelő rezonancia csillapitás, kb 200 fokig hőálló/ Kivitelezéskor akkor helyezd el a ventiket a bordákon amikor a szilikon kezd ''gumisodni'' de még ragad, (azonos hőmérsékletü fém lapra pl szike penge készits teszt pöttyöket) ügyelve arra hogy fémhez /bordához/ ne érjen.
[Szerkesztve] -
Uzmany
őstag
válasz
Sir Riccio #162 üzenetére
Szia, lenne egy pár kérdésem
- Elég hangos a dps ventije. Nem probléma, ha kiveszem és nem fogom használni?
- A chipset hűtő hangja is már kezd kellemetlenné válni(apropó, hol tudom megnézni az aktuális hőmérsékletét? Mert az everest nem mutatja)
Esetleg lehet valami halkabbra cserélni, ha igen, akkor mit javasolsz?
Előre is köszönöm a segítséget.
[Szerkesztve] -
Pörzsimester
tag
Hali!
Giga nagy kérdés: tudja valaki, hogy mikor lesz kapható nálunk a ga-k8nxp-9 (nf4 ultra) deszka?
Vagy nem is lesz???
Maradjak inkább a ga-k8n ultra-9-nél?
[Szerkesztve] -
Tomitosz
aktív tag
Szioka
Valaki nem tudna egy ojan oldalt mutatni ahol magyarul is le van irva hogyan kell a bios-ban frissiteni az easytune4-et ??
A hivatalos honlapon csak angolul van. Ja és mégvalami...Az természetes hogy az nforce2-es chipszetem égetöen forró, nem kéne rá valami hütés?? -
Sir Riccio
addikt
-
chazz
csendes tag
Hali!
van egy k8ns-ultra 939 alaplapom es keresem rajta a wake on lan funkciot...
a PME wake up-ot probaltam, de attol nem kelt eletre.
van valami otlete valakinek?? THX -
pit
tag
válasz
Sir Riccio #156 üzenetére
Rakd fel!
-
pit
tag
Hali!
Akinek GA-K8nxp SLI lapja van villámgyorsan rakja fel a legújabb F8-as biost és lásson csodát!!! -
Ganger
aktív tag
GA-8KNXP Ultra-64
van nalunk? vagy nincs?, vagy valamely komolyabb giga lapka 875-os chipset, vagy jobb?
P4 S478 ala? Amugy kerdest: ha a 478 socket p4 procikat mindeki lehuzza, hogy elavult, meg szar akkor mar 775-os tokozasut. Nos akkor en arra lennek kivancsi minek gyart kozel 400 euros lapkakat 478-asok ala a gigabyte? -
vagy nem is olyan szar a 478-as?
mas:
Becsben vki vmi jo szgepboltot tudna mondani?
koszi elore is -
cecko13
tag
vettem egy 160GB Samsung SATA vinyót de vmi miatt a rendszer csak 130GB-t lát belőle
miért?
lap Gigabyte K8NF-9 nforce4 bios F2 -
cecko13
tag
vettem egy 160GB Samsung SATA vinyót de vmi miatt a rendszer csak 130GB-t lát belőle
miért?
lap Gigabyte K8NF-9 nforce4 bios F2 -
oyko
tag
Üdv, tudtok valamit a Gigabyte G power pro proci hűtőröl!
Van közületek valakinek, ha igen legyenszives irja meg tapasztalatát, mert én is beszeretnék ruházni egy ilyenbe!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest