Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NetOwner75 #1861 üzenetére
Szia!
Sajnos a géped nincs kitöltve (érdemes mert sokat segít ilyenkor), de látatlanban egy AM3+ tokozású FX bulldoser kellene az viszont lap csere és cpu csere. Húzni elvileg nem kellene a 760-hoz de a bulldosereknél egy bő 4ghz feletti tartomány "nem szokott ártani" Ezt az AMD-sek is alá szokták támasztani. De egyébként egy intelnek sem árt tehát egy kutya.
Szerintem abban a tokozásban nem érdemes gondolkoznod. Ami rémlik nekem, hogy AMD Phenom II X6 1090T Black Edition volt még jó kis proci ismerős asrock lappal hajtotta egész jó kis órajeleken és olyan nagyon sokat panaszkodni nem hallottam, de ha jól tévedek az is AM3 tokozás már sajnos.
Egy FX 43xx -re beszélnélek rá 4, 4.2, 4.5 órajelen pörgetve, az már seggbe vágná a GTX-et. Nem azt mondom, hogy alapon kevés hozzá (bár amd topikban sokszor olvastam hogy kevésnek bizonyul), de azon az órajelen elég kéne legyen. FX topikban is rá lehetne kérdezni ők mit mondanak. Az OC mindig standard eljárás volt bulldoseréknél az tuti. Egyszerűen kellett és kész.
Az intel a könyökéből kirántva tudja ugyan ezt. Némi OC társaságában meg a világból kikergeti a GTX-et.
Viszont drágább. Sokkal.! Ez a konklúzió.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NetOwner75 #1863 üzenetére
Már kicsit ritkábban fordulnak elő boltokban, de elvileg a GTX 760 mellé az R9 280 ellenfél, igaz nagyobb a fogyasztás is. [link] A 270X már kicsit lemarad, de árban viszont elég jó választás volt. [link]
Ez kicsit részletesebb meg talán hitelesebb, a 280 több helyen elveri: [link]
Ha egy 280X-et tudsz találni jó áron az elég vaddisznó kártya, igaz én GTX párti vagyok inkább, de full amd platformot építenék én is ami azt illeti ha amd alapjaim lennének.
Ez durva kari lehet:
GIGABYTE Radeon R9 280 WindForce 3 OC 3GB GDDR5 384bit[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NetOwner75 #1865 üzenetére
Nem tesz semmit Ha bármi kérdésed van bátran jelezd.
Milyen keretben gondolkozol amúgy? Ezek szerint akkor full amd platform lesz?
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #1867 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy beleszólok, de ha lapot cserélsz akkor jobban járnál egy Intellel.
Egy i5 4460-at ajánlanék neked.
VGA-ból egy R9 380-at lenne érdemes venned ha újat akarsz, vagy használtan egy R9 280x/290-et.Ezekből a Sapphire Tri-X, Vapor-X és Nitro hűtései az ajánlottak.
Nvidiából a 7xx-es szériát elfelejteném, a GTX960-at (4gb) ajánlanám figyelmedbe, kb az R9 390 szintjén van, de ha nem játszol sokat Nvidia támogatott játékokkal, összességében az R9 380-al jobban járnál.
Remélem tudtam segíteni![ Szerkesztve ]
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NetOwner75 #1875 üzenetére
Szerintem az úgy AMD
Én azt mondom akkor csapjunk bele keményen és legyen egy AM3+-os jó kis chipsettel megáldott 6-8 magos rendszer. Én hiszek a csodában, hogy ki lehetne hozni jó áron.
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #1875 üzenetére
Ha tényleg nem akarsz sokat rászánni szerintem vegyél egy 750Ti-t, és max a proci hagy egy kicsit a vga-ban, esetleg egy kis ram bővítés.Mennyi van most a konfigodban?
Mivel a fórum nem a reklám helye átküldök privátban pár általam jónak ítélt hirdetést apróról!NetOwner75: Egy FX6300 (ami alá nem szabad adni) annyiban van mint egy i3 4150, és nem csak, hogy gyengébb, még régebbi is.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NetOwner75 #1888 üzenetére
Mennyi az az FX amit néztél? Itt most a 6300 30k nagyon nagyon jó vételnek mondanám. 60k-ból megvan a lap és a proci amiért jelenleg Intelből egy darab processzort kapsz és még nem is a legjobbat. [link]
Szerk:
Azért még a kolléga javaslatát ne tegyük fiókba, hogy aprón egy jó kis INTEL lap + proci kombó.
Viszont az használt. Nem tudom a használtra mennyire hajlasz, én ha gépet építek inkább új vagy semmi.[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NetOwner75 #1890 üzenetére
Ha tudsz belőle még alkudni akkor jó vétel lehet Elvileg hatalmas előrelépés nincs a 6300-nál, de mégis újabb széria. Az Evo lapot adják hozzá?! és mindezt mennyiért?!
Ha azt meg tudod szerezni jó áron akkor ár/érték arányban leveri az Intel verzióját, és még pénzed is marad (akár) erősebb VGA kártyára, komolyabb hűtőre az OC-hoz. Reménykedek
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NetOwner75 #1892 üzenetére
Tuti nagyon jó dolog csendes hatékony cool
Amikor én akartam nagyon drága volt vizezni, most már olcsó de elégedett vagyok a léggel isEz csak tipp: a Corsair vizek elég jó árban vannak és nem lehetnek rosszak kb 20k egy cpu víz.
Ennek utána kell lesni, vagy specifikus topikot keresni hozzá.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2021 üzenetére
Milyen procihűtőd van?
Ha egy komolyabb tuningot ki tudsz belőle sajtolni egy GTX750Ti, vagy R7 370 mehet bele, de jócskán hagyni fog bennük.
Milyen tápod van?
Ezen felül még 2×2gb ram is mehetne bele, ha találsz jó áron, de az igazat megvallva én már nem fektetnék ebbe a konfigba...
Az, hogy nincs pci-e 3.0 nem számít sokat.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2024 üzenetére
Mi a táp pontos típusa?Ha bírja a vga-t szerintem maradhat, ennek a gépnek már úgy is mindegy.Ha nem akarsz újabb játékokkal játszani a memória egyenlőre elég lesz, de +2/4GB sokat dobna rajta.
VGA-ból ha olcsón akarod megúszni egy használt 250x elég lesz ehhez a konfighoz.Ezt most találtam aprón, szerintem ennyiért best-buy.
Aztán majd ha lesz pénzed egy teljesen új gép!Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2028 üzenetére
Az más.Akkor csere!
Nekem eddig soha nem volt bajom Chieftech tápokkal, halkak, és megbízhatóak tapasztalataim szerint.
Most egy FSP Aurum S Gold "csúcs" tápom van, és valami irdatlan hangos!Előtte egy 450W-os Chieftech CTG-450-80P tápom volt, és még 80-90%-os (!) kihasználtság mellett is néma volt!
Memóriából ha nem tudsz ugyan olyat venni mint a mostanid azt javaslom, hogy add el a mostanit, és vegyél helyette 4x2 vagy 2x4gb-ot (ha egyáltalán bírja az alaplapod is), viszont mindenképp próbáld ki vásárlás előtt!Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz NetOwner75 #2028 üzenetére
Az ugyan oda való ahova a vargáné és társa csodatáp a kukába
Aprón el lehet csípni olcsóbban, és ebay-en is láttam már jó árban régebbi memóriákat. Nem lehetetlen, de nyilván minél ritkább annál nehezebb, drágább.
Szerk:
Egy FSP Aurum S Gold hangos?
Fordítsd meg, hogy ne alulról szívja a levegőt, hanem fentről és elcsendesül.
Bevett gamer "érzékeny fül" szokás. Ha meg valóban hangos cserélni kellett volna. Egy gold azért csak gold, igaz ugyan olyan low end kategóriás ventiket raknak mindegyikbe. Sajnos.Annó a chieftecem nekem is hangtalan volt mint egy fantom. Imádtam a kis 560W-ost. Nem tudom ezekkel az új szériáival nem győzött meg a Chifi, pedig mint márkát szeretem és elismerem.
A házam az egy atom bombát is kiálló elnyűhetetlen tank. Imádom.[ Szerkesztve ]
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2059 üzenetére
Szerintem nincs sok érteme, de neked kell tudnod...
Gyűjtsd össze a pénzt, és majd megveszed egybe!Addig meg beleraksz ebbe egy vga-t, és esetleg egy jobb tápot, ha nem bírja, és kész.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
zozoka79
tag
válasz NetOwner75 #2059 üzenetére
Szerintem sincs sok értelme,kérdés mennyire apródonként,2 hónap alatt,vagy fél év alatt.lehet,hogy amit ma megvesz az ember,legyen az akármelyik része,x eltelt idő után hozzáválogatni passzoló komponenseket,könnyebben összekuszálódhat az ember mintha 1szerre venné meg.
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2062 üzenetére
A ház jó lesz, procihűtőnek meg a Deepcool Gammax 300-at ajánlom.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz NetOwner75 #2064 üzenetére
B85 is elég, ha nem kell RAID, OC(CPU, RAM), egyéb ilyenek.
Gamer alaplapok: A nevét fizeted meg, általában jobb audioval rendelkeznek.
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2064 üzenetére
Általában a jobban felszerelt alaplapokat illetik a "gamer" jelzővel, de sokszor indokalatlanul nagy felárért.
Írd le, hogy pontosan mire van szükséged, mert csak úgy tudunk segíteni.[ Szerkesztve ]
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2067 üzenetére
Milyen hardver lesz mellette?Milyen proci?Mennyit szánsz rá maximum?Stb...
Szerintem az lenne a legjobb, hogyha majd akkor visszajössz mikor megvan a pénz, és eldöntötted, hogy pontosan mit szeretnél, mert addigra sokat változhatnak az árak.
-
takacsbotond
őstag
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2080 üzenetére
Ha nem baj, hogy ATX inkább ezt.
De kicsit drágábban már egész vállalható H97-es alaplapok is vannak.[ Szerkesztve ]
-
digikábeles
aktív tag
válasz NetOwner75 #2143 üzenetére
Egyelőre latolgatom a lehetőségeket. Szerinted ez a processzor csere mennyit javítana a gép gyorsaságán? Az lenne a lényeg, hogy ne gondolkozzon sokat az egyik weblapról a másikra történő váltásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest